Liity verkostomme!

Autismi

Maailman autismitietoisuuden päivä: EU-hankkeiden avulla autististen saada jalansijaa työllisyyteen tikkaat

SHARE:

Julkaistu

on

maailman autismi-tietoisuus päivän australiaJoukko Euroopan komission pilottihankkeiden ovat auttaneet noin 100 eurooppalaisille autismi viidestä EU-maiden päästä työmarkkinoille, uusi raportti julkaistiin Maailman autismin tietoisuuspäivä (2 huhtikuu), osoittaa. Hankkeilla pyrittiin lisäämään autismin tahdissairauksien (ASD) ihmisten työllistymismahdollisuuksia Bulgariassa, Saksassa, Tanskassa, Puolassa ja Italiassa. Autismin henkilöt voivat olla valtuutettuja ja menestymään jäsennellyissä ja hyvin organisoituneissa työympäristöissä. Eurooppalaiset hankkeet esittelevät uusia näkökulmia haasteisiin ja esteisiin, joita ihmiset kohtaavat ASD: llä työmarkkinoille pääsemiseksi ja tunnistavat parhaita käytäntöjä, jotka auttavat heitä selviytymään näistä haasteista.

Vice President Viviane Reding, the EU’s justice commissioner, said: “People with disabilities face barriers getting into the workforce. They often find themselves cut off from the opportunities enjoyed by others. We are taking action to change this. The EU projects reported today show what practical steps can be taken to improve the work prospects of people with autism. I want to see these good practices replicated in more countries so that people with autism across Europe can benefit and considered fit and right for the job.”

Autististen ovat monipuolinen ryhmä, joka sisältää ihmiset kehitysvammainen sekä ne, joilla on keskiarvoa tai kognitiivisia kykyjä. Nykyiset esteet laittaa ne usein monimutkaisessa tilanteessa, koska niiden oireet - arvonalennuksia sosiaalista vuorovaikutusta ja viestintää tai rajoittaa etuja - laittaa ne epäedulliseen monissa palvelualan työpaikoille nykypäivän työmarkkinoilla. Samalla heillä on usein vahvuuksia, kuten tarkkuus, hyvä silmä yksityiskohdille, luotettavuus ja huolellinen soveltaminen rutiinitehtävät, mikä tekee niistä erityisen hyvin tiettyihin työympäristöihin.

EU: n tukeman pilottihankkeita kulki 2011-2013 ja keskityttiin arvioimaan tarpeisiin autististen tarjoaa kohdennettua koulutusta ja tukea parantaa osaamista ja voittamaan haasteet, ja lopuksi sijoittamalla projektiin osallistuvien työnantajien kanssa.

Esimerkkejä ovat:

  • Koulutusta ja sijoittaminen 20 ihmisiä ASD tieto- ja viestintätekniikan (ICT) alan Bulgariassa;
  • integrointi 17 nuorten aikuisten työmarkkinoille Saksassa avustuksella työvalmentajat, jotka auttoivat työhakemuksia ja seuraava rekrytointi;
  • viiden kuukauden ohjelma, joka asettaa ihmisen kanssa ASD konsultteina suorittavat asiantuntijatehtäviä kuten ohjelmistojen testaukseen ja ICT ohjelmointi noin 30 yritysten ja voittoa tavoittelemattomien järjestöjen Tanskassa ja Puolassa, ja;
  • koulutus 18 ohjaajien tukemiseksi sijoittaminen 27 ihmisiä ASD työssä erilaisia ​​pieniä yrityksiä ja julkisen sektorin työnantajien Italiassa.

Komissio jatkaa yhteistyötä Euroopan parlamentin ja jäsenvaltioiden tietoisuuden autismiin parantaakseen niiden pääsyä työmarkkinoille. Autismi-Euroopassa, organisaatio hyötyy EU: n rahoitusta, joka harjoittaa tiedotuskampanjan Kaikkialla Euroopassa tarpeisiin eurooppalaisille autismin koulutuksen ja työllisyyden. Hyvät käytännöt kehitetyn pilottihankkeita annetaan myös käytettäväksi muissa projekteissa ympäri Eurooppaa.

Tausta

Mainos

Työnsaantimahdollisuudet tunnustettu perusihmisoikeudeksi YK oikeuksien yleissopimuksen vammaisten, johon EU on osapuolena.

Mukaan Academic verkosto Euroopan vammaisten asiantuntijoiden osuus vammaisten eivät osallistu työmarkkinoille on vähintään kaksi kertaa niin suuri kuin keskimäärin EU: n kansalaisten.

Tilastojen mukaan Autism Europe, ilmaantuvuus diagnosoitu ASD lapsilla Euroopassa näyttää olevan erilaisia ​​6 ja 20 per 1000. Viime vuosikymmeninä määrä ihmisiä diagnosoitu ASD on kasvanut merkittävästi.

- EU: n vammaisstrategia kulkee 2010-2020 ja pyrkii poistamaan esteitä vammaisten monilla aloilla kuten työllisyyden kuljettaa ja palveluihin. Strategia keskittyy valtuuttamisesta vammaisten oikeudet toteutuvat tasavertaisesti muiden kanssa ja poistamaan esteet jokapäiväisessä elämässä.

Lisätietoja

Raportti: tulokset neljän pilottihankkeita työllistämisestä autististen
Euroopan komissio - Vammaiset
Kotisivu johtaja Viviane Reding
Seuraa Varapuheenjohtaja Twitterissä: @ VivianeRedingEU
Seuraa EU: n oikeus- Twitterissä: @EU_Justice
Autism Europe

 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa