Liity verkostomme!

EU

Lääkärin ja potilaan suhde on muutettava vastaamaan nykyajan terveydenhuollon

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

dp1Euroopan Alliance for henkilökohtaisen lääketieteen (EAPM) pääjohtaja Denis Horgan 

Ajat, jotka ne muuttuvat. Ja nopeasti. Tänä modernina aikakautena erittäin uuden tieteen DNA-profiloinnissa, biomerkinnöissä ja muussa tutkimuksessa terveydenhuolto kehittyy ja etenee nopeasti. Internetin, ja nyt, 'Big Data', sekä pilvi- ja supertietokoneiden tulo on tehnyt paljon enemmän tietoa saataville paljon suuremmalle osalle väestöä. Sillä välin älypuhelimet ja muut laitteet tarkoittavat, että voimme saada haluamasi tiedot milloin vain haluamme ja missä tahansa.

Terveydenhuollon maailmassa nämä jännittävät tapahtumat lupasivat seismisen muutoksen sen toteuttamistavassa. Henkilökohtaisen lääketieteen nousu sekä perustavanlaatuiset muutokset potilaan ja lääkärin suhteissa tarkoittavat, että lupaus toteutuu jo. Nykypäivän potilaat haluavat voimaannuttamista ja sairauksiensa ja hoitovaihtoehtojensa selittämisen avoimella, ymmärrettävällä mutta ei-holhoavalla tavalla, jotta he voivat osallistua yhteispäätösmenettelyyn.

Mainos

He haluavat omistaa - ja rajoittaa pääsyä - omiin lääketieteellisiin tietoihinsa sekä parempaan pääsyyn kliinisiin tutkimuksiin ja rajatylittäviin hoitoihin, jotka voisivat parantaa heidän elämäänsä ja joissain tapauksissa pelastaa heidät. Kaikkien edellä mainittujen saavuttamisen esteitä on monia, mutta ratkaisujen joukossa on; parantamalla terveydenhuollon ammattilaisten ajantasaista tekniikkaa; erilainen ajattelutapa kuin samat kliinikot, jonka avulla potilas voi osallistua keskusteluun ja päätöksentekoon kaikilla tasoilla; perustamalla dataosuuskuntia, jotka mahdollistavat potilaiden pääsyn kaikkiin henkilökohtaisiin tietoihinsa pyynnöstä, ja antavat heille mahdollisuuden hallita sitä, kuka niitä käyttää, miten ja milloin ja muutokset ylhäältä päin - nimittäin Euroopan parlamentti ja komissio - kliinisten tutkimusten helpottamiseksi ja kohtuuhintaiseksi rajatylittäviksi hoidoiksi.

Nykyään kuulemme usein termin "potilaskeskeinen (tai potilaskeskeinen) hoito", mutta monet terveydenhuollon toimijat jättävät sen usein huomiotta, eikä se ole aina heidän syynsä. Yleensä terveydenhuoltojärjestelmät ovat kehittyneet vähitellen vuosikymmenien ajan, ja sääntelystä, rakenteesta, hoito- ja maksustrategioista aiheutuu usein sekaannusta, jotka kaikki pyrkivät jättämään potilaat hämmentyneiksi ja tyytymättömiksi, samoin kuin etulinjan lääkärit itse. Sähköiset potilastiedot ovat auttaneet keskittymällä entistä paremmin auttamaan yksilöitä siirtymään monimutkaisissa järjestelmissä, ja useimmat ei-potilaan sidosryhmät laajemmalla terveydenhuoltoalalla ovat alkaneet arvostaa potilaiden palautetta ja vastata niihin. Silti Euroopassa puuttuu edelleen lääketieteellisen tiedon täydellinen demokratisointi, joten potilas ottaa kumppanin roolin, kun on kyse hänen omasta terveydestään.

Merkittävä edistysaskel, päälle tämän, on että nyt on niin paljon "tee-se-itse" mahdollisuuksia potilaita Smartphone sovelluksia, telelääketieteen ja "Wearables", jotka voivat käyttää satoja rutiini laboratoriokokeita kotona ja poista tarvetta fyysisesti lääkäriin.

Mainos

Nyt on niin paljon mahdollisuuksia välittömään lääketieteelliseen hoitoon, potilaille täydelliseen pääsyyn omiin potilastietoihinsa, laboratoriotuloksiin ja geneettisiin tietoihin, jos he haluavat sitä. Valitettavasti se on lainsäädäntö-, turvallisuus- ja eettinen miinakenttä - kuitenkin kaikkien näiden tietojen tulisi olla potilaan omistuksessa. Tietysti on huolestuttavaa lääkärin ja potilaan välisen suhteen alentamisesta koko tähän uuteen tekniikkaan. Ottaen kuitenkin huomioon, että lääkäreiden on aina tarpeen ilmoittaa ja auttaa potilasta tarvittavissa päätöksissä hoidoista, on ensiarvoisen tärkeää, että Euroopan etulinjan hoitajat ovat nopeita. Tietenkin, ihmiset ovat sellaisia ​​kuin ovat, on mahdollista, että monet terveydenhuollon työntekijät taistelevat lähtemistä mukavuusalueilta ja vastustavat merkittäviä muutoksia. Tämän ei voida antaa tapahtua, ja Euroopassa olevilla voimilla on tässä valtava rooli.

Brysselissä toimiva henkilökohtaisen lääketieteen eurooppalainen allianssi (EAPM) on vakaasti sitä mieltä, että terveydenhuollon ammattilaisten tai terveydenhuollon ammattilaisten ei voida odottaa sopeutuvan uusiin tapoihin lähestyä potilaita ja selviytyä uudesta tekniikasta, elleivät he ole asianmukaisesti koulutettuja. Näitä terveydenhuollon ammattilaisia ​​pyydetään siirtymään perinteisen reaktiivisen lääketieteen ulkopuolelta kohti ennakoivaa terveydenhuollon hallintaa, käyttämään seulontaa, varhaista hoitoa ja ennaltaehkäisyä sekä luokittelemaan ja hoitamaan sairauksia uudella tavalla tulkitsemalla eri lähteistä peräisin olevaa tietoa, joka hämärtää yksittäisten erikoisuuksien perinteiset rajat. Ammattilaisten on oltava varmoja kohdennettujen hoitojen taustalla olevasta tiedosta, mukaan lukien parempi ymmärrys immuunijärjestelmästä ja molekyylilääketieteestä sekä tieto kohdennettujen hoitomuotojen vaikutusmekanismeista ja vuorovaikutuksesta sekä yleisistä haittatapahtumista.

Myös viestintätaitoja potilaiden kanssa on kehitettävä. On yhtä tärkeää kehittää koulutusta monille muille ammattilaisille, joiden tieteenalat ovat välttämättömiä henkilökohtaisen lääketieteen menestyksekkäälle kehitykselle - bioinformatiikassa, tilastoissa, matemaattisessa mallinnuksessa ja niin edelleen -, jotta voidaan edistää tarvittavien työkalujen yhteisymmärrystä ja yhteistyötä. EAPM on laatinut terveydenhuoltostrategian "Parempi hoito parantamalla koulutusta: Eurooppalainen koulutusstrategia henkilökohtaisen lääketieteen aikakaudelle", joka alkaa tällä kutsulla:

Vuoteen 2020, EU: n olisi tuettava Euroopan laajuinen koulutusta terveydenhuollon ammattilaisten koulutusta varten henkilökohtainen lääketiede aikakauden sitoutumalla tämän 2015. EU: n olisi tämän jälkeen helpottaa kehittämistä koulutuksen strategia HCPs henkilökohtaisen lääketieteen. Huolimatta siitä, että seuraavalla 20 ja 30 vuotta, potilaat entistä-ja-useammin seuloa ja käsitelty pois lääkäreiden, lääkäri on aina avainasemassa. Mutta nämä HCPs on opittava uusia tekniikoita, parempia kommunikaatiotaitoja, tietoa siitä, miten neuvoa potilaita hoitoja ne täytyy antaa heille paremman elämänlaadun sekä pystyä siirtämään tietoa valintojen ja mahdollisia sivuvaikutuksia tuloksena mitä tulee hyvin perillä potilaan koskevia päätöksiä omasta terveydestään.

Väestön ikääntyessä on 500 miljoonan mahdolliset potilaat yli 28 jäsenmaiden, Euroopan on toimittava päättäväisesti ja nopeasti parantaa monet lääkärin ja potilaan suhteita, jotka ovat jääneet hyvin jäljessä.

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa