Liity verkostomme!

EU

Rintasyövän ylitarkastus tuo naisille vain vähän hyötyä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan Alliance Henkilökohtainen Medicine (EAPM) pääjohtaja Denis Horgan

Rintasyöpäriskin yliarvioinnilla on ollut dramaattinen vaikutus, että Euroopassa, Yhdysvalloissa ja muualla tapahtuu tuhansia tarpeettomia mastektomia. Liian intensiivinen seulonta on osittain syyllinen lisääntyneeseen stressiin ja huoleen kaiken ikäisten naisten (mutta erityisesti yli 40-vuotiaiden) keskuudessa, mikä saa heidät - ja usein heidän lääkärinsä - kuvittelemaan ja usein turhasti toimimaan pahimmassa tapauksessa. 

Yksi tuore artikkeli yhdysvaltalaisen tutkimuksen tuloksista, jossa ehdotettiin, että rintasyövän mahdollisen esiasteiden aggressiivinen kirurginen hoito saattaa olla tarpeetonta, osoitti, että monille naisille oli tehty lumpektomia tai mastektomia diagnoosin jälkeen ductal carcinoma in situ (DCIS). DCIS sisältää epänormaaleja soluja rinnan maitokanavissa.

Mainos

Tutkimuksessa päädyttiin siihen, että lumpektomia tai mastektomia ei ole paras vaihtoehto useimmille naisille, joilla on ns. Vaiheen syöpä, koska hoidolla ei ole juurikaan eroa potilaiden tuloksiin. Myös sellaisten potilaiden mahdollisuus kuolla rintasyöpään on suunnilleen sama kuin koko väestön.

Tutkimuksen johtava kirjoittaja, tohtori Steven Narod, sanoi: "Mielestäni paras tapa hoitaa DCIS: ää on tehdä mitään." Toinen onkologinen tutkimus sopii aiemmin tuotettuihin todisteisiin siitä, että DCIS: n diagnoosi ei ole kuolemanrangaistus. Naiset ja lääkärit tekevät kuitenkin edelleen päätöksiä pelon varjossa, mikä on jossain määrin ymmärrettävää. Mutta tämä pelko näyttää aiheuttavan valtavan kasvun niiden naisten määrässä, jotka päättävät tehdä kahdenvälisiä mastektomia. DCIS: n kirurgista hoitoa ei ole vielä verrattu siihen, mitä lääkärit kutsuvat tarkaksi kliiniseksi tutkimukseksi "valppaaksi odottamiseksi". Edellä mainitussa tutkimuksessa oli niin paljon naisia, jotka valitsivat leikkauksen, että sen tuloksia on nyt mahdotonta verrata naisiin, joille ei ole tehty mitään leikkausta.

Monet terveydenhuollon ammattilaiset näkevät ratkaisun tehostavan kliinisten tutkimusten tekemistä uusilla seulontatesteillä ja samalla antamalla maailmalle tietää, että DCIS-diagnoosi edustaa enemmän riskitilaa kuin tappavan, tuhoavan prosessin ensimmäinen vaihe. Sitä kutsutaan jopa nimeämään se uudelleen. Brysselissä toimiva henkilökohtaisen lääketieteen eurooppalainen allianssi (EAPM) on muiden ryhmien ja syöpäasiantuntijoiden joukossa, jotka uskovat, että investoinnit parempaan diagnostiikkaan sen sijaan, että suoritettaisiin sellaiset mastektomiat ja lumpektomiat, joista on vain vähän tai ei mitään hyötyä, aiheuttavat potilaille ja heidän perheilleen huomattavaa stressiä on tie eteenpäin monissa tapauksissa. Biomarkkereiden vankka kliininen tutkimus on nyt tarpeen myös sen määrittämiseksi, mitkä hoidot mille naisille sopivat - henkilökohtaisen lääketieteen perustavoite on antaa oikea hoito oikealle potilaalle oikeaan aikaan. Mikä tärkeintä, onkologien on nyt selitettävä DCIS-tautia sairastaville naisille, että suurimmalla osalla heistä on hyvin alhainen mahdollisuus kuolla rintasyöpään, ja mikä tärkeintä, aggressiivinen hoito ei paranna kertoimia.

Mainos

Lääkäreiden on koulutettava näitä tosiasioita ja annettava potilaille vaikutusmahdollisuudet selittämällä heille helposti ymmärrettävää, ei-holhotavaa tapaa, jonka avulla potilaasta voi tulla tasavertainen kumppani päättäessään omasta hoidostaan ​​ottaen huomioon elämäntapa ja muut asiaan liittyvät tekijät . Tämä antaa hänelle mahdollisuuden valita, valitaanko lumpektomia DCIS: n poistamiseksi vai jopa jätetäänkö se yksinkertaisesti hoitamatta, riippuen vaurion yksilöllisistä ominaisuuksista kyseisessä vaiheessa. Mammografia on ollut kanssamme jo viisikymmentä vuotta, mutta näitä seulontatestejä käytetään usein liikaa ja ne aiheuttavat pelkoa ja hoidon valitsemista, joka ei useinkaan ole välttämätöntä tai todellakin hyödyllistä. Esimerkiksi monissa näistä mammogrammeista löydetään vaurioita, jotka eivät koskaan leviä, mutta potilas tulee eroon testitulosten lukemisesta ahdistuksessa, epävarmuudessa ja - liian usein - paniikassa. Vuosien 2011 ja 2013 raporttien perusteella on olemassa suuri ajattelukoulu, joka väittää, että mammografien seulonta on käytännössä arvoton eikä pelasta ihmishenkiä. Itse asiassa ne naiset, joilla on ollut huomattavasti vähemmän kuolleisuutta viimeisten 20 vuoden aikana, ovat nuorempia, joilla ei ole koskaan ollut testejä. Jotkut asiantuntijat ovat jatkuvasti väittäneet, että tutkimustulokset osoittavat, että mammografien seulonta aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä. Jokaista naista, jonka henki on pelastettu, kolmea tai useampaa naista kohdellaan turhaan. Tämä tarkoittaa, että säteily ja myrkylliset kemikaalit saattavat vaarantaa heidän elämänsä.

Vuonna 2012 ilmoitettiin, että mammografien seulonta voi säästää 1,300 ihmishenkiä vuodessa Yhdistyneessä kuningaskunnassa, mutta johtaa 4,000 naisen virheelliseen diagnosointiin ja jopa tarpeettomaan hoitoon. Toiset sanovat, että pelastetut ihmishenkiä ovat jopa alle 1,300 2011, kun taas jotkut asettavat luvun - hämmästyttävän - nollaan. Nordic Cochrane -raportissa vuodelta 2,000 todettiin, että jos 10 naista tarkastetaan säännöllisesti 200 vuoden ajan, yksi nainen hyötyy ja välttää kuoleman rintasyöpään, kun taas 200 saa vääriä positiivisia tuloksia. Samaan aikaan kymmenen hoidetaan tarpeettomasti leikkauksella, radio- ja / tai kemoterapialla, johon liittyy kaikki siihen liittyvät riskit. Southamptonin yliopiston tutkijat yrittivät arvioida väitettä. British Medical Journal -lehdessä julkaistut tulokset ja heidän johtava tutkija päättelivät: "Oletuksena on olettaa, että seulonnan on oltava hyvä ... mutta jos naisella on tarpeeton mastektomia, kemoterapia tai sädehoito , se on tragedia. On vaikea tasapainottaa yhden elämän voittoa XNUMX väärään positiiviseen ja kymmeneen tarpeettomaan leikkaukseen. " Mutta on silti selvää, että paremmat tiedotus- ja päätöksentekovälineet voivat auttaa naisia, ei vähiten DCIS-potilaita.

Sen lisäksi ja sen jälkeen on kuitenkin varmasti vahva ja vakuuttava argumentti investoinneille ja tutkimukselle paremmista testeistä, jotka löytävät tosiasiallisesti hoidettavia sairauksia. Naiset eivät ehdottomasti tarvitse niiden testien liiallista käyttöä, jotka eivät pelasta ihmishenkiä ja altistavat heille muita mahdollisia vaaroja. Edessä on pitkä tie, mutta tutkimus ja investoinnit parempiin testeihin, jotka perustuvat henkilökohtaisen lääketieteen periaatteisiin, tarjoavat tältä osin paljon potentiaalia.

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa