Liity verkostomme!

EU

GMO: n tuonti: EP: n jäsenet vastustavat lakiluonnosta, joka sallisi kansalliset kiellot, vaativat suunnitelmaa B

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

gmo-sankariKaikkien poliittisten ryhmien parlamentin jäsenet vastustivat voimakkaasti keskiviikkona (15. heinäkuuta) käydyssä keskustelussa EU-lakiluonnosta, jonka avulla jäsenvaltiot voisivat rajoittaa tai kieltää EU: n hyväksymien muuntogeenisten organismien elintarvikkeiden tai rehujen käytön alueellaan. Jäsenet olivat huolissaan siitä, ettei luonnokseen sisältynyt vaikutustenarviointia, että jäsenvaltioiden toimenpiteet eivät ehkä ole yhteensopivia sisämarkkinoiden tai WTO: n sääntöjen kanssa ja että ehdotus saattaa osoittautua toimimattomaksi.

"Euroopan parlamentissa on selvä enemmistö tätä ehdotusta vastaan", sanoi ympäristövaliokunnan puheenjohtaja Giovanni La Via (EPP, IT), jonka mietintöluonnoksessa suositellaan lainsäädäntöehdotuksen hylkäämistä. "Tämän luonnoksen ympärillä ei ole vaikutustenarviointia, ja uskomme, että tämä ei ollut paras mahdollinen ehdotus.

"Tämä ehdotus on ristiriidassa" paremman sääntelyn "ja avoimuuden periaatteiden kanssa, jotka uusi Euroopan komissio on ottanut käyttöön. Kun olemme käyttäneet niin monta vuotta sisäisten esteiden poistamiseen, tämä ehdotus voi pirstata sisämarkkinoita ja johtaa rajatarkastuksiin, ja me kaikki pyrimme pääsemään niistä eroon päivittäin. "

Mainos

"Emme näe oikeusvarmuutta tästä ehdotuksesta, se on kaikki hyvin epämääräistä", sanoi Guillaume Balas (S&D, FR). "Toinen asia on ehdotuksen käytännöllisyys. Myös" käytön "käsitteessä on vakava ongelma, mikä on hyvin epätarkka termi", hän lisäsi.

"Ilmaisimme huolemme tästä ehdotuksesta, sen yhteensopimattomuudesta sisämarkkinoiden ja WTO: n sääntöjen kanssa", sanoi Mark Demesmaeker (ECR, BE). "Meillä on myös vakavia epäilyjä ehdotuksen toimivuudesta. Ryhmäni tukee teidän raporttinne ja ehdotustanne hylätä komission ehdotus ", hän kertoi esittelijälle.

"Tarvitsemme uuden ehdotuksen"

Mainos

"Paljon komission ehdotuksessa käytettyjä termejä ei ole oikeudellisesti määritelty?" sanoi Gesine Meissner (ALDE, DE). "Liian paljon jätetään sattuman varaan, ja se voi olla haitallista sisämarkkinoille. Tämän ehdotuksen täytäntöönpano olisi mahdotonta. Meidän pitäisi hylätä se, mutta jos komissiolta ei seuraa mitään, se ei auta ratkaisemaan ongelmaa. Meillä on oltava uusi, parempi ehdotus, tai voimme itse esittää vastaehdotuksen ", hän sanoi.

"Uskon, että tällä pyritään varmistamaan nopea ja helppo lupamenettely sen sijaan, että ongelmaan todella puututaan", sanoi Lynn Boylan (GUE / NGL, IE). "Tämä ehdotus on epärehellinen ja tarjoaa väärän ratkaisun ongelmaan. Olen samaa mieltä siitä, että meidän on hylättävä tämä täysin virheellinen Euroopan komission ehdotus. Meidän on aloitettava uudestaan, jotta meillä olisi uusi teksti, joka varmistaisi että muuntogeenisiä organismeja ei voida hyväksyä, kun suurin osa jäsenvaltioista vastustaa niitä. "

"Ehkä meidän on onniteltava komissiota parlamentin yhdistämisen onnistumisesta", sanoi Bas Eickhout (Vihreät / EFA, NL). "Olemme myös erittäin kriittisiä, ehkä muista syistä kuin esittelijä" (…). "Jos hylkäämme mietinnön, meidän on kuitenkin vaadittava ainakin uutta ehdotusta (...) tuleeko komissio palaamaan uuteen ehdotukseen, joka perustuu vaihtoehtoisia skenaarioita, joiden parissa työskentelit? "

"Tämä ehdotus ei yksinkertaisesti toimi", sanoi Eleonora Evi (EFDD, IT) Olen samaa mieltä siitä, että jos hylkäämme tämän ehdotuksen, haluaisin vakuutuksen siitä, että uusi on tulossa. Emme halua vain hylätä sitä ja saada tämä erittäin tärkeä asia, joka on ratkaistava, unohdettava. " "Jälleen kerran toissijaisuuden on oltava työmme ytimessä. Meidän on oltava erittäin varovaisia ​​”, sanoi Mireille D'Ornano (ENF, FR)

'Suunnitelmaa B ei ole'
"Pyydän teitä tarkistamaan kantanne tähän ehdotukseen", sanoi Euroopan komission edustaja Ladislav Miko. "Komission jäsen antoi jo hyvin selkeän vastauksen: meillä ei ole" suunnitelmaa B "tälle ehdotukselle. Jos ehdotus hylätään, pysymme nykytilanteessa ”. Herra Miko sanoi, että termin "käyttö" joustava määrittely on tarkoituksellista, jotta voidaan ottaa huomioon jäsenvaltioiden erilaiset käytännöt. Hän hylkäsi väitetyt vaikutukset sisämarkkinoihin: "Aikaisemmin turvallisuuslausekkeisiin vedottiin useita kertoja, eikä tätä koskaan pidetty sisämarkkinoiden ongelmana", hän sanoi.

Seuraavat vaiheet
Ympäristökomitea äänestää ehdotuksesta 12. – 13. Lokakuuta. Tämän jälkeen koko parlamentti äänestää asiakirjasta Strasbourgissa 26. – 29. Lokakuuta pidettävässä täysistunnossa.

Komissio esitti 22. huhtikuuta 2015 yhdessä tiedonannon "Muuntogeenisiä organismeja koskevan päätöksentekoprosessin tarkastelu" - ehdotuksen asetukseksi asetuksen (EY) N: o 1829/2003 muuttamisesta siltä osin kuin on kyse jäsenvaltioiden mahdollisuudesta rajoittaa tai kieltää muuntogeenisten elintarvikkeiden ja rehujen käyttö alueellaan (COM (2015) 177).

Ehdotuksessaan komissio ehdottaa, että geneettisesti muunnettujen elintarvikkeiden ja rehujen osalta heijastettaisiin viljelyyn tarkoitettujen muuntogeenisten organismien (direktiivi (EU) 2001/18) äskettäin tekemää muutosta, joka tuli voimaan huhtikuun alussa. 2015). Vastaavasti siinä ehdotetaan, että jäsenvaltiot voivat rajoittaa tai kieltää - tietyin edellytyksin - muuntogeenisten elintarvikkeiden ja rehujen käytön alueellaan sen jälkeen, kun nämä tuotteet on hyväksytty ("opt-out").

Lisätietoja

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa