Liity verkostomme!

Syöpä

Syöpä kongressi paljastaa edistystä mutta korostaa aukkoja hoito

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

6-rintasyöpäMielipiteen eurooppalainen liittouma Henkilökohtainen Medicine (EAPM) pääjohtaja Denis Horgan

Vuosittain Euroopan syöpäkongressi (ECC) Äskettäin Wienissä järjestetty tapahtuma oli kuin koskaan kiireinen ja menestyksekäs tapahtuma, johon osallistui sidosryhmiä ympäri maailmaa. Kongressin isännöivät ECCO ja ESMO, ja se on tyypiltään suurin Euroopassa.

Tapahtuman aikana Brysselissä toimiva eurooppalainen henkilökohtaisen lääketieteen liitto (EAPM) järjesti työpajan, useita kokouksia ja joukon korkean tason haastatteluja tarkoituksena tehdä tilannekatsaus henkilökohtaisessa lääketieteessä nähneessä ympäristössä. tehdä suuria edistysaskeleita onkologian alalla. Allianssin huipputason seminaarissa keskusteltiin siitä, kuinka Euroopan tulisi vastata haasteisiin, jotka liittyvät tutkimuksen optimointiin, jotta voidaan paremmin vastata kilpailevien intressien omaavien sidosryhmien tavoitteisiin, hyödyntää rajalliset mahdollisuudet käsitellä tärkeitä kliinisiä kysymyksiä tutkimuksessa ja lisätä usean sidosryhmän yhteistyötä , erityisesti rajat ylittävä yhteistyö.

Mainos

Se etsi myös tapoja kannustaa paremmin biomarkkereiden kehittämistä, jotka voivat nopeuttaa yksilöllistä lääketiedettä, ja optimoida olemassa olevaa tutkimusta koskevan tiedon jakamisen, jotta vältetään päätöksenteko, joka voi viivyttää kliinisten tutkimusten ja käytäntöjen parhaiden käytäntöjen toteuttamista.

Kongressissa kävi selväksi, että vaikka monien syöpien hoito, ennusteet ja eloonjäämisaste paranevat koko ajan, tähän mahdollisesti kuolemaan johtavaan sairausjoukkoon liittyy edelleen suuria kysymyksiä.

Syöpäpotilaiden eloonjääminen Euroopassa:  Syöpäpotilaiden eloonjäämisen ja hoidon vertailu vuoteen 2007 asti osoittaa, että vaikka useampi potilas selviää vähintään viiden vuoden ajan diagnoosin jälkeen, maiden välillä on suuria eroja, mikä on erityisen merkittävää verisyövissä. Uusi analyysi EUROCARE 5 -tutkimuksen tiedoista paljastaa, että eloonjääminen on yleensä vähäistä Itä-Euroopassa ja korkea Pohjois- ja Keski-Euroopassa, mikä vahvistaa organisaation aiemmissa tutkimuksissa korostetut suuntaukset. Uusi tutkimus osoitti, että yleensä viiden vuoden suhteellinen eloonjääminen - muilla kuolinsyillä kuin syövällä oikaistuna - lisääntyi ajan myötä tasaisesti Euroopassa, etenkin idässä, useimpien syöpien kohdalla. Dramaattisimmat maantieteelliset vaihtelut havaittiin kuitenkin verisyöpien kohdalla, jos hoidossa on viime aikoina edistytty. EUROCARE 5: llä on tietoja 22 miljoonasta syöpäpotilaasta, jotka on diagnosoitu vuosina 1978–2007 30 Euroopan maassa, ja se on raportoinut tuloksia 90-luvun lopusta lähtien. Viimeisimmät tiedot sisältävät yli 10 miljoonaa potilasta, jotka on diagnosoitu vuosina 1995-2007 ja joita seurataan vuoteen 2008 saakka.

Mainos

Syöpä hoidetaan yhä paremmilla tuloksilla:  Muualla kongressissa professori Peter Naredi, ECCO: n valittu presidentti, selitti, että läpimurrot tutkimuksessa ja huipputason kliinisessä käytännössä ovat mahdollistaneet syövän hoidon yhä paremmilla tuloksilla. Hän sanoi: "Tutkimukset osoittavat, että selviytymisaika on noussut saavuttaakseen kymmenen vuoden rajan useissa suurissa syöpissä 10-luvulta lähtien. Pienempiä mutta merkittäviä parannuksia raportoidaan myös muille valitulle taudityypille. Tänään voimme vihdoin puhua tehokkaasta hoidosta ja elämästä syövän diagnoosin jälkeen.

”Selviytyneillä on kuitenkin erilaisia ​​fyysisiä, elämänlaatu- ja osallistumiskysymyksiä. Uusia työskentelytapoja tarvitaan kiireellisesti jatkohoidossa ”, Naredi lisäsi.

Naredi johti ECC: n istuntoa '' Timebombs in oncology: Cancer Survivorship '', joka syveni tietoihin, jotka havainnollistavat syövän selviytymisen lisääntymistä ja kuinka laaja suuntaus voidaan luokitella räätälöityyn hoitoon. Esimerkkejä hyvistä käytännöistä integroitujen perheiden palvelujen perustamisessa korostivat Yhdistyneen kuningaskunnan kansallista syöpätapaamisaloitetta.

Maailmanlaajuinen syövän taakka: Kongressi kuuli maailmanlaajuisesti, että yli neljä viidesosaa 15 miljoonasta ihmisestä, joilla diagnosoitiin syöpä vuonna 2015, tarvitsee leikkausta, mutta alle 25 prosentilla on mahdollisuus saada asianmukaista, turvallista ja kohtuuhintaista kirurgista hoitoa. Lancet Oncology. Saatavuus on ennustettavissa huonommin pienituloisissa maissa, mutta maailmanlaajuinen vaje heijastaa sitä tosiasiaa, että kansainvälisen yhteisön ei katsota kirurgisen hoidon olevan olennainen osa maailmanlaajuista syövän torjuntaa. Professori Richard Sullivan, King's Health Partners Comprehensive Cancer Center -syöpätautien instituutista, King's College London, Iso-Britannia, sanoi: "Monilla kilpailevilla terveysprioriteeteilla ja huomattavilla taloudellisilla rajoituksilla monissa matalan ja keskituloisissa maissa syöpäkirurgiset palvelut heille annetaan vähäinen prioriteetti kansallisissa syöpäsuunnitelmissa ja niille osoitetaan vain vähän resursseja. Tämän seurauksena pääsy turvallisiin, edullisiin syöpäkirurgisiin palveluihin on surkeaa. " Tilanne on, että monet köyhemmistä EU: n jäsenvaltioista eivät tarjoa korkealaatuisia syöpäleikkauksia väestölle.

Yhdistelmähoidot:  Toiveikkaammalla tavalla kävi ilmi, että ajankohtaiset tulokset kahden kohdennetun hoidon yhdistelmän kokeesta pitkälle edenneen melanooman hoidossa ovat osoittaneet, että potilaat elävät huomattavasti kauemmin kuin potilaat, joita hoidetaan toisella lääkkeellä yksinään käytettynä. Professori Caroline Robert Pariisin instituutista Gustave Roussy ilmoitti ECC: ssä, että yhdistelmähoitoa saavien potilaiden kokonaiseloonjäämisen mediaani on pidempi ja että 51% yhdistelmähoitoa saavista potilaista on elossa kahden vuoden kuluttua verrattuna 38%: lle potilaista, jotka saivat vain yhtä lääkettä, vemurafenibia. Robert sanoi: "Havaitsimme tilastollisesti merkitsevän 34%: n kuolemanriskin vähenemisen yhdistelmähoitoa saavilla potilailla. Näiden potilaiden lisääntynyt eloonjääminen on huomattavaa, ja tämä yli kahden vuoden kokonaiseloonjäämisen mediaani on pisin tässä potilasryhmässä vaiheen III satunnaistetussa tutkimuksessa. "

Pienisoluisen keuhkosyövän hoito:  EAPM: n ja sen sidosryhmien kannattamana kohdennetuista hoidoista on myönteistä, että uusi hoito näyttää olevan lupaava taistelu pienisoluista keuhkosyöpää (SCLC) vastaan. Tämä on aggressiivinen sairaus, jota on vaikea hoitaa ja joka diagnosoidaan usein vasta, kun se on levinnyt muihin kehon osiin. Viiden vuoden eloonjäämisaste SCLC: ssä, joka on noin 14% kaikista keuhkosyöpistä, on hyvin matala, vain 6%. Mutta tohtori M.Catherine Pietanza, joka on avustava lääkäri Memorial Sloan Kettering Cancer Centerissä New Yorkissa, paljasti tulokset I-vaiheen Rova-T-tutkimuksesta 79 SCLC-potilaalla, jotka olivat edenneet ensimmäisen tai toisen linjan hoidon jälkeen. Pietanza sanoi: "Vaikka muilla syöpillä on useita hoitovaihtoehtoja, SCLC: ssä on vain yksi aine, joka ei ole käytettävissä kolmannen linjan asetuksessa; näiden potilaiden näkymät ovat surkeat. " Kolmannen linjan hoito annetaan sen jälkeen, kun ensimmäisen ja toisen linjan hoidot eivät ole pysäyttäneet taudin etenemistä. Vastausprosentti oli korkea, ja Pietanza kertoi kongressille, että tämä oli sinänsä jännittävää, mutta lisäsi, että "edellä olemme pystyneet tunnistaa biomarkkeri ... mikä antaa meille mahdollisuuden kohdistaa hoito SCLC: ssä. Lääkkeen aktiivisuus, jonka olemme nähneet, on merkittävä, ja mikä tärkeintä, kestävät ja pitkäaikaiset vasteet ovat merkittäviä sellaisessa aggressiivisessa sairaudessa, jossa eteneminen on yleensä hyvin nopeaa. "

Aivometastaasien geneettinen seulonta: Samaan aikaan Itävallan pääkaupungissa paljastettiin myös, että aivometastaasien geneettinen seulonta voi paljastaa uusia hoitokohteita. Tämä tuli yhdessä uutisen kanssa lääkkeestä, joka parantaa munuaisten syöpäpotilaiden eloonjäämisastetta ja lupausta paremmasta hoidosta sen jälkeen, kun on havaittu merkittäviä geneettisiä eroja uusiutuvien ja ei-rintasyöpien välillä. Jälkimmäisessä tapauksessa tutkijat ovat ottaneet tärkeän askeleen ymmärtääkseen, miksi jotkut primaariset rintasyövät palaavat, kun taas toiset eivät. Cambridgein Wellcome Trust Sanger -instituutin kliinisen tutkimuksen onkologi, tohtori Lucy Yates, kertoi kongressille, että vaikka suurin osa rintasyöpää sairastavista potilaista paranee hoidon jälkeen, noin yhdellä viidellä syöpä uusiutuu palaten joko samaan paikkaan tai levitä muihin osiin.

Geneettiset tekijät, jotka ohjaavat yksilöllistä lääketiedettä: Vaikuttaa siltä, ​​että toistuvat syövät johtavat geneettiset tekijät ovat erilaiset kuin syövissä, jotka eivät. Tämä voisi antaa lääkäreille mahdollisuuden tunnistaa potilaat, joilla on suuri riski syöpään palata, ja kohdistaa syövän ensimmäisen diagnosoinnin yhteydessä vastuussa olevat geenit. Tohtori Yates ja hänen tiiminsä analysoivat tietoja 1,000 rintasyöpäpotilaan kasvaimen geneettisestä sekvensoinnista. 161 tapauksessa tämä sisälsi näytteitä toistuvista kasvaimista tai metastaaseista. He vertailivat ensimmäisessä diagnoosissa otetuista syövistä löytyneitä syöpägeenejä uusiutuneista syövistä löydettyihin syöpägeeneihin, löysivät geneettisiä eroja primaaristen ja toistuvien kasvainten välillä, ja joitain eroja hankittiin myöhemmissä vaiheissa, kun syövät uusiutuivat ja alkoivat levitä.

Vaikutukset henkilökohtaiseen lääketieteeseen: 
Jälkimmäisellä kohdalla voi olla merkittäviä vaikutuksia henkilökohtaiseen lääketieteeseen. Jos yksittäiset syövät voivat muuttua geneettisesti ajan myötä, tiettyyn geneettiseen mutaatioon kohdistuvat hoidot saattavat joutua muuttumaan taudin edetessä ottamalla säännöllisiä näytteitä syöpäkudoksesta. Vaikka ECC: ssä ilmoitetut parannukset ja läpimurrot perustuvat henkilökohtaisen lääketieteen lähestymistavan kasvavaan maineeseen, on vielä pitkä matka, ennen kuin oikean hoidon antaminen oikealle potilaalle oikeaan aikaan korvaa kaikille sopivan mentaliteetin .

Big Datan älykäs ja eettinen käyttö tutkimuksessa, rajat ylittävässä ja poikkitieteellisessä yhteistyössä siiloajattelun poistaminen, parempi lainsäädäntö, jossa otetaan huomioon valtavat teknologian harppaukset, ja elintärkeää on potilaiden osallistuminen oman hoidon kaikilla tasoilla. että henkilökohtainen lääketiede sulautuu jäsenvaltioiden terveydenhuoltojärjestelmiin. EAPM jatkaa tämän tavoitteen saavuttamista 500 miljoonan potentiaalisen potilaan hyväksi kaikkialla Euroopan unionissa ja sitä seuraavilla sukupolvilla.

minulle

Syöpä

EAPM: Päätapahtuma aallonharjalla syövän torjunnassa!

Julkaistu

on

Hyvää iltapäivää, terveydenhuollon kollegat, ja tervetuloa European Alliance for Personalised Medicine (EAPM) -päivitykseen - tuleva EAPM -tapahtuma on huomenna 17. syyskuuta! Sen nimi on '' Muutoksen tarve: terveydenhuollon ekosysteemin määrittäminen arvon määrittämiseksi '', ja se järjestetään ESMO-kongressin aikana. kirjoittaa EAPM pääjohtaja Denis Horgan.

Syöpäseulonta, syöpäprioriteetit poliittisella tasolla

EAPM -tapahtuma tulee sopivalla hetkellä syövän etenemisen edistämiseksi - Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen on ilmoittanut uudesta aloitteesta, jolla päivitetään 17-vuotias neuvoston suositus syöpäseulonnasta. Uusia vuoden 2022 aloitteita ehdotettiin aiesopimuksessa, joka julkaistiin presidentin puheessa unionin tilasta eilen (15. syyskuuta).  

Mainos

Lisäksi poliittinen puolue EPP on tehnyt selväksi syöpäpoliittiset painopisteensä 15 pisteen ohjelmassa. Poliittisessa asiakirjassa hahmotellaan muutoksia syöpäkomitean oma -aloitteiseen mietintöön. Tämä yhdessä rajatylittävän terveydenhuoltodirektiivin uudistamisen kanssa - joka teoriassa sallii potilaiden hoidon yhdessä jäsenvaltiossa toisessa - ja tietojen jakaminen on avain tekoälyn ja koneoppimistyökalujen soveltamiseen tutkimukseen ja mahdollistaa digitaalisen Terveydenhuollon muutos ovat olleet EAPM: n äskettäisen työn eturintamassa kysymyksiä, joilla pyritään poistamaan eroja syövän ehkäisyssä, tietojen käytössä, diagnoosissa ja hoidossa ympäri Eurooppaa. 

Tapahtuma järjestetään huomenna klo 8–30 CET; tässä on linkki rekisteröitymiseen ja tässä on linkki esityslistaan

Parlamentti hyväksyy kaksi muuta Euroopan terveysliiton asiakirjaa

Kaksi muuta Euroopan terveysunioniehdotusta siirretään kolmikantakokouksiin sen jälkeen, kun ne on hyväksytty parlamentin täysistunnossa tänään (16. syyskuuta). Vakavia rajatylittäviä terveysuhkia koskevia asetusehdotuksia hyväksyttiin äänin 594 puolesta, 85 vastaan ​​ja 16 tyhjää. Samaan aikaan Euroopan tautien ehkäisykeskuksen ja neuvoston (ECDC) toimeksianto muutettiin 598 puolesta, 84 vastaan ​​ja 13 tyhjää.

Ensimmäinen ehdotus Euroopan lääkeviraston (EMA) toimeksiannon lisäämiseksi on jo kolmikantakokouksissa. Toinen kokous pidetään myöhemmin tässä kuussa.

Mainos

Tietohallintolaki

Valmistellessaan ehdotusta uudeksi datalaiksi joulukuuhun 2021 mennessä Euroopan komissio on aloittanut julkisen kuulemisen.

Tämän aloitteen päätavoite on tukea tietojen jakamista EU: n taloudessa, erityisesti yritysten välillä ja yritysten välillä, horisontaalisesti (esim. Teolliset tiedot, esineiden internet jne.). 

Sen tarkoituksena on täydentää muita dataan liittyviä tiedostoja, kuten tiedonhallintalaki, GDPR ja sähköisen viestinnän asetus, kilpailulaki (esim. Horisontaalisen yhteistyön suuntaviivat) ja digitaalimarkkinalaki. Kuten politico raportoi, Coreper I: n apulaislähettiläät käsittelevät tätä 1. lokakuuta. Prosessiin perehtynyt EU: n virkamies sanoi, että muutama maa pyysi pieniä muutoksia tiedonvälittäjiin ja kansainvälisiin tiedonsiirtoihin.

"Riskialtista" tekoälyä 

YK: n ihmisoikeuspäällikkö vaatii lykkäämistä tekoälyteknologian käyttöön, joka aiheuttaa vakavan riskin ihmisoikeuksille, mukaan lukien kasvojen skannausjärjestelmät, jotka seuraavat ihmisiä julkisissa tiloissa. Michelle BacheletYK: n ihmisoikeusvaltuutettu sanoi myös keskiviikkona, että maiden tulisi nimenomaisesti kieltää tekoälysovellukset, jotka eivät ole kansainvälisen ihmisoikeuslain mukaisia. Kiellettäviin sovelluksiin kuuluvat hallituksen sosiaaliset pisteytysjärjestelmät, jotka arvioivat ihmisiä heidän käyttäytymisensä perusteella, ja tietyt tekoälypohjaiset työkalut, jotka luokittelevat ihmiset klustereihin, kuten etniseen alkuperään tai sukupuoleen. 

Tekoälyyn perustuvat tekniikat voivat olla hyvä voima, mutta niillä voi myös olla ”kielteisiä, jopa katastrofaalisia vaikutuksia, jos niitä käytetään ottamatta riittävästi huomioon niiden vaikutusta ihmisten ihmisoikeuksiin”, Bachelet sanoi lausunnossaan. 

Hänen kommenttinsa mukana tuli YK: n uusi raportti, jossa tarkastellaan sitä, kuinka maat ja yritykset ovat ryhtyneet soveltamaan tekoälyjärjestelmiä, jotka vaikuttavat ihmisten elämään ja toimeentuloon ilman, että he ottavat käyttöön asianmukaisia ​​suojatoimia syrjinnän ja muiden haittojen estämiseksi. "Kyse ei ole tekoälyn puutteesta" Peggy Hicks, oikeustoimiston teemakohtaisen toiminnan johtaja, kertoi toimittajille esitellessään raportin Genevessä. ”On tunnustettava, että jos tekoälyä käytetään näillä ihmisoikeuksien - erittäin kriittisillä - toiminta -alueilla, se on tehtävä oikein. Ja emme yksinkertaisesti ole vielä luoneet puitteita, jotka varmistavat sen tapahtuvan. ”

EU: n digitaalitavoitteet vuodelle 2030

Komissio on ehdottanut suunnitelmaa, jolla seurataan, miten EU-maat edistyvät EU: n digitaalitavoitteiden saavuttamisessa vuoteen 2030 mennessä. EU edistää ihmiskeskeistä digitaalistrategiaansa maailmanlaajuisesti ja edistää yhdenmukaistamista tai lähentymistä EU: n normien ja standardien kanssa. Se varmistaa myös digitaalisten toimitusketjujensa turvallisuuden ja sietokyvyn ja tarjoaa maailmanlaajuisia ratkaisuja. 

Ne saavutetaan asettamalla työkalupakki, joka yhdistää sääntely-yhteistyön, valmiuksien kehittämisen ja osaamisen, investoinnit kansainväliseen yhteistyöhön ja tutkimuskumppanuuksiin, suunnittelemalla digitaalitalouden paketteja, jotka rahoitetaan aloitteista, jotka tuovat yhteen EU: n, ja yhdistämällä EU: n sisäiset investoinnit ja ulkoinen yhteistyö välineitä, joilla investoidaan parempaan yhteyteen EU: n kumppaneiden kanssa. Komissio käynnistää pian laajan keskustelu- ja kuulemisprosessin, myös kansalaisten kanssa, EU: n visiosta ja digitaalisista periaatteista.

EIP tukee rahaa rokotteisiin 

Euroopan investointipankin (EIP) hallitus on hyväksynyt 647 miljoonaa euroa auttaakseen maita ostamaan ja jakamaan COVID-19-rokotteita ja muita terveyshankkeita. Rokotteiden jakelusta hyötyvät Argentiina sekä Etelä -Aasian maat, kuten Bangladesh, Bhutan, Sri Lanka ja Malediivit. Kriisin alkaessa Euroopan investointipankin henkilökunta aloitti samanaikaisesti terveyshätätilanteen ja talouden taantuman ratkaisemisen. Pankki jakoi tukensa biotekniikka- ja lääkintäyrityksille kolmeen pääalueeseen: rokotteet, hoidot ja diagnostiikka. Tavoite: seurata infektioita, pysäyttää taudin leviäminen ja hoitaa sairaita.

Aiemmin tänä vuonna pankki hyväksyi 5 miljardin euron uuden rahoituksen kiireellisten toimien tukemiseksi esimerkiksi terveydenhuollon ja lääketieteellisen innovoinnin aloilla COVID-19-tautia vastaan. Sittemmin yli 40 biotekniikka- tai lääketieteellistä yritystä ja hanketta on hyväksytty EIP: n rahoitukseen noin 1.2 miljardin euron arvosta. Tämä asetti pankin COVID-19-taistelun eturintamaan.

Euroopan investointipankki tukee myös maailmanlaajuisia ohjelmia COVID-19-rokotteiden levittämiseksi erityisesti kehitysmaissa. Esimerkiksi pankki hyväksyi äskettäin 400 miljoonan euron sopimuksen COVAXin kanssa, joka on maailmanlaajuinen aloite, jota tukevat satoja maita, yksityinen sektori ja hyväntekeväisyysjärjestöt rokotteen yhtäläisen saatavuuden edistämiseksi.

Hyvä uutinen loppuun - koronavirusrokotteet vähentävät pitkän Covid -riskin riskiä, ​​tutkimus toteaa 

Kun olet täysin rokotettu COVID-19-tautia vastaan, se pienentää paitsi tartunnan riskiä myös tartuntaa, joka muuttuu pitkäksi Covidiksi, King's College Londonin johtama tutkimus ehdottaa. Se osoittaa, että vähemmistöllä ihmisistä, jotka saavat Covid -infektion kahdesta jabista huolimatta, todennäköisyys yli neljän viikon oireiden kehittymiselle pienenee 50%. Tätä verrataan ihmisiin, jotka eivät ole rokotettuja. 

Toistaiseksi 78.9%: lla yli 16-vuotiaista Yhdistyneessä kuningaskunnassa on ollut kaksi annosta Covid-rokotetta. Monet ihmiset, jotka saavat Covidin, toipuvat neljän viikon kuluessa, mutta joillakin on oireita, jotka jatkuvat tai kehittyvät viikkoja ja kuukausia alkuperäisen tartunnan jälkeen - joskus kutsutaan pitkäksi Covidiksi. Se voi tapahtua sen jälkeen, kun ihmiset kokevat jopa lieviä koronavirusoireita. Tutkijat, joiden työ julkaistiin vuonna Lancet-tartuntataudit, sanovat, että on selvää, että rokotukset pelastavat ihmishenkiä ja ehkäisevät vakavia sairauksia, mutta rokotteiden vaikutus pitkäaikaisten sairauksien kehittymiseen on ollut vähemmän varmaa.

Se on kaikki tämän viikon EAPM: ltä - odotamme innolla tapahtumaa huomenna ja raportoimme siitä ensi viikolla. Siihen asti pysy turvassa, ja tässä on linkki rekisteröitymiseen ja tässä on linkki esityslistaan

Continue Reading

Syöpä

Eurooppalainen suunnitelma syövän torjumiseksi: Komissio vähentää syöpää aiheuttavien epäpuhtauksien esiintymistä elintarvikkeissa

Julkaistu

on

Komissio asettaa kadmiumin ja lyijyn uudet enimmäismäärät monille elintarvikkeille. Näillä toimenpiteillä pyritään edelleen vähentämään syöpää aiheuttavien epäpuhtauksien esiintymistä elintarvikkeissa ja parantamaan terveellisen ruoan saatavuutta. Tämä halu johtuu syövän vastaisen eurooppalaisen suunnitelman puitteissa tehdyistä sitoumuksista. Näitä toimenpiteitä sovelletaan 30. elokuuta lyijyn enimmäismäärän osalta ja 31. elokuuta kadmiumin osalta.

Terveys- ja elintarviketurvallisuuskomissaari Stella Kyriakides sanoi: ”Tiedämme, että epäterveellinen ruokavalio lisää syöpäriskiä. Tämän päivän päätöksellä pyritään asettamaan kuluttajat eturiviin tekemällä elintarvikkeistamme turvallisempia ja terveellisempiä, kuten sitouduimme syövän torjumista koskevassa eurooppalaisessa suunnitelmassa. Se on myös uusi askel vahvistettaessa Euroopan unionin jo korkeita ja maailmanluokan standardeja EU: n elintarvikeketjussa ja tarjoamalla kuluttajille turvallisempia, terveellisempiä ja kestävämpiä elintarvikkeita. kansalaisillemme. Elintarvikkeiden, kuten hedelmien, vihannesten, viljojen ja öljykasvien, mahdollisesti sisältämän kadmiumin, karsinogeenisen ympäristön saastuttajan, enimmäismääriä alennetaan joillekin näistä elintarvikkeista. Tiettyjen hyödykkeiden on myös täytettävä tämä vaatimus uuden asetuksen voimaantulopäivästä. Tämä toimenpide parantaa EU: ssa myydyn ja kulutettavan ruoan turvallisuutta ja auttaa poistamaan markkinoilta korkeimman kadmiumpitoisuuden omaavia elintarvikkeita. Lisäksi lyijyn enimmäismäärät pienenevät monissa elintarvikkeissa, mukaan lukien imeväisille ja pikkulapsille tarkoitetut elintarvikkeet. "

Uusia lyijypitoisuuksia vahvistetaan myös useille elintarvikkeille, kuten metsäsienille, mausteille ja suolalle. Päätökset perustuvat komission, jäsenvaltioiden ja Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen vuosien jatkuvaan työhön sekä elintarvikeyritysten kuulemisiin. Kadmium on myrkyllinen raskasmetalli, jota esiintyy ympäristössä sekä luonnollisesti että maatalouden ja teollisuuden toiminnan seurauksena. Tupakoimattomien suurin kadmiumin altistumisen lähde on ruoka. Koska lyijy on myös luonnossa esiintyvä epäpuhtaus ympäristössä, ruoka on tärkein lähde ihmisten altistumiselle lyijylle.

Mainos

Continue Reading

Syöpä

EAPM: Virtuaalinen syöpäkeskus kortteilla, EMA: n uudistus ja tartuntatautivirasto

Julkaistu

on

Hyvää iltapäivää ja tervetuloa, terveyskollegat, Euroopan henkilökohtaisen lääketieteen liiton (EAPM) päivitykseen - se on viimeinen huuto tulevalle EAPM Slovenian EU-puheenjohtajakauden konferenssille (1. heinäkuuta), joten älä unohda rekisteröityä ja ladata asialistasi, kirjoittaa EAPM: n toimitusjohtaja tohtori Denis Horgan.

Muutaman päivän päässä oleva EAPM-puheenjohtajakauden konferenssi ...

EAPM - konferenssi toimii siltatapahtumana EU: n puheenjohtajavaltioiden välillä Portugali että Slovenia torstaina 1. heinäkuuta.

Mainos

Keskustelemme jossain vaiheessa päivän aikana suurimmasta osasta tai kaikista siitä, mistä puhumme alla. Konferenssi on jaettu istuntoihin, jotka kattavat seuraavat alueet:   Istunto 1: Yhdenmukaisuuden luominen henkilökohtaisen lääketieteen sääntelyssä: RWE ja Citizen Trust; Istunto 2: Eturauhassyövän ja keuhkosyövän voittaminen - EU: n rooli syövän voittamisessa: EU: n neuvoston seulontaa koskevien päätelmien päivittäminen; Istunto 3: Terveyslukutaito - Geenitietojen omistajuuden ja yksityisyyden ymmärtäminen että Istunto 4: Spotilaan hoitaminen Pääsy edistyneeseen molekyylidiagnostiikkaan.

Jokainen istunto sisältää paneelikeskustelut sekä Q & A-istunnot, jotta kaikki osallistujat osallistuisivat mahdollisimman hyvin, joten nyt on aika ilmoittautua tätäja lataa esityslista tätä.

Virtuaalinen syöpäinstituutti ehdotti valiokunnan mietintöluonnoksessa 

Mainos

Kuten viime perjantaina korostettiin, Euroopan parlamentin syöpäkomitean mietintöluonnos oli saatavilla viime viikolla. Tällä hetkellä eurooppalaisten poliitikkojen on mahdollista muuttaa tätä. 

Yksi mietintöön sisältynyt ehdotus "virtuaalisen Euroopan syöpäinstituutin" perustamisesta julkistettiin tänään (29. kesäkuuta). EAPM tukee tätä. 

Kuten viime viikolla keskusteltiin, Ranskan parlamentin jäsenen Véronique Trillet-Lenoirin (uusiutuva Eurooppa) laatimassa mietinnössä toistetaan monia kohtia ja huolenaiheita, jotka on esitetty komission voittavan syöpäsuunnitelman yhteydessä.

Trillet-Lenoir ehdottaa raportissa, jonka tavoitteena on vahvistaa EU: n vastausta tautiin virtuaalinen syöpäinstituutti. Organisaation tavoitteena olisi luoda etenemissuunnitelma, jolla koordinoidaan "laajamittaisia ​​ennaltaehkäisykampanjoita ja tehokkaita terveyden edistämistä koskevia tiedotuskampanjoita koulutusohjelmissa". 

Suunniteltu instituutti vastaisi myös useiden komission syöpäsuunnitelmassa esitettyjen elementtien yhdistämisestä ja auttamisesta niiden toteuttamisessa. Se voisi esimerkiksi isännöidä suunniteltuja Syöpää käsittelevä osaamiskeskus. Se voisi myös auttaa luomaan parhaita käytäntöjä eurooppalaisten vertailuverkostojen ja kattavien syöpäkeskusten välille. Instituutti voisi myös auttaa "tunnistamaan tutkimuksen painopisteet ja mahdollistamaan koordinoidun ja tehokkaan syöpätutkimusjoukon kehittämisen Euroopassa". 

Tietysti ja kuten koskaan, budjetointia käsitellään myös mietinnössä kehotuksella jäsenvaltioita varata riittävästi rahaa komission suunnitelman sekä omien kansallisten syöpäsuunnitelmiensa toteuttamiseen. "Enintään 30 [prosenttia] Euroopan syöväntorjuntasuunnitelmasta tulisi osoittaa [kansallisten syöväntorjuntaohjelmien] toteuttamiseen". Rajoitettu 4 miljardin euron budjetti varataan yleiseurooppalaisella tasolla. 

Parlamentin terveysvaliokunta hyväksyi tartuntatautiviraston toimeksiannon muutoksen

Euroopan parlamentin terveysvaliokunta äänesti tänään (29. kesäkuuta) Euroopan tautienehkäisy- ja valvontakeskuksen (ECDC) toimeksiannon vahvistamisen puolesta. Terveysvaliokunnan lehdistöpalvelun mukaan XNUMX jäsentä äänesti puolesta, kahdeksan vastaan ​​ja yksi tyhjää. 

Oikeudet ja vääryydet pandemian aikana

Komission varapuheenjohtaja Margaritis Schinas puhui parlamentin jäsenille terveysvaliokunnassa maanantaina (28. kesäkuuta) ja kertoi yksityiskohtaisesti komission COVID-19-oppitunnista, joka koskee pandemian viimeisten 16 kuukauden oikeuksia ja väärinkäytöksiä. Kokonaisoppitunti? EU ei ole "ottanut terveysvalmiutta riittävän vakavasti ennen pandemiaa", Schinas sanoi. 

SCHINAS ei pidättäytynyt, kun hän sanoi, että EU: n varhaiset toimet olivat "hajanaisia, tapauskohtaisia, väliaikaisia" ja toimet "olivat hajanaisia ​​ja koordinoimattomia" EU: n tasolla. Hän muistutti EP: n jäseniä vientikielloista ja henkilökohtaisten suojavarusteiden taistelusta, jotka värittivät pandemian alkuaikoja, mikä oli hämmentävää EU: lle. 

SCHINAS käytti saatuja kokemuksia parantaakseen terveydenhuollon koordinointia EU: n tasolla väittäen, että vain joku, jolla on ”epäusko… haastaa”, että asiat ovat parempia, kun maat työskentelevät yhdessä. Schinas veti rinnakkain vuoden 2008 finanssikriisiin, joka sai EU: n perustamaan "pankkiunionin", sanoen: "Sielläkin EU: n toiminta oli ratkaisevaa." Kymmenen erilaista ehdotusta saaduista kokemuksista auttaisi perustamaan samanlaisen terveysliiton.

EPP: n Peter Liese syytti vihreitä ja vasemmistoja varovaisuudesta rokotteiden ennakkosopimusten suhteen. Hän vaati myös enemmän investointeja tuotantokapasiteettiin ja viittasi siihen, kuinka EU salli viennin "ilman minkäänlaista valvontaa" liian kauan. Michele Rivasi vihreistäpuolestaan ​​halusi lisää komission tiedonannossa rokotteiden toimittamisen viivästymisestä ja rokotteiden yhteishankintaa koskevasta "fiaskosta" sekä niiden sopimusten ja kustannusten avoimuudesta tai puuttumisesta. 

WHO: n mukaan puolueellinen tekoälyn terveystekniikka saattaa heikentää köyhempiä maita

Vaikka tekoäly voi tehdä terveydenhuollosta entistä helpompaa ja tehokkaampaa, se on myös alttiina yhteiskunnalle sukupolvien ajan vakiintuneille sosiaalisille, taloudellisille ja systeemisille puolueille.

Totuus on, että ihmiset valitsevat algoritmiin menevät tiedot, mikä tarkoittaa, että näihin valintoihin kohdistuu edelleen tahattomia ennakkoluuloja, jotka voivat vaikuttaa kielteisesti aliedustettuihin ryhmiin. Näitä ennakkoluuloja voi esiintyä missä tahansa tekoälyn kehittämisen ja käyttöönoton vaiheessa, riippumatta siitä, käytetäänkö puolueellisia tietojoukkoja algoritmin rakentamiseen vai sovelletaanko algoritmia eri kontekstissa kuin alun perin tarkoitettu. Yleisin harhojen lähde on tieto, joka ei edusta riittävästi kohdepopulaatiota. 

Tällä voi olla haitallisia vaikutuksia tiettyihin ryhmiin. Esimerkiksi naiset ja värilliset ihmiset ovat tyypillisesti aliedustettuina kliinisissä tutkimuksissa. Kuten muut ovat huomauttaneet, jos ihokuvia analysoivat algoritmit koulutettaisiin valkoisten potilaiden kuviin, mutta niitä sovellettaisiin nyt laajemmin, ne voisivat mahdollisesti unohtaa pahanlaatuiset melanoomat väreissä.

Italian pääministeri Draghi tukee EMA-uudistusta 

"Tarvitsemme EMA: n vahvistamista ja uudistamista" Italian pääministeri Mario Draghi on sanonut. Rokotusten osalta: "Kiista on, että Sputnik ei saanut EMA-hyväksyntää eikä todennäköisesti tule koskaan. Kiinalainen rokote ei riitä epidemian torjuntaan. " 

”Epidemia ei ole ohi, emme ole vielä ulkona. Muutama viikko sitten Yhdistyneessä kuningaskunnassa oli enemmän tai vähemmän samanlaisia ​​tapauksia kuin tänään Ranskassa. Nykyään ne ovat kaksikymmentä kertaa todennäköisempiä, joten epidemia tarvitsee enemmän päättäväisyyttä, huomiota ja tietoisuutta. 

”Meidän on pidettävä vaihtosopimuksiin kohdistuva paine korkeana ja jatkamme niitä. On erittäin tärkeää tunnistaa välittömästi uusien varianttien ja infektioiden kehittyminen. Otamme käyttöön paljon enemmän " Dragons lisättiin. 

Draghi vastasi myöhemmin kysymykseen siitä, miten ilmoitettu EMA-uudistus toimisi. "Se on hyvin nopea sanoa, mutta olen itse ottanut tämän asian esille. Tietty koordinointi on ollut. Toivon, että muut virastot käyttävät sitä muissa maissa ja ajattelevat Yhdysvaltoja.

Se on kaikki EAPM: ltä toistaiseksi - nauti loppuviikosta, pysy turvassa ja hyvin, äläkä unohda, että sinulla on viimeinen tilaisuutesi rekisteröityä EAPM Slovenian EU-puheenjohtajakauden konferenssiin 1. heinäkuuta tätäja lataa esityslista tätä!

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa