Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Maailman aids-päivä 2013 - 1. joulukuuta: EU: n taistelu hiv / aidsia vastaan

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Maailman aids-päiväMitkä ovat viimeisimmät luvut HIV / aidsista EU: ssa ja sen naapurimaissa?

Mukaan HIV / aids-seuranta Euroopassa 2012 raportti1Vuonna 2012 uusien HIV-infektioiden määrä lisääntyi 8% edellisvuodesta WHO: n Euroopan alueella. Itä-Euroopassa ja Keski-Aasiassa nousu oli 9% ja EU: n ja Euroopan talousalueen (ETA) maissa lähes 5%.

Vuonna 2012 lähes 30,000 30 uutta HIV-tapausta ilmoitettiin 49 EU- ja ETA-maassa. XNUMX%: lla HIV-positiivisista testattiin diagnoosi myöhään tartunnan aikana. Tämä on huolestuttavaa, koska tiedämme, että jos henkilö saa antiretroviraalista hoitoa aikaisin, hänellä on parempi terveystulos ja hän ei todennäköisesti siirrä HIV: tä muille.

Mainos

Viime vuosien tapaan EU: ssa ja ETA-maissa suurin osa HIV-diagnooseista ilmoitettiin miehillä, jotka harrastavat seksiä miesten kanssa (MSM), ja sen jälkeen heteroseksuaalinen tartunta (40.4%) mukaan lukien heteroseksuaalisesti hankitut tapaukset -Saharan Afrikan maat. 33.8 prosentissa tapauksista lähetystapa oli tuntematon.

EU: n ja ETA-maiden miesten ja naisten suhde vuonna 2012 oli 3/2. 15–24-vuotiaiden nuorten osuus kaikista ilmoitetuista HIV-diagnooseista oli 10.6%, mutta tämä vaihteli suuresti Slovenian 4.4 prosentista Romanian 32.5 prosenttiin.

Mikä on HIV: n / aidsin tilanne maailmassa?

Mainos

Maailmanlaajuisesti HIV-tartunnan saaneiden määrä laski 33 prosenttia vuosina 2001–2012. Kuitenkin 2.3 miljoonaa ihmistä on edelleen HIV-tartunnan saaneita vuosittain, ja 1.6 miljoonaa heistä Saharan eteläpuolisessa Afrikassa, joka on alue, jota eniten tarttuu. taudista, ja siellä asuu 69% kaikista HIV-tartunnan saaneista ihmisistä maailmanlaajuisesti ja 91% kaikista uusista infektioista lasten keskuudessa. AIDS on johtava kuolinsyy Saharan eteläpuolisessa Afrikassa ja kuudes johtava kuolinsyy maailmanlaajuisesti.

Epidemian alusta lähtien maailmanlaajuisesti yli 65 miljoonaa ihmistä on saanut HIV-tartunnan ja yli 30 miljoonaa ihmistä on kuollut aidsiin. Nykyään yli 35 miljoonaa ihmistä elää HIV / aidsilla.

Tällä hetkellä yli 10 miljoonaa ihmistä maailmassa, lähinnä matalan ja keskitulotason maissa, saa hengenpelastavaa antiretroviraalista hoitoa. Tämä on melkein 20% enemmän kuin vuosi sitten. Tavoite varmistaa 15 miljoonan ihmisen hoito - tavoite, joka asetettiin YK: n vuonna 2011 antamassa HIV: n poliittisessa julistuksessa, on saavutettavissa.

Miten Euroopan komissio osallistuu HIV / aidsin torjuntaan?

Useat politiikat ja varat edistävät HIV: n / AID: n torjuntaa, esimerkiksi:

- Kehityspolitiikka ja rahoitus

Ihmisoikeuksien edistäminen ja kansalaisyhteiskunnan vahvistaminen ovat periaatteita, jotka tukevat EU: n kehitysyhteistyöpolitiikkaa. Nämä ovat perusedellytyksiä onnistuneille lähestymistavoille HIV: n / aidsin ehkäisemiseksi ja hoitamiseksi, erityisesti avainryhmissä.

EU tukee kehitysmaita niiden pyrkimyksissä parantaa kansalaistensa - erityisesti naisten ja lasten - terveyttä ja torjua merkittäviä sairauksia, kuten HIV / AIDS. Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi EU: n kehitysyhteistyöpolitiikka vahvistaa kehitysmaiden terveysjärjestelmiä tasapuolisen pääsyn tarjoamiseksi kattaviin terveyspalveluihin ja investointien terveydenhuoltojärjestelmien ulkopuolisille alueille, jotka vaikuttavat terveystuloksiin (esim. Ravitsemus, puhtaanapito, puhdas vesi). EU käyttää vuosittain keskimäärin 500 miljoonaa euroa kehitysrahastoistaan ​​terveydenhuoltoon.

Euroopan komissio on myös perustajajäsen aidsin, tuberkuloosin ja malarian torjunnassa (GFATM), joka on auttanut saavuttamaan vaikuttavia tuloksia näiden kolmen erityisen pandemian leviämisen rajoittamisessa. Globaalirahaston tuen ansiosta 5.3 miljoonaa HIV-tautia sairastavaa henkilöä saa tällä hetkellä hengenpelastavaa antiretroviraalista hoitoa. EU on yhdessä suurin rahaston rahoittaja, joka tarjoaa yli puolet kaikista tähänastisista varoista. Pelkästään Euroopan komissio on myöntänyt maailmanlaajuiseen rahastoon yli 1.1 miljardia euroa.

Ensi viikolla (2. – 3. Joulukuuta) globaalirahaston avunantajat kokoontuvat Washington DC: ssä ilmoittamaan lupauksistaan ​​kaudelle 2014--2016, mukaan lukien Euroopan komission sitoumus. Osuuksien odotetaan kasvavan huomattavasti.

- Terveyspolitiikka, virastot ja rahoitus

Komission vuonna 2009 antamassa tiedonannossa "HIV / aidsin torjunnasta EU: ssa ja sen naapurimaissa" ja sen toimintasuunnitelmassa esitetään EU: n toimet HIV-haasteen ratkaisemiseksi keskittyen tehokkaaseen ennaltaehkäisyyn, ensisijaisiin ryhmiin ja ensisijaisiin alueisiin, erityisesti Itä-Eurooppaan. Toimintaa toteutetaan yhteistyössä jäsenvaltioiden, kansalaisyhteiskunnan, YK: n järjestöjen ja EU: n virastojen kanssa.

HIV / AIDS-ajatushautomo (EU: n jäsenvaltioiden, naapurimaiden ja kansainvälisten järjestöjen kansalliset viranomaiset) ja HIV / AIDS-kansalaisyhteiskunnan foorumi (kansalaisjärjestöt ja verkostot kaikkialta Euroopasta) kokoavat yhteen kansalliset viranomaiset, korkeakoulut, kansainväliset järjestöt ja kansalaisyhteiskunnan EU: n HIV-toimintasuunnitelman toteuttamiseksi. Komissio laatii parhaillaan yhdessä jäsenvaltioiden ja kansalaisyhteiskunnan kanssa päivitettyä toimintasuunnitelmaa hiv / aidsin torjumiseksi.

Terveysohjelman kautta yhteisrahoitetaan joukko toimia ja hankkeita, joilla edistetään jäsenvaltioiden välistä yhteistyötä ja parannetaan hyvien käytäntöjen vaihtoa, esimerkiksi Yhteinen toiminta HIV: n ehkäisyn laadun parantamiseksi.

Uusi terveysohjelma 2014--2020, jonka ehdotettu budjetti on 446 miljoonaa euroa, on tarkoitus hyväksyä ensi vuoden alussa. Kuten edellisessä ohjelmassa, HIV: n / aidsin, tuberkuloosin ja hepatiitin torjunta on ensisijainen tavoite keskittyen hyvien käytäntöjen käyttöönottoon kustannustehokkaassa ennaltaehkäisyssä, diagnosoinnissa, hoidossa ja hoidossa.

Erikoisvirastot, kuten Euroopan tautien ehkäisy- ja valvontakeskus (ECDC) ja Euroopan huumausaineiden ja niiden väärinkäytön seurantakeskus (EMCDDA), tukevat jäsenvaltioita tehokkaassa valvonnassa sekä paremmissa ehkäisy- ja valmiusstrategioissa.

Vuonna 2013 on julkaistu kaksi raporttia, jotka ohjaavat tulevaa ennaltaehkäisyä Euroopassa. EMIS - Internet-kysely on European Men-Who-Have-Sex-With-Men julkaistiin toukokuussa 2013, ja raportti huumausaineriippuvuuteen liittyvien terveyshaittojen ehkäisemisestä ja vähentämisestä vuonna 2003 annettu neuvoston suositus julkaistiin lokakuussa 2013.

- Tutkimus- ja innovaatiopolitiikka ja rahoitus

Vuodesta 1987 lähtien EU on tukenut hiv / aids-tutkimusta monivuotisen tutkimuksen ja teknologisen kehittämisen puiteohjelman kautta. Seitsemännessä puiteohjelmassa (FP7 2007–2013) EU on investoinut lähes 160 miljoonaa euroa 28 yhteistyöhankkeeseen, jotka koskevat kansainvälistä HIV-tutkimusta hoitojen, ennaltaehkäisevien välineiden ja uuden diagnostiikan kehittämiseksi, testaamiseksi tai optimoimiseksi. Tämän ohjelman avulla EU rakentaa ja integroi eurooppalaisen tutkimuksen ja luo läheiset kumppanuudet EU: n ulkopuolisten eurooppalaisten tutkijoiden ja tutkimusryhmien välille.

Yksi EU: n rahoittama projekti - EuroCoord-huippuosaamisen verkosto, on tuonut yhteen HIV-kohortit ja -yhteistyöt sekä yhtenäisen asiantuntemuksen yli 100 instituutiosta ympäri Eurooppaa. Tämä verkosto on luonut suurimman yhteisen virtuaalitietokannan, jossa on tietoja yli 280.000 XNUMX HIV-tartunnan saaneelta. EuroCoord-toiminta optimoi HIV-potilaiden hallinnan ja tulokset ja parantaa potilaiden elämänlaatua pitkällä aikavälillä. EuroCoordin tuotoksissa on myös tietoa kansallisista ja kansainvälisistä HIV-hoidon ja -ehkäisyn suuntaviivoista, kliinisten tutkimusten suunnasta sekä lainsäätäjien ja sidosryhmien prioriteeteista.

- Eurooppalainen ja kehitysmaiden kliininen tutkimuskumppanuus (EDCTP) perustettiin vuonna 2003 16 Euroopan maassa, EU: ssa ja Saharan eteläpuolisessa Afrikan maassa taistelemaan kolmea köyhyyteen liittyvää tautia HIV: tä / aidsia, tuberkuloosia ja malariaa vastaan. Sen lähestymistapa on tukea valmiuksien kehittämistä ja kliinisiä tutkimuksia. Kumppanuus on helpottanut uusien tai todistamattomien lääkkeiden kliinisen kehittämisen nopeuttamista näitä sairauksia vastaan, ja tähän mennessä on osoitettu 68 miljoonaa euroa HIV-tutkimukseen, joka on mahdollistanut 30 kliinisen tutkimuksen aloittamisen parannetuilla hoidoilla ja uusilla rokotekandidaateilla.

Yksi huomionarvoinen menestys on "Kesho Bora -tutkimus erittäin aktiivisesta retroviruslääkkeistä (HAART) raskauden ja imetyksen aikana", mikä johti imeväisten HIV-infektioiden vähenemiseen 43% ja imetysinfektioiden leikkaamiseen yli 50%. Nämä havainnot vaikuttivat Maailman terveysjärjestön vuonna 2010 antamiin ohjeisiin HIV-äidin leviämisen estämisestä äidiltä lapselle.

EU viimeistelee parhaillaan seuraavaa tutkimusohjelmaa, Horisontti 2020 (2014--2020), jossa HIV-tutkimusta tuetaan edelleen. Vuosien 2014--2015 työohjelma edellyttää suuren eurooppalaisen foorumin perustamista HIV-rokotteiden tutkimukseen. Vuodella H2020 EDCTP siirtyy toiseen vaiheeseensa EU: n suunnitellulla rahoitusosuudella, joka on enintään 683 miljoonaa euroa.

- Kauppapolitiikka

EU tukee TRIPS-sopimuksen (immateriaalioikeuksien kauppaan liittyviä näkökohtia koskeva sopimus, 1991, WTO) määräysten joustavaa käyttöä, jotta matalan tulotason maat voivat hankkia hengenpelastavia (pakollisilla lisensseillä valmistettuja) geneerisiä lääkkeitä kolmansista maista. EU on johdonmukaisesti johtanut pyrkimyksiä elintärkeiden lääkkeiden saatavuuden lisäämiseksi kehitysmaissa ja tasapainon löytämiseksi uusien ja parannettujen lääkkeiden tutkimuksen edistämiseksi tarvittavien teollis- ja tekijänoikeuksien sekä tarpeen varmistaa, että lääkkeitä on saatavana köyhille maille, jotka kohtaavat kansanterveyttä kriisit.

Mitä EU tekee hiviin liittyvän leimautumisen torjumiseksi?

HIV-potilailla on usein leimautumista ja syrjintää. Tämä ei koske vain terveydenhuollon asetuksia, vaan myös työpaikkaa ja muita arkielämän tilanteita, kuten vakuutusturvan saanti tai pankkipalvelut. HIV: hen liittyvä leima ja syrjintä on vakava este HIV-aidsin torjunnassa, koska se voi estää ihmisiä testaamasta ja hakemasta hoitoa. Komissio on sitoutunut ryhtymään toimiin hiviin liittyvän leimautumisen voittamiseksi ja tavoittamaan tehokkaasti tärkeimmät väestöryhmät - sekä estämään hivin leviämisen että edistämään terveydenhuollon ja sosiaalipalvelujen riittävää tukea.

Komissio tukee ohjelmaa Euroopan HIV-testiviikko tänä vuonna (22.-29. marraskuuta). Tämän aloitteen tarkoituksena on vähentää HIV: hen liittyvää leimautumista, normalisoida testausta ja lisätä tietoisuutta.

Vuonna 2013 komissio järjesti kaksi tapahtumaa, joissa käsiteltiin syrjintää ja leimautumista terveydessä: yhteinen konferenssi UNAIDSin kanssa HIV: stä ja ihmisoikeuksista - "Oikeus terveyteen, oikeus elämään" toukokuussa Brysselissä ja työpaja Gasteinin Euroopan terveysfoorumissa. EU: n terveyskomissaari Tonio Borgin isännöimä '' Terveydenhuollon saatavuuden parantaminen ja syrjinnän torjunta keskittyen haavoittuvassa asemassa oleviin ryhmiin ''. Brysselissä 18. maaliskuuta 2014 pidettävä konferenssi '' Terveys Euroopassa - oikeudenmukaisemmaksi '' rakentuu keskustelut.

EU: n HIV / AIDS-strategia - mitä seuraavaksi?

Komission tiedonannossa HIV / aidsin torjunnasta EU: ssa ja sen naapurimaissa 2009–2013 ja siihen liittyvässä toimintasuunnitelmassa keskitytään tehokkaan ennaltaehkäisyn toimenpiteisiin, kohdennetaan avainväestöihin ja ensisijaisiin alueisiin, erityisesti Itä-Eurooppaan.

Tiedonannon riippumaton arviointi on käynnissä. Tulokset ovat saatavilla keväällä 2014, ja ne kertovat keskusteluista vaihtoehtojen kehittämiselle tulevaa EU: n HIV / aidsin torjunnan toimintakehystä varten. Samanaikaisesti komissio tekee parhaillaan yhteistyötä nykyisen toimintasuunnitelman päivittämiseksi HIV / aids-kansalaisyhteiskunnan foorumin, HIV / aids-työryhmän ja kansainvälisten järjestöjen, kuten UNAIDSin ja WHO: n, kanssa. Päivitetty toimintasuunnitelma on saatavilla tämän vuoden loppuun mennessä, ja se varmistaa EU: n poliittisen toiminnan jatkuvuuden, kunnes uusi kehys on kehitetty.

Lisätietoja Klikkaa tästä, tätä että tästä.

Yhteinen raportti Euroopan tautienehkäisy- ja valvontakeskuksen (ECDC) ja Maailman terveysjärjestön Euroopan aluetoimiston (WHO Euro), julkaistu 27. marraskuuta 11.

DSW: Maailman AIDS-päivä 2013: Aidsin loppu on ulottuvilla

 

Euroopan komissio

EU vetää pistokkeen kaapelin sotkusta

Julkaistu

on

IMCO, Parlamentin sisämarkkina- ja kuluttajansuojavaliokunnan puheenjohtajan Anna Cavazzinin (vihreät/EFA, DE) julkilausuma komission tänään esittämästä yhteisestä laturiehdotuksesta: ”Viimeisen vuosikymmenen aikana Euroopan parlamentti on vaatinut komissiota esittämään ehdotuksen yhteisestä laturista, jonka tarkoituksena on käsitellä sähköistä jätettä, helpottaa kuluttajien elämää ja antaa heille mahdollisuus tehdä kestäviä valintoja.

"Tämä aloite sisältää monia valiokunnallemme tärkeitä elementtejä, kuten latauspisteen yhdenmukaistamisen, joka mahdollistaa sisämarkkinoiden moitteettoman toiminnan, korkean kuluttajansuojan ja vähentää elektroniikkaromua.

"Meidän on vihdoin päästävä eroon laatikoissamme olevasta kaapelin sotkusta; meillä oli tarpeeksi, että reppussamme oli väärä latausjohto kuljettamallemme laitteelle. Yhtenäiset latauskaapelit auttavat kuluttajia säästämään rahaa ja säästämään planeetan resursseja.

Mainos

"Sähkö- ja elektroniikkalaitteet ovat edelleen yksi nopeimmin kasvavista jätevirroista EU: ssa. On erityisen tärkeää, että ehdotettuja sääntöjä ei sovelleta älypuhelimiin vaan myös tabletteihin ja muihin mobiililaitteisiin, kuten parlamentti pyytää. Nopean teknologisen kehityksen on oltava huomioon, varsinkin kun komissio on jo tuhlannut niin paljon aikaa.

"Parlamentti työskentelee nyt tämän lainsäädäntöehdotuksen parissa. Teemme kaikkemme varmistaaksemme sujuvan yhteistyön komission ja neuvoston kanssa päästäksemme sopimukseen, joka hyödyttää sekä eurooppalaisia ​​kuluttajia että teollisuutta Euroopan vihreän sopimuksen tavoitteiden saavuttamiseksi. sen ydin. ”

”Olemme kaikki olleet elämässämme tilanteissa, joissa esimerkiksi junassa älypuhelimeni akku on tyhjä, joten naapurini haluaisi lainata minulle laturin laitteestaan. Mutta se ei toimi, koska sillä on erilainen liitin ”, sanoi EPP -ryhmän jäsen Róża Thun, joka ehdotti viime vuonna Euroopan parlamentin päätöslauselmaa asiasta.

Mainos

”Tarvitsemme ratkaisun laatikoihin, jotka ovat täynnä hyödyttömiä latureita. Keskimääräinen EU-kansalainen tuottaa noin 16 kg sähköistä jätettä vuodessa. Ottamalla käyttöön yhden laturin kaikille pienille ja keskisuurille elektronisille laitteille voimme yrittää ratkaista tämän dramaattisen tilanteen ”, Thun korosti. "Tästä uudesta laista on suurta hyötyä eurooppalaisille kuluttajille, jotka eivät silloin joutuisi ostamaan uutta laturia aina, kun he ostavat uuden laitteen."

Tausta

Euroopan parlamentti ja sen sisämarkkina- ja kuluttajansuojakomitea (IMCO) ovat vaatineet yhteistä latausratkaisua jo vuosia ja pyytäneet komissiota jatkuvasti toimimaan sen mukaisesti oma-aloitteisten mietintöjen, päätöslauselmien ja komissaareille osoitettujen kysymysten avulla.

Vuonna 2014 parlamentti kannatti voimakkaasti yhteistä laturia kaikille matkapuhelimille radiolaitedirektiivin (RED) neuvottelujen aikana.

Sen jälkeen useat muut parlamentin aloitteet ovat suoraan tai välillisesti pyytäneet matkapuhelinlaturien standardointia, kuten a päätöslauselma 30. tammikuuta 2020 kehottaa komissiota ottamaan käyttöön "yhteisen laturin" standardin "kiireellisesti".

Lisäksi äskettäin päätöslauselma 10. helmikuuta 2021 Uudesta kiertotalouden toimintasuunnitelmasta Euroopan parlamentin jäsenet kehottivat komissiota ottamaan pikaisesti käyttöön yhteisen laturin älypuhelimille ja vastaaville laitteille, jotta voidaan parhaiten varmistaa standardoidut, yhteensopivat ja yhteentoimivat latausvaihtoehdot, ja pyysivät komissiota valmistelemaan laturien irrotusstrategian ja yhdenmukaistetut merkinnät.

Sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton sanoi: ”Laturit käyttävät kaikkia tärkeimpiä elektronisia laitteitamme. Yhä useammat laitteet myyvät yhä enemmän latureita, joita ei voi vaihtaa tai jotka eivät ole välttämättömiä. Me lopetamme sen. Ehdotuksemme ansiosta eurooppalaiset kuluttajat voivat käyttää yhtä laturia kaikkeen kannettavaan elektroniikkaansa - mikä on tärkeä askel mukavuuden lisäämiseksi ja jätteen vähentämiseksi. ”

Tänään (23. syyskuuta) komissio ehdottaa seuraavaa:

  • Yhdenmukainen latausportti elektronisille laitteille: USB-C on yleinen portti. Näin kuluttajat voivat ladata laitteitaan samalla USB-C-laturilla laitteen merkistä riippumatta.
  • Yhdenmukaistettu pikalataustekniikka auttaa estämään sitä, että eri valmistajat rajoittavat perusteettomasti latausnopeutta, ja auttaa varmistamaan, että latausnopeus on sama käytettäessä laitteeseen yhteensopivaa laturia.
  • Laturin myynnin eriyttäminen elektronisen laitteen myynnistä: kuluttajat voivat ostaa uuden elektronisen laitteen ilman uutta laturia. Tämä rajoittaa ei -toivottujen latureiden ostamista tai käyttämättä jättämistä. Uusien laturien tuotannon ja hävittämisen vähentämisen arvioidaan vähentävän elektroniikkaromua lähes tuhannella tonnilla vuosittain.
  • Parannettuja tietoja kuluttajille: tuottajien on annettava tarvittavat tiedot lataustehosta, mukaan lukien tiedot laitteen tarvitsemasta tehosta ja jos se tukee pikalatausta. Näin kuluttajien on helpompi nähdä, täyttävätkö heidän nykyiset laturinsa uuden laitteensa vaatimukset, tai auttaa heitä valitsemaan yhteensopivan laturin. Yhdessä muiden toimenpiteiden kanssa tämä auttaisi kuluttajia rajoittamaan ostettujen uusien laturien määrää ja säästämään 250 miljoonaa euroa vuodessa tarpeettomista laturiostoista.

EU: n yhteistä laturia voidaan käyttää seuraavissa laitteissa: matkapuhelimet, tabletit, digitaalikamerat, kuulokkeet, kuulokkeet, kannettavat kaiuttimet ja kannettavat videopelikonsolit.

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Koronavirus: Komissio allekirjoittaa sopimuksen monoklonaalisen vasta -ainehoidon toimittamisesta

Julkaistu

on

Komissio on allekirjoittanut yhteishankinnan puitesopimuksen lääkeyhtiö Eli Lillyn kanssa monoklonaalisen vasta -ainehoidon toimittamisesta koronaviruspotilaille. Tämä on viimeisin kehitys tässä ensimmäinen viiden lupaavan lääkkeen valikoima, jonka komissio julkisti EU: n COVID-19-hoitostrategian puitteissa kesäkuussa 2021. Lääke on parhaillaan Euroopan lääkeviraston jatkuvan tarkastelun alla. 18 jäsenvaltiota on allekirjoittanut yhteishankinnan jopa 220,000 XNUMX hoidon ostamiseksi.

Terveys- ja elintarviketurvallisuuskomissaari Stella Kyriakides sanoi: ”Yli 73% EU: n aikuisväestöstä on nyt täysin rokotettu, ja tämä määrä kasvaa edelleen. Mutta rokotteet eivät voi olla ainoa vastauksemme COVID-19-tautiin. Ihmiset edelleen tarttuvat ja sairastuvat. Meidän on jatkettava työtä sairauksien ehkäisemiseksi rokotteilla ja samalla varmistettava, että voimme hoitaa sen lääkkeillä. Tämän päivän allekirjoituksella saatamme päätökseen kolmannen hankintamme ja täytämme EU: n terapeuttistrategian mukaisen sitoumuksemme helpottaa COVID-19-potilaiden uusimpien lääkkeiden saatavuutta. ”

Vaikka rokotus on edelleen vahvin voimavara sekä virusta että sen muunnelmia vastaan, lääkkeillä on ratkaiseva rooli COVID-19-vasteessa. Ne auttavat pelastamaan ihmishenkiä, nopeuttamaan toipumisaikaa, lyhentämään sairaalahoitoa ja lopulta helpottamaan terveydenhuoltojärjestelmien taakkaa.

Mainos

Eli Lillyn tuote on kahden monoklonaalisen vasta-aineen (bamlanivimabi ja etesevimabi) yhdistelmä koronaviruspotilaiden hoitoon, jotka eivät tarvitse happea, mutta joilla on suuri vakavan COVID-19-riskin riski. Monoklonaaliset vasta -aineet ovat laboratoriossa kehitettyjä proteiineja, jotka jäljittelevät immuunijärjestelmän kykyä torjua koronavirusta. Ne sulautuvat piikkiproteiiniin ja estävät siten viruksen kiinnittymisen ihmissoluihin.

EU: n yhteishankintasopimuksen mukaisesti Euroopan komissio on tähän mennessä tehnyt lähes 200 sopimusta erilaisista lääketieteellisistä vastatoimista, joiden yhteenlaskettu arvo on yli 12 miljardia euroa. Eli Lillyn kanssa tehdyn yhteishankinnan puitesopimuksen mukaisesti jäsenvaltiot voivat ostaa yhdistelmävalmistetta bamlanivimabia ja etesevimabia tarvittaessa ja heti, kun se on saanut joko ehdollisen myyntiluvan EU: n tasolla Euroopan lääkevirastolta tai hätätilanteen käytön luvan asianomainen jäsenvaltio.

Tausta

Mainos

Tämän päivän yhteinen hankintasopimus seuraa Rochen kanssa 2. maaliskuuta 31 allekirjoitettua sopimusta tuotteesta REGN-COV2021, joka on Casirivimabin ja Imdevimabin yhdistelmä, ja sopimush Glaxo Smith Kline 27. heinäkuuta 2021 yhteistyössä VIR-biotekniikan kanssa kehitetyn sotrovimabin (VIR-7831) toimittamisesta.

EU: n COVID-19-hoitoja koskevan strategian, joka hyväksyttiin 6. toukokuuta 2021, tavoitteena on rakentaa laaja valikoima COVID-19-lääkkeitä, ja tavoitteena on saada kolme uutta lääkettä saataville lokakuuhun 2021 mennessä ja mahdollisesti kaksi muuta hoitoa vuoden loppuun mennessä. Se kattaa lääkkeiden koko elinkaaren tutkimuksesta, kehityksestä, lupaavien ehdokkaiden valinnasta, nopeasta viranomaishyväksynnästä, valmistuksesta ja käyttöönotosta loppukäyttöön. Se myös koordinoi, laajentaa ja varmistaa, että EU toimii yhdessä taatakseen lääkkeiden saatavuuden yhteisten hankintojen kautta.

Strategia on osa vahvaa Euroopan terveysunionia, ja siinä käytetään koordinoitua EU: n lähestymistapaa kansalaisten terveyden suojelemiseksi paremmin, EU: n ja sen jäsenvaltioiden varustamiseksi tulevien pandemioiden ennaltaehkäisemisessä ja torjunnassa sekä Euroopan terveysjärjestelmien kestävyyden parantamisessa. Strategia keskittyy COVID-19-potilaiden hoitoon, ja se toimii menestyksekkään EU: n rokotestrategian rinnalla, jonka kautta EU: ssa on hyväksytty turvallisten ja tehokkaiden rokotteiden käyttö COVID-19-tautia vastaan ​​tapausten tartunnan ehkäisemiseksi ja vähentämiseksi. sairaalahoitoprosentit ja taudin aiheuttamat kuolemat.

Strategia tuotti ensimmäisen tuloksensa 29. kesäkuuta 2021 julkistetaan viisi ehdokasta terapiaa joka voisi pian olla saatavilla potilaiden hoitoon kaikkialla EU: ssa. Nämä viisi tuotetta ovat kehittyneessä vaiheessa ja niillä on suuri mahdollisuus päästä kolmen uuden COVID-19-lääkkeen joukkoon saadakseen luvan lokakuuhun 2021 mennessä, mikä on strategian tavoite, edellyttäen, että lopulliset tiedot osoittavat niiden turvallisuuden, laadun ja tehokkuuden .

Globaali yhteistyö terapeuttisten asioiden parissa on ratkaisevaa ja keskeinen osa strategiaamme. Komissio on sitoutunut työskentelemään yhdessä kansainvälisten kumppaneiden kanssa COVID-19-lääkkeiden parissa ja asettamaan ne saataville maailmanlaajuisesti. Komissio tutkii myös, miten voidaan tukea terveydenhuollon tuotteiden valmistuksen suotuisaa ympäristöä ja samalla vahvistaa tutkimuskapasiteettia kumppanimaissa ympäri maailmaa.

Lisätietoja

EU: n terapeuttinen strategia

Koronavirusvaste

Turvalliset COVID-19-rokotteet eurooppalaisille

Continue Reading

koronavirusantigeenin

SURE: Raportti vahvistaa välineen onnistumisen työpaikkojen ja tulojen suojaamisessa

Julkaistu

on

- Komissio on julkaissut toisen kertomuksensa SUREn vaikutuksista, 100 miljardin euron välineestä, jonka tarkoituksena on suojella COVID-19-pandemiasta kärsineitä työpaikkoja ja tuloja.

Raportin mukaan SURE on onnistunut vaimentamaan COVID-19-pandemian aiheuttamia vakavia sosioekonomisia vaikutuksia. SUREn tukemien kansallisten työmarkkinatoimenpiteiden arvioidaan vähentäneen työttömyyttä lähes 1.5 miljoonalla ihmisellä vuonna 2020. SURE on auttanut hillitsemään tehokkaasti työttömyyden kasvua edunsaajajäsenvaltioissa kriisin aikana. SUREn ja muiden tukitoimenpiteiden ansiosta tämä työttömyyden kasvu on osoittautunut huomattavasti pienemmäksi kuin maailmanlaajuisen finanssikriisin aikana, vaikka BKT laski huomattavasti enemmän.

SURE on keskeinen osa EU: n kattavaa strategiaa kansalaisten suojelemiseksi ja COVID-19-pandemian kielteisten seurausten lieventämiseksi. Se tarjoaa taloudellista tukea lainoina, jotka myönnetään EU: lta jäsenvaltioille edullisin ehdoin kansallisten lyhytaikaisten työjärjestelmien rahoittamiseksi, vastaavia toimenpiteitä työpaikkojen säilyttämiseksi ja tulojen tukemiseksi-erityisesti itsenäisille ammatinharjoittajille-ja joitakin terveyteen liittyviä toimenpiteitä .

Mainos

Rahoitusapua on tähän mennessä hyväksytty yhteensä 94.3 miljardia euroa 19 jäsenvaltiolle, joista 89.6 miljardia euroa on maksettu. SURE voi edelleen tarjota lähes 6 miljardia euroa taloudellista apua jäsenvaltioille 100 miljardin euron kokonaismäärärahoista.

Tärkeimmät havainnot

Mainos

SURE on tukenut noin 31 miljoonaa ihmistä vuonna 2020, joista 22.5 miljoonaa on työntekijöitä ja 8.5 miljoonaa itsenäistä ammatinharjoittajaa. Tämä edustaa yli neljänneksen 19 edunsaajajäsenvaltion työllisten kokonaismäärästä.

Lisäksi noin 2.5 miljoonaa COVID-19-pandemiasta kärsivää yritystä on hyötynyt SURE-ohjelmasta, minkä ansiosta ne voivat pitää työntekijöitä.

Kun otetaan huomioon EU: n vahva luottoluokitus, edunsaajajäsenvaltiot ovat säästäneet SUREn ansiosta arviolta 8.2 miljardia euroa korkomaksuja.

Komissio keräsi vielä 36 miljardia euroa kolmen liikkeeseenlaskun jälkeen ensimmäisen kertomuksen laatimisen jälkeen maaliskuussa 2021. Nämä liikkeeseenlaskut ylimerkittiin. Kaikki varat on kerätty sosiaalilainoiksi, mikä antaa sijoittajille luottamusta siihen, että heidän rahansa käytetään sosiaaliseen tarkoitukseen, ja tekee EU: sta maailman suurimman joukkovelkakirjalainan liikkeeseenlaskijan.

Komissio esitti 4. maaliskuuta 2021 Suositus tehokkaasta aktiivisesta tuesta työllisyyteen COVID-19-kriisin jälkeen (EASE). Siinä hahmotellaan strateginen lähestymistapa siirtyä asteittain hätätoimenpiteiden välillä, jotka on toteutettu työpaikkojen säilyttämiseksi pandemian aikana, ja uusista toimenpiteistä, joita tarvitaan työpaikkojen täyttämiseksi. EASEn avulla komissio edistää työpaikkojen luomista ja siirtymistä työpaikasta toiseen, myös kohti digitaalista ja vihreää sektoria, ja kehottaa jäsenvaltioita käyttämään käytettävissä olevia EU-varoja.

Talous, joka toimii ihmisille Varapresidentti Valdis Dombrovskis sanoi: ”SURE -järjestelmä on osoittanut arvonsa ja täyttää edelleen tarkoituksensa. Loimme sen hätätilanteessa tukemaan ihmisten tuloja, suojelemaan heidän perheitään ja säilyttämään toimeentulonsa silloin, kun he sitä eniten tarvitsevat. Sen onnistumista voidaan mitata tämänpäiväisen raportin luvuilla, jotka osoittavat, että SURE onnistui pitämään monet miljoonat eurooppalaiset töissä pahimman kriisin aikana. Sillä on ollut merkittävä rooli Euroopan yleisessä vastauksessa, mistä meidän on myös kiitettävä kansallisia hallituksia. Pandemiasta poistuttaessa lähestymistapamme tulisi vähitellen keskittyä laadukkaiden työpaikkojen luomisen edistämiseen ja työpaikasta toiseen siirtymisen helpottamiseen koulutuksen ja muiden toimenpiteiden avulla. ”

Työpaikoista ja sosiaalisista oikeuksista vastaava komissaari Nicolas Schmit sanoi: ”SURE -väline on osoittautunut sekä innovatiiviseksi että välttämättömäksi. Se on loistava esimerkki Euroopasta, joka suojelee ja toimii ihmisten hyväksi. Tänään julkaistussa raportissa todetaan, että rahoituksen antaminen jäsenvaltioiden saataville SUREn kautta auttoi välttämään jopa 1.5 miljoonan ihmisen lisää työttömyyttä vuonna 2020. SURE auttoi estämään tämän virran. Nyt meidän on toimittava yhtä päättäväisesti ja nopeasti, jotta voimme ottaa käyttöön aktiivisen työmarkkinapolitiikan työllisyysrikkaiden elpymisiksi muuttuvilla työmarkkinoilla. ”

Tausta

Komissio ehdotti SURE -asetusta 2. huhtikuuta 2020 osana EU: n ensimmäistä vastausta pandemiaan. Neuvosto hyväksyi sen 19. toukokuuta 2020, ja se tuli saataville sen jälkeen, kun kaikki jäsenvaltiot olivat allekirjoittaneet takuusopimukset 22. syyskuuta 2020. Ensimmäinen maksu suoritettiin viisi viikkoa sen jälkeen, kun SURE oli saatavilla.

Talousarviosta ja hallinnosta vastaava komissaari Johannes Hahn sanoi: ”On rauhoittavaa, että SURE -ohjelmasta markkinoilta kerätyt rahat ovat auttaneet EU -maita saavuttamaan vaikuttavia tuloksia lyhyessä ajassa. Komission mielestä SURE on asettanut lainanottokohteen paljon suuremman NextGenerationEU: n elvytysvälineen puitteissa. Kun NextGenerationEU on toistaiseksi maksanut 49 miljardia euroa 13 EU -maalle ja muutama miljardi EU: n budjettiohjelmille, se varmistaa myös, että elpyminen toimii kaikkien kannalta. ”

Tämänpäiväinen kertomus on toinen neuvostolle, Euroopan parlamentille, talous- ja rahoituskomitealle (EFC) ja työllisyyskomitealle (EMCO) osoitettu SURE -raportti. SURE -asetuksen 14 artiklan mukaan komission on lain mukaan annettava tällainen kertomus kuuden kuukauden kuluessa siitä, kun väline tuli saataville. The ensimmäinen raportti julkaistiin 22. maaliskuuta 2021. Myöhemmät raportit tulevat kuuden kuukauden välein niin kauan kuin SURE on käytettävissä.

Talouskomissaari Paolo Gentiloni sanoi: ”Tämä toinen kertomus SUREn vaikutuksista vahvistaa tämän ennennäkemättömän solidaarisuusvälineen arvon. Luvut puhuvat puolestaan: 1.5 miljoonaa vähemmän työttömiä, 31 ​​miljoonaa työntekijää ja 2.5 miljoonaa yritystä ja yli 8 miljardia euroa korkosäästöjä. Olen ylpeä eurooppalaisesta menestystarinasta, joka on VARMA: menestystarina, johon meidän on rakennettava! ”

Komissio laskee liikkeeseen sosiaalisia joukkovelkakirjalainoja SURE-välineen rahoittamiseksi ja käyttää saaduilla varoilla takaisinlainoja edunsaajajäsenvaltioille. Lisätietoja näistä joukkovelkakirjoista sekä täydellinen yleiskatsaus kunkin liikkeeseenlaskun yhteydessä kerätyistä varoista ja edunsaajajäsenvaltioista on saatavilla verkossa tätä.

Lisätietoja

Toinen kertomus SUREn täytäntöönpanosta

SURE-verkkosivusto

Tietosivu SURE: sta

SURE-asetus

EU lainanottajan verkkosivustona

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa