Liity verkostomme!

EU

Uuselintarvikkeet: Elintarviketurvallisuus Mepit palaavat neuvotteluihin neuvoston kanssa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

20150623PHT69706_originalScoops superfoodia - terveelliset siemenet ja jauheet (valkoinen ja musta chia, pellava, hamppu, granaattiomenahedelmäjauhe, vehnänaru, hamppu- ja heraproteiini, maca-juuret) kankaalle. © BELGA_AGEFOTOSTOCK

Ympäristökomitea hyväksyi torstaina (25. kesäkuuta) luonnokset suunnitelmista edistää elintarvikealan innovaatioita uuden yksinkertaistetun uuselintarvikkeiden hyväksymismenettelyn avulla, joista on jo sovittu epävirallisesti ministerineuvoston kanssa. Keskusteluissa parlamentin jäsenet vaativat, että kloonatuista eläimistä peräisin olevat elintarvikkeet on sisällytettävä selkeästi asetuksen soveltamisalaan, samoin kuin ennalta varautumisen periaate, toimenpiteet nanomateriaalien valvomiseksi ja eläinkokeiden rajoitukset.

"Tämänpäiväisen uuselintarvikkeita koskevan äänestyksen tulos on hyvä uutinen maatalouselintarviketeollisuudellemme", sanoi johtava parlamentin jäsen James Nicholson (ECR, Yhdistynyt kuningaskunta) sen jälkeen, kun neuvoston puheenjohtajavaltion Latvian kanssa käytyjen neuvottelujen tulos hyväksyttiin äänin 36 puolesta, 29 vastaan ​​ja XNUMX tyhjää. Sääntöluonnos, jonka koko parlamentin ja ministerineuvoston on vielä hyväksyttävä, altistaa uuselintarvikkeet turvallisuuden arvioinnille ja hyväksymiselle täysin yhdenmukaistetulla EU: n laajuisella menettelyllä.

"Tämän ehdotuksen hylkääminen olisi vaarantanut vanhan asetuksen, joka ei enää ole tarkoitukseen sopiva, säilyvyyden pidentäminen. Maatalous- ja elintarvikealamme muuttuu jatkuvasti, sopeutuu ja kehittyy jatkuvasti. Tarvitsemme lainsäädäntökehyksen, jotta voimme pysyä mukana viimeisten XNUMX vuoden tekninen kehitys, esimerkiksi nanoteknologian sekä solu- ja kudosviljelmien osalta ", Nicholson jatkoi.

Mainos

"Uusi, yhtenäinen ja keskitetty uuselintarvikkeiden hyväksymismenettely ja vankempi tietosuoja antavat hakijoille suuremman oikeusvarmuuden, vähentävät pk-yritysten hallinnollista taakkaa ja kannustavat siten innovointia maatalouselintarvikealalla kaikkialla Euroopassa. elintarvikealan sääntelyllä on ollut pitkä ja raskas historia Euroopan parlamentissa. Tämänpäiväinen äänestys merkitsee merkittävää läpimurtoa niille, jotka ovat tehneet ja tekevät edelleen Euroopan elintarvikealan johtava asema korkealaatuisten ja innovatiivisten elintarvikkeiden alalla " hän lisäsi.

Kloonaus, ennalta varautumisen periaate

Kuten parlamentin jäsenet neuvotteluissa pyysivät, sovittu teksti kattaa nimenomaisesti kloonatuista eläimistä peräisin olevat elintarvikkeet. Soveltamisala kattaa myös elintarvikkeet, jotka koostuvat eläimistä, kasveista, mikro-organismeista, sienistä tai levistä peräisin olevista solu- tai kudosviljelmistä, eristetty niistä tai valmistettu niistä.

Mainos

Päättäessään uuselintarvikkeen hyväksymisestä Euroopan komission on sovellettava ennalta varautumisen periaatetta, jos sen turvallisuutta ei voida arvioida tai jos on tieteellistä epävarmuutta. Tekstissä säädetään, että Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen (EFSA) olisi suoritettava arviointi kaikissa tapauksissa, joissa elintarvikkeella voi olla vaikutusta ihmisten terveyteen.

Asetus lyhentäisi myös määräaikaa, jonka kuluessa komissio päättää uuselintarvikkeen saattamisesta markkinoille, yhdeksästä seitsemään kuukauteen, ja annettaisiin sille yksi kuukausi siirtää hakemus EFSA: lle. Se helpottaisi myös kolmansista maista peräisin olevien perinteisten elintarvikkeiden saattamista markkinoille.

nanomateriaalien

Teksti sisältää nanomateriaalien määritelmän, joka voidaan päivittää delegoidulla säädöksellä tieteen kehityksen seuraamiseksi. Delegoidun säädöksen avulla varmistettaisiin, että Euroopan parlamentilla on sananvalinta määritelmän päivittämisessä. Tekstissä kehotetaan myös arvioimaan paremmin nanotoksikokinetiikkaa ja näiden aineiden toksikologiaa. Misellit ja liposomit mainitaan nyt myös nimenomaisesti tekstissä.

eläinkokeet

Eläinkokeet olisi korvattava, vähennettävä tai tarkennettava, kerrotaan tekstissä, ja eläinkokeiden päällekkäisyyksiä tulisi välttää mahdollisuuksien mukaan. Komission olisi julkaistava yhteenveto kaikista hakemuksista ja luettelo hylätyistä hakemuksista.

Seuraavat vaiheet

Koko parlamentti äänestää tekstistä Strasbourgin täysistunnossa syyskuussa tai lokakuussa.

Ympäristö- ja maatalousvaliokunnat äänestivät 17. kesäkuuta lakiluonnoksesta kaikkien tuotantoeläinten, niiden jälkeläisten ja niistä johdettujen tuotteiden, mukaan lukien tuonti, kloonaamisen estämiseksi EU: ssa (ks. lehdistötiedote).

Määritelmät

Uuselintarvike on ruoka, jota ei ole käytetty merkittävässä määrin ihmisravinnoksi EU: ssa ennen 15. toukokuuta 1997. Parlamentin jäsenet tarkensivat tätä määritelmää sisällyttämällä siihen muun muassa modifioidun molekyylirakenteen sisältämät elintarvikkeet, mikro-organismit, sienet, levät solu- tai kudosviljelmistä tai hyönteisistä saatu ruoka.

Kolmansista maista peräisin olevat perinteiset elintarvikkeet sallitaan EU: n markkinoilla, jos niiden kulutus on ollut turvallista vähintään 25 vuoden ajan.

Lisätietoja

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa