Liity verkostomme!

kuluttajat oikeudet

Kysymyksiä ja vastauksia: Komissio käynnistää kuulemisen tuoksuallergeeneihin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

SCCS-julkaisee-tuoksu-allergeeni-tosiasia-sheet_strict_xxlMitä ovat hajusteallergeenit?

Jotkut hajusteissa olevat aineet voivat aiheuttaa iho- tai hengitysteiden allergiaa. Tämä julkinen kuuleminen kattaa vain ihon (myös kontakti) allergeenit. Sekä synteettiset kemikaalit että luonnolliset aineet voivat olla ihon allergeeneja.

Kuinka monella ihmisellä on ihon allergia hajusteille? Mitkä ovat oireet?

Mainos

On arvioitu, että 1-3: n prosentilla Euroopan väestöstä on ihoallergia hajusteille. Yleisimpiä oireita ovat ärsytys, turvotus ja ihottuma, mutta ne voivat kehittyä krooniseksi tilaksi (ekseema). Aineeseen kohdistuva allerginen reaktio riippuu monista tekijöistä, kuten geneettisestä alttiudesta, iästä ja aineelle altistumisen voimakkuudesta.

Miksi komissio pyysi kuluttajansuojaa käsittelevää tiedekomiteaa (SCCS) antamaan lausunnon hajusteallergeeneista?

Kosmetiikka-asetus sisältää luettelon aineista, jotka ovat kiellettyjä kosmeettisissa valmisteissa (kosmetiikka-asetuksen liite II), ja luettelon aineista, jotka ovat sallittuja, mutta joita rajoitetaan (liite III). Jotkut liitteissä II ja III olevista aineista ovat hajusteallergeeneja.

Mainos

Näitä luetteloita on tarkistettava säännöllisesti. Koska viimeinen päivitys hajuste-allergeeneista tehtiin 2003: ssä (mukaan lukien lisäaineet liitteeseen III), komission yksiköt pyysivät SCCS: ää tarkistamaan asian ja heinäkuussa 2012-komitea antoi lausuntonsa.

Mitkä olivat SCCS: n lausunnon havainnot hajusteallergeeneista?

SCCS: n tärkeimmät havainnot olivat seuraavat:

  • Kolme allergeenia (HICC, atranoli ja klooriaatranoli) ei pidetty turvallisina;
  • kuluttajalle olisi tiedotettava lisäallergeenien esiintymisestä kosmeettisessa valmisteessa;
  • 12 yksittäiset kemikaalit ja 8 luonnolliset uutteet tunnistettiin erityisen huolta aiheuttaviksi aineiksi niiden henkilöiden lukumäärän perusteella, joiden laastaritesti oli positiivinen. Ehdotettiin, että 12-kemikaaleille, myös silloin, kun niitä esiintyy luonnollisissa uutteissa, olisi kosmetiikkatuotteen pitoisuusrajat.

Kuinka nämä havainnot muunnetaan kosmetiikka-asetuksen ehdotetuiksi muutoksiksi?

Komission yksiköt ehdottavat julkisessa kuulemisessa, että

  • Kolme vaaralliseksi todettua ainetta olisi kiellettävä kosmeettisista valmisteista;
  • lisäallergeeneihin olisi sovellettava erillistä merkintää kosmetiikkatuotteen pakkauksessa. Toisin sanoen ne on mainittava ainesosaluettelossa sanojen "parfum" tai "aromi" lisäksi. Hajusteiden laajan käytön vuoksi voi olla erittäin vaikeaa välttää niitä kaikkia. Siksi on tärkeää välttää niitä, joille henkilö on jo herkistynyt.

Erityistä huolta aiheuttavien kemikaalien turvallisten pitoisuusrajojen määrittelemiseksi tarvitaan lisätutkimuksia.

Kuinka kosmetiikka-asetuksen liitteiden muutosprosessi näyttää? Mitkä ovat seuraavat vaiheet?

Tiedekomitea julkaisi lausunnon kesäkuussa 2012. Sen jälkeen epäviralliset kuulemiset teollisuuden, kuluttajajärjestöjen, terveydenhuollon ammattilaisten ja EU: n jäsenvaltioiden kanssa. Seuraava askel on julkisen kuulemisen käynnistäminen. Neuvottelut ottaen huomioon, että ehdotetut muutokset kosmetiikka-asetukseen, joka tehdään täytäntöönpanosäädöksenä, äänestetään jäsenvaltioiden pysyvässä kosmetiikkakomiteassa. Kun jäsenvaltiot ovat hyväksyneet toimenpiteet, Euroopan parlamentilla ja neuvostolla on kolme kuukautta aikaa käyttää valvontaoikeuttaan. Jos ehdotusta ei vastusteta, näiden muutosten muodollisen hyväksymisen odotetaan olevan 2014 / lopussa 2015.

Aikooko komissio kieltää tietyt hajusteet?

Komission yksiköt eivät ehdota hajusteiden kieltämistä. Ehdotamme, että kolme vahvaa tuoksuallergeenia, jotka todettiin vaarallisiksi, olisi kiellettävä. Jos ne ovat hajusteessa, tämä hajuste tulisi muotoilla uudelleen siten, että kielletty allergeeni korvataan toisella aineella.

Onko mahdollista välttää hajusteallergiat, jos et käytä kosmetiikkaa, myös hajusteita?

Tuoksuja käytetään erityyppisiin kosmetiikoihin, kuten hajusteisiin, voiteisiin ja deodorantteihin. Kaikkien hajusteiden välttäminen voi olla vaikeaa, mutta on tärkeää välttää niitä, joille henkilö on jo herkistynyt. Siksi velvoite eritellä allergeenit kosmetiikkatuotteen pakkauksessa on niin tärkeä.

Lisätietoja

Kuluttaja-asioiden ajankohtaiset neuvottelut
Seuraa komissaari Mimicaa Twitterissä: @NevenMimicaEU
Seuraa EU: n kuluttajia Twitterissä: @EU_Consumer

kuluttajansuoja

Kuluttajansuoja: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen kuluttajien rahoituspalvelujen etämarkkinoinnista

Julkaistu

on

Euroopan komissio on käynnistänyt julkisen kuulemisen kuluttajille tarjottujen rahoituspalvelujen etämarkkinoinnista. EU: lla on säännöt käytössä kuluttajien suojelemiseksi, kun he allekirjoittavat sopimuksen vähittäisrahoituspalvelujen tarjoajan kanssa etäältä, esimerkiksi puhelimitse tai verkossa. Kaikki pankki -, luotto -, asuntolainan, vakuutuksen, henkilökohtaisen eläkkeen, sijoitus - tai maksupalvelut kuuluvat palvelun piiriin Kuluttajien rahoituspalvelujen etämyyntiä koskeva direktiivi aina kun rahoituspalvelu ostetaan etäältä.

Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders sanoi: "On aika mukauttaa EU: n sääntömme nykyaikaan. Kuluttajat ostavat rahoituspalveluja yhä enemmän verkosta. Tämä julkinen kuuleminen auttaa meitä tunnistamaan kansalaisten ja yritysten tarpeet, jotta voimme tehdä direktiivistä tulevaisuuden kestävän. "

 Julkisen kuulemisen tulokset hyödyntävät komission harkintaa direktiivin mahdollisesta tarkistamisesta, joka odotetaan vuonna 2022. Julkinen kuuleminen kerää kokemuksia ja mielipiteitä kuluttajilta, rahoitusalan vähittäiskaupan ammattilaisilta, kansallisilta viranomaisilta ja muilta sidosryhmiltä direktiivistä. . Julkinen kuuleminen on käytettävissä tätä ja on avoinna 28. syyskuuta 2021 asti.

Mainos

Continue Reading

kuluttajansuoja

Kuinka EU pyrkii parantamaan kuluttajansuojaa

Julkaistu

on

Selvitä, miten EU pyrkii parantamaan kuluttajansuojaa ja mukauttamaan sen uusiin haasteisiin, kuten vihreään siirtymään ja digitaaliseen muutokseen. yhteiskunta 

Talouden muuttuessa globaalimmaksi ja digitaalisemmaksi EU etsii uusia tapoja suojella kuluttajia. Toukokuun täysistunnossa parlamentin jäsenet keskustelevat digitaalinen tulevaisuus Euroopassa. Raportissa keskitytään poistamaan esteitä digitaalisten sisämarkkinoiden toiminnalta ja parantamaan kuluttajien taiteellisen tiedustelun käyttöä.

Infografinen kuva kuluttajansuojasta Euroopan unionissa
Vahvistetaan kuluttajansuojaa  

Uusi kuluttaja-asialista

Myös parlamentti työskentelee uusi kuluttaja-asialista sstrategia vuosille 2020--2025 keskittyen viiteen alueeseen: vihreä siirtymä, digitaalinen muutos, kuluttajaoikeuksien tehokas täytäntöönpano, tiettyjen kuluttajaryhmien erityistarpeet ja kansainvälinen yhteistyö.

Mainos

Kestävän kulutuksen helpottaminen

- Ilmastoneutraaliuden tavoite vuodelle 2050 on EU: n prioriteetti, ja kuluttajakysymyksillä on merkitys - kestävän kulutuksen ja pyöreä talous.

Infografinen kuva eurooppalaisista tukee ilmastonmuutoksen torjumista
Kestävä kulutus  

Marraskuussa 2020 parlamentin jäsenet hyväksyivät a raportti kestävästä sinkusta markkinoiden kehotuksesta Euroopan komissiota perustamaan ns oikeus korjata tehdä korjauksista järjestelmällisiä, kustannustehokkaita ja houkuttelevia. Jäsenet vaativat myös tuotteiden käyttöiän merkitsemistä sekä toimenpiteitä uudelleenkäytön kulttuurin edistämiseksi, mukaan lukien ennalta omistettujen tuotteiden takuut.

He haluavat myös toimenpiteitä suunnitella tuotteita tarkoituksellisesti tavalla, joka tekee niistä vanhentuneita tietyn ajan kuluttua ja toisti vaatimukset yhteiselle laturille.

Mainos

Komissio työskentelee elektroniikkasääntöjen korjausoikeuden ja tuotteiden ympäristöjalanjälkeä koskevan lainsäädännön korjaamiseksi, jotta kuluttajat voivat vertailla niitä.

Tarkastelu Tavaroiden myyntiä koskeva direktiivi, joka on suunniteltu vuodelle 2022, selvitetään, voisiko nykyistä kahden vuoden oikeudellista takuuta pidentää uusille ja ennalta omistetuille tavaroille.

Syyskuussa 2020 komissio käynnisti kestävien tuotteiden aloite, uuden Circular Economy toimintasuunnitelma. Sen tavoitteena on saada tuotteet sopimaan ilmastoneutraaliin, resurssitehokkaaseen ja kiertotalouteen vähentämällä samalla jätettä. Siinä käsitellään myös haitallisten kemikaalien esiintymistä tuotteissa, kuten elektroniikassa ja ICT-laitteissa, tekstiileissä ja huonekaluissa.

Digitaalisen muutoksen tekeminen turvalliseksi kuluttajille

- digitaalinen muunnos muuttaa dramaattisesti elämäämme, mukaan lukien tapa tehdä ostoksia. EU: n kuluttajasääntöjen helpottamiseksi komissio ehdotti joulukuussa 2020 uutta Digitaalipalvelulaki, joukko sääntöjä kuluttajien turvallisuuden parantamiseksi kaikilla online-alustoilla EU: ssa, myös online-markkinapaikoilla.

Parlamentin jäsenet haluavat kuluttajien olevan yhtä turvallinen ostoksilla verkossa tai offline ja haluavat eBayn ja Amazonin kaltaisten alustojen tehostavan toimiaan väärennettyjä tai vaarallisia tuotteita myyvien kauppiaiden torjumiseksi ja lopettamaan palvelujaan käyttävät petolliset yritykset.

Parlamentin jäsenet ehdottivat myös sääntöjä käyttäjien suojelemiseksi haitallista ja laitonta sisältöä verkossa samalla kun turvataan sananvapaus ja kehotetaan laatimaan uudet verkkomainontaa koskevat säännöt, jotka antavat käyttäjille paremman hallinnan.

Kun otetaan huomioon tekoälyn vaikutukset, EU valmistelee sääntöjä sen hallitsemiseksi mahdollisuuksia ja uhkia. Parlamentti on perustanut erityisvaliokunnan ja korostaa ihmisläheisen lainsäädännön tarvetta. Parlamentti on ehdottanut tekoälyn siviilioikeudellista vastuuta koskevaa järjestelmää, jossa määritetään kuka on vastuussa, kun tekoälyjärjestelmät aiheuttavat vahinkoa.

Kuluttajien oikeuksien täytäntöönpanon vahvistaminen

EU-maat ovat vastuussa kuluttajien oikeuksien valvonnasta, mutta EU: lla on koordinoiva ja tukeva rooli. Sen käyttöön ottamien sääntöjen joukossa on direktiivi a kuluttajalainsäädännön parempi täytäntöönpano ja nykyaikaistaminen että kollektiivisia oikeussuojakeinoja koskevat säännöt.

Kuluttajien erityistarpeiden huomioon ottaminen

Haavoittuvat kuluttajat, kuten lapset, vanhukset tai vammaiset ihmiset, samoin kuin taloudellisissa vaikeuksissa olevat ihmiset tai kuluttajat, joilla on rajoitettu pääsy Internetiin, tarvitsevat erityisiä suojatoimia. Uudessa kuluttaja-asioissa komissio aikoo keskittyä Internetin saatavuuteen, taloudellisesti heikossa asemassa oleviin kuluttajiin ja lapsille tarkoitettuihin tuotteisiin liittyviin ongelmiin.

Komission suunnitelmat sisältävät enemmän offline-neuvoja kuluttajille, joilla ei ole internetyhteyttä, sekä rahoitusta velanhoitopalvelujen saatavuuden ja laadun parantamiseksi taloudellisissa vaikeuksissa oleville ihmisille.

Koska lapset ovat erityisen alttiita haitalliselle mainonnalle, parlamentti on hyväksynyt tiukemmat säännöt audiovisuaalisille mediapalveluille audiovisuaalisten mediapalvelujen osalta.

EU: ssa myytävien tuotteiden turvallisuuden takaaminen

Kuluttajat ostavat usein EU: n ulkopuolella valmistettuja tuotteita. Komission mukaan ostot EU: n ulkopuolisilta myyjiltä EU kasvoi 17 prosentista vuonna 2014 27 prosenttiin vuonna XNUMX 2019 ja uudessa kuluttajaohjelmassa korostetaan kansainvälisen yhteistyön tarvetta kuluttajansuojan varmistamiseksi. Kiina oli suurin tavaroiden toimittaja EU: hun vuonna 2020, joten komissio laatii heidän kanssaan toimintasuunnitelman vuonna 2021 verkossa myytävien tuotteiden turvallisuuden lisäämiseksi.

Marraskuussa 2020 parlamentti hyväksyi a päätöslauselma vaaditaan suurempia ponnisteluja sen varmistamiseksi, että kaikki EU: ssa myydyt tuotteet ovat turvallisia riippumatta siitä, ovatko ne valmistettuja EU: ssa tai sen ulkopuolella tai myydäänkö verkossa tai offline-tilassa.

Seuraavat vaiheet

Parlamentin sisämarkkina- ja kuluttajansuojavaliokunta valmistelee komission ehdotusta uuden kuluttaja-asialistan kannalta. Parlamentin jäsenten odotetaan äänestävän siitä syyskuussa.

Lue lisää 

Continue Reading

Laajakaista

Aika, jonka #EurooppaYhdistys voi sulkea pitkäaikaisista #digital-aukoista

Julkaistu

on

Euroopan unioni julkisti äskettäin eurooppalaisen osaamisohjelmansa, joka on kunnianhimoinen järjestelmä sekä työvoiman osaamiseksi että osaamisen täydentämiseksi. Oikeus elinikäiseen oppimiseen, joka on kirjattu Euroopan sosiaalisten oikeuksien pilariin, on saanut uuden merkityksen koronaviruspandemian seurauksena. Kuten työllisyydestä ja sosiaalisista oikeuksista vastaava komissaari Nicolas Schmit selitti: "Työvoimamme ammattitaito on yksi keskeisistä vastauksistamme elpymiseen, ja tarjoamalla ihmisille mahdollisuus rakentaa tarvitsemansa taidot ovat avain vihreään ja digitaaliseen valmistautumiseen. siirtymät ”.

Vaikka eurooppalainen blokki on usein tehnyt otsikoita ympäristöaloitteistaan ​​- etenkin Von der Leyenin komission keskipisteessä, Euroopan vihreässä diilissä -, sen on sallittu digitalisaation laskevan jonkin verran. Erään arvion mukaan Eurooppa käyttää vain 12 prosenttia digitaalisesta potentiaalistaan. Toteuttaakseen tämän laiminlyötyn alueen EU: n on ensin puututtava digitaaliseen epätasa-arvoon blokin 27 jäsenvaltiossa.

Vuoden 2020 digitaalitalouden ja yhteiskunnan indeksi (DESI), joka on vuotuinen yhdistetty arvio, jossa esitetään yhteenveto Euroopan digitaalisesta suorituskyvystä ja kilpailukyvystä, tukee tätä väitettä. Viimeisin kesäkuussa julkaistu DESI-raportti havainnollistaa epätasapainoa, joka on jättänyt EU: n digitaalisen tilkkutäkkeen eteen. DESI: n tietojen paljastamat jyrkät jakaumat - jakautuvat jäsenvaltioiden ja seuraavien välillä, maaseutu- ja kaupunkialueiden, pienten ja suurten yritysten tai miesten ja naisten välillä - tekevät täysin selväksi, että vaikka jotkut EU: n osat ovat valmiita seuraavaan sukupolven tekniikkaa, toiset ovat jääneet huomattavasti jälkeen.

Haukottava digitaalinen kuilu?

DESI arvioi digitalisoinnin viittä pääkomponenttia - liitettävyyttä, inhimillistä pääomaa, Internet-palvelujen omaksumista, yritysten integrointia digitaalitekniikkaan ja digitaalisten julkisten palvelujen saatavuutta. Näiden viiden kategorian välillä ilmenee selkeä rako parhaiten suoriutuneiden maiden ja pakkauksen pohjassa olevien maiden välillä. Suomi, Malta, Irlanti ja Alankomaat erottuvat tähtien esittäjiksi erittäin edistyneellä digitaalitaloudella, kun taas Italiassa, Romaniassa, Kreikassa ja Bulgariassa on paljon tekemistä.

Tämä kokonaisnäkymä digitalisaation kasvavasta kuilusta vahvistetaan raportin yksityiskohtaisissa osissa jokaisesta näistä viidestä luokasta. Esimerkiksi laajakaistapeitto, Internet-nopeudet ja seuraavan sukupolven pääsyvalmiudet ovat kriittisiä henkilökohtaiseen ja ammatilliseen digitaalikäyttöön - silti osa Euroopasta jää kaikilla näillä alueilla.

Laajakaistan käyttö on villisti erilaista

Laajakaistan kattavuus maaseutualueilla on edelleen erityinen haaste - 10 prosenttia Euroopan maaseutualueiden kotitalouksista ei edelleenkään ole kiinteän verkon peittämä, kun taas seuraavan sukupolven pääsyteknologia ei kata 41 prosenttia maaseudun kodeista. Siksi ei ole yllättävää, että huomattavasti harvemmalla maaseudulla asuvalla eurooppalaisella on tarvitsemansa digitaaliset perustaidot verrattuna suurempien kaupunkien maanmiehiin.

Vaikka nämä maaseutualueiden kytkentävajeet ovat huolestuttavia, varsinkin kun otetaan huomioon, kuinka tärkeitä digitaaliset ratkaisut, kuten tarkkuusviljely, ovat Euroopan maatalouden kestävyyden parantamiseksi, ongelmat eivät rajoitu maaseutualueisiin. EU oli asettanut tavoitteeksi, että vähintään 50 prosentilla kotitalouksista on ultranopeat (100 Mbps tai nopeammat) laajakaistaliittymät vuoden 2020 loppuun mennessä. Vuoden 2020 DESI-indeksin mukaan EU on kuitenkin selvästi alle merkinnän: vain 26 % eurooppalaisista kotitalouksista on tilannut tällaisia ​​nopeita laajakaistapalveluja. Tämä on ongelma käyttöönoton sijasta infrastruktuurin sijasta - 66.5 prosenttia eurooppalaisista kotitalouksista on verkon peittämä, joka pystyy tarjoamaan vähintään 100 Mbit / s laajakaistan.

Jälleen kerran, maanosan digitaalisen kilpailun edelläkävijöiden ja jälkeenjääneiden välillä on radikaali ero. Ruotsissa yli 60% kotitalouksista on tilannut erittäin nopean laajakaistan, kun taas Kreikassa, Kyproksessa ja Kroatiassa alle 10% kotitalouksista tarjoaa niin nopean palvelun.

Jäljellä olevat pk-yritykset

Samanlainen tarina vaivaa Euroopan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä), jotka edustavat 99 prosenttia kaikista EU: n yrityksistä. Vain 17% näistä yrityksistä käyttää pilvipalveluja ja vain 12% käyttää big data -analytiikkaa. Kun nämä tärkeät digitaaliset työkalut otetaan käyttöön niin alhaisella tasolla, eurooppalaiset pk-yritykset voivat jäädä paitsi muiden maiden yrityksistä - esimerkiksi 74% Singaporen pk-yrityksistä on todennut, että pilvipalvelut ovat yksi investoinneista, joilla on mitattavin vaikutus mutta menettää kentän suurempia EU: n yrityksiä vastaan.

Suuremmat yritykset piilottavat valtaosan pk-yritykset digitaalitekniikan integroinnissa - noin 38.5% suuryrityksistä hyödyntää jo edistyneiden pilvipalvelujen etuja, kun taas 32.7% luottaa big data -analytiikkaan. Koska pk-yrityksiä pidetään Euroopan talouden selkärangana, on mahdotonta kuvitella onnistunutta digitaalista siirtymistä Euroopassa ilman, että pienemmät yritykset lisäävät vauhtia.

Digitaalinen kuilu kansalaisten välillä

Vaikka Eurooppa onnistuisi kuitenkin kaventamaan nämä aukot digitaalisessa infrastruktuurissa, se merkitsee vain vähän
ilman inhimillistä pääomaa sen tukemiseen. Noin 61 prosentilla eurooppalaisista on vähintään digitaaliset perustaidot, vaikka tämä luku onkin hälyttävän alhainen joissakin jäsenvaltioissa - esimerkiksi Bulgariassa vain 31 prosentilla kansalaisista on edes perustavanlaatuiset ohjelmistotaidot.

EU: lla on edelleen vaikeuksia varustaa kansalaisiaan edellä mainitut perustaidot, joista on yhä enemmän tulossa edellytys monille työtehtäville. Tällä hetkellä vain 33 prosentilla eurooppalaisista on edistyneempiä digitaalisia taitoja. Tieto- ja viestintätekniikan (ICT) asiantuntijat puolestaan ​​muodostavat vähäisen 3.4 prosenttia EU: n kokonaistyövoimasta - ja vain yksi kuudesta on naisia. Ei ole yllättävää, että tämä on luonut vaikeuksia pk-yrityksille, jotka kamppailevat rekrytoida näitä erittäin kysyttyjä asiantuntijoita. Noin 1% Romaniassa ja Tšekissä toimivista yrityksistä ilmoitti ongelmista yrittäessään täyttää tietotekniikan asiantuntijoiden tehtäviä, mikä hidastaa epäilemättä näiden maiden digitaalisia muutoksia.

Viimeisimmässä DESI-mietinnössä tuodaan voimakkaasti esiin äärimmäiset erot, jotka jatkavat Euroopan digitaalisen tulevaisuuden estämistä, kunnes niihin puututaan. Eurooppalainen osaamisohjelma ja muut ohjelmat, joiden tarkoituksena on valmistaa EU: ta sen digitaaliseen kehitykseen, ovat tervetulleita askelia oikeaan suuntaan, mutta eurooppalaisten päättäjien tulisi laatia kattava järjestelmä koko ryhmän nopeuttamiseksi. Heillä on myös erinomainen tilaisuus tehdä niin - 750 miljardin euron elvytysrahasto, jota ehdotettiin Euroopan blokin auttamiseksi nousemaan koronaviruspandemian jälkeen. Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen on jo korostanut, että tähän ennennäkemättömään investointiin on sisällyttävä määräyksiä Euroopan digitalisaatiosta: DESI-mietinnössä on tehty selväksi, mitkä digitaaliset aukot on korjattava ensin.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa