Liity verkostomme!

EU

Aika muutoksiin perussopimuksissa ja EU: n terveyttä koskevassa yhteisessä lähestymistavassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

1440081238665Mielipiteen eurooppalainen liittouma Henkilökohtainen Medicine pääjohtajan Denis Horgan

Oletteko samaa mieltä Saksan liittokansleri Angela Merkelin ennätyksellisen väitteen kanssa, jonka mukaan monikulttuurisuus on "epäonnistunut, täysin epäonnistunut", EU: n jäsenvaltioissa on varmasti ollut vaihtelevia reaktioita pakolaisten vastaanottamisesta.

Pari viikkoa sitten Euroopan unionin ministerit hyväksyneet suunnitelman jakaa jopa 120,000 2010 maahanmuuttajaa odottavan maahanmuuttajan uudelleensijoittamisen taakka Kreikasta ja Italiasta.Kukin jäsenvaltio ottaa lukumäärän sen taloudellisen vahvuuden, väestön, työttömyyden ja vuoden XNUMX jälkeen jättämiensä turvapaikkahakemusten perusteella.

Mainos

Kiintiöt hyväksyttiin Tšekin tasavallan, Unkarin, Romanian ja Slovakian äänten kumoamisen jälkeen.

Tuolloin Luxemburgin ulkoministeri Jean Asselborn sanoi: "Olisimme mieluummin hyväksyneet konsensuksen, mutta emme onnistuneet saavuttamaan sitä."

Kaiken kaikkiaan tämä sopimus - ja se, että se oli pakotettava läpi - edustaa hajanaisia ​​EU: n lähestymistapoja pakolaiskriisiin. Yksi, joka heijastuu erilaisissa terveyspalveluissa 28-jäsenisessä ryhmässä.

Mainos

Pakolaiset syrjään, kun kyse on 500 miljoonan kansalaisen ikääntyvän väestön terveyspommista, jotka kaikki ovat jossain vaiheessa sairaita, yhdistetyn terveydenhuoltosuunnitelman puuttuminen EU: ssa, riittämätön rajat ylittävä yhteistyö ( jopa alueiden välinen monissa maissa), erilaiset lääkkeiden hinnat ja korvausjärjestelmät sekä valtava eriarvoisuus potilaiden mahdollisuudessa saada parasta mahdollista hoitoa, on selvää, että yksittäiset terveysjärjestelmät eivät pysty tarjoamaan omia jo asuvia kansalaisiaan, saati kukaan muu.

EU: lla ei tietenkään ole toimivaltaa Euroopan laajuisen terveydenhuollon alalla - se on toissijaisuusperiaatteen mukainen jäsenvaltioiden vastuu ja lukittu oikeudellisesti sitoviin sopimuksiin - vaikka tietyillä säännöksillä on ollut vaikutuksensa: terveys- ja turvallisuussäännöt, kliinisten tutkimusten määräykset ja esimerkiksi in vitro -diagnostiikkaa koskevat lait. Virallisesti EU: lla on "tukitoimintaa" terveysalalla, mutta mitä nämä lisäävät yhteenkuuluvuutta kaikkialla Euroopassa, on kiistanalaista.

 

Nyt Euroopan terveysasioista vastaava komissaari Vytenis Andriukaitis on mennyt ennätykseen puhuessaan EU: n toimeenpanevan roolin laajentamisesta terveyspolitiikassa.

Riiassa pidetyssä konferenssissa hän sanoi: "Uskon, että on mukavaa keskustella mahdollisuudesta muuttaa Euroopan unionin perussopimuksia tulevaisuudessa" sopimusten kanssa, jotka kattavat laajemmat ideat. Andriukaitis lisäsi, että "mielestäni on hyvin ajankohtaista esittää kysymyksiä" Euroopan parlamentin ja EU: n neuvoston kanssa.

"Uskokaa minua, en voi kuvitella taloudellisesti tehokkaampaa mahdollisuutta kuin hoitaa terveyskysymyksiä EU: n tasolla", komissaari sanoi.

 

Tämä voisi merkitä suurta muutosta huipputason ajattelussa, vaikka yksittäiset jäsenvaltiot saisivatkin suostuttelun.

Yksi monista organisaatioista, joka ei vaadi vakuuttavaa, on Brysselissä toimiva eurooppalainen henkilökohtaisen lääketieteen liitto (EAPM), joka on vaatinut entistä tiiviimpää yhteistyötä terveydenhuollon alalla perustamisestaan ​​lähtien useita vuosia sitten ja jonka usean sidosryhmän jäsenyys on ollut puolustaa potentiaalisesti suurempaa EU: n roolia terveyttä koskevissa asioissa.

 

Henkilökohtainen lääketiede (tai tarkkuuslääketiede, kuten Yhdysvaltain presidentti Barack Obama viittaa siihen) käyttää geneettiseen tieteeseen liittyvää räjähdystä ja muita edistysaskeleita saadakseen 'oikean hoidon oikealle potilaalle oikeaan aikaan'.

EAPM: n tämänhetkiset Taking Stock -aloitteet - jotka huipentuvat kevään 2016 konferenssiin - tarkastelevat, kuinka pitkälle henkilökohtainen lääketiede on tullut, ja mikä tärkeintä, mihin sen on edettävä hoidon parantamiseksi, kliinisten tutkimusten nykyaikaistamiseksi, tutkimuksen kannustamiseksi ja tasapuolisten toimintaedellytysten saavuttamiseksi tulla potilaiden saataville.

 

Esimerkiksi allianssi uskoo, että on täysin selvää, että suurten tietojen kaltaiset resurssit - jotka ovat välttämättömiä meneillään olevalle tutkimukselle - olisi kerättävä, tallennettava ja jaettava tavalla, joka kyllä, suojaa riittävästi potilaiden yksityisyyttä, mutta ei kuitenkaan ole niin liikaa säännellyt, että se estää tietojen vaihtamisen jäsenvaltioiden välillä (ja niiden sisällä).

Samaan aikaan se väittää, että laatustandardit ja "arvon" käsite (hinnoittelussa ja korvaamisessa) on sovittava ja sovellettava kaikissa EU: n 28 maassa ja että rajatylittävä terveysdirektiivi on pantava täytäntöön asianmukaisesti.

Euroopan unioni, jossa jokainen kansakunta tekee asioita eri tavoin terveydenhuoltojärjestelmissään, ei ole enää mahdollista, ja siitä tulee vähemmän kuluvan vuoden aikana. Aito yhdistyminen on vaikeaa, mutta EAPM uskoo, että siihen on pyrittävä.

Päivän lopussa Angela Merkel voi todella uskoa, että monikulttuurisuus ei toimi, mutta monikansallinen, EU: n vetämä terveydenhuoltorakenne on välttämätöntä. Onneksi Eurooppa yrittää ainakin työskennellä yhdessä pakolaiskriisin ratkaisemiseksi toisistaan ​​poikkeavista äänistä huolimatta, ja sen on nyt aloitettava niin laajalla ja elintärkeällä terveysalueella.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa