Liity verkostomme!

elektroniset savukkeet

Euroopan yhteisöjen kuulla sähköinen savuke haaste tupakkatuotedirektiivi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

E-savukeIsossa-Britanniassa toimiva Totally Wicked, Ison-Britannian johtava riippumaton elektronisten savukkeiden valmistaja, haastaa muodollisesti EU: n tupakkatuotedirektiivin (TPD) 20 artiklan pätevyyden EU: n tuomioistuimessa Luxemburgissa 1. lokakuuta 2015 kello 14 ( CET). 

Euroopan unionin tuomioistuimen päätöksellä, joka odotetaan ensi vuoden alussa, määritetään, onko TPD: n 20 artikla EU: n lainsäädännön vastainen. Istunto on seurausta Lontoon High Courtin 6. lokakuuta 2014 tekemästä päätöksestä esittää EU: n tuomioistuimen 20 artiklan laillisuuteen liittyviä kysymyksiä "ennakkoratkaisupyyntöä" varten.

Totally Wicked on ainoa sähköisten savukkeiden valmistaja, joka on saanut oikeuden haastaa tämän direktiivin, joka tuo e-savukkeet ja e-nesteet sen sääntelyalueeseen "tupakkaan liittyvänä tuotteena" - vaikka tupakkaa ei olekaan - ja altistaa e-savukkeille enemmän tiukempi sääntely kuin joillakin tupakkatuotteilla. Elektroniset savukkeet ovat vallankumouksellinen tuote. Niiden arvioidaan olevan vähintään 95 prosenttia vähemmän haitallisia kuin tupakkatuotteet, ja niiden tunnustetaan olevan tupakoitsijoiden ykkösväline tupakoinnin lopettamiseen. Sähkösavukkeet, jotka jätetään kehittymään suhteellisen kuluttajasääntelyn alaisuudessa, voivat tehdä tupakasta vanhentuneita ja estää miljoonien tupakoinnin aiheuttamien kuolemien. Tällä hetkellä Yhdistyneessä kuningaskunnassa on lähes kolme miljoonaa höyryä.

Mainos

Kaikki nämä ihmiset tupakoivat nyt vähemmän tai ei lainkaan savukkeita suoran seurauksena siirtymisestä sähköisiin savukkeisiin. Jos TPD: n 20 artikla pannaan täytäntöön:

  • E-neste vasta myydään pulloissa ole suurempi kuin 10ml;
  • testattu merkittävästi kustannuksia vähentää makuja saatavilla;
  • nikotiini vahvuuksia rajoitetaan 20 mg / ml;
  • useimmat täytettävissä laitteissa tullaan kieltämään;
  • tankit on rajoitettu 2 ml kokoisia;
  • rajoitukset asetetaan sähköiseen kaupankäyntiin;
  • mainonta ja sponsorointi on kielletty.

Yksinkertaisesti sanottuna tämä vaikeuttaa tupakoitsijoiden siirtymistä höyrystämiseen ja monet höyryt palaavat tupakointiin. Erityisesti Totally Wickedin haaste perustuu sen näkemykseen, jonka mukaan tuoteturvallisuusdirektiivin 20 artikla muodostaa suhteettoman esteen tavaroiden vapaalle liikkuvuudelle ja palvelujen vapaalle tarjoamiselle, asettaa sähköiset savukkeet epäoikeudenmukaisesti kilpailutilanteeseen tupakkatuotteille, ei noudata EU: n yleinen tasa-arvon periaate ja loukkaa sähköisten savukkeiden valmistajien perusoikeuksia.

Totally Wickedin oikeudellinen haaste on höyryjen ja sähköisten savukeyritysten tuella kaikkialla Euroopassa. Yhdistyneen kuningaskunnan terveysministeriölle toimitettiin tiistaina 71,000. syyskuuta vetoomus, joka sisälsi yli 29 XNUMX allekirjoitusta oikeudellisen haasteen tueksi.th syyskuussa.

Mainos

Totally Wickedin toimitusjohtaja Fraser Cropper sanoi: "1. lokakuuta tulee olemaan todella historiallinen päivä höyrystämisen historiassa. Se on huipentuma taisteluun, joka on kestänyt yli kaksi vuotta. Taistelu niiden välillä, jotka tunnustavat kansanterveyden potentiaaliset vaping-tarjoukset ja haluavat siksi nähdä höyryttämisen kukoistavan vankan mutta oikeasuhteisen kuluttajan sääntelyjärjestelmän puitteissa, ja niiden välillä, jotka joko eivät ymmärrä höyryä tai pitävät sitä uhkana vakiintuneille eduille ja haluavat siksi nähdä sähköisissä savukkeissa on suhteeton ja sopimaton sääntelyjärjestelmä.

"Direktiivin 20 artikla johtaisi siihen, että sähköisiin savukkeisiin sovellettaisiin tiukempaa sääntelyjärjestelmää kuin joihinkin tupakkatuotteisiin. Tämä artikla ei ole pelkästään suhteeton, ja mielestämme se on myös EU: n vakiintuneen lainsäädännön vastainen. Siksi on erittäin tärkeää, että Euroopan unionin tuomioistuin tekee päätöksen 20 artiklan laillisuudesta. Sähköisten savukkeiden käyttäjien ja potentiaalisten käyttäjien vuoksi on ratkaisevan tärkeää, että teollisuutemme annetaan kypsyä suhteellisessa sääntelykehyksessä, joka tukee asianmukaista valvontaa ja turvallisuusvaatimuksia sekä välttämätöntä sosiaalista vastuuta ja tarjoaa edelleen kuluttajille valinnanvaraa näiden tuotteiden valtavien mahdollisuuksien maksimoimiseksi. Tämän direktiivin 20 artikla ei varmastikaan tuota tätä ympäristöä. "

Susan Garrett, Addleshaw Goddard LLP: n tiimiä johtava kumppani, joka asetti haasteen, sanoi: "Täysin Wicked uskoo, että tupakkatuotedirektiivi on väärinkäsitelty ja suhteeton yritys säännellä sähköisiä savukkeita. Viime vuoden päätös esittää tiettyjä kysymyksiä tupakan laillisuudesta. sähköisiä savukkeita koskevat direktiivin säännökset olivat keskeinen virstanpylväs asiakkaallemme, koska sen mielestä direktiivillä on vaikutusta tukahduttaa nämä kehittyvät markkinat.Olemme iloisia voidessamme tukea Totally Wickiä tämän maamerkkiä koskevan haasteen ratkaisemisessa Ja olemme iloisia siitä, että asiakkaallamme on mahdollisuus perustella tapaustaan ​​Luxemburgissa alustavan kuulemistilaisuuden aikana on 1 lokakuu."

Savukkeet

Höyryttävät makukiellot ovat kansanterveyden puolustajien oma päämäärä

Julkaistu

on

Kanadan liittohallitus äskettäin julkaistu luonnos asetukseksi, jolla kielletään melkein kaikki e-savukkeiden maut koko maassa, vain tupakan ja mintun / mentolin maut jätetään koskematta. Ehdotuksen mukaan useimmat aromiaineet, mukaan lukien kaikki sokerit ja makeutusaineet, kielletään käyttämästä höyrytuotteissa, kirjoittaa Louis Auge.

Lasku on tarkoitettu tarkoitus on suojella kansanterveyttä tekemällä höyrystä vähemmän houkutteleva nuorille. Käytettävissä olevat todisteet viittaavat kuitenkin siihen, että toimenpide ei pelkästään voinut jäädä alle merkin, se voi itse asiassa aiheuttaa enemmän ongelmia kuin se ratkaisee, suostuttelu Sekä nuoret että aikuiset tupakoivat tavanomaisia ​​savukkeita, mikä on paljon haitallisempaa käytäntöä kuin höyrystäminen. Todellakin, äskettäin opiskella Yale School of Public Health (YSPH) ehdotti, että San Franciscon äänestyskierroksen jälkeen, kun maustetut vape-nesteet kiellettiin vuonna 2018, tupakointitaso nousi kaupungin koulupiirissä vuosien vakaan laskun jälkeen.

Jopa muuhun tupakkapolitiikkaan sopeutumisen jälkeen tutkimuksessa todettiin, että San Franciscon lukiolaisten todennäköisyys tupakoida tavanomaisia ​​savukkeita kaksinkertaistui maustettujen höyryjen kiellon seurauksena. Muut tutkimukset ovat puolestaan ​​havainnollistaneet, kuinka maut auttavat aikuisia käyttäjiä hylkäämään tavanomaiset savukkeet - yksi 2020 opiskella havaitsi, että maustettuja e-savukkeita käyttäneet aikuiset lopettivat tupakoinnin todennäköisemmin kuin mauttamattomia (tai tupakalla maustettuja) e-savukkeita käyttävät.

Mainos

Vielä hämmästyttävämpää on se, että Kanadan oma e-savukkeiden makua koskevan kiellon arvioinnissa myönnetään, että toimenpide aiheuttaisi todennäköisesti joidenkin aikuisten tupakoinnin enemmän. Jotkut yli 20-vuotiaat kuluttajat, jotka käyttävät tällä hetkellä maustettuja höyrytuotteita, Health Canada tunnustettu, ei korvaisi suosimansa makuja tupakalla tai mintulla maustetuilla sähköisillä savukkeilla, vaan päättäisi ostaa tavallisempia savukkeita.

Hämmästyttävä pääsy Kanadan viranomaisilta tuo todella tosiasian, että makukiellot johtavat melkein varmasti siihen, että osa käyttäjistä hylkää höyrylaitteidensa ottamaan tavanomaiset savukkeet sen sijaan - mikä saattaa vahingoittaa kansanterveyttä. Sen pitäisi olla jyrkkä varoitus Atlantin takana oleville maille, koska useat Euroopan hallitukset, mukaan lukien Suomi ja Viro ovat jo tehneet kielletty höyryttävät maut - tai pyrkivät raivokkaasti edistämään vastaavaa lainsäädäntöä.

Alankomaat on yksi tällainen esimerkki, jossa terveyssihteeri Paul Blokhuis ilmoitti viime kesänä, että hän aikoi kieltää kaikki muut tupakka-vape-maut maassa. Julkinen kuuleminen aiheesta Drew ennätysmäärässä vastauksia ja saavutti melkein yksimielisen yksimielisyyden: ylivoimainen 98% vastaajista vastusti kieltoa. Siitä huolimatta Blokhuisin toimenpiteet voisivat tulla voimaan jo ensi vuonna.

Mainos

Muutto on paradoksaalista muuten liberaalille maalle, sillä Alankomaat ajaa samanaikaisesti suuria tupakoinnin lopettamiseen tähtääviä kampanjoita, kuten PYSÄYTÄ lokakuu saada tupakan käyttäjät sammuttamaan savukkeensa lopullisesti. Kieltämällä maustetut e-savukkeet Alankomaat riskejä

vaarantaa tämän kehityksen ja lähettää tupakoitsijat pois höyrystä - käytäntö, joka on Englannin kansanterveystutkimuksen mukaan karkeasti 95% vähemmän haitallinen kuin palavan tupakan tupakointi.

Se, että nämä makukiellot uhkaavat työntää tupakoitsijat takaisin palavien tupakkatuotteiden luokse, voi aiheuttaa katastrofin EU: n pyrkimyksille saada aikaan tupakaton sukupolvi vuoteen 2040 mennessä. Huolimatta kansanterveysviranomaisten huomattavista ponnisteluista, on edistytty tämän tavoitteen saavuttamisessa vähemmän kuin lupaavia: 23% koko väestöstä edelleen käyttää tavanomaisia ​​savukkeita, ja melkein kolmasosa eurooppalaisista nuorista tupakoi. Euroopalla on nyt alle 20 vuotta aikaa auttaa lähes 90 miljoonaa tupakoitsijaa luopumaan tapasta.

Tämän tavoitteen saavuttamatta jättämisellä voi olla vakavia seurauksia kansanterveydelle. Yli 700,000 XNUMX kaikkialla Euroopassa Kuolemat vuosittain ja neljännes kaikista syöpistä johtuu tällä hetkellä tupakoinnista; ei ole yllättävää, että ryhmä haluaa poistaa "suurimman mahdollisen vältettävissä olevan terveysriskin" kaikin mahdollisin keinoin. Sellaisena Tupakkatuotedirektiivi on ollut aktiivinen puolen vuosikymmenen ajan ja käyttää useita työkaluja tupakoitsijoiden estämiseksi, mukaan lukien terveysvaroitukset, jäljitys- ja koulutustoiminnot.

Kaikki nämä toimenpiteet eivät kuitenkaan ole laskeneet tupakoinnin määrää riittävästi, ja Euroopan korkeimmat virkamiehet ovat tehneet niin tunnustettu että savuttoman sukupolven unelman saavuttamiseksi tarvitaan merkittäviä lisätoimenpiteitä. Kuten tutkimukset ovat osoittaneet ja Health Canada on nyt myöntänyt, kieltämällä juuri nämä maut tehdä Sähköiset savukkeet houkutteleva vaihtoehto tupakoitsijoille, jotka pyrkivät vähentämään terveysriskejä, mutta eivät halua tai eivät pysty lopettamaan nikotiinia kokonaan, pakottavat todennäköisesti monet kuluttajat ostamaan enemmän savukkeita. Jos tämä pysäyttäisi tai jopa kääntäisi tupakointitason laskun koko Euroopassa, maustekiellot voivat osoittautua dramaattiseksi kansanterveyden omaksi tavoitteeksi, mikä asettaa EU: n pyrkimykset hillitä tupakointia vuosia.

Continue Reading

Savukkeet

Miksi EU: ssa ei pitäisi olla yhdenmukaistettuja valmisteveroja nikotiinittomille e-savukkeille

Julkaistu

on

Vuodesta 2016 lähtien Euroopan komissio on työskennellyt tupakan valmisteverodirektiivin (TED), oikeudellisen kehyksen, jolla varmistetaan, että valmisteveroja sovelletaan samalla tavalla ja samoihin tuotteisiin, tarkistamista kaikkialla yhtenäismarkkinoilla, kirjoittaa Donato Raponi, Euroopan verolainsäädännön kunniaprofessori, entinen valmisteveroyksikön johtaja, verolain konsultti.

Jäsenvaltiot pyysivät äskettäin EU: n neuvoston välityksellä joukkoa uusia tuotteita sisällytettäväksi TED: ään. Se sisältää e-savukkeet, jotka eivät sisällä tupakkaa, mutta sisältävät nikotiinia. On kuitenkin myös sähköisiä savukkeita, joissa ei ole nikotiinia, ja niiden kohtalo on epäselvä.

Mutta miksi direktiivin, joka on toistaiseksi ollut vain, puolesta tupakka laajennetaan koskemaan tuotteita, jotka sisältävät ei kumpikaan tupakka ei myöskään nikotiini? Eikö tämä ole askel liian pitkälle?

Mainos

Euroopan unionin perussopimus, joka on kirjattu Euroopan unionin perussopimuksiin, on hyvin selvää, ennen kuin se ehdottaa Kaikki lainsäädäntöaloitteesta, joihinkin keskeisiin kysymyksiin on puututtava.

EU: n säännöt1 selittää hyvin selvästi, että tuotteet olisi sisällytettävä TED: ään vain sisämarkkinoiden moitteettoman toiminnan varmistamiseksi ja kilpailun vääristymisen välttämiseksi.

Ei ole suinkaan selvää, että nikotiinittomien tuotteiden, kuten nikotiinittomien e-nesteiden, yhdenmukainen valmisteverokäsittely kaikkialla Euroopassa auttaa lieventämään tällaisia ​​vääristymiä.

Mainos

On hyvin vähän näyttöä siitä, missä määrin kuluttajat pitävät e-nesteitä ilman nikotiinia elinkelpoisena korvikkeena nesteille sisältyville e-nesteille. Euroopan komissio julkaisi äskettäin Eurobarometri Tutkimuksella eurooppalaisten suhtautumisesta tupakkaan ja sähköisiin savukkeisiin ei ole mitään sanottavaa tässä asiassa. Ja käytettävissä olevien markkinatutkimusasiantuntijoiden näyttö on parhaimmillaan rajallista.

Näin ollen on käytännössä mahdotonta tietää, kuinka moni kuluttaja - jos ollenkaan lainkaan - siirtyisi e-nesteisiin ilman nikotiinia, jos vain nikotiinia sisältävistä e-nesteistä kannettaisiin EU: n tason valmistevero.

Tiedämme kuitenkin, että melkein jokainen, joka kuluttaa jo TED-direktiivin soveltamisalaan kuuluvia tupakkatuotteita, ei pidä nikotiinittomia e-savukkeita niiden elinkelpoisina korvikkeina. Ja siksi useimmat tupakoitsijat, jotka siirtyvät vaihtoehtoisiin tuotteisiin, etsivät muita tuotteita sisältävä nikotiini.

Tämän ja alkoholittoman oluen valmisteverokohtelun välillä voi olla yhtäläisyyksiä, koska viimeksi mainittu ei kuulu EU: n alkoholidirektiivin soveltamisalaan. Vaikka se on suunniteltu vaihtoehtoiseksi tuotteeksi, se ei tarkoita, että alkoholittoman oluen katsotaan olevan vahva korvike useimmat ihmiset, jotka juovat alkoholijuomaa. Jäsenvaltiot eivät ole soveltaneet yhdenmukaistettua valmisteveroa alkoholittomaan olueseen, eivätkä sisämarkkinoiden tehokas toiminta ole toistaiseksi vahingoittunut.

Vaikka yhdenmukaistetun valmisteveron puuttuminen nikotiinittomista sähköisistä savukkeista vääristäisi kilpailua, sen on oltava riittävän materiaalia oikeuttamaan kaikki EU: n tason toimet. Euroopan unionin tuomioistuimen oikeuskäytäntö vahvistaa, kuinka kilpailun vääristymien on oltava '' tuntuvia '' EU: n lainsäädäntöön mahdollisesti tehtävien muutosten perustelemiseksi.

Yksinkertaisesti sanottuna, jos vaikutukset ovat vain rajalliset, EU: n toimille ei ole mitään syytä.

Sähköisten savukkeiden markkinat ilman nikotiinia ovat tällä hetkellä hyvin pienet. Euromonitorin tietojen mukaan avoimien järjestelmien nikotiinittomat e-nesteet edustivat vain 0.15% EU: n kaikista tupakan ja nikotiinituotteiden myynnistä vuonna 2019. Eurobarometri paljastaa, että vaikka lähes puolet Euroopan sähköisistä savukkeiden kuluttajista käyttää sähköisiä savukkeita nikotiinin kanssa päivittäin, vain 10% heistä käyttää päivittäin e-savukkeita ilman nikotiinia.

Koska nikotiinittomien e-savukkeiden ja TED-direktiivin soveltamisalaan jo kuuluvien tuotteiden välillä ei ole selkeää näyttöä kilpailusta ja nikotiinittomien tuotteiden vähäisestä myynnistä, '' tuntuvan '' kilpailun vääristymisen testi ei ole - ainakin tällä hetkellä - ilmeisesti täytetään.

Vaikka EU: n tasolla ei olisikaan mahdollista tehdä uusia nikotiinittomia savukkeita koskevia lainsäädäntötoimenpiteitä, se ei estä yksittäisiä jäsenvaltioita perimästä tällaisista tuotteista kansallista valmisteveroa. Tämä on jo ollut käytäntöä kaikissa jäsenvaltioissa.

Saksa ei esimerkiksi tarvitse EU: n direktiiviä kotimaisen valmisteveronsa perimiseksi kahvista, kun taas Ranska, Unkari, Irlanti ja Portugali verottavat sokerijuomia ilman EU: n soodavalmistedirektiiviä.

Ei-nikotiinisten e-nesteiden tapaus ei ole erilainen.

Mikään jäsenvaltio ei estä verottamasta muita kuin nikotiini-e-nesteitä omassa tahdissaan ilman EU: n tarpeetonta puuttumista asiaan.

1 Artiklan 113 n toiminnasta tehdyn sopimuksen Euroopan unionin

Continue Reading

Savukkeet

Tupakan valmisteverodirektiivin kuuleminen: 83% ilmoituksista varoittaa korkeammista höyryveroista

Julkaistu

on

World Vapers -liitto kehottaa painokkaasti päättäjiä pysymään kaukana tupakan ja höyryn rinnastamisesta etenkin verotuksen suhteen. Tämä on tupakan valmisteverodirektiivin päivitystä koskevan äskettäin päättyneen kuulemisen kannanotto, jossa täsmennettiin Euroopan komission aikomusta verottaa höyrytuotteita samalla tavoin kuin savukkeille. 

WVA: n johtaja Michael Landl kommentoi kuulemista: "Höyryjen houkutteleminen vähemmän tupakoitsijoille korkeammilla hinnoilla estää nykyisiä tupakoitsijoita siirtymästä vähemmän haitallisiin vaihtoehtoihin. Tästä ei todellakaan tule mitään hyötyä kansanterveydelle. Lisäksi korkeat höyrytuotteiden verot ovat erityisen haitallisia väestön alemmille tuloluokille, jotka muodostavat suurimman osan nykyisistä tupakoitsijoista. "

Kuuleminen päättyi 5. tammikuuta, ja kansalaisten, yhdistysten ja teollisuuden 134 vastauksesta 113 tai 84 prosenttia viittasi höyrystämisen myönteisiin vaikutuksiin ja vakaviin kielteisiin vaikutuksiin, joita sen verottamisella olisi samoin kuin savukkeilla.

Mainos

Michael Landl lisäsi: "Olen iloinen valtavasta määrästä vastauksia, jotka kannattavat tämän kuulemisen höyryä. Se osoittaa, että monet ihmiset tietävät mahdollisuudet vähentää höyryä. . Poliittisten päättäjien on nyt ymmärrettävä, että höyryn veronkorotukset johtavat ihmisten siirtymiseen takaisin tupakointiin, lopputulosta, jota kukaan ei halua. "

Siksi WVA: n kannalta on tärkeää, että palamattomia tuotteita ei säännellä ja veroteta samalla tavalla kuin palavaa tupakkaa. Lainsäätäjien on noudatettava tieteellistä näyttöä ja pidättyttävä tiukemmasta sääntelystä ja korkeammasta höyrytuotteiden verotuksesta.

"Jos haluamme vähentää tupakoinnista aiheutuvaa taakkaa kansanterveydelle, höyrytuotteiden saatavuus ja kohtuuhintaisuus on taattava", Landl totesi.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa