Liity verkostomme!

EU

100 miljoonaa potentiaalista potilaiden ei hyvin perillä "rajat ylittävän terveydenhuollon vaihtoehtoja

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

20150422PHT44602_originalBy Eurooppalaiselle liittoumalle Yksilölliset Medicine Pääjohtaja Denis Horgan

Euroopan komission puolesta tehty suuri tutkimus on osoittanut, että tkokemus rajatylittävästä terveydenhuollosta EU: ssa on muuttunut vähän vuodesta 2007.

Tämä on huolimatta siitä, että yli vuosia ennen kyselyä on pantu täytäntöön direktiivi potilaiden oikeuksista rajatylittävässä terveydenhuollossa.

Mainos

Vuonna 2011 Euroopan parlamentti ja Eurooppa-neuvosto hyväksyivät komission ehdottaman direktiivin potilaiden oikeuksien soveltamisesta rajatylittävässä terveydenhuollossa. Direktiivi tuli voimaan vuoden 2013 lopussa kaikissa jäsenvaltioissa. Sen tavoitteena oli tarjota potilaille selkeitä sääntöjä ja luotettavaa tietoa toisessa EU-maassa saadun terveydenhuollon saatavuudesta ja korvaamisesta, "vastaamaan potilaiden odotuksiin korkealaatuisimmasta terveydenhuollosta ulkomailla matkustettaessa ja varmistaa, että EU-maat työskentelevät tiiviimmin yhdessä potilaiden etu ”.

Raporttia varten haastateltiin lokakuun 28,000 lopussa lähes 28 2014 ihmistä erilaisista sosiaalisista ja väestöryhmistä kaikissa 1 jäsenvaltiossa komission terveys- ja kuluttaja-asioiden pääosaston (SANCO) puolesta. Tutkimuksen mukaan yksi kahdestakymmenestä potilaasta kertoi saaneensa hoitoa toisessa EU-maassa viime vuonna, mikä vastaa vain prosentin kasvua vuoteen 2007 verrattuna.

Noin puolet olisi kuitenkin halukas matkustamaan toiseen EU-maahan lääkehoitoa varten. Yleisimmät syyt potilaille, jotka tekevät niin, ovat saamassa hoitoa, jota ei ole saatavana omassa jäsenvaltiossaan, ja / tai saamaan parempaa hoitoa. Itse asiassa 26: ssa 28 jäsenvaltiosta ihmisten tärkein syy oli saada hoitoa, jota ei ole saatavana heidän omassa maassaan, vaikka kahdessa maassa tämä johtui halusta saada parempaa hoitoa.

Mainos

Maat, joissa ihmiset olivat avoimimpia rajatylittävälle terveydenhuollolle, olivat yleensä pienemmissä maissa, kuten Maltassa, Alankomaissa, Kyproksessa, Tanskassa ja Luxemburgissa. Potilaat olivat vähiten valmiita hakemaan hoitoa ulkomailta Saksassa, Suomessa, Ranskassa ja Itävallassa sekä Belgiassa ja Liettuassa. Noin 55% kyselyyn vastanneista sanoi, että pääasiallinen syy, miksi he eivät halua hoitoa toisessa maassa, oli se, että he olivat tyytyväisiä omaansa saamaansa lääketieteelliseen hoitoon, kun taas mahdolliset kieliongelmat olivat ongelma yli neljännekselle kysytyistä . Ja ei ole yllättävää, että vajaat puolet eurooppalaisista koki, että "oli helpompaa hoitaa lähellä kotia".

Oudolla sanavalinnalla raportissa todetaan, että "tiedon ja tietoisuuden puutetta ei ole lueteltu tärkeimpien syiden vuoksi, miksi tänään ei saada hoitoa ulkomailla. Itse asiassa vain 21% vastaajista, jotka eivät hakeneet hoitoa ulkomailla, totesi, että heillä 'ei ole riittävästi tietoa ulkomailla tarjottavien hoitojen saatavuudesta ja laadusta'.

Huomaa ja ota huomioon lause "vain 21%".

28 jäsenvaltion EU: ssa tämä luku "vain" vastaa yli 100 miljoonaa potentiaalista potilasta, jotka eivät hakeudu hoitoon ulkomailta, koska heillä ei ole "tietoa tai tietoisuutta" rajatylittävästä hoidosta.

Hieman syvemmälle raporttiin saamme tietää, että suunnilleen samalla lukumäärällä "ei ole riittävästi tietoa ulkomailla tapahtuvan lääkehoidon saatavuudesta ja laadusta". Brysselissä toimiva henkilökohtaisen lääketieteen eurooppalainen allianssi (EAPM) haluaa tuoda tässä esiin tosiasian, että 100 miljoonaa on paljon ihmisiä.

Myöhemmin raportissa myönnetään, että potilailla näyttää olevan vain osittainen tieto oikeuksistaan ​​rajatylittävään terveydenhuoltoon, ja alle 30% tietää, että he voivat saada lääkäriltä reseptin käytettäväksi toisessa EU-maassa. Tämän lisäksi vain 'pieni vähemmistö' tiesi, milloin ennakkohyväksyntä oli tarpeen ennen hoidon hakemista toisessa EU-maassa. Lainsäädäntö oli monimutkaista ja vaihteli jäsenvaltioittain.

Tärkeintä on, että useimmat eurooppalaiset, joilta kysyttiin, eivät tunteneet olevansa hyvin perillä siitä, minkä tyyppisestä terveydenhuollosta heillä on oikeus saada korvausta toisessa EU-maassa - valtava 78 prosenttia. On selvää, että julkisessa tiedossa ja epäilemättä myös yleislääkäreissä on suuria aukkoja.

Ratkaisevaa on, että vaikka 50% kyselyyn vastanneista kertoi tuntevansa tietoa oikeuksestaan ​​saada korvausta terveydenhuollosta omassa maassaan, huikeat 80 +% kokee olevansa vähemmän informoitunut oikeuksistaan, kun heitä hoidetaan toisessa EU-maassa. joka kymmenes kuullut kansallisesta yhteyspisteestä, joka tarjoaa tietoa EU: n rajat ylittävästä terveydenhuollosta.

Varmasti ei ole epäilystäkään siitä, että rajatylittävien terveydenhuoltopalvelujen, korvauspolitiikkojen ja kansallisten terveydenhuoltojärjestelmien kattavuus on erittäin monimutkainen asia, mutta lähes neljä viidesosaa ihmisistä, jotka eivät tunne hyvin tietoa, on varmasti liian korkea. Samaan aikaan kyselyssä käytetään jälleen sanaa "vain" kuvaamaan 15 prosenttia vastaajista, joilla on ollut vaikeuksia saada korvausta rajatylittävästä hoidosta, ja suurin osa - 69 prosenttia - sanoo, ettei heillä ole ollut ongelmia saada korvausta kotona. Oletettavasti puuttuvilla 16 prosentilla oli ainakin joitain vaikeuksia.

Esimerkiksi Maria, 28-vuotias syöpäsairaaja Valettasta, kertoi EAPM: lle: "Minun piti paitsi kaivaa esiin tiedot siitä, minne mennä oman maani ulkopuolelle, minulla oli myös huomattavia korvauksia. Ensinnäkin ei ole helppoa lähteä kotoa hoitoon, ja tämä vain vaikeuttaa sitä. "

Ja Kööpenhaminasta 63-vuotias Finn paljasti, että hän tuhlasi yli vuoden metsästämällä harvinaisen sairautensa hoitoa ja menetti aikaa ja elämänlaatua ", koska minua ei yksinkertaisesti tiedostettu vaihtoehdoistani".

EAPM uskoo vakaasti, että rajatylittävän terveydenhuollon tarjoaminen on elintärkeää parhaan mahdollisen hoidon tarjoamiseksi kaikille potilaille EU: ssa, jotka sitä tarvitsevat ja haluavat, ja että Euroopan unionin tulisi puolestaan ​​mennä paljon pidemmälle kannustamalla jäseniä tiedottaa potilaille ja heitä hoitaville heidän oikeuksistaan.

Allianssi uskoo, että myös tuki jäsenvaltioille korvausmenettelyjen yksinkertaistamiseksi ja tehostamiseksi ja vähemmän byrokratia on myös kiireellinen vaatimus. Tosiasiat siitä, mikä toimii ja mikä ei rajatylittävässä terveydenhuollossa, on raportissa - on aika toimia.

 

 

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa