Liity verkostomme!

EU

Aika tehdä uudelleenkäynnistys EU terveysohjelma

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

March13_2013_20712441_DrDrawingMolecule_PersonalizedMedBioP2718276218Euroopan liitto Henkilökohtainen Medicine pääjohtajan Denis Horgan

Tällä viikolla Euroopan komission terveysstrategiaa on kritisoitu huomattavasti Brysselissä sijaitsevan lehdistön osioissa, terveysalan sidosryhmiltä ja jopa EY: n omalta henkilöstöltä. Jotkut ovat väittäneet, ettei oikeastaan ​​ole todellista strategiaa lainkaan, ja vaikka on, sen toteuttaminen jättää tällä hetkellä paljon toivomisen varaa.

Esimerkiksi eräät komission terveysyksikön virkamiehet ovat tiettävästi sanoneet, että lainsäädäntöä pidättelee sääntelyn parantamisesta vastaavan EU: n varatoimitusjohtaja Frans Timmermansin hidas päätöksenteko.

Mainos

Tuloksena on ollut viivästyminen lukuisten terveys- ja kuluttaja-asioihin liittyvien raporttien julkaisemisessa, he sanovat. Muut virkamiehet ovat tietysti kiistäneet, että näin on, mutta jyrinä jatkuu. Terveyden kannalta on tietysti monia haasteita nykyään. Näitä ovat väestörakenteen ja väestön ikääntymisen aiheuttamat kysymykset, potilaiden elämäntavat, eriarvoisuudet, kysymys uuden jännittävän genetiikkaan perustuvan tieteen asianmukaisesta soveltamisesta sekä tarve investoida tutkimukseen ja kehitykseen sekä saattaa sääntelyjärjestelmät ajan tasalle.

Vaikka komissio, Euroopan parlamentti ja neuvosto ovat yhdessä viime vuosina liikkumaan lainsäädännön mukaan ottaen alukselle näkemykset eri sidosryhmien - varsinkin potilailla - monet suuret kysymykset ovat edelleen, eikä vähiten komission sisällä oma infrastruktuuri tällä hetkellä.

Euroopan lääkevirasto ei ole tällä hetkellä pomo, johtuen rekrytoinnin virhe, vaikka sama pätee Euroopan tautientorjuntakeskuksen. Samaan aikaan komissio ei ole ollut pääjohtaja terveyden kuusi kuukautta, ja Innovative Medicines Initiative (IMI) voi vain pisteen väliaikainen päähän. Tämä tuskin on täydellinen ympäristö, jossa tämä suhteellisen uusi komissio voi harjoittaa asialistalla.

Mainos

Ylhäältä päin on edistytty viime aikoina elintärkeillä aloilla: kliinisiä tutkimuksia koskeva direktiivi, tietosuoja-asetus, big data -asiat, Horisontti 2020, IMI I ja II (nykyisen johtajan puuttuminen) ja In vitro -lainsäädäntö Diagnostiikka. Ja muualla komission uusi lukukausi -prosessi voi mahdollisesti auttaa terveydenhuoltojärjestelmiä, jos sitä käytetään viisaasti ja tulevaisuuteen suuntautuvalla tavalla.

Tätä taustaa vasten Brysselissä sijaitsevan Euroopan Alliance Henkilökohtainen Medicine (EAPM) uskoo, että todellisen potentiaalin uutta tiedettä, rakennettu geneettistä kartoitusta ja yksittäiset DNA, on täysimääräisesti ja muun muassa jäsenvaltioiden välistä yhteistyötä aloilla kuten Big Data, tutkimusta, parhaiden käytäntöjen, koulutusta terveydenhuollon ammattilaisille, puuttumalla hinnoittelun, kun se tulee lääkkeitä, ja enemmän, on lisättävä huomattavasti tätä tapahtuu.

Yksi ongelma, tietenkin, että yksittäisten maiden terveyden talousarviot eivät ole EU: n toimivaltaan ja jäsenvaltiot tiiviisti vartioimaan oikeus itse antoa tässä suhteessa. Tämä saattaa auttaa heitä, mutta EAPM mukaan tämä hyvin usein ei auta tärkeimpiä ihmisiä - potilaat. Se on potentiaalinen 500 miljoonaa ihmistä 28 jäsenvaltioissa. Kuitenkin viime liikkua suhteen kalliita harvinaislääkkeiden että harvinaisten sairauksien hoitoon, Belgian ja Alankomaiden terveysministeriöiden ovat yhdistäneet voimansa neuvotella hinnoista lääkeyhtiöiden kanssa, yrittää hyödyntää mittakaavaetuja. On myös mahdollisuus kolmannen pienempi kansa liittyä järjestelmään.

Suurin osa uusien lääkkeiden hintatarjouksista solmitaan yrityksen ja yhden jäsenvaltion välillä, ja on mielenkiintoista nähdä, kuinka menestyksekäs tämä uusi kumppanuus on neuvotteluehdoissa, jotka säästävät rahaa ja lopulta hyödyttävät potilaita. Tapahtuman myötä Alankomaat ottaa Euroopan unionin kiertävän puheenjohtajuuden ensi vuoden tammikuun 1. päivänä ja aikoo keskittyä eurooppalaiseen yhteistyöhön lääkkeiden hintojen alalla. Hollannin mukaan toinen puheenjohtajakauden avaintekijä on pyrkimys tuoda innovatiivisia lääkkeitä markkinoille nopeammin - laukaus käsiin henkilökohtaisen lääketieteen puolustajille laajalla sidosryhmällä.

Mutta entä nyt? Kollektiivisesti tasolla, Euroopan unioni on johdonmukaisesti sitoutunut toimittamaan ”korkeatasoinen ihmisten terveyden suojelu” ja vielä kuusi kuukautta osaksi toimeksiannon uuden komission, asiat ovat yhtäkkiä hidastunut monilla alueilla.

EAPM uskoo, että Alankomaiden ja Belgian kaltaiset aloitteet tarjoavat hyvän esimerkin yhteistyötyypistä, joka on tarpeen kansalaistemme elämän parantamiseksi, ja että komission on tehtävä kaikkensa helpottaakseen ja kannustaakseen siilohenkisyyden vähentäminen terveysareenalla - sidosryhmien sisällä ja itse jäsenvaltioissa. Yksi tapa aloittaa olisi laatia selkeä, pitkäaikainen terveysohjelma ja nimetä nopeasti oikeat ihmiset toteuttamaan se.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa