Liity verkostomme!

EU

Valkoinen kirja käynnisti tehostamaan torjuntaa haimasyöpä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Secondary_tumor_deposits_in_the_liver_from_a_primary_cancer_of_the_pancreasEuroopan Alliance Henkilökohtainen Medicine (EAPM) pääjohtaja Denis Horgan  

Tällä viikolla (15. syyskuuta) Euroopan unioni merkitsee syövän vastaista toimintaa kolmen vuosikymmenen ajan seremonialla ja korkean tason kokouksella Luxemburgissa, joka on tällä hetkellä EU: n vuorotteleva puheenjohtajavaltio. Tapahtuma on 30 vuotta neuvoston vuoden 1985 päätelmistä, jotka avasivat tietä ensimmäiselle syövänvastaiselle toiminnalle Euroopan tasolla. Luxemburgin terveysministeri Lydia Mutsch avaa terveys- ja elintarviketurvallisuuskomissaari Vytenis Andriukaitisin ohella merkittävän kokouksen.

Samana päivänä Brysselissä toimiva European Alliance for Personalized Medicine (EAPM) käynnistää a Valkoinen kirja, Aeginassa Kreikassa osana EUPancreas COST -toimintaa yhdennetylle eurooppalaiselle haimasyöpätutkimusalustalle.

Mainos

Valkoinen kirja on suora kehotus päättäjät, lainsäätäjät ja sääntelyviranomaiset rohkaisevat innovaatioihin, joilla edistetään ennaltaehkäisyä, ja laajentamaan hoitoon pääsyä. Se kehottaa myös kaikkia osapuolia tiiviimpään yhteistyöhön keventää haimasyövän potilaille ja yhteiskunnalle.

Tämä kauhea tauti on kahdeksas yleisin syöpä miesten keskuudessa länsimaissa (yhdeksäs naisilla), ja sillä on kiistatta alhaisin eloonjäämisaste.

Ei ole erityisiä oireita varhaisessa vaiheessa ja se on näin ollen tällä hetkellä vaikea havaita. Mennessä oireet näkyvät, syöpä on usein jo edennyt ja se on liian myöhäistä leikkaus useimmissa tapauksissa.

Mainos

Vuonna 79,331 EU-2012: ssa arvioitiin olevan 28 78,669 uutta haimasyöpätapausta, mikä teki siitä neljänneksi tärkeimmän syövän aiheuttaman kuoleman syyn. On ennustettu, että siitä tulee muutaman vuoden aikana toiseksi suurin syöpään liittyvien kuolemien syy Yhdysvalloissa. Ja tämän vuoden ennusteiden mukaan koko EU: ssa haimasyövän kuolleisuus on noussut miehillä 4% ja naisilla 5% vuodesta 2009. Haimasyövän kuolevuuden odotetaan myös kasvavan Euroopassa pitkällä aikavälillä, ohittamalla kuolleisuus muiden pitkään tunnustettujen tappavien syöpien määrä. Se on vakava, kasvava asia, ja siihen on puututtava.

Haimasyöpä on yleisempää vuotiaille 45 ja yläpuolella, ja sen tarkat syyt ovat enimmäkseen tuntemattomia making ehkäisy difficult.Smoking, raskaan alkoholinkäytön tyypin 2 diabetes, liikalihavuus, ja krooninen haimatulehdus selittävät vain pienen osan taudin.

Se on yleensä kohtalokas, ei vain yleisesti myöhäisen havaitsemisen takia, vaan osittain siksi, että sillä on taipumus vastustaa kemoterapiaa. Ja kun on kyse leikkauksesta, vain noin 15-20 prosentilla potilaista on kasvaimia, joiden katsotaan pystyvän poistamaan tällä menetelmällä.

Äskettäin julkaistut selviytyminen tilastoja Euroopassa peräisin EUROCARE tulokset osoittavat, että kaiken kaikkiaan viiden vuoden pysyvyys on edelleen alhainen (noin 6%), ei ole tapahtunut merkittäviä parannuksia selviytymisen viime vuosikymmeninä, vaikka tulokset ovat hieman parempia pieni osuus potilaat, joiden tauti on havaitaan varhaisessa vaiheessa.

Siksi on selvää, että yleisön tietoisuutta taudista, joka perustuu kattavaan ja asianmukaiseen tietoon sen riskitekijöistä, olisi lisättävä.

Ottaen huomioon haimasyöpään liittyvän suuren kuolemantapauksen ja elämäntapaan liittyvien riskien, samanaikaisten sairauksien ja / tai niihin liittyvien patologisten tilojen korkean esiintyvyyden, ei ole epäilystäkään siitä, että sen raskas taakka yhteiskunnalle ja EU: n terveydenhuoltojärjestelmille on epäilemättä.

Henkilökohtainen lääketiede lupaava taudin, mutta on vielä alkuvaiheessa pyritään parantamaan houkuttelevuutta sitä. Tulokset molekyylien profiloinnin sekä kasvaimen ja isäntä voi auttaa määrittämään parhaan ehkäisyä ja hoitovaihtoehtoja, mukaan lukien asianmukaiset kliinisissä tutkimuksissa.

EAPM pitää yhdessä EUPancreas COST Actionin kanssa tarpeellisena kehittää kattava haimasyövän tutkimusyhteisö ja tarjota tämän yhteisön tarvitsemat välineet ja resurssit tieteellisten läpimurtojen aikaansaamiseksi.

On myös tärkeää tunnistaa viitaten keskuksia, joissa potilaalla on haimasyöpä ja heidän perheensä voivat saada parasta hoitoa, mukaan luettuna kliininen tutkimus vaihtoehtoja. Pääsy on parannettava.

Ennen Kreikan tapahtumaa Euroopan parlamentin jäsen Cristian-Silviu Bușoi käsitteli aihetta sanoessaan: "Uusista lääkkeistä, uusista tekniikoista ja lääketieteen kehityksestä huolimatta monet kansalaiset eivät pääse niihin."

Ja EUPancreas COST -toiminnan puheenjohtaja tohtori Núria Malats sanoi: "Haimasyöpätutkimukseen on selvästi lisättävä investointeja jäsenvaltioiden ja EU: n julkisten rahoitusohjelmien kautta sekä yksityisellä sektorilla, kansalaisjärjestöjen, teollisuuden ja muiden kautta. Lisääntyneiden tutkimusinvestointien tulisi olla osa strategiaa haimasyövän aiheuttamien vaikeuksien käsittelemiseksi. "

Malats lisäsi, että: "tutkimus haimasyöpä on ole priorisoitu EU viimeisen rahoitusohjelmia. Esimerkiksi huomattavasti pienemmän haiman syöpätutkimukseen on rahoitettu EU viimeisten viiden vuoden ajan, jos verrataan muihin syöpiin. "

Professori Angela Brand Maastrichtin yliopistosta sanoi: "Parannukset edellyttävät enemmän sidosryhmien välistä yhteistyötä sekä terveydenhuollon että jäsenvaltioiden välillä. Haimasyöpä tunnustetaan laajemmin kuin harvinaisten sairauksien asteikolla. merkittävänä ja kasvavana eurooppalaisena terveydenhoito-ongelmana. "

Hän lisäsi: "On myös oltava sovittu lähestymistavan sitä. Ja kaikki yhteistyötä tulisi sisältää potilaat, hoitajille ja potilasjärjestöt, joilla on korvaamaton panos. "

Tämä jälkimmäinen teema otettiin Maria Puolasta, joka sanoi: ”Haimasyöpä on pelottava kuolleisuus ja vähän on edistytty viime vuosikymmenen aikana. Se on taakka Euroopan unionin ja hirveää sairastuneille ja heidän perheilleen. Potilaille on osallistuttava ja tarvitsemme kiinteät toimintaa ja tarvitsemme sitä nyt.”

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa