Liity verkostomme!

Syöpä

30 vuotta ja laskenta: Jos ensi vuonna EU: n taistelussa syöpää vastaan?

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

T-lymfosyyttien ja syöpäsolujen, SEMEuroopan Alliance Henkilökohtainen Medicine (EAPM) pääjohtaja Denis Horgan

Ensi tiistaina (15. syyskuuta) Euroopan komissio ja EU: n puheenjohtajavaltio Luxemburg merkitsevät syövän vastaista toimintaa kolmen vuosikymmenen ajan seremonialla ja korkean tason kokouksella jäsenvaltion pääkaupungissa.

Tapahtuma on 30 vuotta neuvoston vuoden 1985 päätelmistä, jotka avasivat tietä ensimmäiselle syövän vastaiselle toiminnalle Euroopan tasolla.

Mainos

Kyseisen vuoden 28. – 29. Kesäkuuta pidetyssä istunnossa Eurooppa-neuvosto hyväksyi ehdotuksen tiiviimmän yhteyden luomisesta Euroopan ja sen kansalaisten välille, ja tässä yhteydessä neuvosto korosti syövän vastaisen eurooppalaisen toimintaohjelman käynnistämisen arvoa.

Nopeasti eteenpäin 30 vuotta ja Luxemburgin terveysministeri Lydia Mutsch ja terveys- ja elintarviketurvallisuuskomissaari Vytenis Andriukaitis avaavat korkean tason kokouksen, johon kuuluu paneeleita ja kysymys- ja vastauskeskusteluja, jotka kattavat keskeiset aiheet.

Näihin sisältyvät syöpää koskevan EU: n toiminnan historiallinen tausta ja pitkän aikavälin perspektiivi, jatkuvuus vuosina 1985–2015 ja kansalliset syöpäsuunnitelmat.

Mainos

Osana syöpään keskittymistä Brysselissä toimiva eurooppalainen henkilökohtaisen lääketieteen liitto (EAPM), joka kokoaa yhteen potilaita, lääketieteen ammattilaisia, terveydenhuollon suunnittelijoita, tutkijoita, teollisuutta ja tutkijoita, osallistuu kahteen muuhun tapahtumaan, jotka liittyvät eturauhasen ja haiman syöpiin .

Tilannekatsaus ei ole koskaan ollut näin ajankohtainen, ja Luxemburgin tapahtumassa usean sidosryhmän (mukaan lukien EAPM: n jäsenet) joukko vaikuttajia käsittelee asiaankuuluvia syöpään liittyviä aiheita.

Puhuminen ennen 30th vuosipäivää, EAPM: n sihteeri Gordon McVie sanoi: "Syöpädiagnoosi ja hoito ovat edenneet harppauksin viimeisten kolmen vuosikymmenen aikana, mutta näistä jatkuvista saavutuksista huolimatta potilaskeskeisempää lähestymistapaa tarvitaan edelleen henkilökohtaisen lääketieteen avulla ajantasaisen koulutuksen ja paljon paremman lääkäri / potilasviestinnän rinnalla. "

Hän lisäsi: "Tämän lisäksi ei voida koskaan tehdä liikaa tutkimusta tästä monimutkaisesta tappajasairauksien joukosta, ja väestön ikääntyessä Euroopassa, joista monille diagnosoidaan yksi tai useampi syöpämuoto jossain vaiheessa elämää, nyt ei ole oikea aika levätä laakereillamme. "

"Syöpään liittyy merkittäviä eriarvoisuuksia Euroopassa", sanoi professori Mark Lawler, EAPM: n tutkimusalaryhmän puheenjohtaja ja tutkimus- ja innovaatiojohtaja, European Cancer Concord (ECC).

"Valitettavasti nämä eriarvoisuudet ovat johtaneet merkittäviin eroihin Euroopan kansalaisten syöpätuloksissa. Maailman syöpäpäivänä 2014 ECC julkaisi Euroopan syöpäpotilaiden Bill of Rights -sivuston Euroopan parlamentissa Strasbourgissa. 30th ensimmäisen syöväntorjunnan käynnistämisen vuosipäivä on ihanteellinen tilaisuus panna täytäntöön Bill of Rights ja varmistaa, että kaikilla eurooppalaisilla on yhtäläiset mahdollisuudet voittaa tämä tappajatauti. "

On arvioitu, että kolmasosa syöpistä on ehkäistävissä, ja EAPM: n mielestä ei ole koskaan ollut parempaa aikaa tarttua syövän ehkäisymahdollisuuksiin käyttämällä viimeisimpiä löydöksiä omiikoissa - mukaan lukien genomitiede.

Näiden edistysaskeleiden ansiosta tietämyksemme syöpäriskeihin liittyvistä yleisistä muunnelmista on noussut viidestä yli 450: een, ja geneettisesti tiedämme paljon enemmän siitä, mikä tekee ihmisistä alttiita.

Henkilökohtaisen lääketieteen tarkoituksena on oikean hoidon antaminen oikealle potilaalle oikeaan aikaan, mutta on syy, miksi lause "ennaltaehkäisy on parempi kuin hoito" on niin tunnettu.

Räätälöity lääketiede hyödyntää tutkimusta, dataa ja ajan tasalla olevaa tekniikkaa tarjotakseen kansalaisille nykyistä parempaa diagnostiikkaa ja seurantaa. Se käyttää geneettisiä tietoja selvittääkseen, toimiiko tietty lääke tai järjestelmä tietyllä potilaalla, ja auttaa lääkäreitä päättämään, mikä hoito on tehokkain. Sillä voi olla myös valtava vaikutus ennaltaehkäisevässä mielessä, koska monet syövät voidaan parantaa tai parantumismahdollisuudet lisääntyvät huomattavasti, jos ne havaitaan varhaisessa vaiheessa.
Aikaisemmalla diagnostiikalla ja aikaisemmalla hoidolla on monia etuja, muun muassa verotukselliset, koska vaikka kustannukset ovat tärkeä kysymys - ja uusien ja jopa olemassa olevien hoitojen kustannustehokkuudesta on keskeisiä kysymyksiä - parempi diagnoosi helpottaa terveydenhuoltojärjestelmien taakkaa kahdella tavalla .

Ensinnäkin se sallii ennalta ehkäisevämmän lähestymistavan siinä, että geenitekniikka merkitsee todennäköisyyttä, että joku yksilö voi kehittää tietyn taudin, ja antaa hyvän käsityksen sen kehittymisestä ja kannustaa siten varhaiseen puuttumiseen.

Syöpä johtuu monista tekijöistä, ja siksi sen ennaltaehkäisyssä on puututtava elämäntapaan sekä työ- ja ympäristösyihin. Tietyt syövät voitaisiin estää muuttamalla tai välttämällä keskeisiä riskitekijöitä, kuten tupakointi, ylipaino, vähäinen hedelmien ja vihannesten saanti, fyysinen passiivisuus ja alkoholin käyttö.

 

Muita keskeisiä tekijöitä ovat ammatilliset ja ympäristötekijät, kuten altistuminen syöpää aiheuttaville ja perimän muutoksia aiheuttaville aineille sekä sisä- ja ulkoilman laatu.
Toiseksi tehokas hoito tarkoittaa sitä, että potilaat tarvitsevat paljon vähemmän kalliita sairaalasänkyjä ja pystyvät jatkamaan työskentelyään ja myötävaikuttamaan Euroopan talouteen.

 

Räätälöity lääketiede antaa valtavan panoksen syöpien hoitoon nykyään, ja se on sisällytettävä kaikkiin jäsenvaltioiden kansallisiin syöpäsuunnitelmiin.

Valitettavasti kansalliset yhteyshenkilöt eroavat merkittävästi eri puolilla Eurooppaa, ja vaikka henkilökohtainen lääketiede on nopeasti kehittyvä ala, se ei ollut erityisen tärkeä terveysasialistalla, kun suurin osa niistä suunniteltiin ja toteutettiin vuosina 2008--2010.

 

Joissakin tapauksissa kansalliset yhteyshenkilöt ovat yksinkertaisesti kätkeytyneet terveydenhuoltosuunnitelmaan, koska ne ovat vain luku. Jälleen tähän on puututtava.

 

Samaan aikaan EAPM julkaisee tiistaina Aegiassa Kreikassa osana COST-toimintaa yhdennetyn haimasyövän tutkimuksen eurooppalaisen foorumin hyväksi valkoisen kirjansa haimasyövästä, taudista, joka on miesten kahdeksanneksi yleisin syöpä. länsimaailmassa (yhdeksäs naisilla), ja sillä on epäilemättä alhaisin eloonjäämisaste kaikista syöpistä.

Tämä 'hiljainen' tauti ei aiheuta tunnistettavia oireita varhaisessa vaiheessa, ja siksi sitä on tällä hetkellä vaikea havaita. Oireiden ilmaantuessa syöpä on usein jo edennyt ja monissa tapauksissa on liian myöhäistä leikkaukseen.

Vuonna 79,331 EU-2012: ssa arvioitiin olevan 28 4 uutta haimasyöpätapausta, mikä teki siitä 78,669. syövän aiheuttaman kuoleman syyn, ja sinä vuonna arvioitujen kuolemantapausten määrä oli XNUMX XNUMX. Se on vakava, kasvava asia, ja siihen on puututtava.

EAPM-puhujien joukossa ovat COST-toiminnan puheenjohtaja Nuria Malats ja Angela Brand, joka on potilashallinnan työryhmän puheenjohtaja.

 

Lopuksi tämän toimintaviikon keskiviikkona (16. syyskuuta) allianssin jäsenet kiinnittävät huomionsa miesten terveyteen ja eturauhassyöpään tapahtumalla Euroopan parlamentissa.

EAPM on yhteistyössä jäsentensä kanssa myös laatinut tätä aihetta koskevan poliittisen asiakirjan, ja allianssin puhujien joukossa on potilaiden edustaja Louis Denis ja Didier Jacqmin EUA: sta.

Eturauhassyöpää vastaan ​​on käytävä taistelua EU: n tasolla. Hoidon merkittävästä edistymisestä huolimatta se on kasvava ongelma, jolla on suuri vaikutus miesten terveyteen. Vuonna 2008 noin 70,000 10 miestä kuoli tähän tautiin Euroopassa, mikä on noin 92% kaikista miesten syöpäkuolemista. Suurin osa (65%) näistä kuolemista tapahtui vanhimmassa ikäryhmässä, joka koostuu yli XNUMX-vuotiaista.

 

Nykyään noin 3 miljoonaa eurooppalaista miestä elää eturauhassyövässä, ja niiden määrä kasvaa EU: n ikääntyvän väestön vuoksi.

Useimpien syöpien kohdalla on selvästi saavutettu paljon viimeisen kolmen vuosikymmenen aikana, mutta EAPM uskoo, että vielä on paljon tehtävää ja tukee, kuten aina, jäseniään tulevina vuosina.

Syöpä

EAPM: Päätapahtuma aallonharjalla syövän torjunnassa!

Julkaistu

on

Hyvää iltapäivää, terveydenhuollon kollegat, ja tervetuloa European Alliance for Personalised Medicine (EAPM) -päivitykseen - tuleva EAPM -tapahtuma on huomenna 17. syyskuuta! Sen nimi on '' Muutoksen tarve: terveydenhuollon ekosysteemin määrittäminen arvon määrittämiseksi '', ja se järjestetään ESMO-kongressin aikana. kirjoittaa EAPM pääjohtaja Denis Horgan.

Syöpäseulonta, syöpäprioriteetit poliittisella tasolla

EAPM -tapahtuma tulee sopivalla hetkellä syövän etenemisen edistämiseksi - Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen on ilmoittanut uudesta aloitteesta, jolla päivitetään 17-vuotias neuvoston suositus syöpäseulonnasta. Uusia vuoden 2022 aloitteita ehdotettiin aiesopimuksessa, joka julkaistiin presidentin puheessa unionin tilasta eilen (15. syyskuuta).  

Mainos

Lisäksi poliittinen puolue EPP on tehnyt selväksi syöpäpoliittiset painopisteensä 15 pisteen ohjelmassa. Poliittisessa asiakirjassa hahmotellaan muutoksia syöpäkomitean oma -aloitteiseen mietintöön. Tämä yhdessä rajatylittävän terveydenhuoltodirektiivin uudistamisen kanssa - joka teoriassa sallii potilaiden hoidon yhdessä jäsenvaltiossa toisessa - ja tietojen jakaminen on avain tekoälyn ja koneoppimistyökalujen soveltamiseen tutkimukseen ja mahdollistaa digitaalisen Terveydenhuollon muutos ovat olleet EAPM: n äskettäisen työn eturintamassa kysymyksiä, joilla pyritään poistamaan eroja syövän ehkäisyssä, tietojen käytössä, diagnoosissa ja hoidossa ympäri Eurooppaa. 

Tapahtuma järjestetään huomenna klo 8–30 CET; tässä on linkki rekisteröitymiseen ja tässä on linkki esityslistaan

Parlamentti hyväksyy kaksi muuta Euroopan terveysliiton asiakirjaa

Kaksi muuta Euroopan terveysunioniehdotusta siirretään kolmikantakokouksiin sen jälkeen, kun ne on hyväksytty parlamentin täysistunnossa tänään (16. syyskuuta). Vakavia rajatylittäviä terveysuhkia koskevia asetusehdotuksia hyväksyttiin äänin 594 puolesta, 85 vastaan ​​ja 16 tyhjää. Samaan aikaan Euroopan tautien ehkäisykeskuksen ja neuvoston (ECDC) toimeksianto muutettiin 598 puolesta, 84 vastaan ​​ja 13 tyhjää.

Ensimmäinen ehdotus Euroopan lääkeviraston (EMA) toimeksiannon lisäämiseksi on jo kolmikantakokouksissa. Toinen kokous pidetään myöhemmin tässä kuussa.

Mainos

Tietohallintolaki

Valmistellessaan ehdotusta uudeksi datalaiksi joulukuuhun 2021 mennessä Euroopan komissio on aloittanut julkisen kuulemisen.

Tämän aloitteen päätavoite on tukea tietojen jakamista EU: n taloudessa, erityisesti yritysten välillä ja yritysten välillä, horisontaalisesti (esim. Teolliset tiedot, esineiden internet jne.). 

Sen tarkoituksena on täydentää muita dataan liittyviä tiedostoja, kuten tiedonhallintalaki, GDPR ja sähköisen viestinnän asetus, kilpailulaki (esim. Horisontaalisen yhteistyön suuntaviivat) ja digitaalimarkkinalaki. Kuten politico raportoi, Coreper I: n apulaislähettiläät käsittelevät tätä 1. lokakuuta. Prosessiin perehtynyt EU: n virkamies sanoi, että muutama maa pyysi pieniä muutoksia tiedonvälittäjiin ja kansainvälisiin tiedonsiirtoihin.

"Riskialtista" tekoälyä 

YK: n ihmisoikeuspäällikkö vaatii lykkäämistä tekoälyteknologian käyttöön, joka aiheuttaa vakavan riskin ihmisoikeuksille, mukaan lukien kasvojen skannausjärjestelmät, jotka seuraavat ihmisiä julkisissa tiloissa. Michelle BacheletYK: n ihmisoikeusvaltuutettu sanoi myös keskiviikkona, että maiden tulisi nimenomaisesti kieltää tekoälysovellukset, jotka eivät ole kansainvälisen ihmisoikeuslain mukaisia. Kiellettäviin sovelluksiin kuuluvat hallituksen sosiaaliset pisteytysjärjestelmät, jotka arvioivat ihmisiä heidän käyttäytymisensä perusteella, ja tietyt tekoälypohjaiset työkalut, jotka luokittelevat ihmiset klustereihin, kuten etniseen alkuperään tai sukupuoleen. 

Tekoälyyn perustuvat tekniikat voivat olla hyvä voima, mutta niillä voi myös olla ”kielteisiä, jopa katastrofaalisia vaikutuksia, jos niitä käytetään ottamatta riittävästi huomioon niiden vaikutusta ihmisten ihmisoikeuksiin”, Bachelet sanoi lausunnossaan. 

Hänen kommenttinsa mukana tuli YK: n uusi raportti, jossa tarkastellaan sitä, kuinka maat ja yritykset ovat ryhtyneet soveltamaan tekoälyjärjestelmiä, jotka vaikuttavat ihmisten elämään ja toimeentuloon ilman, että he ottavat käyttöön asianmukaisia ​​suojatoimia syrjinnän ja muiden haittojen estämiseksi. "Kyse ei ole tekoälyn puutteesta" Peggy Hicks, oikeustoimiston teemakohtaisen toiminnan johtaja, kertoi toimittajille esitellessään raportin Genevessä. ”On tunnustettava, että jos tekoälyä käytetään näillä ihmisoikeuksien - erittäin kriittisillä - toiminta -alueilla, se on tehtävä oikein. Ja emme yksinkertaisesti ole vielä luoneet puitteita, jotka varmistavat sen tapahtuvan. ”

EU: n digitaalitavoitteet vuodelle 2030

Komissio on ehdottanut suunnitelmaa, jolla seurataan, miten EU-maat edistyvät EU: n digitaalitavoitteiden saavuttamisessa vuoteen 2030 mennessä. EU edistää ihmiskeskeistä digitaalistrategiaansa maailmanlaajuisesti ja edistää yhdenmukaistamista tai lähentymistä EU: n normien ja standardien kanssa. Se varmistaa myös digitaalisten toimitusketjujensa turvallisuuden ja sietokyvyn ja tarjoaa maailmanlaajuisia ratkaisuja. 

Ne saavutetaan asettamalla työkalupakki, joka yhdistää sääntely-yhteistyön, valmiuksien kehittämisen ja osaamisen, investoinnit kansainväliseen yhteistyöhön ja tutkimuskumppanuuksiin, suunnittelemalla digitaalitalouden paketteja, jotka rahoitetaan aloitteista, jotka tuovat yhteen EU: n, ja yhdistämällä EU: n sisäiset investoinnit ja ulkoinen yhteistyö välineitä, joilla investoidaan parempaan yhteyteen EU: n kumppaneiden kanssa. Komissio käynnistää pian laajan keskustelu- ja kuulemisprosessin, myös kansalaisten kanssa, EU: n visiosta ja digitaalisista periaatteista.

EIP tukee rahaa rokotteisiin 

Euroopan investointipankin (EIP) hallitus on hyväksynyt 647 miljoonaa euroa auttaakseen maita ostamaan ja jakamaan COVID-19-rokotteita ja muita terveyshankkeita. Rokotteiden jakelusta hyötyvät Argentiina sekä Etelä -Aasian maat, kuten Bangladesh, Bhutan, Sri Lanka ja Malediivit. Kriisin alkaessa Euroopan investointipankin henkilökunta aloitti samanaikaisesti terveyshätätilanteen ja talouden taantuman ratkaisemisen. Pankki jakoi tukensa biotekniikka- ja lääkintäyrityksille kolmeen pääalueeseen: rokotteet, hoidot ja diagnostiikka. Tavoite: seurata infektioita, pysäyttää taudin leviäminen ja hoitaa sairaita.

Aiemmin tänä vuonna pankki hyväksyi 5 miljardin euron uuden rahoituksen kiireellisten toimien tukemiseksi esimerkiksi terveydenhuollon ja lääketieteellisen innovoinnin aloilla COVID-19-tautia vastaan. Sittemmin yli 40 biotekniikka- tai lääketieteellistä yritystä ja hanketta on hyväksytty EIP: n rahoitukseen noin 1.2 miljardin euron arvosta. Tämä asetti pankin COVID-19-taistelun eturintamaan.

Euroopan investointipankki tukee myös maailmanlaajuisia ohjelmia COVID-19-rokotteiden levittämiseksi erityisesti kehitysmaissa. Esimerkiksi pankki hyväksyi äskettäin 400 miljoonan euron sopimuksen COVAXin kanssa, joka on maailmanlaajuinen aloite, jota tukevat satoja maita, yksityinen sektori ja hyväntekeväisyysjärjestöt rokotteen yhtäläisen saatavuuden edistämiseksi.

Hyvä uutinen loppuun - koronavirusrokotteet vähentävät pitkän Covid -riskin riskiä, ​​tutkimus toteaa 

Kun olet täysin rokotettu COVID-19-tautia vastaan, se pienentää paitsi tartunnan riskiä myös tartuntaa, joka muuttuu pitkäksi Covidiksi, King's College Londonin johtama tutkimus ehdottaa. Se osoittaa, että vähemmistöllä ihmisistä, jotka saavat Covid -infektion kahdesta jabista huolimatta, todennäköisyys yli neljän viikon oireiden kehittymiselle pienenee 50%. Tätä verrataan ihmisiin, jotka eivät ole rokotettuja. 

Toistaiseksi 78.9%: lla yli 16-vuotiaista Yhdistyneessä kuningaskunnassa on ollut kaksi annosta Covid-rokotetta. Monet ihmiset, jotka saavat Covidin, toipuvat neljän viikon kuluessa, mutta joillakin on oireita, jotka jatkuvat tai kehittyvät viikkoja ja kuukausia alkuperäisen tartunnan jälkeen - joskus kutsutaan pitkäksi Covidiksi. Se voi tapahtua sen jälkeen, kun ihmiset kokevat jopa lieviä koronavirusoireita. Tutkijat, joiden työ julkaistiin vuonna Lancet-tartuntataudit, sanovat, että on selvää, että rokotukset pelastavat ihmishenkiä ja ehkäisevät vakavia sairauksia, mutta rokotteiden vaikutus pitkäaikaisten sairauksien kehittymiseen on ollut vähemmän varmaa.

Se on kaikki tämän viikon EAPM: ltä - odotamme innolla tapahtumaa huomenna ja raportoimme siitä ensi viikolla. Siihen asti pysy turvassa, ja tässä on linkki rekisteröitymiseen ja tässä on linkki esityslistaan

Continue Reading

Syöpä

Eurooppalainen suunnitelma syövän torjumiseksi: Komissio vähentää syöpää aiheuttavien epäpuhtauksien esiintymistä elintarvikkeissa

Julkaistu

on

Komissio asettaa kadmiumin ja lyijyn uudet enimmäismäärät monille elintarvikkeille. Näillä toimenpiteillä pyritään edelleen vähentämään syöpää aiheuttavien epäpuhtauksien esiintymistä elintarvikkeissa ja parantamaan terveellisen ruoan saatavuutta. Tämä halu johtuu syövän vastaisen eurooppalaisen suunnitelman puitteissa tehdyistä sitoumuksista. Näitä toimenpiteitä sovelletaan 30. elokuuta lyijyn enimmäismäärän osalta ja 31. elokuuta kadmiumin osalta.

Terveys- ja elintarviketurvallisuuskomissaari Stella Kyriakides sanoi: ”Tiedämme, että epäterveellinen ruokavalio lisää syöpäriskiä. Tämän päivän päätöksellä pyritään asettamaan kuluttajat eturiviin tekemällä elintarvikkeistamme turvallisempia ja terveellisempiä, kuten sitouduimme syövän torjumista koskevassa eurooppalaisessa suunnitelmassa. Se on myös uusi askel vahvistettaessa Euroopan unionin jo korkeita ja maailmanluokan standardeja EU: n elintarvikeketjussa ja tarjoamalla kuluttajille turvallisempia, terveellisempiä ja kestävämpiä elintarvikkeita. kansalaisillemme. Elintarvikkeiden, kuten hedelmien, vihannesten, viljojen ja öljykasvien, mahdollisesti sisältämän kadmiumin, karsinogeenisen ympäristön saastuttajan, enimmäismääriä alennetaan joillekin näistä elintarvikkeista. Tiettyjen hyödykkeiden on myös täytettävä tämä vaatimus uuden asetuksen voimaantulopäivästä. Tämä toimenpide parantaa EU: ssa myydyn ja kulutettavan ruoan turvallisuutta ja auttaa poistamaan markkinoilta korkeimman kadmiumpitoisuuden omaavia elintarvikkeita. Lisäksi lyijyn enimmäismäärät pienenevät monissa elintarvikkeissa, mukaan lukien imeväisille ja pikkulapsille tarkoitetut elintarvikkeet. "

Uusia lyijypitoisuuksia vahvistetaan myös useille elintarvikkeille, kuten metsäsienille, mausteille ja suolalle. Päätökset perustuvat komission, jäsenvaltioiden ja Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen vuosien jatkuvaan työhön sekä elintarvikeyritysten kuulemisiin. Kadmium on myrkyllinen raskasmetalli, jota esiintyy ympäristössä sekä luonnollisesti että maatalouden ja teollisuuden toiminnan seurauksena. Tupakoimattomien suurin kadmiumin altistumisen lähde on ruoka. Koska lyijy on myös luonnossa esiintyvä epäpuhtaus ympäristössä, ruoka on tärkein lähde ihmisten altistumiselle lyijylle.

Mainos

Continue Reading

Syöpä

EAPM: Virtuaalinen syöpäkeskus kortteilla, EMA: n uudistus ja tartuntatautivirasto

Julkaistu

on

Hyvää iltapäivää ja tervetuloa, terveyskollegat, Euroopan henkilökohtaisen lääketieteen liiton (EAPM) päivitykseen - se on viimeinen huuto tulevalle EAPM Slovenian EU-puheenjohtajakauden konferenssille (1. heinäkuuta), joten älä unohda rekisteröityä ja ladata asialistasi, kirjoittaa EAPM: n toimitusjohtaja tohtori Denis Horgan.

Muutaman päivän päässä oleva EAPM-puheenjohtajakauden konferenssi ...

EAPM - konferenssi toimii siltatapahtumana EU: n puheenjohtajavaltioiden välillä Portugali että Slovenia torstaina 1. heinäkuuta.

Mainos

Keskustelemme jossain vaiheessa päivän aikana suurimmasta osasta tai kaikista siitä, mistä puhumme alla. Konferenssi on jaettu istuntoihin, jotka kattavat seuraavat alueet:   Istunto 1: Yhdenmukaisuuden luominen henkilökohtaisen lääketieteen sääntelyssä: RWE ja Citizen Trust; Istunto 2: Eturauhassyövän ja keuhkosyövän voittaminen - EU: n rooli syövän voittamisessa: EU: n neuvoston seulontaa koskevien päätelmien päivittäminen; Istunto 3: Terveyslukutaito - Geenitietojen omistajuuden ja yksityisyyden ymmärtäminen että Istunto 4: Spotilaan hoitaminen Pääsy edistyneeseen molekyylidiagnostiikkaan.

Jokainen istunto sisältää paneelikeskustelut sekä Q & A-istunnot, jotta kaikki osallistujat osallistuisivat mahdollisimman hyvin, joten nyt on aika ilmoittautua tätäja lataa esityslista tätä.

Virtuaalinen syöpäinstituutti ehdotti valiokunnan mietintöluonnoksessa 

Mainos

Kuten viime perjantaina korostettiin, Euroopan parlamentin syöpäkomitean mietintöluonnos oli saatavilla viime viikolla. Tällä hetkellä eurooppalaisten poliitikkojen on mahdollista muuttaa tätä. 

Yksi mietintöön sisältynyt ehdotus "virtuaalisen Euroopan syöpäinstituutin" perustamisesta julkistettiin tänään (29. kesäkuuta). EAPM tukee tätä. 

Kuten viime viikolla keskusteltiin, Ranskan parlamentin jäsenen Véronique Trillet-Lenoirin (uusiutuva Eurooppa) laatimassa mietinnössä toistetaan monia kohtia ja huolenaiheita, jotka on esitetty komission voittavan syöpäsuunnitelman yhteydessä.

Trillet-Lenoir ehdottaa raportissa, jonka tavoitteena on vahvistaa EU: n vastausta tautiin virtuaalinen syöpäinstituutti. Organisaation tavoitteena olisi luoda etenemissuunnitelma, jolla koordinoidaan "laajamittaisia ​​ennaltaehkäisykampanjoita ja tehokkaita terveyden edistämistä koskevia tiedotuskampanjoita koulutusohjelmissa". 

Suunniteltu instituutti vastaisi myös useiden komission syöpäsuunnitelmassa esitettyjen elementtien yhdistämisestä ja auttamisesta niiden toteuttamisessa. Se voisi esimerkiksi isännöidä suunniteltuja Syöpää käsittelevä osaamiskeskus. Se voisi myös auttaa luomaan parhaita käytäntöjä eurooppalaisten vertailuverkostojen ja kattavien syöpäkeskusten välille. Instituutti voisi myös auttaa "tunnistamaan tutkimuksen painopisteet ja mahdollistamaan koordinoidun ja tehokkaan syöpätutkimusjoukon kehittämisen Euroopassa". 

Tietysti ja kuten koskaan, budjetointia käsitellään myös mietinnössä kehotuksella jäsenvaltioita varata riittävästi rahaa komission suunnitelman sekä omien kansallisten syöpäsuunnitelmiensa toteuttamiseen. "Enintään 30 [prosenttia] Euroopan syöväntorjuntasuunnitelmasta tulisi osoittaa [kansallisten syöväntorjuntaohjelmien] toteuttamiseen". Rajoitettu 4 miljardin euron budjetti varataan yleiseurooppalaisella tasolla. 

Parlamentin terveysvaliokunta hyväksyi tartuntatautiviraston toimeksiannon muutoksen

Euroopan parlamentin terveysvaliokunta äänesti tänään (29. kesäkuuta) Euroopan tautienehkäisy- ja valvontakeskuksen (ECDC) toimeksiannon vahvistamisen puolesta. Terveysvaliokunnan lehdistöpalvelun mukaan XNUMX jäsentä äänesti puolesta, kahdeksan vastaan ​​ja yksi tyhjää. 

Oikeudet ja vääryydet pandemian aikana

Komission varapuheenjohtaja Margaritis Schinas puhui parlamentin jäsenille terveysvaliokunnassa maanantaina (28. kesäkuuta) ja kertoi yksityiskohtaisesti komission COVID-19-oppitunnista, joka koskee pandemian viimeisten 16 kuukauden oikeuksia ja väärinkäytöksiä. Kokonaisoppitunti? EU ei ole "ottanut terveysvalmiutta riittävän vakavasti ennen pandemiaa", Schinas sanoi. 

SCHINAS ei pidättäytynyt, kun hän sanoi, että EU: n varhaiset toimet olivat "hajanaisia, tapauskohtaisia, väliaikaisia" ja toimet "olivat hajanaisia ​​ja koordinoimattomia" EU: n tasolla. Hän muistutti EP: n jäseniä vientikielloista ja henkilökohtaisten suojavarusteiden taistelusta, jotka värittivät pandemian alkuaikoja, mikä oli hämmentävää EU: lle. 

SCHINAS käytti saatuja kokemuksia parantaakseen terveydenhuollon koordinointia EU: n tasolla väittäen, että vain joku, jolla on ”epäusko… haastaa”, että asiat ovat parempia, kun maat työskentelevät yhdessä. Schinas veti rinnakkain vuoden 2008 finanssikriisiin, joka sai EU: n perustamaan "pankkiunionin", sanoen: "Sielläkin EU: n toiminta oli ratkaisevaa." Kymmenen erilaista ehdotusta saaduista kokemuksista auttaisi perustamaan samanlaisen terveysliiton.

EPP: n Peter Liese syytti vihreitä ja vasemmistoja varovaisuudesta rokotteiden ennakkosopimusten suhteen. Hän vaati myös enemmän investointeja tuotantokapasiteettiin ja viittasi siihen, kuinka EU salli viennin "ilman minkäänlaista valvontaa" liian kauan. Michele Rivasi vihreistäpuolestaan ​​halusi lisää komission tiedonannossa rokotteiden toimittamisen viivästymisestä ja rokotteiden yhteishankintaa koskevasta "fiaskosta" sekä niiden sopimusten ja kustannusten avoimuudesta tai puuttumisesta. 

WHO: n mukaan puolueellinen tekoälyn terveystekniikka saattaa heikentää köyhempiä maita

Vaikka tekoäly voi tehdä terveydenhuollosta entistä helpompaa ja tehokkaampaa, se on myös alttiina yhteiskunnalle sukupolvien ajan vakiintuneille sosiaalisille, taloudellisille ja systeemisille puolueille.

Totuus on, että ihmiset valitsevat algoritmiin menevät tiedot, mikä tarkoittaa, että näihin valintoihin kohdistuu edelleen tahattomia ennakkoluuloja, jotka voivat vaikuttaa kielteisesti aliedustettuihin ryhmiin. Näitä ennakkoluuloja voi esiintyä missä tahansa tekoälyn kehittämisen ja käyttöönoton vaiheessa, riippumatta siitä, käytetäänkö puolueellisia tietojoukkoja algoritmin rakentamiseen vai sovelletaanko algoritmia eri kontekstissa kuin alun perin tarkoitettu. Yleisin harhojen lähde on tieto, joka ei edusta riittävästi kohdepopulaatiota. 

Tällä voi olla haitallisia vaikutuksia tiettyihin ryhmiin. Esimerkiksi naiset ja värilliset ihmiset ovat tyypillisesti aliedustettuina kliinisissä tutkimuksissa. Kuten muut ovat huomauttaneet, jos ihokuvia analysoivat algoritmit koulutettaisiin valkoisten potilaiden kuviin, mutta niitä sovellettaisiin nyt laajemmin, ne voisivat mahdollisesti unohtaa pahanlaatuiset melanoomat väreissä.

Italian pääministeri Draghi tukee EMA-uudistusta 

"Tarvitsemme EMA: n vahvistamista ja uudistamista" Italian pääministeri Mario Draghi on sanonut. Rokotusten osalta: "Kiista on, että Sputnik ei saanut EMA-hyväksyntää eikä todennäköisesti tule koskaan. Kiinalainen rokote ei riitä epidemian torjuntaan. " 

”Epidemia ei ole ohi, emme ole vielä ulkona. Muutama viikko sitten Yhdistyneessä kuningaskunnassa oli enemmän tai vähemmän samanlaisia ​​tapauksia kuin tänään Ranskassa. Nykyään ne ovat kaksikymmentä kertaa todennäköisempiä, joten epidemia tarvitsee enemmän päättäväisyyttä, huomiota ja tietoisuutta. 

”Meidän on pidettävä vaihtosopimuksiin kohdistuva paine korkeana ja jatkamme niitä. On erittäin tärkeää tunnistaa välittömästi uusien varianttien ja infektioiden kehittyminen. Otamme käyttöön paljon enemmän " Dragons lisättiin. 

Draghi vastasi myöhemmin kysymykseen siitä, miten ilmoitettu EMA-uudistus toimisi. "Se on hyvin nopea sanoa, mutta olen itse ottanut tämän asian esille. Tietty koordinointi on ollut. Toivon, että muut virastot käyttävät sitä muissa maissa ja ajattelevat Yhdysvaltoja.

Se on kaikki EAPM: ltä toistaiseksi - nauti loppuviikosta, pysy turvassa ja hyvin, äläkä unohda, että sinulla on viimeinen tilaisuutesi rekisteröityä EAPM Slovenian EU-puheenjohtajakauden konferenssiin 1. heinäkuuta tätäja lataa esityslista tätä!

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa