Liity verkostomme!

EU

Hallitukset tulevat ja menevät, mutta terveys on edelleen suuri ongelma

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

hc-blogiEuroopan Alliance Henkilökohtainen Medicine (EAPM) pääjohtaja Denis Horgan

Pöly laskeutuu Yhdistyneessä kuningaskunnassa pitkälti odottamattomiin vaalituloksiin, joka antaa konservatiiveille hoikka enemmistön ja tuhoaa entiset koalitiokumppanit liberaalidemokraatit. UKIP sai terveellisen osan äänestyksestä, mutta toisin kuin SNP, joka nyt hallitsee Skotlantia 56: lla 59 paikasta, he (uudelleen) saivat vain yhden paikan Westminsterissä. Työvoima, jota kyselyyn osallistuneilla oli käytännössä niska ja niska torien kanssa vain tunteja ennen äänestyskojujen avaamista, näki äänensä romahtavan rajan pohjoispuolella ja koska se ei voittanut suurinta osaa muualle Yhdistyneessä kuningaskunnassa kohdentamistaan ​​paikoista , puolue jäi jäljelle kaukaisessa sekunnissa. 

Työntekijöiden johtaja Ed Milliband putosi miekalle asianmukaisesti, samoin Lib Libien Nick Clegg ja UKIP: n Nigel Farage, jotka olivat sitoutuneet eroamaan, jos hän ei onnistu voittamaan Thanetissa. Samaan aikaan kuningatar pyysi jälleen konservatiivien johtajaa David Cameronia muodostamaan hallituksen, ja tällä kertaa hän on pystynyt tekemään niin ilman tavanomaista hevoskauppaa, joka seuraa toimivan koalition muodostamista.

Mainos

Vaikka Farage on lähtenyt, jos olisit kysynyt häneltä kymmenen vuotta sitten, mikä oli hänen päätavoitteensa puolueelle ja sen kannattajille, hän olisi sanonut "sisäisen kansanäänestyksen Euroopan unionin jäsenyydestä". Euroopan parlamentissa saatujen erinomaisten tulosten ja tukipilarin Britanniassa jälkeen mahdollisuus huomattavaan läsnäoloon Westminsterissä ilmeni vasta suhteellisen äskettäin. Vaikka puolueella voi olla vain yksi paikka, UKIP: n nousu oli pakottanut Cameronin käden ja Farage järjestää asianmukaisesti kansanäänestyksensä vuonna 2017. Mitä siellä tapahtuu, on vielä nähtävissä.

Ja epäilemättä yleisesti EU: n kannattaja Skotlanti seuraa tarkkaan, kun sen päätöksen jäädä osaksi Yhdistynyttä kuningaskuntaa hitaasti ilmenee. Jos Yhdistynyt kuningaskunta eroaa EU: sta, mahdollisuudet nopeaan toiseen kansanäänestykseen rajasta pohjoiseen lisääntyvät. Ja jos Yhdistynyt kuningaskunta lähtee, Euroopan komission jäsenet, jotka ovat aiemmin tehneet lannistavia ääniä itsenäisen Skotlannin liittymisestä EU: hun, voivat alkaa työskennellä lämpimästi tervetulleita puheita varten.

Toistaiseksi tietysti Yhdistynyt kuningaskunta on edelleen jäsenvaltio, ja riippumatta päivän hallituksen sävystä, olivatpa ne Isossa-Britanniassa tai missä tahansa muussa EU-maassa, terveysareenan haasteet pysyvät ennallaan. Isossa-Britanniassa viimeisten viiden vuoden aikana on tapahtunut muutoksia kansalliseen terveyspalveluun (NHS), ja muut ovat nyt tulossa, kun yksityiset yritykset, kuten Virgin, ovat yhä useammin mukana terveydenhuollossa, ei vähiten syöpäkasvussa.

Mainos

Pimeät mutterit NHS: n purkamisesta kolisevat, ja tavalla tai toisella, konservatiivien on käsiteltävä tavalla tai toisella väestöä, joka elää pidempään, jonka on työskenneltävä vielä vuosia eläkekaukalon takia, ja joka tulee nähdä ihmisiä, jotka kärsivät monissa tapauksissa paitsi yhdestä myös kahdesta tai kolmesta sairaudesta ikääntymisensä vuoksi.

Brysselissä toimiva henkilökohtaisen lääketieteen eurooppalainen allianssi (EAPM) on vakaasti sitä mieltä, että Isossa-Britanniassa ja muualla tämän jännittävän uuden, pitkälti geenitieteiden käyttöön ja soveltamiseen perustuvan hoitomuodon integrointi tarjoaa parhaan mahdollisen mahdollisuus antaa oikea hoito oikealle potilaalle oikeaan aikaan. Tämä parantaa potilaan elämänlaatua (ja monissa tapauksissa säästää sen), pitää hänet poissa kalliista sairaaloista ja leikkauksista ja laajentaa kansalaisten kykyä työskennellä ja edistää siten taloutta. EAPM väittää, että sen selvän epäonnistumisen johdosta, että yksi koko sopii kaikille, jossa lääkärit hoitavat väestön keskiarvoja eikä yksilöitä (mukaan lukien hänen elämäntapavalintansa), henkilökohtainen lääketieteellinen lähestymistapa on ainoa realistinen tie eteenpäin.

Kukaan ei väitä, että tämä on helppo toteuttaa. Esimerkiksi EU voi tehdä vain niin paljon, kun otetaan huomioon, että yksittäisillä jäsenvaltioilla on toimivalta oman terveydenhuoltojärjestelmänsä suhteen. Siksi yksittäisillä mailla on oltava merkittävä rooli kansallisella tasolla, ja on selvää, että rajat ylittävää yhteistyötä tarvitaan monilla alueilla. Näitä ovat, mutta eivät yksinomaan, suurten tietojen kerääminen, tallentaminen ja jakaminen, tehokkaiden kliinisten tutkimusten suorittaminen harvinaisissa sairauksissa (määritelmän mukaan pienemmät ryhmät kussakin maassa), terveydenhuollon ammattilaisten koulutus saatavissa olevien uusien hoitomuotojen osalta investoinnit tutkimukseen ja paljon enemmän yhteistyötä eri tieteenalojen välillä jäsenvaltioissa ja niiden välillä innovaatioiden kannustamiseksi ja päällekkäisyyksien vähentämiseksi.

Tietysti EU on jo mukana suuressa määrin näistä kysymyksistä IMI-ohjelmiensa, Horisontti 2020 -strategian ja tietopohjaisen talousstrategiansa kautta, mutta rohkaisee rajatylittävän terveysdirektiivin asianmukaista täytäntöönpanoa ja laatii suunnitelman yleiseurooppalaiselle -HPP: n eurooppalainen koulutus olisi suuri askel eteenpäin. Yhdistynyt kuningaskunta voi poistua Euroopan unionista tai olla poistumatta siitä, ja vaikka niin tapahtuu, terveyskuorma kasvaa siellä ja muissa jäsenvaltioissa.

Ja kuten edellä mainittiin, kullakin kansakunnalla on tärkeä tehtävä, EAPM uskoo, että huolimatta siitä, että sillä ei ole toimivaltaa yksittäisten terveydenhuoltojärjestelmien suhteen, Euroopan komission (yhdessä Euroopan parlamentin kanssa) on perustellusti, suostuttelemalla ja - ratkaisevan tärkeää - muotoilemalla ajan tasalla oleva, toimiva ja älykäs lainsäädäntö luo ympäristön, jossa yksilöllinen lääketiede voi kukoistaa kaikissa jäsenvaltioissa sen koosta, varallisuudesta tai itse asiassa poliittisesta väristä riippumatta. Vasta silloin 500 miljoonaa potentiaalista potilasta alkaa kokea tasa-arvoa parhaan käytettävissä olevan hoidon saamisessa. Ja varmasti se on äänestämisen arvoinen asia.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa