Liity verkostomme!

Syöpä

Tehokas ja edullinen syövän hoidot ovat yksi askel kohti

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Science_Cancer_MununoterapiaEuroopan liitto Henkilökohtainen Medicine pääjohtajan Denis Horgan

Tutkijat ovat innostuneita immuno-onkologiasta (IO), joka sen kannattajien mukaan mullistaa syövän hoidon. Uusi lääkeryhmä on saapunut, joka on suunniteltu kannustamaan kehon omaa immuunijärjestelmää hyökkäämään pahanlaatuisiin soluihin. 

Maailman terveysjärjestö on ennustanut, että syöpään kuolevien ihmisten määrä kasvaa 8.2 miljoonasta vuonna 2012 14.6 miljoonaan vuoteen 2035, mutta nämä hoidot ovat jo tulossa tavaroiksi edes pitkälle edenneessä melanoomassa ja keuhkosyövässä.

Mainos

Varmasti kehityksen on tapahduttava jonkin aikaa, mutta unelmana on muuttaa nämä huippuluokan immunoterapiat jokapäiväiseksi ja kohtuuhintaiseksi hoidoksi syöpäpotilaille.

Ympärillä on varmasti paljon optimismia, ja näitä lääkkeitä on joillakin puolilla pidetty syövän lopun alkuna. Ja koska Yhdysvalloissa tapahtuu melkein 300 immunoterapian kliinistä tutkimusta, on selkeitä viitteitä siitä, että lääkeyhtiöt uskovat valtavasti immuno-onkologiaan.

Viime aikoina saatu uusi tieto taudista voi selittää IO: n edistymisen - tutkijat löysivät viruksen alkuperän tietyissä syöpämuodoissa, mikä puolestaan ​​johti ajatukseen yksilön immuunijärjestelmän hyödyntämisestä syöpäsolujen hyökkäykseen.

Mainos

Tämä toi lopulta ajan tasalla olevat syöpärokotteet sekä ennaltaehkäisevänä hoitona että terapiana, ja Yhdysvalloissa on tällä hetkellä saatavana kolme ja useita muita rokotteita, kun luet tätä. Se on ollut paradigman muutos: 1990-luvun lopulla - 2000-luvun alussa syövän uskottiin olevan geneettistä alkuperää oleva sairaus, jolla on erityisiä ominaisuuksia, mukaan lukien kyky edistää hyökkäystä ja etäpesäkkeitä. Mutta tässä ei otettu huomioon kasvaimen vuorovaikutuksen dynaamista luonnetta ympäröivän kudoksen normaalien solujen sekä immuunijärjestelmän kanssa.

Löytö siitä, kuinka ihmisen immuunijärjestelmä auttaa kasvainsoluja lisääntymään välttäen havaitsemista, on tuottanut suuria hyppyjä immuunipohjaiseen syöpäkohdistukseen ja johtanut tutkijoihin ymmärtämään, että immunoterapiat voivat auttaa kasvaimen hallintaa pitkällä aikavälillä tai jopa poistaa ne kokonaan. Nykyiset immuunihoidot stimuloivat immuunijärjestelmää työhön, ja kohdennetut proteiinit eivät ole elinspesifisiä, mikä johtaa käyttöön useissa kasvaintyypeissä. Mutta ongelma on aina ollut pysyvä muistivaste vasta-aineissa.

Uudet IO-aineet kiertävät tämän, mikä lisää onnistuneiden yhdistelmäimmunoterapioiden mahdollisuuksia. Useat näistä hoidoista ovat kliinisissä tutkimuksissa, ja tulokset ovat tuoneet syytä optimismiin. Yksi IO: n suurimmista haasteista on kohdehenkilöiden tunnistaminen jokaiselle hoidolle maksimaalisten tulosten saavuttamiseksi. Tutkijat yrittävät tällä hetkellä tunnistaa potentiaaliset biomarkkerit, mutta ylitettävät esteet sisältävät terapioiden järjestyksen ja hoidon keston määrittämisen.

Genetiikan ja biomarkkereiden käytöllä kohdistaa potilasryhmä, joka hyötyy tietystä immunoterapiasta, peilikuva on henkilökohtaisessa lääketieteessä, jonka tavoitteena on antaa oikea hoito oikealle potilaalle oikeaan aikaan, ja yksi kliininen tutkimus kaksi yhdistettyä lääkettä) on tuottanut yli 50 prosentin vastausprosentin potilailla, joilla on edennyt melanooma. Alun perin pelättiin, että nämä immunoterapiat kykenisivät hoitamaan vain melanoomaa, mutta näin ei ole.

He ovat onnistuneet kutistumaan ja joissakin tapauksissa poistamaan kasvaimet edes pitkälle edenneessä maksasyövässä. On myös havaittu, että potilaat, joiden kasvaimessa on korkea PD-L1-niminen biomarkkeri, reagoivat paljon paremmin kuin muut. Äskettäinen tutkimus keuhkosyöpäpotilaista osoitti, että immunoterapia oli paljon tehokkaampaa PD-L1-positiivisilla potilailla ja vähensi heidän kuolemariskiään 60% verrattuna kemoterapiaan.

Henkilökohtainen lääke parhaimmillaan. Samaan aikaan farmaseuttiset ryhmät, jotka kehittävät tarkistuspisteen estäjiä, työskentelevät kumppanikokeiden avulla ennustamaan, mitkä potilaat reagoivat, mutta on vielä tapa edetä. Tällä hetkellä monet potilaat, joiden testi on negatiivinen, hyötyvät edelleen lääkkeistä, kun taas päinvastoin. Tulevaisuudessa on odotettavissa, että tutkijat käyttävät syöpäsolu-DNA: ta määritellessään parhaan lähestymistavan yksittäiselle potilaalle. Tästä on tulossa nopeampaa ja halvempaa koko ajan, ja kuten kaikkien henkilökohtaisten lääkkeiden muodoissa, on tarpeen ymmärtää, mitkä potilaat hyötyvät eniten näistä uusista lääkkeistä.

Brysselissä sijaitsevan henkilökohtaisen lääketieteen eurooppalaisen allianssin jäsenet uskovat, että immunoterapioita käytetään todennäköisesti parhaiten osana yhdistettyä lähestymistapaa.

Tämä menetelmä käyttää kehon immuunijärjestelmää tuhoamaan syöpäsolut ja hyökkäämään niihin suoraan kohdennetuilla lääkkeillä. Samalla tavalla kuin muutkin uudet "ihme" lääkkeet ovat tulleet markkinoille vuosien varrella korkealla hintalappulla, lääkkeet ovat tällä hetkellä erittäin kalliita. Kilpailevien markkinavoimien vuoksi ostohinnan pitäisi kuitenkin alkaa laskea, kun niitä kehitetään. Erittäin hyvä uutinen on, että näyttää siltä, ​​että kun immuunijärjestelmä on koulutettu tunnistamaan syöpäsolut hyökkääviksi, pitkäaikainen 'muisti' pitää immuunijärjestelmän tehtävänsä, vaikka syöpä mutaatiota.

Todennäköisesti immuno-onkologiset hoidot tuhoavat kasvaimet kokonaan joillakin potilailla, kun taas toiset pystyvät elämään syöpään kroonisena sairautena. Kummassakin skenaariossa tämä edustaa valtavaa harppausta syövän voittamiseksi. Ei ihme, että tutkijat ovat innoissaan.

Syöpä

Eurooppalainen suunnitelma syövän torjumiseksi: Komissio vähentää syöpää aiheuttavien epäpuhtauksien esiintymistä elintarvikkeissa

Julkaistu

on

Komissio asettaa kadmiumin ja lyijyn uudet enimmäismäärät monille elintarvikkeille. Näillä toimenpiteillä pyritään edelleen vähentämään syöpää aiheuttavien epäpuhtauksien esiintymistä elintarvikkeissa ja parantamaan terveellisen ruoan saatavuutta. Tämä halu johtuu syövän vastaisen eurooppalaisen suunnitelman puitteissa tehdyistä sitoumuksista. Näitä toimenpiteitä sovelletaan 30. elokuuta lyijyn enimmäismäärän osalta ja 31. elokuuta kadmiumin osalta.

Terveys- ja elintarviketurvallisuuskomissaari Stella Kyriakides sanoi: ”Tiedämme, että epäterveellinen ruokavalio lisää syöpäriskiä. Tämän päivän päätöksellä pyritään asettamaan kuluttajat eturiviin tekemällä elintarvikkeistamme turvallisempia ja terveellisempiä, kuten sitouduimme syövän torjumista koskevassa eurooppalaisessa suunnitelmassa. Se on myös uusi askel vahvistettaessa Euroopan unionin jo korkeita ja maailmanluokan standardeja EU: n elintarvikeketjussa ja tarjoamalla kuluttajille turvallisempia, terveellisempiä ja kestävämpiä elintarvikkeita. kansalaisillemme. Elintarvikkeiden, kuten hedelmien, vihannesten, viljojen ja öljykasvien, mahdollisesti sisältämän kadmiumin, karsinogeenisen ympäristön saastuttajan, enimmäismääriä alennetaan joillekin näistä elintarvikkeista. Tiettyjen hyödykkeiden on myös täytettävä tämä vaatimus uuden asetuksen voimaantulopäivästä. Tämä toimenpide parantaa EU: ssa myydyn ja kulutettavan ruoan turvallisuutta ja auttaa poistamaan markkinoilta korkeimman kadmiumpitoisuuden omaavia elintarvikkeita. Lisäksi lyijyn enimmäismäärät pienenevät monissa elintarvikkeissa, mukaan lukien imeväisille ja pikkulapsille tarkoitetut elintarvikkeet. "

Uusia lyijypitoisuuksia vahvistetaan myös useille elintarvikkeille, kuten metsäsienille, mausteille ja suolalle. Päätökset perustuvat komission, jäsenvaltioiden ja Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen vuosien jatkuvaan työhön sekä elintarvikeyritysten kuulemisiin. Kadmium on myrkyllinen raskasmetalli, jota esiintyy ympäristössä sekä luonnollisesti että maatalouden ja teollisuuden toiminnan seurauksena. Tupakoimattomien suurin kadmiumin altistumisen lähde on ruoka. Koska lyijy on myös luonnossa esiintyvä epäpuhtaus ympäristössä, ruoka on tärkein lähde ihmisten altistumiselle lyijylle.

Mainos

Continue Reading

Syöpä

EAPM: Virtuaalinen syöpäkeskus kortteilla, EMA: n uudistus ja tartuntatautivirasto

Julkaistu

on

Hyvää iltapäivää ja tervetuloa, terveyskollegat, Euroopan henkilökohtaisen lääketieteen liiton (EAPM) päivitykseen - se on viimeinen huuto tulevalle EAPM Slovenian EU-puheenjohtajakauden konferenssille (1. heinäkuuta), joten älä unohda rekisteröityä ja ladata asialistasi, kirjoittaa EAPM: n toimitusjohtaja tohtori Denis Horgan.

Muutaman päivän päässä oleva EAPM-puheenjohtajakauden konferenssi ...

EAPM - konferenssi toimii siltatapahtumana EU: n puheenjohtajavaltioiden välillä Portugali että Slovenia torstaina 1. heinäkuuta.

Mainos

Keskustelemme jossain vaiheessa päivän aikana suurimmasta osasta tai kaikista siitä, mistä puhumme alla. Konferenssi on jaettu istuntoihin, jotka kattavat seuraavat alueet:   Istunto 1: Yhdenmukaisuuden luominen henkilökohtaisen lääketieteen sääntelyssä: RWE ja Citizen Trust; Istunto 2: Eturauhassyövän ja keuhkosyövän voittaminen - EU: n rooli syövän voittamisessa: EU: n neuvoston seulontaa koskevien päätelmien päivittäminen; Istunto 3: Terveyslukutaito - Geenitietojen omistajuuden ja yksityisyyden ymmärtäminen että Istunto 4: Spotilaan hoitaminen Pääsy edistyneeseen molekyylidiagnostiikkaan.

Jokainen istunto sisältää paneelikeskustelut sekä Q & A-istunnot, jotta kaikki osallistujat osallistuisivat mahdollisimman hyvin, joten nyt on aika ilmoittautua tätäja lataa esityslista tätä.

Virtuaalinen syöpäinstituutti ehdotti valiokunnan mietintöluonnoksessa 

Mainos

Kuten viime perjantaina korostettiin, Euroopan parlamentin syöpäkomitean mietintöluonnos oli saatavilla viime viikolla. Tällä hetkellä eurooppalaisten poliitikkojen on mahdollista muuttaa tätä. 

Yksi mietintöön sisältynyt ehdotus "virtuaalisen Euroopan syöpäinstituutin" perustamisesta julkistettiin tänään (29. kesäkuuta). EAPM tukee tätä. 

Kuten viime viikolla keskusteltiin, Ranskan parlamentin jäsenen Véronique Trillet-Lenoirin (uusiutuva Eurooppa) laatimassa mietinnössä toistetaan monia kohtia ja huolenaiheita, jotka on esitetty komission voittavan syöpäsuunnitelman yhteydessä.

Trillet-Lenoir ehdottaa raportissa, jonka tavoitteena on vahvistaa EU: n vastausta tautiin virtuaalinen syöpäinstituutti. Organisaation tavoitteena olisi luoda etenemissuunnitelma, jolla koordinoidaan "laajamittaisia ​​ennaltaehkäisykampanjoita ja tehokkaita terveyden edistämistä koskevia tiedotuskampanjoita koulutusohjelmissa". 

Suunniteltu instituutti vastaisi myös useiden komission syöpäsuunnitelmassa esitettyjen elementtien yhdistämisestä ja auttamisesta niiden toteuttamisessa. Se voisi esimerkiksi isännöidä suunniteltuja Syöpää käsittelevä osaamiskeskus. Se voisi myös auttaa luomaan parhaita käytäntöjä eurooppalaisten vertailuverkostojen ja kattavien syöpäkeskusten välille. Instituutti voisi myös auttaa "tunnistamaan tutkimuksen painopisteet ja mahdollistamaan koordinoidun ja tehokkaan syöpätutkimusjoukon kehittämisen Euroopassa". 

Tietysti ja kuten koskaan, budjetointia käsitellään myös mietinnössä kehotuksella jäsenvaltioita varata riittävästi rahaa komission suunnitelman sekä omien kansallisten syöpäsuunnitelmiensa toteuttamiseen. "Enintään 30 [prosenttia] Euroopan syöväntorjuntasuunnitelmasta tulisi osoittaa [kansallisten syöväntorjuntaohjelmien] toteuttamiseen". Rajoitettu 4 miljardin euron budjetti varataan yleiseurooppalaisella tasolla. 

Parlamentin terveysvaliokunta hyväksyi tartuntatautiviraston toimeksiannon muutoksen

Euroopan parlamentin terveysvaliokunta äänesti tänään (29. kesäkuuta) Euroopan tautienehkäisy- ja valvontakeskuksen (ECDC) toimeksiannon vahvistamisen puolesta. Terveysvaliokunnan lehdistöpalvelun mukaan XNUMX jäsentä äänesti puolesta, kahdeksan vastaan ​​ja yksi tyhjää. 

Oikeudet ja vääryydet pandemian aikana

Komission varapuheenjohtaja Margaritis Schinas puhui parlamentin jäsenille terveysvaliokunnassa maanantaina (28. kesäkuuta) ja kertoi yksityiskohtaisesti komission COVID-19-oppitunnista, joka koskee pandemian viimeisten 16 kuukauden oikeuksia ja väärinkäytöksiä. Kokonaisoppitunti? EU ei ole "ottanut terveysvalmiutta riittävän vakavasti ennen pandemiaa", Schinas sanoi. 

SCHINAS ei pidättäytynyt, kun hän sanoi, että EU: n varhaiset toimet olivat "hajanaisia, tapauskohtaisia, väliaikaisia" ja toimet "olivat hajanaisia ​​ja koordinoimattomia" EU: n tasolla. Hän muistutti EP: n jäseniä vientikielloista ja henkilökohtaisten suojavarusteiden taistelusta, jotka värittivät pandemian alkuaikoja, mikä oli hämmentävää EU: lle. 

SCHINAS käytti saatuja kokemuksia parantaakseen terveydenhuollon koordinointia EU: n tasolla väittäen, että vain joku, jolla on ”epäusko… haastaa”, että asiat ovat parempia, kun maat työskentelevät yhdessä. Schinas veti rinnakkain vuoden 2008 finanssikriisiin, joka sai EU: n perustamaan "pankkiunionin", sanoen: "Sielläkin EU: n toiminta oli ratkaisevaa." Kymmenen erilaista ehdotusta saaduista kokemuksista auttaisi perustamaan samanlaisen terveysliiton.

EPP: n Peter Liese syytti vihreitä ja vasemmistoja varovaisuudesta rokotteiden ennakkosopimusten suhteen. Hän vaati myös enemmän investointeja tuotantokapasiteettiin ja viittasi siihen, kuinka EU salli viennin "ilman minkäänlaista valvontaa" liian kauan. Michele Rivasi vihreistäpuolestaan ​​halusi lisää komission tiedonannossa rokotteiden toimittamisen viivästymisestä ja rokotteiden yhteishankintaa koskevasta "fiaskosta" sekä niiden sopimusten ja kustannusten avoimuudesta tai puuttumisesta. 

WHO: n mukaan puolueellinen tekoälyn terveystekniikka saattaa heikentää köyhempiä maita

Vaikka tekoäly voi tehdä terveydenhuollosta entistä helpompaa ja tehokkaampaa, se on myös alttiina yhteiskunnalle sukupolvien ajan vakiintuneille sosiaalisille, taloudellisille ja systeemisille puolueille.

Totuus on, että ihmiset valitsevat algoritmiin menevät tiedot, mikä tarkoittaa, että näihin valintoihin kohdistuu edelleen tahattomia ennakkoluuloja, jotka voivat vaikuttaa kielteisesti aliedustettuihin ryhmiin. Näitä ennakkoluuloja voi esiintyä missä tahansa tekoälyn kehittämisen ja käyttöönoton vaiheessa, riippumatta siitä, käytetäänkö puolueellisia tietojoukkoja algoritmin rakentamiseen vai sovelletaanko algoritmia eri kontekstissa kuin alun perin tarkoitettu. Yleisin harhojen lähde on tieto, joka ei edusta riittävästi kohdepopulaatiota. 

Tällä voi olla haitallisia vaikutuksia tiettyihin ryhmiin. Esimerkiksi naiset ja värilliset ihmiset ovat tyypillisesti aliedustettuina kliinisissä tutkimuksissa. Kuten muut ovat huomauttaneet, jos ihokuvia analysoivat algoritmit koulutettaisiin valkoisten potilaiden kuviin, mutta niitä sovellettaisiin nyt laajemmin, ne voisivat mahdollisesti unohtaa pahanlaatuiset melanoomat väreissä.

Italian pääministeri Draghi tukee EMA-uudistusta 

"Tarvitsemme EMA: n vahvistamista ja uudistamista" Italian pääministeri Mario Draghi on sanonut. Rokotusten osalta: "Kiista on, että Sputnik ei saanut EMA-hyväksyntää eikä todennäköisesti tule koskaan. Kiinalainen rokote ei riitä epidemian torjuntaan. " 

”Epidemia ei ole ohi, emme ole vielä ulkona. Muutama viikko sitten Yhdistyneessä kuningaskunnassa oli enemmän tai vähemmän samanlaisia ​​tapauksia kuin tänään Ranskassa. Nykyään ne ovat kaksikymmentä kertaa todennäköisempiä, joten epidemia tarvitsee enemmän päättäväisyyttä, huomiota ja tietoisuutta. 

”Meidän on pidettävä vaihtosopimuksiin kohdistuva paine korkeana ja jatkamme niitä. On erittäin tärkeää tunnistaa välittömästi uusien varianttien ja infektioiden kehittyminen. Otamme käyttöön paljon enemmän " Dragons lisättiin. 

Draghi vastasi myöhemmin kysymykseen siitä, miten ilmoitettu EMA-uudistus toimisi. "Se on hyvin nopea sanoa, mutta olen itse ottanut tämän asian esille. Tietty koordinointi on ollut. Toivon, että muut virastot käyttävät sitä muissa maissa ja ajattelevat Yhdysvaltoja.

Se on kaikki EAPM: ltä toistaiseksi - nauti loppuviikosta, pysy turvassa ja hyvin, äläkä unohda, että sinulla on viimeinen tilaisuutesi rekisteröityä EAPM Slovenian EU-puheenjohtajakauden konferenssiin 1. heinäkuuta tätäja lataa esityslista tätä!

Continue Reading

Rintasyöpä

EU: n terveyspäällikkö: gynekologisen syövän hoidon saatavuus vaihtelee suuresti EU: ssa

Julkaistu

on

Naisten syöpähoitopalvelujen ja -hoitojen saatavuudessa on suuri eriarvoisuus kaikkialla EU: ssa, totesi blokin terveyspäällikkö, joka korosti Euroopan voittavan syöpäsuunnitelman merkitystä näiden erojen kuromisessa.

Terveyskomissaari Stella Kyriakides sanoi, että on tarpeen "rikkoa hiljaisuus" ja puhua avoimesti gynekologisista syövistä. 

Hänen mukaansa EU: n on "varmistettava, että kaikki naiset kaikkialla EU: ssa saavat tukea, heillä on pääsy seulontaan ja rokotuksiin, heidän tarvitsemaansa tietoon ja monialaiseen hoitoon".

Mainos

Hänen toivonsa ovat jatkuneet Eurooppalyö syöpäsuunnitelman, jonka on tuotava ”todellista muutosta”. 

"Tätä Euroopan kansalaiset odottavat meiltä. Ja uskon myös, että meillä ei ole oikeutta epäonnistua. Meillä on mahdollisuus ja meidän on tartuttava siihen ”, Kyriakides sanoi.

EurooppaVuonna 2020 laadittu Beating Cancer Plan -sovellussuunnitelma käsitteli koko taudin reittiä ennaltaehkäisystä hoitoon tavoitteenaan tasata korkealaatuisen hoidon, diagnoosin ja hoidon saanti kaikkialla.

Mainos

Eriarvoisuus koko blokissa

Syövän havaitsemiseen ja hoitoon pääsy vaihtelee kuitenkin tällä hetkellä suuresti eri ryhmissä. 

Euroopan syöpäpotilaskoalition (ECPC) johtaja Antonella Cardone sanoi, että seulontaohjelmat johtavat merkittävään ilmaantuvuuden ja kuolleisuuden vähenemiseen, mutta "seulonnassa on suuria eroja EU: n eri jäsenvaltioiden välillä".

Tämä tarkoittaa, että monia naisia ​​ei diagnosoida riittävän ajoissa, kun tauti on edelleen hoidettavissa ja "usein parantettavissa".

Suurin ilmaantuvuus kaikkien naisten syöpien joukossa on Rintasyövän, joka on 88% naisten syöpätapauksista. 

Mutta pääsy seulontaan, joka auttaa syöpää havaitsemaan varhaisessa vaiheessa riskiryhmissä, vaihtelee jäsenvaltioiden välillä 6-90 prosentista. Kohdunkaulan syövän seulonta riskiryhmille vaihtelee EU: ssa 25-80%.

"Nämä tilastot edustavat […] varhaista havaitsemista, mikä johtaa varhaiseen hoitoon ja pelastettuihin henkiin. Tai myöhäinen havaitseminen, joka johtaa usein menetettyyn ihmiseen ”, Kyriakides sanoi. Noin 40% syöpätapauksista on ehkäistävissä tehokkaiden syövän ehkäisystrategioiden avulla. 

Komissaari lisäsi, että EU: n syöpäsuunnitelman tarkoituksena on tarjota Rintasyövän seulonta 90 prosentille ihmisistä, jotka täyttävät sen vuoteen 2025 mennessä. "

Tämän lisäksi uudet EU: n suuntaviivat Rintasyövän seulontadiagnoosi on viimeistelemässä ja se käynnistetään kesäkuun lopussa.

Useiden vuosien jälkeen myös paksusuolen ja kohdunkaulan syöpää koskevat ohjeet olisi julkaistava. 

Niiden pitäisi "johtaa parempaan seulontaan ja diagnoosiin, parempaan naisille tiedottamiseen ja tietoisuuteen sekä parempaan koulutukseen terveydenhuollon työntekijöille", Kyriakides sanoi.

Hoito ja havaitseminen ovat myös epätasa-arvoisia jäsenvaltioiden välillä. 

Esimerkiksi eloonjäämisaste hoidon jälkeen Rintasyövän vaihtelevat 20 prosenttia EU-maissa. 

”Olen päättänyt, että kaikilla potilailla on samat hoitomahdollisuudet riippumatta siitä, missä he asuvat Euroopan unionissa. Syöpäsuunnitelman tarkoituksena on tukea tätä tavoitetta ", Kyriakides sanoi ja lisäsi, että potilaille tarjotaan" psykologisia, sosiaalisia, ravitsemuksellisia, seksuaalista neuvontaa ja kuntoutusohjelmia ".

Lisää tehtävää naisten syövän torjumiseksi

Havaitseminen ja hoito eivät ole suunnitelman ainoat osat, jotka keskittyvät erityisesti naisiin. 

Ihmisen papilloomavirus on toinen kohde. Se aiheuttaa kohdunkaulan syövän, joka on toiseksi yleisin syöpä 15-39-vuotiaiden naisten keskuudessa.

Kyriakides sanoi, että tavoitteena on "poistaa ihmisen papilloomavirusten aiheuttama kohdunkaulan syöpä rokottamalla vähintään 90% tyttöjen EU: n kohdepopulaatiosta vuoteen 2030 mennessä". 

Romana Jerković, Kroatian sosialistinen Euroopan parlamentin jäsen ja syöpää käsittelevän työryhmän jäsen, totesi, että vaikka kohdunkaulan syöpä on ehkäistävissä immunisaatiolla, ihmisen papilloomavirusta vastaan ​​annettavat rokotukset ovat huolestuttavan alhaisia ​​joissakin Euroopan maissa. On aika, että jäsenvaltiot päättävät ponnistelunsa ja varmistavat, että kohdeväestö rokotetaan.

Kyriakides lisäsi, että suunnitelma käsittelee myös ”syöpää selviytyneiden kohtaamia haasteita”. 

"Tavoitteenamme on käynnistää" parempaa elämää syöpäpotilaille "-aloitteet, mukaan lukien virtuaalisen eurooppalaisen syöpäpotilaiden digitaalisen keskuksen luominen. Tämä tukee potilastietojen vaihtoa ja eloonjääneiden terveydentilan seurantaa ”, hän sanoi. 

Jerković korosti myös digitalisaation ja paremman tiedonhallinnan merkitystä. 

"Parempi ja nopeampi tietojen ja tietojen vaihto voi olla hengenpelastustekijä jonkun hoidossa", hän sanoi ja lisäsi, että eurooppalaisella terveystietotilalla on valtava rooli syöpäpotilaiden terveystietojen saannissa. 

sra Urkmez, The European Network of Gynecological Cancer Advocacy Groups (ENGAGe) edellinen varapuheenjohtaja, varoitti, että vaikka EurooppaSyöpäsuunnitelma käsittelee ongelmat hyvin, "se on helpompi sanoa kuin tehdä". Hän korosti yhtenäisyyden säilyttämisen tärkeyttä ”kun on kyse tällaisista tavoitteista”.

EurooppaSyöpäsuunnitelman rahoituksella on 4 miljardia euroa, mukaan lukien 1.25 miljardia euroa tulevasta EU4Health-ohjelmasta.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa