Liity verkostomme!

EU

Meppi kehottaa Merkeliä etsimään talidomidin uhrien oikeutta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ison-Britannian parlamentin jäsen Syed Kamall kehottaa Angela Merkeliä tukemaan kampanjaa "oikeuden saavuttamiseksi" talidomidin uhreille.

Se oli saksalainen yritys Grunenthal, joka tuotti talidomidia, ja on tulossa esiin todisteita, jotka osoittivat, että Saksan hallitus puuttui oikeudenkäyntiin vuonna 1970.

Oikeudenkäynnin ennenaikainen lopettaminen on väittänyt estäneen todisteiden talidomidin vaikutuksista ilmaantumista, jotta uhrien asianajajat voivat ryhtyä toimiin korvauksen saamiseksi.

Mainos

Uhrien ikääntyessä he kamppailevat terveydenhuoltokustannustensa kattamiseksi.

Uhrien edustaja sanoi: "Pääasiassa he haluavat oikeudenmukaisuutta."

Nyt parlamentissa ECR-ryhmää johtava Kamall on kirjoittanut avoimen kirjeen Saksan liittokanslerille ja pyytänyt häntä tukemaan kasvavaa kampanjaa talidomidin uhrien "humanitaaristen tarpeiden vastaamiseksi".

Mainos

Kirjeessä todetaan, että "saksalaiselle nykyiselle hallitukselle näyttää olevan moraalinen velvollisuus lopulta vastata humanitaarisiin tarpeisiin" pienelle joukolle jäljellä olevia eurooppalaisia ​​talidomidia eloonjääneitä.

"Uskon, että tätä kantaa tuetaan merkittävästi Euroopan parlamentissa", hän kirjoittaa.

Torion varajäsen Kamall pyytää Merkeliä tapaamaan eloonjääneiden edustajia, mahdollisesti Euroopan parlamentin jäsenten seurassa, "jotta myötätuntoinen harkinta" uhrien tapauksesta Tanskassa, Suomessa, Italiassa, Espanjassa, Ruotsissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Viranomaisten ja Grünenthalin vuosien laiminlyönnin jälkeen huumeita valmistanut yritys - joka jätti maailmanlaajuisesti 10,000 vauvaa ilman raajoja, joista puolet kuoli - Saksan hallituksen vuonna 2013 tekemää päätöstä korottaa huomattavasti uhrien eläkemaksuja pidettiin yleisesti voittona uhreille, jotka ovat vuosien ajan kampanjoineet oikeudenmukaisen korvauksen saamiseksi.

Grünenthal oli maksanut 50 miljoonaa euroa ylimääräistä rahastoa vuonna 37.

Eloonjääneiden ryhmät ovat jopa väittäneet, että hallitus estää aktiivisesti uhreja pääsemästä täyteen rahamäärään, joka heille luvattiin vuoden 2013 vaalien alkuvaiheessa.

Saksan Conterganin perhe-eläkkeet saavat vammaisuustasostaan ​​riippuen nyt 7,300-83,000 XNUMX euron vuotuisen eläkkeen.

He voivat myös käyttää 30 miljoonan euron "erityistarpeita" -rahastoa tärkeisiin investointeihin, kuten hammashoitoon, erikoisvalmistettuihin huonekaluihin tai sähköisiin pyörätuoleihin, joita hallitsevat Contergan Foundation.

Silti todellisuudessa selviytyjät sanovat, että he estävät pääsyä rahastoon, mitä Andreas Meyer, Saksan Conterganin uhrien yhdistyksen (BCG) presidentti ja myös selviytynyt, on kuvannut "katastrofaalisesti tehottomaksi" byrokraattiseksi prosessiksi.

Talidomidia pidettiin turvallisena, riskittömänä lääkkeenä, mutta sitä ei testattu raskaana olevilla naisilla. Vuonna 1960 lääkärit alkoivat huolehtia lääkkeen sivuvaikutuksista, kun pitkäaikaiset käyttäjät ilmoittivat hermovaurioista. Mutta pian haittavaikutusten laajuus oli selvä.

Talidomidin todettiin vahingoittavan syntymättömien vauvojen kehitystä ja aiheuttavan vakavia synnynnäisiä vikoja, varsinkin jos sitä käytetään raskauden ensimmäisten neljän tai kahdeksan viikon aikana. Lääke johti siihen, että vauvojen käsivarret tai jalat olivat hyvin lyhyitä tai epätäydellisesti muodostuneita. Muita haittavaikutuksia olivat myös epämuodostuneet silmät, korvat ja sydämet.

50-luvun lopulla ja 60-luvun alussa yli 10,000 lasta syntyi talidomidiin liittyvistä vammoista maailmanlaajuisesti. Noin 40% talidomidivauvoista on kuollut syntymän yhteydessä tai pian sen jälkeen.

Lääke poistettiin käytöstä vuonna 1961, ennen kuin Ison-Britannian hallitus antoi varoituksen toukokuussa 1962. Talidomidia käytetään nyt osana syöpä- ja spitaalipotilaiden hoito-ohjelmia. Sen käyttö on tiukasti säänneltyä - talidomidia käyttävien naisten on nyt toteutettava kaksi syntyvyyden muotoa ja tehtävä säännölliset raskaustestit.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa