Liity verkostomme!

EU

Tietosuojaneuvotteluissa on tehtävä erityistä huomiota tutkimukseen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

iso-data-terveydenhuollonEuroopan liitto Henkilökohtainen Medicine pääjohtajan Denis Horgan 

Tietosuojaneuvottelut ovat parhaillaan täydessä vauhdissa Eurooppa-neuvoston, komission ja parlamentin kolmikantaneuvotteluissa. Brysselissä toimiva henkilökohtaisen lääketieteen eurooppalainen allianssi (EAPM) ja monet muut sidosryhmät ovat huolissaan siitä, että ehdotettu tietosuoja-asetus voi mennä liian pitkälle, olla liian varovainen ja estää siten elintärkeän lääketieteellisen tutkimuksen suorittamisen ja jakamisen.

Tällä olisi valtava, negatiivinen lisävaikutus EU: n miljoonien kansalaisten hyvinvointiin. Olemme terveyden tulevaisuuden kannalta vaarallisella alueella. On selvää, että potilaiden mielestä on elintärkeää jakaa tietojaan tutkimusta varten. Näissä olosuhteissa on jo olemassa vankkoja ja tehokkaita suojatoimenpiteitä kansalaisten suojelemiseksi, mukaan lukien velvollisuus toimittaa käyttö eettisille komiteoille.

Mainos

Väärinkäsitys on, että on mahdotonta pitää henkilötietoja turvassa - ja myös pitkään - samalla kun sallitaan niiden käyttö lääketieteelliseen tutkimukseen. Sitä on käytetty tutkimuksessa vuosikymmenien ajan, eikä sen säilyttämisen syillä ole mitään tekemistä sen kanssa, mihin EU pelkää, että Google ja Facebook saattavat käyttää sitä. Lääketieteellisten tietojen heittäminen yleiskäyttöiseen suojapeitteeseen tarkoittaa erottelujen ja siten koko asian ohittamista kokonaan.

Aina kun mahdollista, tutkijat pyytävät suostumusta ennen henkilötietojen käyttöä. Mutta joskus suostumusta ei voida hakea käytännössä. Vain yksi esimerkki on, että tutkimuksessa voi olla mukana tuhansia ihmisiä yleiseurooppalaisessa mittakaavassa, ja jos heidät kaikki pyydetään suostumukselta, heittää vakavia logistisia ongelmia. Entä jos he ovat kuolleet? Hävitetäänkö kaikki nämä arvokkaat tiedot, jotka on tallennettu vuosien varrella, jättäen huomiotta 500 miljoonan potentiaalisen potilaan tarpeet 28 jäsenvaltiossa?

Otetaan tosiasia, että Euroopan raskauden ja lapsuuden pitkittäistutkimus (ELSPAC) työskentelee ahkerasti saadakseen enemmän tietoa lasten terveydestä ja käsittelee yli 40,000 XNUMX lasta sekä heidän perheitään kaikkialla Euroopassa. Se on innovatiivinen Maailman terveysjärjestö, ja se on kerännyt paljon tietoja kyselylomakkeiden avulla. Kaikki osallistujat ovat antaneet laajan suostumuksen tietojen pikemminkin jakamiseksi tutkimusta varten. Ongelmana on, että Euroopan parlamentti pyrkii rajoittamaan salanimien käytön "ilman erillistä suostumusta", mikä tarkoittaisi, että ELSPAC: n (ja / tai muun vastaavalla tavalla toimivan elimen) olisi otettava yhteyttä kustakin luovuttajasta erikseen. Kuvittele aika ja kustannukset. Se ei vain ole mahdollista, joten "bang!" menee tuohon tutkimusmahdollisuuteen.

Mainos

Toinen esimerkki voisi olla esimerkiksi eturauhassyövän yhteistyötutkimus, jossa käytetään massiivista tietoa syöpätutkimuksesta perittyjen riskitekijöiden tutkimiseksi. Uusien työkalujen käyttö tällaisen valtavan tiedonlouhinnan rinnalla antaa tutkijoille jo mahdollisuuden selvittää, kuinka todennäköistä on, että tietyllä henkilöllä kehittyy eturauhassyöpä geneettisestä koostumuksestaan. Tämä on ennaltaehkäisevä henkilökohtainen lääketiede parhaimmillaan.

Valitettavasti tämän salanimeä datan avulla parlamentti saisi tutkijoiden osoittamaan, että tutkimuksia ei voida "mahdollisesti suorittaa" ilman sitä ja että ne ovat "suuren yleisen edun mukaisia". Kuinka todistaa sen? Kuinka voi tietää, mikä merkittävä arvo tutkimuksella voi olla lähitulevaisuudessa tai todellakin kauempana? Muuten, tällaisessa tutkimuksessa anonyymien tietojen käyttö on pois käytöstä, koska on tarpeen linkittää tietoja ihmisistä eri tietojoukoista.

Joten on paljon ajateltavaa, mutta sen ei todellakaan pitäisi olla niin sekava kuin se saattaa kuulostaa. Tämä huolimatta siitä, että tämän yhden säädöksen yhteydessä on esitetty yli 4,000 tarkistusta.

Pieni tausta: Asetus ja sitä ympäröivät käynnissä olevat neuvottelut on suunniteltu päivittämään kosketuksettoman tietosuojadirektiivin, jossa alun perin ei otettu huomioon massiivisia tekniikan hyppyjä, sosiaalisten verkostojen kasvua ja pilvipalvelujen laajentamista mm. muut ongelmat. Kun se lopulta tulee voimaan, lukuun ottamatta kahden vuoden siirtymäkautta (koska kyseessä on asetus eikä direktiivi), sillä on välitön vaikutus kaikkiin 28 EU-maahan, eikä se tarvitse erillistä lainsäädäntöä. hallitukset.

Käytettävissä olevan tiedon määrä (tietysti paitsi terveyden alalla) ei ole koskaan ollut suurempi - se kasvaa edelleen - ja sen käyttö tutkimustarkoituksiin on korvaamatonta. Trilogiakeskusteluihin osallistuvien on huomattava, että tiede ei lopeta etenemistä, ja genetiikan käyttö yksilöllisessä lääketieteessä, biopankkien olemassaolo ja supertietokoneiden saatavuus tietojenkäsittelyä varten yhdessä muodostavat mahdollisuuden käyttää ns. Big Data on valtava terveyden areenalla.

Big Dataa voidaan käyttää edistämään innovaatioita translaatiotutkimuksessa ja yksilötasolla räätälöityissä terveystuloksissa, mikä tarjoaa mahdollisuuden mullistaa terveydenhoitotoimien tehokkuuden yhä käteisvajemmassa julkisessa terveydenhuoltojärjestelmässä. Laaja suostumus terveystutkimuksessa, joka antaa potilaille mahdollisuuden välittää tietoja nykyistä ja tulevaa käyttöä varten hänen parametriensa rajoissa, on elintärkeää, ja EAPM haluaisi mieluummin '' kertaluonteisen suostumuksen ''.

Kuten aiemmin mainittiin, tämä johtuu siitä, että palaaminen luovuttajan luo kerta toisensa jälkeen tietyn suostumuksen saamiseksi tietyllä tutkimusalueella on aina epäkäytännöllistä ja tulee lopulta mahdottomaksi kuoleman jälkeen. Vaikka komissio näyttää ymmärtävän sääntöjen tarpeen tutkimuksen mahdollistamiseksi EU: ssa, Euroopan parlamentti on ollut vähemmän tukeva.

Sen kanta sisälsi joitain tarkistuksia, joilla voi olla vakava vaikutus tutkimukseen, jos ne lopulta hyväksytään. Kiireiden keskustelujen ja käynnissä olevien kokousten sekä julkaistujen asiakirjojen avulla EAPM tekee parhaansa saadakseen nämä mahdolliset kielteiset vaikutukset tasapainoon. Neuvoston ja parlamentin tekstit erosivat alun perin suuresti, ja vaikka tietosuoja-asetuksesta ei koskaan odotettu pääsevän sopimukseen vasta tämän vuoden loppuun mennessä, keskustelut voivat hyvinkin alkaa vuonna 2016.

EAPM on väittänyt ja väittää edelleen, että parlamentin versio, joka näyttää kuvittelevan vain kahden tyyppisiä tietoja - henkilökohtaisia ​​ja nimettömiä -, voisi vakavasti vaarantaa terveystutkimuksen. Tämä johtuu siitä, että terveystutkimuksessa käytetty data sisältää usein epäsuoria tunnisteita.

Tänä kesänä ministerineuvosto esitti kuitenkin oman versionsa - paljon tutkimuksen painotetun ehdotuksen, jossa henkilötietojen jatkokäyttöä ei pidetä ristiriidassa sen alkuperäisen käytön kanssa, jota varten tietoja käsiteltiin. Tämän ehdotuksen mukaan laaja-alainen suostumus olisi sallittua, kun taas kaikki tutkimukset, jotka toteutetaan ilman suostumusta, jätettäisiin jäsenvaltioiden omaan lainsäädäntöön. Ja tällä hetkellä miljoonien potilaiden rekistereihin perustuva tutkimus tarvitsee jokaisen potilaan tietoon perustuvan suostumuksen.

Kaiken muun lisäksi tämä pilkkaa kutsuja vähentää jätteiden määrää tutkimuksen sääntelyssä ja hallinnassa sekä aloitteita, jotka keskittyvät kliinisiin kokeisiin liittyvän henkilökohtaisen tiedon vastuulliseen jakamiseen. Yleisesti ottaen potilasjärjestöt (samoin kuin tutkijat) pitävät paljon parempana neuvoston ehdotuksia, ja tutkimusten mukaan useimmat potilaat jakavat mielellään tietonsa tietyntyyppisiin tutkimuksiin - niin kauan kuin luottamus on olemassa. Ratkaisut on selvästi löydettävä, ja allianssi on varma, että asiat etenevät oikeaan suuntaan.

Mutta lääketieteellisen tutkimuksen on ehdottomasti oltava erillinen. Nykypäivän potilaille ja seuraaville monille miljoonille.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa