Liity verkostomme!

EU

"Euroopassa asuvia ihmisiä ei pitäisi jättää omistamaan laitteita sähköisen / matkapuhelimen terveyden alalla"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

651ba00399a9d8f9262fda8091f2cbc5_himsseu_ehealth_week_1200x357_v9- EHealth-foorumi 2015, Latvian puheenjohtajakaudella järjestetyssä keskustelussa keskustellaan seuraavista vaiheista sähköisen terveydenhuollon jatkamiseksi Euroopassa. Erityisesti matkapuhelinten älypuhelinsovellukset ovat kuljettaneet sähköisen terveydenhuollon keskusta viime vuosina. Kuten Euroopan komission vihreässä kirjassa liikkuvasta terveydestä (mHealth) todetaan (1), 100,000 50 terveyssovellusta on jo markkinoilla, ja arvioidaan, että 2017% älypuhelinten omistajista käyttää niitä vuoteen XNUMX mennessä. Niiden käyttö on laajaa, ja se vaihtelee lääkinnällisiä laitteita koskevien sääntöjen soveltamisalaan mahdollisesti kuuluvista kliinisistä ratkaisuista elämäntapaan ja hyvinvointiin 'sovellukset, jotka täyttävät toiveet, kuten liikunnan seuranta ja stressin hallinta.

Vaikka kaiken kaikkiaan näillä ratkaisuilla on suuri potentiaali yksilöille, jotka haluavat harjoittaa enemmän omaa terveyttään - mikä voi johtaa terveellisempään käyttäytymiseen ja parempaan tietoisuuteen ehkäisystä - ratkaisujen välinen ero ei ole aina selvä. Kun otetaan huomioon uuden tekniikan monimutkaisuus ja eri toimijoiden väliset suhteet, olisi keskusteltava mahdollisuudesta antaa erityislainsäädäntö, koska itsesääntely ei aina toimi potilaiden eduksi. Tässä yhteydessä EPHA vaatii avoimuutta siitä, kuka on näiden sovellusten takana, ja selkeyttä muun muassa niiden laatuun, yksityisyyden suojaan, vastuuseen ja oikeussuojaan liittyvistä asiaankuuluvista säännöistä. Tämä on erityisen tärkeää kypsymättömillä markkinoilla, joilla monet henkilökohtaisia ​​terveystietoja keräävät ratkaisut ovat lyhytaikaisia.

On myös tärkeää, että kehittäjät keskustelevat etulinjan käyttäjien kanssa sovellusten suunnittelusta. Kaikissa EU: n tarjouskilpailuissa käyttäjien, potilaiden ja terveydenhuollon ammattilaisten tulisi arvioida ehdotukset, koska suurin osa arvioijista työskentelee edelleen vanhan lääketieteellisen mallin mukaisesti.

Mainos

Lisäksi, jotta Eurooppa voisi tehokkaasti hyödyntää sähköistä / terveystietoa ja julistaa uuden ennaltaehkäisykulttuurin, on erittäin tärkeää varmistaa, että investoinnit yhdistetään terveydenhuoltojärjestelmän muutoksiin, jotka antavat kaikille toimijoille mahdollisuuden käyttää sitä tehokkaasti. Terveydenhuollon ammattilaisille tämä tarkoittaa riittävää aikaa potilaan tuottaman tiedon analysointiin ja viestintään. Sähköinen terveys olisi sisällytettävä terveydenhuollon ammattilaisten ja potilaiden väliseen jatkuvaan vuoropuheluun, ja molempien osapuolten vastuiden on oltava selkeitä. Terveydenhuollon ammattilaiset tarvitsevat myös koulutusta uuden tekniikan integroimiseksi työhön. Tämä edellyttää konkreettisia ja näyttöön perustuvia käyttöohjeita, kuten EU: n parhaillaan laatimia sairaanhoitajille ja sosiaalityöntekijöille ENS4Care hankekumppaneita viidellä alueella (2).

Saatavilla olevien ratkaisujen lukumäärä yhdistettynä alhaisiin terveyslukutaitoihin Euroopassa (3) tarkoittaa, että käyttäjät tarvitsevat lisää ohjausta käytöstä ja eduista. Tämä on välttämätöntä potilasturvallisuuden suojelemiseksi ja optimaalisten terveystulosten saavuttamiseksi, myös yhteiskunnan haavoittuvimmille henkilöille, joilla voi olla vähän tai ei lainkaan kokemusta digitaalisissa ympäristöissä liikkumisesta.

"Euroopassa asuvia ihmisiä ei pitäisi jättää" omille valinnoilleen ", kun on kyse e / m-terveydestä", perusteli EPHA: n terveysjärjestelmien päällikkö Sascha Marschang. "Nykymaailmassa on paljon kilpailevia vaatimuksia ihmisten ajasta, ja mitä enemmän tietoa meillä on, sitä enemmän on välttämätöntä erottaa toisistaan ​​todella arvokas ja pelkkä melu. Sähköisen terveydenhuollon päivittäisen upottamisen edistäminen on ratkaisevan tärkeää etenemään nyt, erityisesti kun otetaan huomioon jäsenvaltioiden väliset valtavat erot tällä alalla. "

Mainos

(1) Euroopan komissio, COM (2014) 219 final, Vihreä kirja liikkuvasta terveydestä.

(2) ENS4Care-projekti luo sähköisen terveydenhuollon suuntaviivat terveellisen elämäntavan ja ennaltaehkäisyn, kliinisen käytännön, integroidun hoidon, edistyneiden roolien taitojen kehittämisen ja sairaanhoitajan e-lääkemääräyksen aloilla. Lisätietoja on täältä. 

(3) Eurooppalainen terveyslukututkimus (HLS-EU) tehtiin kahdeksassa maassa, ja siinä todettiin, että lähes joka kahdella (8%) vastaajista oli rajoitettu (riittämätön tai ongelmallinen) terveysosaaminen. Tasojen jakautuminen vaihteli kuitenkin huomattavasti maittain (1–2%) ja väestöalaryhmittäin. Katso Sørensen K. et ai., 'Health literacy in Europe: vertailevat tulokset eurooppalaisesta terveyslukututkimuksesta (HLS-EU)', Eur J Public Health, 47, 29. huhtikuuta. Pii: ckv62.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa