Liity verkostomme!

EU

Älä anna Euroopassa terveyttä purjehtia kohti auringonlaskua

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

un-maailma-terveys-päiväEuroopan liitto Henkilökohtainen Medicine pääjohtajan Denis Horgan

Tänään (9. syyskuuta) Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker piti puheensa unionin tilasta. Puheenvuoroissaan siitä, että unioni tarvitsee "enemmän Eurooppaa", sekä satunnaisista merikuljetuksia koskevista metaforoista presidentti käsitteli terveydenhuollon toimijoiden kannalta erityisen kiinnostavia kohtia. "Tuuli ei suosi sitä, jolla ei ole tarkoitettua satamaa - meidän on tiedettävä, minne olemme menossa. On aika puhua rehellisesti Euroopan unionin suurista ongelmista ”, hän sanoi.   

Juncker mainitsi edelleen "syvästi poliittisen kysymyksen (siitä) korotatko lääkkeiden arvonlisäveroa maassa, jossa 30% väestöstä ei enää kuulu kansanterveysjärjestelmän kriisin seurauksena. Vai leikataanko sotilasmenoja sen sijaan. "

Mainos

Tunnustamalla nopeasti muuttuvan tiedemaailman samalla kun liputimme komissiota, hän sanoi, että olemme menossa kohti tilannetta, jossa: "Barcelonan terveysklinikoilla potilaille on tarjolla parempaa hoitoa uusien plasmasta johdettujen hoitojen kautta, jotka rahoittavat sijoitusrahasto Rahoittaa. Limerickissä ja muissa paikoissa Irlannissa perheillä on parempi pääsy perusterveydenhuoltoon ja sosiaalipalveluihin 14 uuden perusterveydenhuollon keskuksen kautta. Tämä on vasta alkua, ja monia muita tällaisia ​​projekteja seuraa. "

Presidentti jatkoi sanomalla: "Tarvitsemme uudelleen lähentymisprosessin sekä jäsenvaltioiden välillä että yhteiskunnissa, jonka ytimessä on tuottavuus, työpaikkojen luominen ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus."

Ja hän lisäsi, että digitaalisten sisämarkkinoiden, pääomamarkkinaunionin ja energiaunionin kaltaisten Euroopan komission hankkeiden takia Eurooppa "vähentää esteitä rajat ylittävälle toiminnalle ja käyttää mantereemme mittakaavaa innovaatioiden edistämiseen, yhdistää kykyjä ja tarjoaa laajemman valikoiman tuotteita ja palveluja ”. Kenties. Mutta ei tarpeeksi. Brysselissä toimiva henkilökohtaisen lääketieteen eurooppalainen allianssi (EAPM) väittää, että yksi tapa saavuttaa "enemmän Eurooppaa" 500 miljoonan kansalaisen terveyden parantamisen kannalta 28 jäsenvaltiossa on paljon parempi rajat ylittävä yhteistyö, erityisesti terveydenhuollon alalla, kuin tasot, joihin presidentti viittasi. Koska Euroopassa tuotetaan edelleen erinomaista tiedettä, joka antaa entistä paremman käsityksen biologian roolista terveyden ja sairauksien suhteen, kykymme muuntaa nämä tutkimushavainnot potilaan hyödyksi heikentävät nykyisin Euroopan ja kansallisella tasolla käytettävät rakenteet ja säädökset.

Mainos

Tutkimustoiminnan hajanaisuus kaikkialla Euroopassa ja selkeästi määritellyn etenemissuunnitelman puuttuminen tutkimusten löytämistä varten kliinistä toteutusta varten vaikeuttavat henkilökohtaisen lääketieteen ohjelman toteuttamista. Mutta se on vain osa sitä. Tärkeintä on, että monet terveydenhuollon ammattilaiset olisivat halunneet, että presidentti Juncker olisi painottanut enemmän terveyttä ja henkilökohtaista lääketiedettä, kun hän asetti prioriteettiluettelonsa toimikaudelleen, ja todellakin lisäsi enemmän huomiota tänään.

Terve Eurooppa tarkoittaa varakasta Eurooppaa, ja terveyden priorisoinnin puutetta voidaan kutsua menetetyksi tilaisuudeksi. Ollaksemme oikeudenmukaisia ​​ja laajentaaksemme Junckerin metaforaa, EAPM on varma, että Eurooppa ei ole missään tapauksessa jäänyt kaipaamatta venettä. On kuitenkin selvää, että EU: n on kokonaisuudessaan ryhdyttävä kiireellisiin toimiin terveyden alalla. Kukaan ei sano, että se on helppoa, mutta vaikka yksimielisyys ei aina ole mahdollista, on ehdottomasti oltava koalitio, joka haluaa purjehtia eteenpäin tavoitteen saavuttamiseksi - oikean potilaan oikea hoito oikeaan aikaan ja pääsy kaikille, parhaaseen saatavilla olevaan terveydenhuoltoon ja hoitoihin.

Junckerin ja hänen komissionsa on yhdessä Euroopan parlamentin kanssa tunnustettava, että jos Eurooppa odottaa pääsevänsä yksimielisyyteen jokaisesta yksittäisestä toiminnasta, se johtaa tosiasiallisesti toimettomuuteen - kuten olemme nähneet lukemattomia kertoja. Venemetaforan jatkamiseksi Eurooppa on matkalla, ja vaikka jokainen merimies haluaa matkansa aikana turvallisen sataman, ellei hän pääse tänään satamaan, veneen on purjehdittava edelleen. Joten kun presidentti puhuu "enemmän Euroopasta" unionille, hänen pitäisi puolustaa vahvempaa rajatylittävää Big Data -jakoa, siilomallien ojentamista, joustavia säännöksiä, joissa otetaan huomioon tieteen ja tekniikan kehitys sekä rajat ylittävät terveysdirektiivit kaikkien kansalaisten hyödyksi. Muuten hänen aluksensa uppoaa hämärään syvyyteen ja vie jatkuvasti kasvavan miehistön ja matkustajat mukaan.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa