Liity verkostomme!

EU

Data osuuskunnat: Giving BIG valintoja potilaalle

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

DefiniensBigDataMedicine01Euroopan Alliance Henkilökohtainen Medicine (EAPM) pääjohtaja Denis Horgan

"Big Data" on valtava alue, erityisesti terveydenhuollossa. Me jaamme enemmän henkilötietoja kuin koskaan ennen näitä päiviä, ja tämä tallennettu tieto laajenee ja ei varmasti mene pois.

"Big Data" on valtava alue, erityisesti terveydenhuollossa. Me jaamme enemmän henkilötietoja kuin koskaan ennen näitä päiviä, ja tämä tallennettu tieto laajenee ja ei varmasti mene pois.

Mainos

Big Data -informaatiota voidaan käyttää innovaatioiden edistämiseen translaatiotutkimuksessa ja yksilötasolle räätälöityissä terveystuloksissa, mikä tarjoaa mahdollisuuden mullistaa terveydenhuoltotoimenpiteiden tehokkuuden yhä käteisvajemmassa julkisessa terveydenhuoltojärjestelmässä.

Personal terveys tiedot ovat peräisin lukuisista lähteistä, mukaan lukien yksittäisten potilastietojen, kliinisen tutkimuksen rekrytointi, biopankkitoimintaan ja potilaiden luoman tiedon: kaikki nämä tiedot ovat arvokkaita omalla tavallaan.

Tutkijat täytyy pystyä toimimaan ja testata suuria aineistoja. Tietenkin sitten on kysymyksiä siitä, miten parhaiten yhdistää näiden tulosten kliinisesti merkityksellisiä ja käytännöllisiä tietoja, ja miten luoda räätälöityjä vastauksia niihin. Nämä tekijät ovat edelleen haasteita.

Mainos

Tällä välin nämä tiedot tallennetaan "siiloihin", jotka eivät välttämättä tarkoita yhtä sairaalaa, vaan jopa saman sairaalan eri osastoissa, jotta tiedot olisivat hyödyksi yksittäisellä tasolla, mutta sen laajempaa arvoa ei hyödynnetä riittävästi .

Toinen massiivinen kysymys on keskustelu potilaan oikeudesta omistaa tietojaan ja saada hänet aina kun hän haluaa, sekä moraaliset ja eettiset huolenaiheet, jotka liittyvät Big Data -käyttöön, jakamiseen, tallennukseen ja muihin. Se on käytännöllinen, moraalinen ja eettinen miinakenttä.

Yksi suosio, joka on yleisen tuen saaminen, on kuitenkin sellaisten tietoyhteiskuntien käyttö, joissa jokainen potilas ja luovuttaja valvovat, milloin, missä ja miten hänen tietojaan voidaan käyttää.

Kun lääketieteelliset hyödyt itselleen ja yhteiskunnalle yleensä selitetään selvästi, useimmat potilaat ovat halukkaita jakamaan tietojaan 'hallitusti', mikä antaa heille valinnanvaraa. Yksi syy voi hyvinkin olla se, että melkein kaikki tuntevat tai tulevat tuntemaan ystävän tai sukulaisen, jolla on esimerkiksi ollut sydänkohtaus tai joka on kärsinyt syövästä. Muita yleisiä asioita, joista me kaikki tiedämme, ovat diabetes, sokeus, liikalihavuus ja mielisairaudet.

Ei ole epäilystäkään siitä, että kansalaisten on saatava tietoa heidän tietojensa käytöstä, kun he haluavat saada tietoja. Sääntelyn osalta oikeudellisen velvoitteen on kuitenkin oltava oikeasuhteinen, ja viestintäteknologian edistymistä olisi tarkasteltava yhdistääkseen terveystutkimuksen ja yksityisyyden tarpeet ja tosiasiat. Vastuullisuuden tulisi tapahtua yhdessä tietojen uudelleenkäytön joustavuuden kanssa.

Henkilökohtaisen lääketieteen jännittävä uusi ala vaatii useimmissa tapauksissa henkilökohtaisia ​​tietoja, ja siksi on tärkeää navigoida tietosuojan monimutkaisessa sääntelyympäristössä ja monissa tapauksissa selventää, mikä on ja mikä ei ole mahdollista.

Varmistamalla kuitenkin oikeat sääntelykehykset, jotka kattavat nämä kysymykset, tutkijat voisivat mahdollisesti käyttää miljoonia geneettisiä markkereita. Tämä puolestaan ​​nopeuttaisi tiedettä kohti tiettyjen potilaiden sairauksien ymmärtämistä paremmin. Brysselissä toimiva eurooppalainen henkilökohtaisen lääketieteen liitto (EAPM) katsoo, että on välttämätöntä, että kaikilla säännöksillä saavutetaan tasapaino potilaan suojelun välillä samalla, kun ne eivät estä elintärkeää tutkimusta.

Sen pitäisi myös luoda kehys, jossa dataosuuskunnat ovat toteuttamiskelpoisia ja voivat toimia kunnolla, mikä antaa potilaille mahdollisuuden ja antaa hänelle mahdollisuuden valita, missä arkaluontoisia tietoja voidaan käyttää ja minne myöhemmät rahat tulisi viedä. Terveystutkimusta tehdään jo vankassa eettisessä kehyksessä, jossa on vahvat suojatoimenpiteet, joita tukee kansainvälisesti tunnustetut ohjeet. Useimmissa Euroopan maissa eettisten komiteoiden tehtävänä on varmistaa potilaiden oikeuksien ja yksityisyyden kunnioittaminen. Tällä varmistetaan, että yksilön tietoja käytetään tutkimuksessa vain silloin, kun se on oikeassa suhteessa yhteiskunnan kokonaishyötyihin.

Eettiset komiteat keskittyvät erityisesti potilaan suostumuksen luonteeseen ja merkitykseen, laajaan tai erityiseen, nimenomaiseen tai "opt-out" -menettelyyn, tai mahdolliseen poikkeukseen, jota sovelletaan tarkkaan tarkistettavaan hankkeeseen.

On myös tosiasia, että nykyaikainen terveydenhuolto perustuu todisteisiin ja nämä todisteet ovat peräisin tiedoista. Henkilötietojen käsittely on elintärkeää teollisuudessa ja tiedeyhteisössä tehtävissä kliinisissä tutkimuksissa. EU on ollut innovatiivisen tutkimuksen kansainvälisellä eturintamassa, joka on parantanut tautien syiden ymmärtämistä ja johtanut uusien hoitojen ja diagnostiikan löytämiseen ja kehittämiseen.

EAPM uskoo, että tämän on jatkuttava - ja tietoyhteisöt voivat olla yksi keskeinen tapa auttaa tätä.

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa