Liity verkostomme!

EU

Parlamentin jäsenet sitoutuvat tukemaan edelleen talidomidin uhreja EU: ssa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

o-THALIDOMIDE-ESPANJA-facebookParlamentin jäsenet ovat vahvistaneet tukensa EU: n laajuiselle kampanjalle "oikeuden saavuttamiseksi" EU: n talidomidin uhreille. Saksalainen lääkeyhtiö Grunenthal markkinoi lääkettä 1950-luvun loppupuolella harmittomana kipulääkkeenä, mutta talidomidi osoittautui nykypäivän pahamaineisimmaksi lääkkeeksi.

Lääke aiheutti tuhansia sikiökuolemia ja poikkeavuuksia maailmanlaajuisesti. On saatu näyttöä siitä, että Grunenthalin oikeudenkäynti päättyi ennenaikaisesti vuonna 1970 Saksan liittohallituksen aktiivisella osallistumisella ja kannustuksella.

Tämä tarkoitti, että tuhansilta uhreilta evättiin ja jatkossakin evätään oikeus ansaittuun korvaukseen. Kampanjan tukijoiden joukossa on Euroopan parlamentin jäseniä Vapauden ja suoran demokratian Eurooppa -ryhmästä.

Mainos

Puhuessaan lehdistötilaisuudessa tukensa osoittamiseksi UKIP: n Euroopan parlamentin jäsen Steven Woolfe sanoi: "Vääryys kestää 50 vuotta sen jälkeen, kun Euroopan historian suurin rauhan aikainen ihmisen aiheuttama katastrofi kohtelee talidomidia eloonjääneitä kauhistuttavasti.

"Uskomme, että paras tapa edetä on Saksan hallitus sallimalla Ruotsin, Italian, Espanjan ja Ison-Britannian suurlähettiläiden tavata kärsivien edustajat ja päästä rehellisesti ja oikeudenmukaisesti epäoikeudenmukaisuuteen." Lisäkommentti tuli Euroopan parlamentin jäseneltä Diane Jamesilta ja UKIP: n sisäasioiden edustajalta, joka lisäsi: "Jopa Isossa-Britanniassa meillä ei ole ongelmaa ratkaisua, ja sen pitäisi olla tämän vuoden ratkaisu, koska suurin osa uhreista on 50-vuotiaita eikä heidän pitäisi olla toinen unohdettu ryhmä, joka kuolee ongelmiensa ratkaisemattomana ja tuntemattomana. "

50-luvun lopulla ja 60-luvun alussa yli 10,000 lasta syntyi talidomidiin liittyvistä vammoista maailmanlaajuisesti. Noin 40% talidomidivauvoista raportoitiin kuolevan syntymän yhteydessä tai pian sen jälkeen.

Mainos

Lääke, joka jätti 10,000 vauvaa ilman raajoja, joista puolet kuoli, vedettiin pois vuonna 1961, ennen kuin Ison-Britannian hallitus antoi varoituksen toukokuussa 1962.

Talidomidia käytetään nyt osana syöpä- ja spitaalipotilaiden hoito-ohjelmia. Sen käyttö on tiukasti säänneltyä - talidomidia käyttävien naisten on nyt toteutettava kaksi syntyvyyden muotoa ja tehtävä säännölliset raskaustestit. Viranomaisten ja Grünenthalin vuosien laiminlyönnin jälkeen Saksan hallituksen vuonna 2013 tekemää päätöstä korottaa huomattavasti uhrien eläkemaksuja pidettiin laajalti uhrien voittona, jotka ovat vuosien ajan kamppailleet oikeudenmukaisen korvauksen puolesta.

Grünenthal oli maksanut ylimääräisen 50 miljoonan euron (37 miljoonaa puntaa) rahastoon vuonna 2009. Eloonjääneiden ryhmät ovat jopa väittäneet, että hallitus estää aktiivisesti uhreja pääsemästä täyteen rahamäärään, jota heille luvattiin ennen vuoden 2013 vaaleja. Saksan Conterganin perhe-eläkkeet saavat vammaisuustasostaan ​​riippuen nyt 7,300–83,000 XNUMX euron vuosieläkkeen.

He voivat myös käyttää 30 miljoonan euron "erityistarpeita" -rahastoa tärkeisiin investointeihin, kuten hammashoitoon, erikoisvalmistettuihin huonekaluihin tai sähköisiin pyörätuoleihin, joita hallitsevat Contergan Foundation.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa