Liity verkostomme!

Etusivu

Maailman tuberkuloosipäivä: Romania taistelee takaisin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

MDR-mykobakteerikannan-tuberkuloosiRomaniassa kolme ihmistä kuolee tuberkuloosiin, ja yhdelle 45: lle diagnosoidaan tämä hengenvaarallinen sairaus joka päivä. Romania voi Norjan apurahojen avulla tarjota aikaisemman diagnoosin ja paremman hoidon monille muille potilaille. "Tämän ohjelman tärkeys puhuu puolestaan, Romaniassa on korkein lääkeresistentin tuberkuloosin esiintyvyys Euroopan unionissa", kertoi Norjan Romanian-suurlähettiläs Tove Bruvik Westberg Maailman tuberkuloosipäivä tänään (24 maaliskuu). "Tämä projekti on tärkeä askel tuberkuloosin hävittämisessä sekä Romaniassa että Euroopassa."

Monilääkeresistentti tuberkuloosi (MDR-TB)

Romaniassa arvioidaan olevan enemmän kuin 800 uutta MDR-TB-tapausta vuodessa, mutta vain 60% tapauksista havaitaan. Monilääkeresistentti tuberkuloosi on mahdollisesti tappava, eikä sitä voida hoitaa tavallisilla antibiooteilla. Potilaiden on vietettävä vähintään kolme kuukautta sairaalassa ja vaadittava kahden vuoden lääkitystä.

Mainos

Vertaistuki

LHL International Tuberculosis Foundation (LHL International) on norjalainen projektipartneri tähän projektiin. LHL järjestää tänään Oslossa konferenssin maailman tuberkuloosipäivän (24thth March) viettämiseksi. Yksi heidän työstään on rohkaista vertaistukea, mikä tarkoittaa, että entiset potilaat tarjoavat tukea nykyisin hoidettaville. Konferenssissa Stefan, entinen MDR-TB-potilas Romaniasta, puhuu siitä, kuinka vaikeaa on käydä läpi kaksivuotinen hoito ja kuinka tärkeätä on saada entisten potilaiden vertaistukea motivaatioksi hoitojakson ajan.

Hyvä viestintä on kriittistä

Mainos

Tuberkuloosi on sairaus, jota ympäröivät edelleen ennakkoluulot. Riittämätön tieto ja huono viestintä lisäävät potilaiden leimautumista ja voivat myös vähentää potilaiden motivaatiota hoitonsa loppuun saattamiseen. Romanian Angels Appeal -säätiö (RAA) työskentelee LHL Internationalin kanssa varmistaakseen korkealaatuisen koulutusmateriaalin toimittamisen potilaille, haavoittuvassa asemassa oleville ryhmille ja suurelle yleisölle. Henkilökunnan ohjausta ja koulutusta tarjotaan myös potilaan auttamiseksi selviytymään hoidon aikana usein koetusta pelosta, stressistä ja vihasta. Jos potilaalla on hyvin tietoa ja hänellä on hyvät suhteet terveydenhuollon ammattilaisiin, heidän on helpompi kohdata hoidon aiheuttamat haasteet.

Diagnostiset laitteet

Toinen tärkeä tekijä hankkeen onnistumisessa on ollut uusien diagnostisten laitteiden hankinta. Aikaisemmin kesti 21 päivää - kolme kuukautta MDR-TB: n oikeaan diagnoosiin. Helmikuun lopussa MDR-TB: n nopeaan diagnoosiin tarkoitettujen uusimpien laitteiden hankinta saatiin päätökseen kahdeksassa laboratoriossa kaikkialla Romaniassa. Hankkeen vetäjä, Marius Nasta -pneumologiainstituutti, koordinoi henkilöstön koulutusta uusien koneiden käytössä. Mahdollistamalla tarkka diagnoosi lyhyellä aikavälillä (kahdesta 48 tunniin), potilaat voivat saada viipymättä oikean hoidon tyyppiselle TB: lle.

Lisätietoja

Hankkeen verkkosivusto
Lue lisää Romanian kansanterveysaloitteista täältä
Lue lisää ohjelmista ja hankkeista Romaniassa ETA- ja Norja-apurahojen maa-sivulta

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa