Liity verkostomme!

EU

Henkilökohtainen lääketiede: pysäyttämättömäksi hyvää

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

DefiniensBigDataMedicine01By Euroopan henkilökohtaisen lääketieteen liiton (EAPM) pääjohtaja Denis Horgan

Monet sidosryhmät uskovat, että yksilöllinen lääketiede on tie eteenpäin 500 miljoonan väestön ikääntyvässä Euroopan unionissa.

Nämä kaikki ovat potentiaalisia potilaita, jotka ovat jakautuneet 28 jäsenvaltioon, ja tämä innovatiivinen, uraauurtava yksilöiden hoitomenetelmä - joka perustuu suurelta osin heidän erityiseen geneettiseen koostumukseensa - laajenee nopeasti, sitä ei voida pysäyttää ja se lupaa pidempää ja parempaa elämää. 

Mainos

Oikein toteutettu terveydenhuoltojärjestelmissä se myös säästää rahaa ja kannustaa investointeihin yleiseurooppalaisessa mittakaavassa. Lääketeollisuus on keskeinen kumppani. Se aikoo tuottaa lääkkeitä, jotka tekevät työn, jolle ne on luotu, samalla kun minimoidaan sivuvaikutukset - usein hankala tasapaino. 

Ja vaikka yksi koko sopiva malli toimii monissa tapauksissa - useimmat meistä saavat toivotut tulokset esimerkiksi käsikaupan särkylääkkeistä - on muitakin skenaarioita, joissa se ei ole eikä voi. Lääkkeen on reagoitava tähän samoin kuin siihen, että harvinaisia ​​sairauksia havaitaan säännöllisesti ja että tulevat kliiniset tutkimukset on tehtävä paljon pienemmille, maantieteellisesti levinneille ryhmille. Kirjasimen viivahoidossa ja lääkkeiden määräämisessä phamacogenetics voi nykyään antaa lääkärille lisätietoa todennäköisyydestä, että yksilöillä, joilla on yhteiset geneettiset ominaisuudet, on terapeuttinen vaste tai kehittyy sivuvaikutuksia. 

Se tarjoaa tehokkaamman ja oikea-aikaisen hoidon edut. Ja se johtaa lääkkeiden kohdennettuun käyttöön, kun otetaan huomioon, että vain potilaille, joille todennäköisesti on hyötyä, määrätään lääke tai hoito. 

Mainos

Mutta henkilökohtainen lääketiede ei ole vain oikean hoidon antamista oikealle potilaalle oikeaan aikaan; se on myös viestintää ja potilaan voimaannuttamista. Tämän avulla potilas voi olla tiiviisti mukana terveyttä koskevissa päätöksissä riippumatta siitä, johtuuko oikea lääketiede heidän elämäntapojensa suhteen tai tietoisuus mahdollisista tai selvistä sivuvaikutuksista. 

Pohjimmiltaan se kattaa paljon enemmän kuin potilaiden diagnosointi ja hoito - kuitenkin yksilöllisesti ja tehokkaasti. Nykypäivän potilas haluaa saada tietoa avoimista, huolehtimattomista ja selkeistä vaihtoehdoista. 

Brysselissä toimiva eurooppalainen henkilökohtaisen lääketieteen liitto (EAPM) uskoo, että yksi parhaista tavoista saavuttaa tämä on investoinnit parempaan koulutukseen. Tämä antaisi lääkäreille asianmukaiset välineet potilaansa hoitamiseksi ja tiedottamiseksi ja antaisi ammattilaisille paremman käsityksen potilaiden tarpeista. 

Mutta kyse on myös yhteistyöstä ja ns. Big Datan käytöstä laboratoriossa ja sen ulkopuolella. Viimeisten kymmenen vuoden aikana huipputason geenien sekvensointi yhdessä tieto- ja viestintätekniikan kanssa on muuttanut tapaa, jolla biologit ja geneettiset tutkijat elävät tieteensä suhteen. Tuotetut tiedot edellyttävät kehittyneiden laskentataitojen analysointia. Ja vaikka bioinformatiikka on nyt hyvin kehittynyt ala, tarvitaan uusia taitoja navigoimaan tuotettujen tietojen joukossa. 

On selvää, että tieto- ja viestintätekniikan ja biotieteiden teollisuuden on tehtävä enemmän yhteistyötä luomaan ratkaisuja, joita biologit ja tutkijat voivat käyttää. On myös elintärkeää, että etulinjan lääkärit antavat palautetta tutkijoille ja muille lääkealalla työskenteleville, ja tämän on oltava paljon nykyistä korkeammalla tasolla. 

Tällä Big Data-aikakaudella on tosiasia, että räätälöity lääketiede tuo hyötyjä, kun potilaat osallistuvat enemmän hoitopäätösten tekemiseen ja terveydenhallintaan. Terveydenhuollon ammattilaisten ja kaikkien muiden alojen ammattilaisten - myös valmistajien - ei voida odottaa sopeutuvan uusiin tapoihin lähestyä potilaita ja selviytyä uudesta tekniikasta työskentelemättä yhdessä. Samaan aikaan potilaille on kyse pääsystä. Hoidon ja lääkkeiden saatavuus, pääsy kliinisiin kokeisiin, mahdollisuus saada enemmän (ja selkeämpää) tietoa, pääsy päättäjille ja lainsäätäjille, jotta he voivat saada äänensä kuuluviin ja heidän tarpeisiinsa ymmärrettäviksi. 

Nykypäivän potilas haluaa olla mukana yhteispäätösmenettelyssä, omistaa - ja käyttää varauksetta - omaa lääketieteellistä dataansa. Ja he pystyvät enemmän kuin kykenemään esittämään kysymyksiä, jopa haastamaan ja olemaan aktiivisesti mukana kuntoaan koskevissa päätöksissä ottaen huomioon omat olosuhteensa ja elämäntavansa. Samaan aikaan lääkäreiden odotetaan tekevän parhaiden käytettävissä olevien todisteiden perusteella päätökset eri hoitojen suhteellisista kustannuksista ja eduista - olettaen, että he todella tietävät niistä ja ymmärtävät ne. 

Mutta on elintärkeää, että he ottavat potilaan näkemykset huomioon. Maailmassa, jossa potilaiden päätöksentekoa vaikuttavat yhä enemmän verkossa saatavilla olevat tiedot, on edelleen tapana, että lääkäri on luotettava tiedon ja neuvojen lähde, ja jälkimmäisen on otettava huomioon henkilö, joka tietää enemmän omasta. elämäntapa kuin kukaan muu - potilas. Kaikkien terveysalan sidosryhmien välinen viestintä auttaa lääkäreitämme ja sairaanhoitajiamme vahvistamaan potilaille annettavia mahdollisuuksia auttaakseen heitä tekemään tehokkaampia valintoja. 

Esimerkiksi selkeä käsitys potilaiden herkkyydestä hyötyyn verrattuna riskitietoihin ja mielekkään vuorovaikutuksen rakentaminen siitä on erittäin tärkeää. Perinteisten lääkkeiden on ennen kaikkea luotettava siihen, että potilaalle ilmoitetaan asianmukaisesti, jos niitä käytetään turvallisesti ja tehokkaasti. Potilaiden on tiedettävä, kuinka lääkkeitä otetaan, milloin ja kuinka usein, sekä heidän on tunnistettava mahdolliset haittavaikutukset. Tämä pätee myös räätälöityihin lääkkeisiin, mutta tarve ymmärtää niiden erityisluonne antaa sille lisäarvoa. 

Potilaiden on ymmärrettävä täysin hyödyn tai haitan todennäköisyys, kun taas tehokas ja ymmärrettävä tieto lääkkeistä on ennakkoedellytys lääketieteen kumppanuudelle - jonka mukaan potilas ja ammattilainen pääsevät sopimukseen lääkkeistään. Sanallinen tieto on yleensä potilaiden suosima menetelmä, mutta kirjallinen tieto on epäilemättä tärkeä varmuuskopio. Ihannetapauksessa näiden kahden menetelmän tulisi olla toisiaan täydentäviä ja toimia yhdessä. 

Noudattaminen on tietysti aina ollut ja on edelleen ongelma. Mutta se on kaksisuuntainen ongelma eikä vain potilaan vika. Kyllä, nykyään on puettavia ja älykkäitä pillerirasiaa, jotka muistuttavat potilasta kotona hänen lääkehoidon noudattamisesta, mutta tämä ei usein riitä - potilaita on tuettava myös tehokkaalla tiedonsiirrolla. Asiat muuttuvat nopeasti. Täydellisen geneettisen sekvensoinnin kustannukset ovat laskeneet viime aikoina ja ovat nyt alle 1,000 XNUMX euroa. Mahdollisuus käyttää genetiikkaa lääkkeiden kerrostamiseen on tulossa päivittäin tunnetuksi. Kissa on poissa pussista, eikä sitä laiteta takaisin. 

Siksi kaikkien sidosryhmien - riippumatta siitä ovatko he lääkäreitä, tutkijoita, tutkijoita, sääntelyviranomaisia, itse potilaita, maksajia ja tietysti teollisuutta - on ymmärrettävä, että monialainen vuoropuhelu ja yhteistyö on elintärkeää. 

Tämä johtaa parempaan ymmärrykseen toistensa kurinalaisuudesta ja mahdollistaa tehokkaampien, nykypäivän synergioiden kehittämisen - Euroopan potilaiden hyödyksi paitsi tässä sukupolvessa myös monien muiden tulevien ihmisten hyväksi. On tosiasia, että lääketeollisuudella on keskeinen rooli terveellisemmän Euroopan tavoittelussa.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa