Liity verkostomme!

Brexit

Terveydenhuollon menojen leikkaukset ovat väärä taloudessa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

DefiniensBigDataMedicine01Euroopan henkilökohtaisen lääketieteen liiton (EAPM) pääjohtaja Denis Horganin lausunto

Kaksi äskettäistä vaalia Euroopassa on herättänyt haasteen eräässä tapauksessa Euroopan unionista ja toisaalta yhtenäisvaluutan euroalueelta, mutta hyvin erilaisissa olosuhteissa.

Konservatiivien voitto Yhdistyneessä kuningaskunnassa on ainakin tuonut jatkuvuutta ja epäilemättä vakautta (huolimatta siitä pienestä enemmistöstä, jonka torit käsittelivät Westminsterissä), kun taas useimpia tarkkailijoita olisi vaikea löytää vain kaaoksen äskettäisten Kreikan vaalien seurauksena, kun otetaan huomioon sen verraton finanssipoliittinen tilanne ja tapa, jolla hallitus pitää sopivana hoitaa se.

Mainos

Koska Kreikan hallinto näyttää olevan epäonnistunut jossakin vaiheessa, se leikkii ajatuksella kansanäänestyksestä euroalueen jäsenyydestä - antaen siten sen palata vaalilupaukseensa - jopa Saksan valtiovarainministeri sanoi, että "ehkä se olisi oikea tapa antaa kreikkalaisten päättää ”. Samaan aikaan Ison-Britannian pääministeri David Cameron on pakottanut kättään kahden vuoden kuluessa sisäiseen kansanäänestykseen EU: n jäsenyydestä (tietysti ei ole euroalueella). Tämä johtui suurelta osin Nigel Faragen ja UKIP: n tukipilareista sekä omien euroskeptisten parlamentin jäsenten painostuksesta.

Ennen vaaleja ja vaalien jälkeen molempien maiden terveyspalvelut ovat tulleet tarkastelun kohteeksi - Kreikassa Euroopan komission lukukausi-ehdotusten perusteella ja pelastamisprosessin suorana seurauksena sekä Isossa-Britanniassa NHS: n monien osien yksityistämisen vuoksi , ei vähiten syöpäalueella, jolla Virgin on tunkeutumassa.

Konservatiivipuolue sitoutui vaaliluettelossaan antamaan NHS Englandille "vähintään" 8 miljardia puntaa, jonka sen pomo Simon Stevens sanoo tarvitsevansa vuoteen 2020 mennessä. Se tarvitsee todennäköisesti paljon enemmän, kuten siinä "asianmukaisesti" todetaan. Sitten oli tarkoitus tehdä "Englannista ensimmäinen kansa maailmassa, joka tarjoaa todella seitsemän päivän NHS: n". Toryjen mukaan tämä edellyttäisi sairaaloita, joissa on asianmukainen henkilöstö, "jotta hoidon laatu olisi sama joka viikonpäivä".

Mainos

Valitettavasti tämä on erittäin epätodennäköistä vuoteen 2020 mennessä. Sen lisäksi, että se maksaa yli 8 miljardia puntaa, henkilöstöä ei ole tällä hetkellä riittävästi toimitettavaksi. Samaan aikaan asiantuntijat ovat sanoneet, että se johtaisi sairaalapalvelujen keskittämiseen sekä paikallisten palvelujen alentamiseen ja sulkemiseen. Viimeksi mainittuja esimerkkejä ovat hätäleikkaukset ja äitiysyksiköt. Tämän lisäksi sosiaalihoitoa on tarkoitus leikata pidemmälle kuin se on ollut jo viiden viime vuoden aikana, ja tällä on väistämätön vaikutus NHS: ään.

David Cameronin tiimi väittää, että terveydenhuollon ja sosiaalihuollon asteittainen integrointi Better Care Fund -rahaston kautta on paras tapa lievittää NHS: ään kohdistuvaa painetta. Rahastolla on 5.3 miljardia puntaa yhteisen työn edistämiseksi, jotta potilaat pysyisivät sairaalassa. Vaikka viimeinen bitti onkin mielenkiintoinen ja sillä on omat etunsa, niin missä on tunnustus paremman koulutuksen tarpeesta, yhteistyö hoidon eri vaiheiden välillä, potilaan vaikutusmahdollisuuksien lisääminen ja kaikki henkilökohtaisen lääketieteen periaatteet - ala, joka ei pelkästään antaa oikean hoidon oikealle potilaalle oikeaan aikaan, mutta voisiko se olla myös valtava askelkohta ennaltaehkäisyn tiellä? Pelkkä "yhteinen työskentely" ei riitä.

Samaan aikaan Egeanmeren rannikolla Kreikan tilanne Alexis Tsiprasin hallituksessa on ankaraa, kun otetaan huomioon asiantuntijoiden näkemyksen mukaan uskottavan suunnitelman puuttuminen sopimuksesta euroalueen velkojien kanssa, puhumattakaan Kansainvälisestä valuuttarahastosta (IMF) ). On totta, että viime tiistaina Kreikka maksoi takaisin IMF: lle 750 miljoonan euron takaisinmaksun, joka on toistaiseksi ollut suurin takaisinmaksu vuonna 2015, mutta seuraavien kuukausien käsittely on vaikeampi. Valitettavasti maalle evätään pääsy IMF: n varoihin rahaston tiukkojen sääntöjen mukaisesti, jos se todennäköisesti joutuu jossakin vaiheessa maksurästiin. Se ei voi lainata. Pähkinänkuoressa Kreikka seisoo verokallion reunalla, myöntääkö se (jopa itselleen) vai ei. Taloustieteilijöistä ei tunneta ruususävyisten lasien käyttöä, ja useimmat uskovat, että pelastuspalvelu romahtaa ilman talousuudistussopimusta, joka on allekirjoitettu ja sinetöity ensi kuun loppuun mennessä.

Yleisesti ottaen testausajoissa kansalaisten terveyspalveluihin käytettävät rahat ovat aina ensimmäisten kohteiden joukossa. Mutta Brysselissä toimiva eurooppalainen henkilökohtaisen lääketieteen liitto (EAPM) uskoo, että tämä on lievästi lyhytnäköistä. Ei vain yksittäisen maan näkökulmasta, vaan koko 28-jäsenmaiden unionissa, jossa väestön ikääntyminen on 500 miljoonaa kansalaista, jotka kaikki sairastuvat jossain vaiheessa.

Terveydenhuollon vähentäminen johtaa kansalaisten elämänlaadun heikkenemiseen, tekee heistä enemmän tai vähemmän todennäköisesti kalliita sairaalahoitoja ja näkee heidän viettävän vähemmän aikaa työpaikoilla, mikä tosiasiallisesti lisää Euroopan rikkautta eikä auta tyhjentämään sitä . Terveempi Eurooppa merkitsee vauraampaa Eurooppaa, ja yksinkertainen keskittyminen terveydenhuoltomenojen leikkaamiseen on haitallista. Vaikka jäsenvaltioilla on pätevyys omiin terveydenhuoltojärjestelmiinsä, on mielenkiintoista huomata, että pelastusprosessien jälkeen Euroopan komissio tutkii terveydenhuoltojärjestelmiä useimmissa EU-maissa. Itse asiassa edellä mainitun lukukauden aikana komissio on toistaiseksi antanut terveyssuosituksia 15 jäsenvaltiolle.

EU: n olisi kuitenkin tehtävä enemmän varmistaakseen, että terveydenhuoltojärjestelmät eivät ole automaattisesti julkisten menojen vähentämisen pääkohde. Loppujen lopuksi vaikeina aikoina vai ei, EAPM uskoo, että yksilöllisen terveydenhuollon tarjoaminen kaikille EU: n kansalaisille tekniikan kehityksen, suurempien ja parempien tietovirtojen, potilaiden ja terveydenhuollon ammattilaisten koulutuksen parantamisen, tutkimuksen käytön lisäämisen ja yhteistyön lisäämisen avulla, hyötyvät yksittäisille potilaille kussakin jäsenvaltiossa ja koko Euroopan unionissa. Nyt ja pitkälle tulevaisuuteen.

Brexit

Britannia viivästyttää Brexitin jälkeisen kaupan valvonnan täytäntöönpanoa

Julkaistu

on

Britannia kertoi tiistaina (14. syyskuuta) viivyttävänsä joidenkin Brexitin jälkeisten tuontivalvontatoimenpiteiden täytäntöönpanoa, toisen kerran, kun niitä on siirretty taaksepäin.

Britannia lähti Euroopan unionin yhtenäismarkkinoilta viime vuoden lopussa, mutta toisin kuin Bryssel, joka otti rajavalvonnan käyttöön välittömästi, se ryhtyi tuontitarkastusten käyttöönottoon tavaroiden, kuten elintarvikkeiden, antamiseksi yrityksille aikaa sopeutua.

Hallitus on viivästyttänyt tarkastusten käyttöönottoa jo kuusi kuukautta 1. huhtikuuta, ja nyt hallitus on siirtänyt täydellisten tulli -ilmoitusten ja tarkastusten tarpeen takaisin 1. tammikuuta 2022. Turvallisuus- ja turvallisuusilmoituksia vaaditaan ensi vuoden 1. heinäkuuta alkaen.

Mainos

"Haluamme, että yritykset keskittyvät toipumiseen pandemiasta sen sijaan, että joutuisivat käsittelemään uusia vaatimuksia rajalla, minkä vuoksi olemme laatineet käytännöllisen uuden aikataulun täydellisen rajavalvonnan käyttöönotolle", Brexit -ministeri David Frost sanoi.

"Yrityksillä on nyt enemmän aikaa valmistautua näihin tarkastuksiin, jotka otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2022 aikana."

Logistiikka- ja tullialan teollisuuden lähteet ovat myös sanoneet, että hallituksen infrastruktuuri ei ole valmis määräämään täydellisiä tarkastuksia.

Mainos

Continue Reading

Brexit

Miten EU auttaa lieventämään brexitin vaikutuksia

Julkaistu

on

Viiden miljardin euron EU -rahasto tukee ihmisiä, yrityksiä ja maita, jotka kärsivät Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisesta unionista, EU-asiat.

- Brexitin siirtymäkauden loppuun, 31. joulukuuta 2020, päättyi ihmisten, tavaroiden, palvelujen ja pääomien vapaaseen liikkuvuuteen EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä, ja sillä oli kielteisiä sosiaalisia ja taloudellisia seurauksia ihmisille, yrityksille ja julkishallinnolle molemmilla puolilla.

Auttaakseen eurooppalaisia ​​sopeutumaan muutoksiin EU: n johtajat päättivät heinäkuussa 2020 luoda Brexitin säätelyvaraus, 5 miljardin euron rahasto (vuoden 2018 hintoina), joka maksetaan vuoteen 2025 saakka. EU -maat aloittavat resurssien vastaanottamisen joulukuuhun mennessäparlamentin hyväksynnän jälkeen. Euroopan parlamentin jäsenten odotetaan äänestävän rahastosta syyskuun täysistunnossa.

Mainos

Kuinka paljon menee kotimaani?

Rahasto auttaa kaikkia EU -maita, mutta suunnitelman mukaan Brexitin pahimmin kärsineet maat ja alat saavat eniten tukea. Irlanti on listan kärjessäja sen jälkeen Hollanti, Ranska, Saksa ja Belgia.

Kunkin maan määrän määrittämisessä otetaan huomioon kolme tekijää: Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa käytävän kaupan merkitys, Yhdistyneen kuningaskunnan yksinomaisella talousvyöhykkeellä pyydettyjen kalojen arvo ja Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lähimpillä EU: n merialueilla asuvan väestön koko.

Mainos
Infografia, joka selittää Brexitin sopeutusvarauksen
Infografia, joka osoittaa, kuinka paljon tukea yksittäiset EU -maat saavat Brexit -sopeutusvarauksesta  

Mitä rahastosta voidaan rahoittaa?

Ainoastaan ​​Yhdistyneen kuningaskunnan EU: sta eroamisen kielteisten seurausten torjumiseksi toteutetut toimenpiteet ovat tukikelpoisia. Näitä voivat olla:

  • Investoinnit työpaikkojen luomiseen, mukaan lukien lyhytaikaiset työohjelmat, uudelleenkoulutus ja koulutus
  • Yhdistyneestä kuningaskunnasta Brexitin seurauksena lähteneiden EU: n kansalaisten uudelleenintegrointi
  • Tuki yrityksille (erityisesti pk-yrityksille), itsenäisille ammatinharjoittajille ja paikallisille yhteisöille
  • Tullilaitosten rakentaminen ja raja-, kasvinsuojelu- ja turvallisuusvalvonnan toiminnan varmistaminen
  • Sertifiointi- ja lisensointijärjestelmät

Rahasto kattaa 1. tammikuuta 2020 ja 31. joulukuuta 2023 väliset menot.

Kalastus- ja pankkisektorit

Kansalliset hallitukset voivat vapaasti päättää, kuinka paljon rahaa kullakin alueella käytetään. Maiden, jotka ovat riippuvaisia ​​merkittävästi Yhdistyneen kuningaskunnan talousvyöhykkeen kalastuksesta, on kuitenkin sitouduttava vähimmäismäärä kansallisia varojaan pienimuotoiseen rannikkokalastukseen, samoin kuin kalastustoiminnasta riippuvaiset paikalliset ja alueelliset yhteisöt.

Rahoitus- ja pankkisektorit, jotka voivat hyötyä Brexitistä, eivät sisälly tähän.

Lue lisää 

Continue Reading

Brexit

Miten EU auttaa lieventämään brexitin vaikutuksia

Julkaistu

on

Viiden miljardin euron EU -rahasto tukee ihmisiä, yrityksiä ja maita, jotka kärsivät Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisesta unionista, EU-asiat.

- Brexitin siirtymäkauden loppuun, 30. joulukuuta 2020, päättyi ihmisten, tavaroiden, palvelujen ja pääomien vapaaseen liikkuvuuteen EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä, ja sillä oli kielteisiä sosiaalisia ja taloudellisia seurauksia ihmisille, yrityksille ja julkishallinnolle molemmilla puolilla.

Auttaakseen eurooppalaisia ​​sopeutumaan muutoksiin EU: n johtajat päättivät heinäkuussa 2020 luoda Brexitin säätelyvaraus, 5 miljardin euron rahasto (vuoden 2018 hintoina), joka maksetaan vuoteen 2025 saakka. EU -maat aloittavat resurssien vastaanottamisen joulukuuhun mennessäparlamentin hyväksynnän jälkeen. Euroopan parlamentin jäsenten odotetaan äänestävän rahastosta syyskuun täysistunnossa.

Mainos

Kuinka paljon menee kotimaani?

Rahasto auttaa kaikkia EU -maita, mutta suunnitelman mukaan Brexitin pahimmin kärsineet maat ja alat saavat eniten tukea. Irlanti on listan kärjessäja sen jälkeen Hollanti, Ranska, Saksa ja Belgia.

Kunkin maan määrän määrittämisessä otetaan huomioon kolme tekijää: Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa käytävän kaupan merkitys, Yhdistyneen kuningaskunnan yksinomaisella talousvyöhykkeellä pyydettyjen kalojen arvo ja Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lähimpillä EU: n merialueilla asuvan väestön koko.

Mainos
Infografia, joka selittää Brexitin sopeutusvarauksen
Infografia, joka osoittaa, kuinka paljon tukea yksittäiset EU -maat saavat Brexit -sopeutusvarauksesta  

Mitä rahastosta voidaan rahoittaa?

Ainoastaan ​​Yhdistyneen kuningaskunnan EU: sta eroamisen kielteisten seurausten torjumiseksi toteutetut toimenpiteet ovat tukikelpoisia. Näitä voivat olla:

  • Investoinnit työpaikkojen luomiseen, mukaan lukien lyhytaikaiset työohjelmat, uudelleenkoulutus ja koulutus
  • Yhdistyneestä kuningaskunnasta Brexitin seurauksena lähteneiden EU: n kansalaisten uudelleenintegrointi
  • Tuki yrityksille (erityisesti pk-yrityksille), itsenäisille ammatinharjoittajille ja paikallisille yhteisöille
  • Tullilaitosten rakentaminen ja raja-, kasvinsuojelu- ja turvallisuusvalvonnan toiminnan varmistaminen
  • Sertifiointi- ja lisensointijärjestelmät


Rahasto kattaa 1. tammikuuta 2020 ja 31. joulukuuta 2023 väliset menot.

Kalastus- ja pankkisektorit

Kansalliset hallitukset voivat vapaasti päättää, kuinka paljon rahaa kullakin alueella käytetään. Maiden, jotka ovat riippuvaisia ​​merkittävästi Yhdistyneen kuningaskunnan talousvyöhykkeen kalastuksesta, on kuitenkin sitouduttava vähimmäismäärä kansallisia varojaan pienimuotoiseen rannikkokalastukseen, samoin kuin kalastustoiminnasta riippuvaiset paikalliset ja alueelliset yhteisöt.

Rahoitus- ja pankkisektorit, jotka voivat hyötyä Brexitistä, eivät sisälly tähän.

Lue lisää 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa