Liity verkostomme!

EU

Lääkkeiden saatavuus ja EU terveyden asialistalla

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

DefiniensBigDataMedicine01By Euroopan Alliance for Henkilökohtainen Medicine (EAPM) pääjohtaja Denis Horgan 

Lääkkeiden saatavuus on erityinen kysymys Euroopan parlamentissa tänä vuonna. Todellakin aloittaaksesi pallon liikkumisen, Latvian parlamentaarinen valtiosihteeri, Zanda Kalniņa-Lukaševica kertoi äskettäisessä täysistunnossa, että "potilaiden mahdollisuus saada lääkkeitä, joilla hoidetaan tehokkaasti sairauksia, on tärkeä kysymys, johon on puututtava sekä kansallisella että EU: n tasolla".

"Siihen liittyy useita näkökohtia", hän lisäsi, "nimittäin: saatavuus - mikä tarkoittaa, että kehitetään uusia lääkkeitä tai mukautetaan olemassa olevia tuotteita; myös esteettömyys - tuotteiden tuominen niitä tarvitseville potilaille. Kyse on myös kohtuuhintaisuudesta - sen varmistamisesta, että potilailla, terveydenhuollon tarjoajilla ja hallituksilla on varaa tuotteisiin; lopuksi laadun varmistaminen niin, että lääkkeet toimivat tarkoitetulla tavalla ja ovat tehokkaita ja turvallisia. "

Mainos

Ottaen huomioon, että EU juhli tammikuussa 50 vuotta farmaseuttisen lainsäädäntönsä aloittamisesta - syyskuussa pidettävällä juhlakokouksella -, saattaa tuntua yllättävältä, että lääkkeiden saatavuus on edelleen niin tärkeä asia. Ja vaikka terveysasioista vastaava eurooppalainen komissaari Vytenis Andriukaitis on perustellusti kiittänyt lääketurvatoiminnan tai väärennettyjen lääkkeiden torjunnan onnistumista, ja uudet kliinisten tutkimusten säännöt ovat edelleen olemassa.

Näihin kuuluu tarve innovoinnin rahoituksen yhdenmukaiselle toteuttamiselle kansallisella tasolla ja pääsy markkinoille. Euroopassa juhlitaan kulttuurin ja kielten monimuotoisuutta, mutta se nojautuu kuitenkin samankaltaisuuksiin ja yhteisiin tavoitteisiin. Unionin perusperiaate on laadukkaan hoidon saanti, ja väestön ikääntyessä tämä on keskeinen haaste paitsi nyt, myös pitkälle tulevaisuuteen. Terve Eurooppa tarkoittaa varakasta Eurooppaa, mutta silti on niin monia esteitä on voitettava korkeatasoisen hoidon tarjoamiseksi kaikille heidän jäsenvaltiostaan, kulttuuritaustastaan ​​tai sosiaalisesta luokastaan ​​riippumatta.

Euroopan henkilökohtaisen lääketieteen liitto eli EAPM uskoo, että tehtävää on paljon. Terveempi Eurooppa tarkoittaa sitä, että kansalaiset viettävät paljon vähemmän aikaa hoidettavissa sairaaloissa. Se tarkoittaa myös sitä, että potilaat pystyvät (ja todennäköisesti) pysymään työpaikalla ja tuottamaan vaurautta. Kun tätä jatketaan, ennaltaehkäisevän lähestymistavan painottamisella on vielä positiivisempi vaikutus kustannuksiin. Samaan aikaan keskittyminen uusien lääkkeiden ja hoitojen tutkimukseen luo työpaikkoja - olivatpa nämä työpaikat itse tutkimuksessa, koulutuksessa, in vitro -tuotteiden valmistuksessa ja tiedonjakojärjestelmissä vai jopa lääketeollisuudessa.

Mainos

Jos Eurooppa on eturintamassa kehitettäessä uusia ja parempia tapoja pitää kansalaiset terveinä, se houkuttelee väistämättä investointeja EU: n ulkopuolelta. Kaikki terveysalalla työskentelevät ovat tietoisia siitä, että tieteellisesti on viime vuosina edistytty huomattavasti, ja läpimurtoja on tapahtunut esimerkiksi diagnostiikassa ja harvinaisten sairauksien, kuten lukemattomien syöpien, hoidossa. Uudet tekniikat kehittyvät nopeasti ja nousevat yhä enemmän esiin, kun taas Big Data ja The Cloud eivät ole vain muotisanoja, mutta niillä on jo valtava vaikutus tiedon saatavuuteen ja virtaukseen. Mutta on ongelmia, jotka liittyvät yrityksiin käyttää näitä nykyajan menetelmiä. Selvästi tarvitaan esimerkiksi ajantasaista kannustin- ja palkitsemisrakennetta tutkimuksen edistämiseksi, ja Eurooppa vaatii kliinikoille parempaa koulutusta näiden uusien menetelmien suhteen. Yhdistämisteknologiat aiheuttavat joissakin tapauksissa yhteentoimivuuskysymyksiä, ja Big Data: n yhteydessä on keräämisen ja jakamisen komplikaatioita sekä tärkeitä ja perustavia kysymyksiä eettisestä ja yksityisyydestä.

Muita aiheita ovat se, että tällä hetkellä eri jäsenvaltioissa on erilaiset terveydenhuollon normit, epäjohdonmukaiset hintarakenteet EU: n eri talouksien välillä ja kohtuuhintaisuusongelmat, kun on kyse rajatylittävästä pääsystä potilaille, jotka yrittävät saada oikea hoito oikeaan aikaan. Samaan aikaan yhteistyön ja viestinnän puutteen vuoksi näemme paljon päällekkäisyyksiä tutkimuksessa.

Tietojen jakamiseen puuttuu infrastruktuuri, tarvitaan sovittuja laatustandardeja kaikesta datasta biopankin näytteisiin ja ennen kaikkea vanhentunut korvausjärjestelmä, jossa ei oteta riittävästi huomioon uusien lääkkeiden kehittämisen taloudellisuutta. Tämän lisäksi aika, joka tarvitaan vasta kehitetyn lääkkeen saamiseksi penkiltä sängylle, on monissa tapauksissa liian pitkä. Nämä ovat kaikki todellisia esteitä potilaille, jotka tarvitsevat nopeaa ja tehokasta arviointia ja hoitoa. Me kaikki tiedämme, että ajat ovat olleet vaikeita. Säästötoimenpiteillä on, kuten tavallista, ollut suuri vaikutus terveydenhuoltoon - mikä on aina ensisijainen tavoite rahaa säästäville hallituksille verotuksellisten vaikeuksien edessä. Mutta terveyden säästäminen on väärää taloutta, kuten edellä hahmoteltiin. Silti käteinen on kiistatta tiukka. Joten miten voimme varmistaa terveellisemmän Euroopan, kun talouden rahamäärä ei ole pohjaton kuoppa?

Ei ole epäilystäkään siitä, että terveyden alalla EU: n on kokonaisuudessaan puututtava "suuriin ongelmiin". Sen on tehtävä se yhdessä, koska jäsenvaltiot eivät pääosin voi ratkaista kohtaamiamme ongelmia yksin toimimalla. Kun olemme keskittyneet 20 vuoteen terveyteen, meidän on mentävä eteenpäin nopeasti. Allianssin mielestä henkilökohtainen lääketiede on yksi tärkeimmistä tavoista saavuttaa tämä eteenpäin suuntautuva liike. Se on innovatiivinen, nopeasti kasvava potilaiden hoitomenetelmä, joka käyttää mahdollisimman paljon saatavilla olevaa tutkimusta, tietoja ja uutta tekniikkaa parempien diagnostiikkojen ja seurannan tarjoamiseksi kansalaisille kuin kaikille sopiva malli. Lyhyesti sanottuna henkilökohtainen lääketiede käyttää geneettisiä tietoja selvittääkseen, toimiiko tietty lääke tai järjestelmä tietylle henkilölle, ja auttaa lääkäriä nopeasti päättämään, mikä hoito on tehokkain.

Se sallii ennaltaehkäisevämmän lähestymistavan, kun geenitekniikka merkitsee todennäköisyyttä, että joku yksilö voi kehittää tietyn taudin, ja antaa hyvän käsityksen sen kehittymisestä ja kannustaa siten varhaiseen puuttumiseen. On selvää, että ei ole mitään hyötyä ja paljon menetettävää antamalla esimerkiksi syöpäpotilaille kemoterapiaa, jos on suuri mahdollisuus, että se ei toimi hänelle. Tämä tuhlaa aikaa, se tuhlaa rahaa ja mikä tärkeintä, se voi tuhlata arvokkaan elämän. Jokaisessa suhteessa on paljon arvokkaampaa tietää etukäteen, mikä on paras hoito yksittäiselle potilaalle.

Yksi tärkeimmistä asioista, jotka Euroopan komission on tehtävä yhdessä parlamentin kanssa terveyden nopeuttamiseksi Euroopassa, on luoda sääntely-ympäristö, joka antaa potilaille mahdollisuuden saada uusia lääkkeitä ja hoitoja jo varhaisessa vaiheessa. Emme voi enää luottaa kaikille sopivaan malliin 500 miljoonan Euroopassa, koska se ei selvästikään toimi. Tietysti uudet kohdennetut lääkkeet ja hoidot vaativat kallista tutkimusta ja kehittämistä, mutta nykyinen kannustin- ja korvausjärjestelmä tarvitsee uudistusta. EU saavuttaa jo paljon julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuksien, kuten IMI: n ja IMI 2: n, kautta, mutta kuten on todettu, on tehtävä vielä enemmän. Seuraava vaihe terveellisemmän ja varakkaamman Euroopan luomisessa alkaa nyt - ja keskittyminen lääkkeiden saatavuuteen on erinomainen parlamentin ajankäyttö.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa