Liity verkostomme!

Alkoholi

Skotlannin lääkärin ammatista myönteisesti Euroopan julkisasiamiehen alkoholista Minimi Yksikköhinta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Köln alkoholiSkotlannin terveysalan toimet alkoholin ongelmista (SHAAP) ovat tyytyväisiä Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen (ECJ) julkisasiamiehen lausuntoon, jonka mukaan Skotlannin alkoholin vähimmäisyksikköhinta (MUP) -lainsäädäntö ei ole ristiriidassa eurooppalaisen lainsäädännön kanssa. Julkisasiamiehen lausunto on merkittävä edistysaskel Skotlannin hallituksen taistelussa, jolla pyritään toteuttamaan uraauurtava toimenpide kansanterveyden suojelemiseksi. 

Julkisasiamiehen päätelmä sisältää:

Yhteinen maatalouspolitiikka ei estä kansallisia sääntöjä, joissa määrätään viinien vähittäismyyntihinnasta myydyn tuotteen alkoholimäärän mukaan, edellyttäen, että nämä säännöt ovat perusteltuja ihmisten terveyden suojelun tavoitteiden ja erityisesti tavoitteiden perusteella. alkoholin väärinkäytön torjumiseksi, eivätkä ne ylitä sitä, mikä on tarpeen tämän tavoitteen saavuttamiseksi.

Mainos

Kansallisen tuomioistuimen tehtävänä on päättää, ovatko valitut keinot tarkoituksenmukaisia ​​tavoitellun tavoitteen saavuttamiseksi ja että jäsenvaltio ei ole valinnassaan ylittänyt harkintavaltaansa ja että se on ottanut huomioon, missä määrin tämä toimenpide haittaa tavaroiden vapaata liikkuvuutta, kun sitä verrataan vaihtoehtoisiin toimenpiteisiin, jotka mahdollistaisivat saman tavoitteen saavuttamisen ja kun kaikki asianomaiset edut punnitaan.

Kansallisen tuomioistuimen on arvioitava näiden sääntöjen oikeasuhteisuutta tavoiteltuun päämäärään nähden tarkastelemaan paitsi kansallisen viranomaisen käytettävissä olevia ja niiden käsiteltäväksi ottamia aineistoja sääntöjen laatimisen yhteydessä myös kaikkia tosiseikkoja koskevia tietoja, jotka ovat olemassa. päivä, jona se määrittää asian.

Tätä SEUT 34 ja SEUT 36 artiklaa on tulkittava siten, että ne estävät jäsenvaltiota valitsemasta sääntöjä, joissa määrätään alkoholin väärinkäytön torjunnasta, joka on osa kansanterveyden suojelun tavoitetta. alkoholijuomien vähittäismyyntihinta, joka rajoittaa kauppaa Euroopan unionissa ja vääristää kilpailua, eikä näiden tuotteiden verotuksen korottaminen, ellei kyseinen jäsenvaltio osoita, että valitulla toimenpiteellä on muita etuja tai vähemmän haittoja kuin vaihtoehtoisella toimenpiteellä. Skotlannin parlamentti antoi toukokuussa 50 lain, jolla otettiin käyttöön 2012p: n MUP.

Mainos

Lainsäädäntö on vielä tullut voimaan, koska maailmanlaajuisten alkoholituottajien yhteenliittymä, jota edustaa Scotch Whisky Association (SWA), Spirits Europe ja Comité Européen Vins (CEEV), ovat taistelleet sen täytäntöönpanon kaikissa vaiheissa. Monet skotlantilaiset alkoholintuottajat ovat kuitenkin lisensoidun ammattiliiton kanssa tukeneet toimenpidettä.

Alkoholin hinnanmuutokset ovat keskeinen tekijä alkoholin haittojen määrässä. Kanadassa keskimääräisten alkoholin keskimääräisten hintojen 10-prosentin nousu liittyi 32-prosentin alenemiseen alkoholin kuolemissa. Skotlannin hallituksen ja terveysalan puolestapuhujat ovat väittäneet, että MUP on elintärkeä toimenpide kansanterveyden suojelemiseksi, kun Skotlannissa esiintyy runsaasti ja yhä enemmän alkoholiin liittyviä kuolemantapauksia, mikä aiheuttaa huomattavaa taakkaa terveyspalveluille ja sosiaalipalveluille sekä perheille ja yhteiskunnalle. Useat muut maat haluavat Skotlannin ottaa käyttöön politiikkaa ja jäljitellä sitä alkoholiin liittyvien haittojen vähentämiseksi.

SHAAPin puheenjohtaja Dr. Peter Rice sanoi: ”Minimiyksikön hinnoittelu on toimenpide, joka tukee erittäin voimakkaasti Skotlannin lääkäreitä ja muita terveydenhuollon harjoittajia, jotka näkevät alkoholin haitalliset vaikutukset jokapäiväisessä työssä. Kaksikymmentä skotlantilaista kuolee joka viikko alkoholin vaikutuksista. Suuri osa tästä on halvinta alkoholia. Lääkärinä olemme tyytyväisiä julkisasiamiehen lausuntoon askeleena kohti vähimmäisyksikön hinnoittelua mahdollisimman pian. Olemme vakuuttuneita siitä, että vähimmäisyksikköhinnalla on huomattavia terveysvaikutuksia muihin mahdollisiin hintamekanismeihin nähden, ja siksi se on laillista. ”

SHAAP-johtaja Eric Carlin sanoi: ”Tämä on hyvä päivä kansanterveydelle. Julkisasiamies on tehnyt selväksi, että Skotlannin yksikköhinnan vähimmäishinnoittelupolitiikka on perusteltu sääntelytoimenpiteenä, jonka EU-lainsäädännössä sallitaan toimia verotuksen ohella halvan alkoholin tuhoamien ihmishenkien ja varhaiskuolemien vähentämiseksi. Odotamme Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen täydellistä lausuntoa tulevina kuukausina ja pyydämme jälleen kerran Scotch Whisky Associationia ja sen kumppaneita lopulta lopettamaan asiansa ja asettamaan etusijalle elävät voitot. "

Tausta

Skotlannin parlamentti hyväksyi lain sitovan MPU: n käyttöönotosta alkoholille, jonka alkoholipitoisuus on 50 p, yksimielisesti toukokuussa 2012. Lainsäädännön oli tarkoitus tulla voimaan huhtikuussa 2013, mutta sitä on viivästyttänyt alkoholintuottajien yhteenliittymän johtama oikeudellinen haaste. Scotch Whisky Association (SWA), Spirits Europe ja Comité Européen des Entreprises Vins (CEEV). Skotlannin lainsäädännön vastustajat ovat pyrkineet epätarkasti muotoilemaan asiaa byrokratiaksi tai teollisuudeksi pikemminkin kuin välttämättömäksi hengenpelastustoimenpiteeksi. On huomattavaa, että muut Skotlannissa sijaitsevat elimet ovat tukeneet toimenpidettä voimakkaasti. Skotlannin istuntotuomioistuin hylkäsi alkoholikaupan elinten ensimmäisen oikeudellisen haasteen vuonna 2013. Alkoholiteollisuuden yhteenliittymä aloitti valituksen, ja Skotlannin tuomioistuin lähetti toisen valituskäsittelyn yhteydessä huhtikuussa 2014 useita kysymyksiä Luxemburgissa sijaitsevalle Euroopan yhteisöjen tuomioistuimelle.

Kysymyksissä viitattiin laajalti kahteen erityiskysymykseen: MUP-lainsäädännön yhteensopivuus EU: n viinin yhteisen markkinajärjestelyn kanssa; ja Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen (SEUT) määräykset tavaroiden vapaasta liikkuvuudesta. Onko EU: n lainsäädännön mukaan sallittua, että jäsenvaltio toteuttaa uuden toimenpiteen, kuten MUP, mieluummin kuin käyttää olemassa olevaa valtaa alkoholiverotuksen korottamiseen. Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen (SEUT) 34 artikla koskee tavaroiden vapaata liikkuvuutta. Yleensä jäsenvaltiot eivät saa rikkoa tätä artiklaa. Jos ne pystyvät kuitenkin osoittamaan, että tähän on olemassa päteviä yleisen järjestyksen perusteita, tässä tapauksessa: kansanterveys, he voivat viitata 36 artiklaan. Tämä on perustamissopimuksen määräys, jossa säädetään poikkeuksista ja perusteluista 34 artiklan rikkomiseen. Tehdäkseen näin heidän on osoitettava, että toimenpiteet eivät syrji tuontitavaroita ja kunnioittavat suhteellisuusperiaatetta - toisin sanoen toimenpide tekee vain sen, mikä on tarpeen tavoitteiden saavuttamiseksi, eikä ylitä sitä.

Skotlanti ja alkoholi

1980 skotlantilaista kuolee viikossa alkoholin takia. Skotlannissa alkoholinkuolleisuus on noin kaksinkertainen verrattuna 30-luvun alkuun. Alkoholi- ja maksasairauksien sairaalahoito on yli nelinkertaistunut viimeisten 10 vuoden aikana, ja Skotlannissa on nyt yksi korkeimmista maksakirroosikuolleisuudesta Länsi-Euroopassa. Skotlannin MUP-politiikassa asetetaan 'pohjahinta', jonka alapuolella alkoholia ei voida myydä tuotteessa olevan alkoholimäärän perusteella. Kanadan osissa, joissa vähimmäishinta on johdonmukaisesti ja tiukasti pantu täytäntöön, alkoholin keskimääräisen vähimmäishinnan 9 prosentin nousu on liittynyt 32 prosentin alenemiseen alkoholiin liittyvistä sairaalahoitoihin ja XNUMX prosentin vähenemiseen kokonaan alkoholiin liittyvistä kuolemista. MUP on erityisen tehokas suojaamaan eniten vaarassa olevia ihmisiä vähentämällä haitallisten alkoholinkäyttäjien, jotka ostavat suurimman osan halpasta alkoholista, alkoholin määrää. Pienituloiset haitalliset alkoholinkäyttäjät hyötyvät eniten terveyden ja hyvinvoinnin parantamisesta. MUP kohdistuu halpaan, vahvaan alkoholiin, jota myydään supermarketeissa ja lisensseissä. Tämä vaikuttaa pääasiassa Yhdistyneessä kuningaskunnassa tuotettuihin juomiin, kuten omamerkkiiseen vodkaan tai giniin, vahvaan valkoiseen siideriin ja erittäin vahvaan lageriin. Toimenpide ei vaikuta pubeihin, klubeihin ja ravintoloihin.

SHAAP 

Skotlannin terveysvaikutukset alkoholia koskevissa ongelmissa (SHAAP) tarjoavat arvovaltaisen lääketieteellisen ja kliinisen äänen tarpeesta vähentää alkoholiin liittyvän vahingon vaikutusta Skotlannin ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin sekä näyttöön perustuvia lähestymistapoja tämän saavuttamiseksi. SHAAP perustettiin 2006iin Scottish Medical Royal Collegen kautta Skotlannin Intercollegiate Groupin (SIGA) kautta. Kumppanuutena sitä johtaa johtokunta, joka koostuu Royal Collegen jäsenistä, mukaan lukien Royal College of Nursing.

Alkoholi

Huippupanimoiden paahtoleivät helpottavat pandemian reunakiviä alkoholittomalla oluella

Julkaistu

on

By

Vaikka monet alkoholinkäyttäjät voivat juhlia pandemiarajoitusten lieventämistä oluella tai lasillisella viiniä, maailman suurimmat panimot kehottavat heitä kokeilemaan uusia nolla-alkoholijuomia, kirjoittaa Philip Blenkinsop että Joyce Philippe.

Menetettyään markkinaosuutensa käsityöläisoluille ja koville sulatteille - tai alkoholipitoiselle vedelle - huippupanimoiden kuten AB InBevin ja Heinekenin vedonlyönti on uuden sukupolven alkoholittomia oluita auttaakseen palaamaan takaisin hyödyntämällä terveellisiä elämäntapoja.

Mutta pandemia peruutti liikelounaat, tyhjensi urheilutilat eikä jättänyt ketään ajamasta takaisin juhliin tai baareihin - kaikki tärkeimmät alueet ilman alkoholijuomia.

Mainos

Markkinoiden tutkimuksen tarjoajan Euromonitor Internationalin mukaan alkoholittoman oluen maailmanlaajuinen myynti laski 4.6% vuonna 2020 arvoltaan 11.6 miljardiin dollariin sen jälkeen, kun edellisen neljän vuoden keskimääräinen vuotuinen kasvu oli 9%.

Rajoitusten lopettaminen Yhdysvalloissa ja Euroopassa helpottaa nyt panimoiden saamaan juomajuomalaiset kokeilemaan myydyimpien tuotemerkkiensä uusia alkoholittomia versioita - mikä heidän mielestään on ratkaisevan tärkeää myynnin kasvattamiseksi.

"Kuluttajien suurin este on odotukset, koska he eivät odota sen maistuvan hyvältä", sanoi Borja Manso-Salinas, Heineken-tuotemerkin markkinoinnista vastaava johtaja Yhdysvalloissa.

Mainos

Heineken, tässä kuussa Pier 17 -konsertti- ja ruokapaikkana Manhattanin alaosassa (HEIN.AS) rikkoi tämän esteen joillekin ohikulkijoille, mukaan lukien Cary Heinz, joka toi säännöllisen Heinekenin läheiseltä osastolta vertailua varten.

"En osaa sanoa eroa. Ja olen todellinen juomari", hän sanoi, tölkki kummassakin kädessä.

Aikaisemmin monia nollaolutta kypsennettiin tehokkaasti alkoholin haihduttamiseksi pilaaen makua. Panimot käyttävät nyt usein tyhjiökammiota, joten alkoholi irtoaa alhaisemmassa lämpötilassa ja joskus pyrkii sekoittamaan takaisin paenneet esterit, jotka ovat maun keskeisiä.

Maailman toiseksi suurin panimo lanseerasi Heineken 0.0: n Yhdysvalloissa vuonna 2019 ja aikoi jakaa viime vuonna 10 miljoonaa ilmaista tölkkiä, mutta onnistui alle puolet siitä pandemian takia.

Hollantilainen panimo uskoo, että se on palannut raiteilleen vuonna 2021, ja pelkästään toimistoihin menee noin neljä miljoonaa ilmaista näytettä. Muut näytteet ovat sidottuja musiikkifestivaaleille, kerrostaloihin ja ostoskeskuksiin.

Anheuser-Busch InBev (AB InBev) (ABI.BR), maailman ja Yhdysvaltojen suurin panimo, käynnisti myös nollaversio lippulaiva Budweiser lagerista Yhdysvalloissa vuosi sitten.

"Historiallisesti yksi ylittävistä esteistä on maku", totesi Budweiser-tuotemerkin globaali markkinointijohtaja Todd Allen.

"Ihmisille on todella tärkeää kokeilla tuotetta."

Heinekenin alkoholittomien oluiden tölkit nähdään näytteenottotapahtumassa Pier 17: ssä New Yorkin Seaport Districtissä, New York, Yhdysvallat, 15. heinäkuuta 2021. REUTERS / Joyce Philippe
Alkoholittomia oluita sisältävät hyllyt näkyvät supermarketissa Brysselissä, Belgiassa, 19. kesäkuuta 2021. REUTERS / Philip Blenkinsop

Euroopassa on lähes kolme neljäsosaa alkoholittomasta oluesta, markkinatutkimusyritys InsightSLICE sanoo. Espanjassa nolla alkoholijuomaa on 13% kaikesta oluen myynnistä.

Japanissa, jossa lähes 5% oluen myynnistä ei sisällä alkoholia, panimot käynnistävät uusia tuotemerkkejä ja ennustavat jyrkän kasvun. Lue lisää.

Yhdysvallat on kuitenkin melkein neitsyt alue, jossa nollan alkoholin markkinaosuus on vain 0.5% Euromonitorin mukaan.

IWSR-juomamarkkina-analyysin mukaan vuosi 2019 oli käännekohta ja kasvu kolmen vuoden laskun jälkeen.

Viiden vuoden ajan vuoteen 2025 vuoteen 60 mennessä alkoholittomien oluiden määrä melkein kolminkertaistuu, mikä ylittää selvästi noin 18 prosentin maailmanlaajuisen kasvun. Uusien lanseerausten ja terveystrendien ansiosta. USA: n oluen myynti kokonaisuutena nähdään XNUMX%: n lasku samana ajanjaksona.

Tällainen kasvu voi olla elintärkeää suurille panimoille, jotka ovat viime vuosina joutuneet taistelemaan kahdella rintamalla - käsityöpanimoista, nyt noin 12% yhdysvaltalaisesta oluesta, ja kovista sulateista, jotka ovat kaksinkertaistaneet Yhdysvaltojen myynnin vuosittain markkinoiden nousun jälkeen. 2016.

Nolla alkoholi on erilainen. Suurimmat panimot ovat eturintamassa eikä myöhään saapuvia, ja heidän uudet tuotteet voivat saada osuutensa virvoitusjuomista eikä oluen ydinmarkkinoista.

Alkoholittomat juomat tarjoavat tyypillisesti myös korkeammat marginaalit, ja korkeammat tuotantokustannukset korvataan alemmalla valmisteverolla.

Allen sanoi, että luokan suorituskyky oli suhteellisen parempi uuden sukupolven alkoholijuomien keskuudessa, mikä on selvästi positiivista.

Panimot korostavat oluen "luonnollisia" ainesosia, toisin kuin monet virvoitusjuomat. Budweiser Zero -kampanjat korostavat myös, että sillä ei ole sokeria ja sen kalorimäärä on kolmasosa tavallisesta Budista.

Kuluttajat eivät ole enää vain kuljettajia, teetotallereita tai raskaana olevia naisia, panimot sanovat, että suurin osa myös juo alkoholia, mutta vain päättää pidättäytyä tilanteesta.

Panimot näkevät suuren potentiaalin Yhdysvaltain urheilutapahtumissa, joista monet kieltävät alkoholimyynnin pelin loppupuolella, mutta näkevät myös nolla alkoholijuoman saapuvan uudelle alueelle.

Trevor Stirling, Bernstein Autonomousin vanhempi juoma-analyytikko, sanoi, että panimoiden oli tärkeää tehdä alkoholittomat oluet elämäntapavalinnaksi, esimerkiksi korvata aamusooda työpaikalla eikä vain oluen korvikkeena.

"Se on valtava mahdollisuus, mutta vaikea tehdä. Heidän on muutettava viitekehystä niin, että esimerkiksi kuluttajat näkevät sen vähemmän oluena, jossa ei ole alkoholia, mutta alkoholittomana juomana, joka maistuu oluelta, aikuisten virvoitusjuomaksi ," hän sanoi.

Heinekenin toimitusjohtaja Dolf van den Brink uskoo, että alkoholittoman oluen osuus ajan mittaan voi olla noin 5% maailman olutmarkkinoista. Euromonitorin mukaan se oli arvoltaan noin 2 prosenttia vuonna 2020.

"Suurin virhe, jonka voimme tehdä, olisi ottaa jalka pois kaasusta. Olemme vielä vasta tämän matkan varhaisessa vaiheessa", hän sanoi.

Continue Reading

Alkoholi

Luomaan vieraanvarainen ympäristö vieraanvaraisuuteen - mitä on tehtävä

Julkaistu

on

Miljoonat eurooppalaiset työskentelevät matkailu- ja ravintola-aloilla, ja he tarvitsevat jatkuvaa, kohdennettua tukea elpyä ja elvyttää teollisuuttaan, joka on ollut COVID-kriisin pahimmin kärsimä, kirjoittaa Ulrich Adam.

Lukituksen rajoitukset eivät vain aiheuttaneet laajamittaista työttömyyttä sulkemalla miljoonia vieraanvaraisuusyrityksiä. Ne tarkoittivat myös sitä, että hallitukset menettivät valtavat summat verotuloista: Euroopassa ravintola-ala yleensä maksaa enemmän kuin € 125 miljardia vuosittain valtion kassaan valmisteveroja, arvonlisäveroa ja muita veroja.

Poliitikot haluavat varmistaa, että valtiovarainministeriöt hyötyvät vieraanvaraisuuden ja seurustelupaikkojen avaamisesta uudelleen. Niiden on kuitenkin tasapainotettava tulojen tuottamisen tarve ja tarve varmistaa, että näiden alojen yritykset voivat kukoistaa ja ylläpitää itseään välittömästi Covidin jälkeisenä aikana. Ennenaikaiset verorasitteet saattavat toimia päinvastoin ja viivästyttää elpymistä toimimalla työpaikkojen luomisessa ja alan taloudellisessa kunnossa.

Mainos

Kun hallitukset suunnittelevat onnistunutta uudelleenkäynnistämistä ja täydellistä elpymistä, heidän on mietittävä luovasti, kuinka ne voisivat antaa vaikeuksissa oleville ravintola-alan yrityksille vauhtia samalla kun valmistevero- ja alv-politiikat tuodaan 21-luvulle.

Alv-alennukset ovat toimineet

Viime opiskella Saksassa osoitettiin, että arvonlisäveron väliaikaiset alennukset vapauttivat taloudellisia paineita kotitalouksille kaikissa tuloluokissa.

Mainos

Covidin iskujen selvittämiseksi jotkut maat, kuten UK että Irlanti ovat tarjoaneet arvonlisäveron alennuksia vieraanvaraisuusalalle. BelgiaEsimerkiksi toi alennetun arvonlisäverokannan ravintola-alalle ja ateriapalveluille kesäkuussa 2020, mikä antoi voimakkaan sysäyksen toimialoille, jotka olivat erityisen raskaana lukitusrajoitusten vuoksi.

Tällaisia ​​toimintalinjoja on ylläpidettävä ja laajennettava alan auttamiseksi aikana, jolloin käteisvarat ovat kuluneet pahasti, ja yritykset ovat vasta alkaneet kannattamaan. Kohdennettuja ärsykkeitä tarvitaan edelleen epäröivän kuluttajien luottamuksen ja tilojen toimiessa kapasiteetin alle viipyvien rajoitusten vuoksi.

Mutta sen varmistamiseksi, että vieraanvaraisuuden elpyminen tapahtuu nopeasti, meidän on mentävä tästä pidemmälle ja tutkittava kauaskantoisempia poliittisia muutoksia etenkin valmisteverojen osalta.

Vero-ongelmat ja mahdolliset korjaustoimenpiteet

Myös vieraanvaraisuusala on pitkään kamppaillut vanhentuneiden sääntöjen suhteen alkoholin verotuksessa, säännöt, jotka estivät jo alaa ennen Covidiä, mutta jotka ovat paljon raskaampi taakka aikana, kun yritämme auttaa baareja ja ravintoloita avaamaan uudelleen onnistuneesti.

Tarvitsemme uuden lähestymistavan kannustamaan ihmisiä poistumaan, seurustelemaan, tukemaan paikallista talouttaan ja nopeuttamaan elpymistä.

Hallitusten on harkittava toimenpiteitä, kuten joillakin lainkäyttöalueilla käyttöön otettujen valmisteverojen jäädyttämisen jatkaminen, samalla kun tasoitetaan eri tuotteiden verotusta.

Esimerkiksi alkoholijuomia syrjitään valtavasti useimmissa eurooppalaisissa verojärjestelmissä. Väkevien alkoholijuomien osuus on yli kaksinkertainen valmisteverojen "kohtuulliseen osuuteen" verrattuna suhteelliseen kulutettuun määrään verrattuna viineihin ja oluisiin.

Tämä tehoton verotuksellisuus tarkoittaa sitä, että asiakkaat maksavat hyvin eri tavalla valitsemansa tuotevalikoiman tuotteista, ja sillä on myös haitallinen vaikutus lähialoille.

Tällainen räikeä ero, joka on räikeästi ristiriidassa kansanterveystieteen kanssa, luo vääristäviä kannustimia, jotka vahingoittavat vieraanvaraisuusalaa (joka on suhteettoman riippuvainen väkevien alkoholijuomien kaupasta, koska nämä tuotteet ovat arvokkaampia vieraanvaraisuuspaikoille) ja Euroopan monia käsityötahtaita, jotka myös kamppailevat, koska matkailun hitti.

- Iverotutkimuksen laitos suosittelee, että kaikesta alkoholista verotetaan vastaava verokanta yksikköä kohden, ellei löydy pakottavia todisteita, jotka oikeuttavat vertailukelpoisten tuotteiden kohtelun radikaalisti eri tavoin.

Kansanterveyslaitokset ovat samaa mieltä. Vuonna 2020 raportti alkoholin hinnoittelusta Maailman terveysjärjestö (WHO) totesi, että "muille kuin erityisverotuksille, joiden kautta tuotteesta maksettava vero on suoraan verrannollinen tuotteen alkoholipitoisuuteen, ei ole juurikaan perusteluja", ennen kuin väittävät, että " [t] kirvesmäärien tulisi yleensä olla samanlaiset erityyppisille alkoholille (esim. olut, viini ja väkevät alkoholijuomat). "

Huolimatta pandemian alussa esiintyneistä huolestuttavista otsikoista, jotka merkitsivät alkoholimyynnin kasvattamista ruokakaupoissa, alkoholin kokonaiskulutus vuonna 2020 laski huomattavasti lähes kaikkialla v. 2019. Mielenkiintoista on, että kulutettujen alkoholijuomien määrät lisääntyivät usein, mikä osoittaa, että kuluttajat vaihtavat oluen, viinin, siiderin välillä tai väkeviä alkoholijuomia. Nykyinen verotus peittää nämä luonnolliset kuluttajavalinnat, koska väkevät alkoholijuomat verotetaan liikaa verrattuina oluisiin ja viineihin kaikissa EU27-maissa.

Taloudellisen toiminnan jatkuessa ja normaalin elämän palautuessa vieraanvaraisuuden verorasitus on tarkasteltava radikaalisti.

Continue Reading

Alkoholi

Alkoholin kulutuksen kehitys Euroopassa jatkuu myönteisenä

Julkaistu

on

Viime kuukausina olemme nähneet erittäin tervetulleita havaintoja juomiskäyttäytymisestä, jonka johtavat terveysviranomaiset ovat julkaisseet kaikkialla Euroopassa, erityisesti alaikäisten juomisen vähenemisen suhteen. Tämä eroaa jyrkästi harhaanjohtavasta kattavuudesta, joka usein viittaa siihen, että kokonaiskulutus kasvaa vaarallisesti etenkin pandemian alettua, kirjoittaa spiritsEuroopan pääjohtaja Ulrich Adam.

Maailman terveysjärjestön 2019 tilanneraportti osoitti, että keskimääräinen alkoholinkulutus Euroopassa laski vuosina 2010--2016 ja että nuorten keskimääräinen kulutus ja juominen vähenivät erityisesti sekä 11-prosenttisesti "runsaan jaksollisen juomisen" esiintyvyys. 

Tämä ei ollut ainoa merkki positiivisten muutosten tapahtumisesta kaikkialla Euroopassa: viimeisin ESPAD (European School Survey Project on Alcohol and Other Drugs) -raportti osoittaa, että nuorten alkoholin kulutus eliniän aikana vähenee tasaisesti vuosina 1995--2019 EU: ssa.

Mainos

Vuoteen 2003 verrattuna alkoholin kokonaiskulutus laski 22% ja laski lähes kaikissa jäsenvaltioissa. Runsas jaksollinen juominen laski 19%, ja 86% vastaajista ilmoitti, ettei hän ollut koskaan juonut kuluneen kuukauden aikana. 

Meillä on juuri julkaistu hyödyllinen yhteenveto tästä ESPAD-tutkimuksesta, jossa korostetaan tärkeimmät havainnot. Nämä tilastot eivät kuitenkaan kata ajanjaksoa Covid-19: n saapumisesta.

Joten miten pandemia on vaikuttanut yleiseen kulutuskehitykseen?

Mainos

Viime vuoden aikana on herättänyt huolta siitä, kuinka Covid-19 ja siitä johtuvat sulkemat voivat uhata viimeaikaista edistystä.

Onneksi Covid ei ole lisännyt vastuuttomuutta, mutta ei ole muuttanut alkoholin kulutuksen ja väärinkäytön myönteisiä pitkän aikavälin trendejä. Itse asiassa kaikki merkit viittaavat siihen, että ihmiset ovat yleensä juoneet paljon vähemmän. Sensationalistiraportit, joissa keskityttiin myynnin lisääntymiseen joissakin vähittäismyymälöissä, jättivät huomiotta dramaattisen myynnin laskun baareissa ja ravintoloissa, joissa useimmiten juo yleensä.

Esimerkiksi tiedot IWSR Drinks Market Analysis osoitti alkoholin kulutuksen vähenemisen pandemian aikana useimmilla markkinoilla, myös kaikkialla Euroopassa. 

Kasvava joukko riippumattomia todisteita viittaa myös kaikkien muiden sosiaalisten olosuhteiden laajempaan laskuun viime vuonna. 

A YouGov-kysely vuonna 2020 - johon osallistui yli 11,000 84 ihmistä useissa maissa, kuten Ranskassa, Saksassa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa - havaittiin, että XNUMX% juovista ei kuluttanut enemmän alkoholia kuin ennen lukkoa, ja yli joka kolmas oli vähentänyt juomisen tai lopettaa kokonaan. 

Samaan aikaan Alankomaissa uusi Luvut Trimbos-instituutti osoitti, että 49% 16-35-vuotiaista vähensi juomista ensimmäisen lukituksen aikana verrattuna vuoden 2019 vastaavaan ajanjaksoon, kun taas 23% kulutti saman määrän.

Yksinkertaisesti sanottuna, harhaanjohtavista otsikoista riippumatta, kaikki todisteet viittaavat pitkän aikavälin alaspäin suuntautuvan polun jatkumiseen sekä alkoholin kulutuksessa että väärinkäytössä. 

Se ei tietenkään tarkoita, että töitä ei ole enemmän - kaukana siitä. 

Alaikäisten juomisesta ei ole hyväksyttävää tasoa, aivan kuten ei ole hyväksyttävää terveydelle haitallista runsasta juomista. Alana ja yhteiskuntana meidän on pohdittava saavutuksiamme ja työtä, joka on vielä edessä. 

Euroopan yhteiskuntien jatkuva edistyminen alkoholiin liittyvien haittojen vähentämisessä viime vuosina - ja tämän jatkuminen lukkojen aikana - osoittaa, että olemme oikealla tiellä ja että pitkän aikavälin myönteiset suuntaukset jatkuvat, kun aloitamme talouden tärkeiden sektoreiden avaamisen.

Yksi asia, jota miljoonat eurooppalaiset odottavat, on kyky nauttia drinkki jälleen baareissa ja ravintoloissa turvallisesti, sosiaalisesti ja vastuullisesti. 

spiritsEUROPE jatkaa työskentelyä yhteistyökumppaneidemme kanssa ravintola-alalla varmistaakseen, että uudelleenkäynnistys saavutetaan turvallisesti, ja jotta voimme kaikki jatkaa myönteisen suunnan kohti maltillisempaa juomakulttuuria kaikkialla EU: ssa.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa