Liity verkostomme!

EU

Korkean tason tapahtuma tarkastellaan polkuja henkilökohtaisen lääketieteen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Obaman-tarkkuus-lääke-initiative_0Euroopan liitto Henkilökohtainen Medicine pääjohtajan Denis Horgan

Tänään (20. lokakuuta) Euroopan henkilökohtaisen lääketieteen liitto (EAPM) järjesti korkean tason seminaarin aiheesta "Polut henkilökohtaiseen lääketieteeseen: innovaatioiden palkitseminen budjettirajoitusten aikana", johon osallistui monia sidosryhmiä ja johon sisältyi jäsenvaltioiden hallitusten edustajia, Euroopan Parlamentille ja komissiolle. 

Tämä toimielinten välinen keskustelu, johon sisältyi Belgian terveysministerin Maggie De Blockin pääpuhe ja entisen Euroopan terveyskomissaarin David Byrnen isännöimä, oli osa EAPM: n SMART Outreach -ohjelmaa, jossa järjestetään kentällä tapahtumia useissa EU: n jäsenvaltioissa. maissa ja tulevina vuosina.

Mainos

Allianssin kesäkuussa 2015 järjestetyssä EAPM-konferenssissa esiteltiin SMART-käsite, joka tarkoittaa pienempiä jäsenvaltioita ja alueita yhdessä, ja EAPM on laajentanut tätä viemällä viestinsä suoraan EU-maihin.

Onnistuneita tiedotustapahtumia on jo pidetty Puolassa, Itävallassa ja Bulgariassa, ja lisää on suunniteltu vuonna 2016 tapahtumapaikoissa Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Irlannissa, Italiassa, Saksassa ja toinen tapahtuma Puolassa.

Vaikka Brysselissä toimiva - mikä auttaa paremmin olemaan yhteydessä Euroopan komissioon, EU: n pysyviin edustustoihin ja Euroopan parlamenttiin "Euroopan pääkaupungissa" -, EAPM uskoo, että on aika laittaa jalkansa tiukasti maahan useammissa EU-maissa, jotta laajentaa työtään jäsenyyden muodostavien monen sidosryhmän ja maiden kanssa.

Mainos

De Blockin ja Byrnen lisäksi tänään pidetyssä kokouksessa puhuivat AstraZenecan varatoimitusjohtaja Ruud Dobber; Philippe de Backer, Euroopan parlamentin jäsen; Bengt Jönsson, terveys- ja terveysinvestointien tehokkaita tapoja käsittelevän pääosaston varapuheenjohtaja; Christian Siebert, yksikön päällikkö, biotekniikka ja elintarvikeketju, kasvun pääosasto; Professori Dr.Walter Van Dyck, Vlerickin kauppakorkeakoulu, ja Robert Johnstone, Euroopan potilasfoorumista.

Tapahtumassa Maggie de Block korosti, että henkilökohtainen lääketiede edustaa terveydenhuollon jännittävän uuden aikakauden alkua, mutta myös terveydenhuoltojärjestelmien ja ajattelun on muututtava vastaavasti.

Hän sanoi: "Henkilökohtaisen lääketieteen saaminen potilaille todellisuudeksi on ... kehotus toimia luoville päättäjille, jotta voidaan tehdä tarvittavat aloitteet tehokkaampien varhaisdiagnoosien, turvallisempien, parempien ja räätälöityjen potilaiden hoitojen mahdollistamiseksi."

AstraZenecan Ruud Dobber keskittyi yksilölliseen lääketieteeseen pelinvaihtajana terveyden areenalla, joka hyötyy monen sidosryhmän lähestymistavasta ja on tarkoitettu asettamaan potilaat oman terveydenhuollonsa keskipisteeseen.

Hän varoitti lainsäätäjiä kuitenkin seuraavasta: "Politiikat, joissa keskitytään lyhytaikaisiin säästötoimenpiteisiin, ovat viisaita ja kestämättömiä. Ne eivät auta meitä kääntämään tämän päivän tieteen lupausta todellisuuteen parantaa potilaiden tuloksia. "

Sillä välin belgialainen parlamentin jäsen De Backer kertoi kokoukselle, että: "Nykyiset korvausjärjestelmät, joihin liittyy lyhytaikaisia ​​budjettipaineita, suosivat hoitoja, jotka saattavat tuottaa vähemmän arvoa kokonaisuudessaan."

Robert Johnstone lähenteli potilaan näkökulmaa ja esteitä parhaiden käytettävissä olevien hoitojen saatavuudelle, joita on edelleen olemassa kaikkialla EU: ssa. Hän sanoi: "Paras käytettävissä oleva terveydenhuolto on EU: n perusperiaatteiden mukainen oikeus, joka ei ole osa voittoa, jotkut häviötä -pelistä. Ja nykypäivän potilaina kieltäydymme enää pelaamasta terveydenhuollon arpajaisia. "

Kokouksen aloittaessaan Byrne oli aiemmin sanonut: ”Henkilökohtainen lääketiede alkaa potilaasta. Sillä on valtavat mahdollisuudet parantaa monien potilaiden terveyttä ja varmistaa paremmat tulokset. Silti sen integrointi kliiniseen käytäntöön ja päivittäiseen hoitoon on osoittautunut vaikeaksi, kun otetaan huomioon kohdennetun terveydenhuollon oikea-aikaisen saatavuuden monet esteet ja haasteet, joita on edelleen olemassa. "

Yleisesti ottaen henkilökohtaisen lääketieteen valtava kehitys viime vuosina (ja nopeasti lisääntyvä tietoisuus tästä uudesta potilaiden diagnosointi- ja hoitotavasta) on johtanut siihen, että EU: n puheenjohtajavaltio Luxemburg järjesti aiheesta korkean tason konferenssin, tulokset joista osa kuuluu herttuakunnan neuvoston päätelmiin tämän vuoden lopussa.

Tämä on suuri harppaus eteenpäin kaikille sidosryhmille, etenkin potilaille itselleen. Kysymys on nyt siitä, miten näitä edistysaskeleita voidaan soveltaa terveydenhuoltojärjestelmiin eri EU-maissa.

SMART Outreach -ohjelman lisäksi EAPM toimii väsymättä myös tärkeillä terveydellisillä aloilla, mukaan lukien, mutta ei yksinomaan, uudet kliinisten tutkimusten mallit (korostettu äskettäisessä Wienin kokouksessa), Big Data -lainsäädäntö, IVD ja paljon keskusteltu käsite arvosta.

Sillä välin, kun otetaan huomioon, että yksilöllinen lääketiede on räjähtänyt viime vuosina, mutta merkittävät esteet estävät edelleen sen onnistunutta integroitumista EU: n terveydenhuoltojärjestelmiin, EAPM: n Hollannin puheenjohtajakaudella keväällä 2016 järjestetyssä konferenssissa keskitytään tilannekatsaukseen.

Tässä arvioidaan yksilöllisen lääketieteen nykyistä sijaintia ja tapoja viedä sitä eteenpäin 500 miljoonan potentiaalisen potilaan hyväksi 28 jäsenvaltiossa.

Konferenssissa toistetaan myös allianssin käynnissä olevan STEP-kampanjan kohdat. Tämä tarkoittaa erikoistunutta hoitoa Euroopan potilaille ja koostuu seuraavista:

  • VAIHE 1: Varmistetaan sääntely-ympäristö, joka antaa potilaille varhaisen pääsyn uuteen ja tehokkaaseen henkilökohtaiseen lääkkeeseen (PM)
  • VAIHE 2: Lisätään PM: n tutkimusta ja kehitystä samalla kun tunnustetaan sen arvo
  • VAIHE 3: Terveydenhuollon ammattilaisten koulutuksen parantaminen
  • VAIHE 4: Tuetaan uusia lähestymistapoja korvaamiseen ja HTA-arviointiin, joita tarvitaan potilaan pääsyyn PM: ään
  • VAIHE 5: Lisätään tietoisuutta PM: stä

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa