Liity verkostomme!

Kokoukset

Lessons puuttua heikko tila COPD hoitoa Euroopassa ja tutkimuksen Horizon 2020

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

WCD_Logo_2013Merkitse Maailman Keuhkoahtaumatauti (COPD) Päivä 2013 (20 marraskuu), Euroopan COPD Coalition (ECC), ja European Federation of Allergy and Airways Diseases potilasjärjestöjä (EFA) järjesti tapahtuman puitteissa Liettuan puheenjohtajakauden neuvoston Euroopan unionin (EU). Konferenssi, jonka otsikkona Mikä rooli sairauksien ja potilaiden muokkaamisessa Horizon 2020? COPD tapaustutkimus potilaiden osallistumiseen, Keskusteli EU puiteohjelman tutkimusta ja innovaatiota - Horizon 2020, ja standardien mukainen ja COPD, joissa potilaan näkökulmasta.

COPD otettiin tapaustutkimuksena, koska tämä krooninen keuhkosairaus on lisääntynyt levinneisyys Euroopan väestön keskuudessa ja se on yksi maailman ennenaikaisista kuolemista johtavista syistä, mutta COPD: n tietoisuus on pitkälti riittämätön.

Missä määrin Horisontti 2020 - rahoitusväline, jolla pannaan täytäntöön Innovaatiounioni: EU: n aloite, jolla pyritään turvaamaan Euroopan maailmanlaajuinen kilpailukyky - soveltuu tautikohtaiseen tutkimukseen, joka oli korkealla keskustelun aikana. "Kun otetaan huomioon keuhkoahtaumataudin esiintyvyys sekä yhteiskunnallinen ja taloudellinen taakka, tietyille tämän tyyppisille sairauksille olisi ehdottomasti oltava jonkinlainen varojen jakaminen, joka on tähän mennessä alirahoitettu. Tällaisilla alueilla tutkijoiden olisi muuten vaikea kilpailla suurempien, vakiintuneiden tutkimusalojen kanssa. Lisäksi ennaltaehkäisyä ja potilaan painopisteitä on laiminlyöty liian kauan, ja ne tulisi siirtää dramaattisesti esityslistalle ", kertoi Mike Galsworthy Lontoon yliopistollisen sovelletun terveystutkimuksen osastolta.

Mainos

"Kello tikittää, kun on tarkoitus torjua akuutit puutteet keuhkoahtaumataudin hoidossa kaikkialla Euroopassa. Potilaille itselleen olisi annettava suurempi rooli tutkimuksen muotoilussa, esimerkiksi toimien käynnistämisessä - eli integroitumiseksi paremmin EU: n hankkeisiin -, jotta päättäjät ja terveydenhuollon ammattilaiset eivät joudu uudelleen saman kiven yli tarjotessaan potilaille potilasta, ”Kertoi Isabel Saraiva, COPD-potilas Portugalin keuhkoahtaumatautia ja muita kroonisia hengityselinsairauksia sairastavien yhdistyksestä (RESPIRA).

EFA: n raportti COPD-potilaiden hoidon vähimmäisvaatimukset Euroopassa käynnistettiin konferenssin aikana. "Kuten EFA: n julkaisussa korostetaan, keuhkoahtaumataudista kärsivät ja hengitystiesairaat kärsivät ihmiset ovat kärsineet jo vuosikymmenien ajan suurista eroista saamansa hoidon tasossa. Näiden eriarvoisuuksien voittamiseksi potilaskohtaiset ennaltaehkäisyä, diagnosointia, hoitoa ja kuntoutusta koskevat normit on mitattava paremmin. Tätä tietoa on käytettävä kiireesti potilaiden tulosten parantamiseksi ja parantamiseksi ", sanoi kansainvälisen perusterveydenhuollon hengityselinten ryhmän yleislääkäri Rupert Jones.

Tapahtuman aikana EFA: n esite '' Lentomatkojen mahdollistaminen hapella Euroopassa '' esiteltiin tapaustutkimuksena kroonista hengitystiesairautta sairastavien potilaiden jatkuvasta syrjinnästä.

Mainos

liiketoiminta

Eurooppa tarvitsee yhteiskunnallista yhteisymmärrystä vahvaan, dynaamiseen ja kestävään teolliseen muutokseen

Julkaistu

on

Teollisuus on aina muokannut jatkuvaa muutosta. Mutta jotkut muutokset ovat todellisia mullistuksia, kuten teollinen vallankumous 19issath vuosisata ja se, jota nyt kohtaamme: Teollisuus 4.0, 21in digitaalinen vallankumousst vuosisadalla. "Tulevaisuuden ennustaminen voi olla melkein mahdotonta, mutta meidän on varauduttava siihen": tämä oli tapahtuman paneelien viesti.

Erityisesti Eurooppa tarvitsee kattavan julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuden:

  • edistää pitkän aikavälin investointeja digitaaliseen teollisuuden muutokseen;
  • varmistaa jatkuvasti uudistuvat 4.0 taidot, elinikäinen oppiminen, laadukkaat työpaikat ja työmääräysten jatkuva suojelu uudella digitaaliaikalla;
  • edistää "digitaalisen osingon" oikeudenmukaista yhteiskunnallista jakamista;
  • yhteistyö kaikilla tasoilla ja arvoketjun varrella on ensiarvoisen tärkeää.

Euroopan talous- ja sosiaalikomitean (ETSK) teollisen muutoksen neuvoa-antava toimikunta (XMI) marraskuussa 16 juhli 15iath vuosipäivän konferenssilla 'Teollisesta muutoksesta yhteiskuntaan 4.0'.

Mainos

Tapahtuman avajaisena CCMI: n puheenjohtaja Lucie Studničná sanoi: "Euroopan on päästävä elinkelpoiseen sosiaaliseen yhteisymmärrykseen, jos 4.0-prosessin halutaan olevan vahva, dynaaminen ja kestävä. Teollisuuden muutos ja yhteiskunnalliset muutokset taitetaan yhteen ja sosiaaliset ja kansalaisvuoropuhelut ovat tärkeitä." Hän näki neljä tärkeää haastetta:

  • Yhden teollisuuden 4.0-toimintakehyksen luominen kaikille EU: n jäsenvaltioille, kyberturvallisuus hankkeen ytimessä;
  • teollisuuden ja palvelualojen ja yliopistojen välisen yhteistyön vahvistaminen;
  • työvoiman varmistaminen teollisuudelle 4.0.
  • kehittää 4.0 teollisuuden muutos, jossa on vähemmän "joustoturvaa" ja enemmän "turvallisuusjoustoa".

Count Etienne Davignon, erityinen vieras 15issath CCMI: n vuosipäivä ilmaisi pahoillaan, että teollisuudelle annettiin liian vähän merkitystä: "Nykyään teollisuudesta on tullut kuin hylätty lapsi. Yhteismarkkinoiden myötä EU ajatteli, että kaikki sujuu itsestään, mutta markkinat eivät ole riittävän vahvat. Markkinat tarvitsevat myös järjestää asiat. "

Euroopan nuorilla on keskeinen rooli sen teollisen tulevaisuuden muokkaamisessa. Tässä mielessä kreivi Davignon ehdotti yrittäjyyden opettamista lapsuudesta lähtien: "Yritysten ja koulujen on saatava yhteen ja oppisopimuskoulutuksella on oltava korkeampi asema yhteiskunnassa. Sen on oltava yhtä muodikasta olla oppisopimuskoulu kuin opiskelija, koska tarvitsemme molempia. "

Mainos

ETSK: n jäsen Joost van Iersel viittasi 4.0-muutoksen vaikutuksiin jo liiketoimintamalleihin. Uudentyyppisiä pk-yrityksiä syntyisi kaikilla tuotanto- tai palvelualoilla. Myös yhteiskunnan ja tuotantosektorin suhde muuttuisi, mikä luo kuluttajia uusiksi markkinaosapuoliksi. Siksi koulutuksen ja taitojen painottaminen oli ensiarvoisen tärkeää - mutta myös tärkeimpien sidosryhmien, kuten yksityisen ja julkisen sektorin, yritysten ja yliopistojen, yhteistyö: "Meidän on tehtävä se yhdessä tai hajoamme yhteiskunnana". hän varoitti.

CCMI: n kaksi perustajajäsentä Enrico Gibellieri ja Jacques Glorieux korostivat, että on tärkeää tuoda teollisuuden ja yhteiskunnan eri sektoreiden erilaiset kannat ja lisätä näin runsaasti ideoita: "Tämä kansalaisyhteiskunnan tieto on välttämätöntä ja sen pitäisi olla Euroopan päätöksenteon perusta. "

Orgalimen pääjohtaja Adrian Harris, joka edustaa alaa, joka työllistää suoraan lähes 0 miljoonaa ihmistä eri puolilla Eurooppaa ja jonka liikevaihto vuonna 11 oli 2 miljardia euroa, korosti Euroopan teollisuuden vahvuutta valmistukseen perustuvissa palveluissa: "Teollisuutemme on hyvät mahdollisuudet rakentaa vahvuuksiaan lisäämällä tuotannon, tuotteiden, prosessien ja palvelujen digitalisointia.Yhtenäismarkkinat, digitaaliset sisämarkkinat ja energiaunioni ovat tärkeitä asialistoja Euroopan teollisuudelle, mutta puuttuu vielä EU: n teollisuus käytäntö."

"Verrattuna Yhdysvaltoihin ja Kiinaan, Eurooppa on jäljessä teollisuudessa 4.0", sanoi Mark Nicklas kasvun pääosastosta. Tämä pätee erityisesti pk-yrityksiin, jotka ovat Euroopan teollisuuden ytimessä. Euroopan on investoitava tuotantolaitteisiin, mutta myös uusiin taitoihin sekä uusiin johtamisen ja työn muotoihin. Vaikka 62% yhdysvaltalaisista yrityksistä on valmistautunut nykyiseen muutokseen, vain 38% EU: n yrityksistä on valmis haasteisiin. Eurooppa on kuitenkin johtava puhtaan tuotannon alalla, mikä on etu Pariisin sopimuksen ja kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisten sitoumusten kannalta.

Wolfgang Greif piti tarpeellisena keskustella uudesta työnjaosta, uusista työoloista ja älykkäästä työajan lyhentämisestä. On myös tärkeää, että jokaisella - joko työssä tai työssä, vakaassa tai epävarmassa työssä - oli samat mahdollisuudet koulutukseen ja koulutukseen.

CCMI on Euroopan hiili- ja teräsyhteisön neuvoa-antavan komitean suora seuraaja. Se koostuu 51 ETSK: n jäsenestä ja 51 ulkopuolisesta edustajasta, ja se antaa syvällisiä poliittisia lausuntoja ja raportteja monista teollisuudenaloista, jotka perustuvat tiedonhankintamatkoihin, alakohtaisiin neuvotteluihin, kuulemistilaisuuksiin ja konferensseihin kansalaisyhteiskunnan sidosryhmien kanssa.

Continue Reading

Kokoukset

Liikenne ja televiestintä Neuvosto: 5-6 kesäkuu 2014

Julkaistu

on

668969-Sim-1391798038-242-640x480Tilanneselvitys televiestinnän yhtenäismarkkinoiden (TSM) asetuksen (Connected mantereella). Ministereitä pyydetään ottamaan huomioon a kertomus neuvottelujen tilasta Komission ehdotus luoda Connected MaanosaSyyskuu 2013 (IP / 13 / 828 MEMO / 13 / 779).

Keskeisiin kysymyksiin, kuten taajuuksia, verkkovierailuja, kuluttajansuojaa ja verkon puolueettomuutta, varapuheenjohtaja Kroes korostaa Komission ehdotus on äärimmäisen tärkeä kuluttajan suojelemiseksi samalla kun varmistetaan asianmukaiset investoinnit ja innovaatiot digitaalitalouteen. Hän muistuttaa ministereitä, kuten hän sanoi Euroopan parlamentille ennen huhtikuussa antamansa lausunnon antamista, että ehdotukset muodostavat tasapainoisen paketin ja että niiden tulisi välttää yrityksiä valita tiettyjä tekstin osia.

Varapuheenjohtaja Kroes toivoo, että neuvosto käsittelee kaikki komission ehdotuksen osat ennen kesälomaa, jotta sekä lainsäätäjät että komissio voivat aloittaa neuvottelut kolmikantaneuvotteluissa ja sopia tekstistä Italian puheenjohtajakaudella. Tämä neuvoston kokous on siis tärkeä tapa määritellä neuvoston yleinen lähestymistapa tulevina viikkoina.

Mainos

Väliraportti verkko- ja tietoturvaviraston (NIS) direktiivi (tietoverkkoturvallisuuteen yrityksille)

Johtaja Kroes toivottaa tilannekatsauksen direktiiviehdotuksesta varmistaa korkeatasoinen ja yhtenäinen verkko- ja tietoturva kaikkialla unionissa (NIS).

Euroopan komissio ehdotti NIS direktiivi helmikuussa 2013 osana EU Tietoverkkojen strategian (IP / 13 / 94). NIS direktiivi tekisi ICT verkkojen ja tietojärjestelmien turvallisempi vastaan ​​tietoverkkohyökkäysten ja cyber vaaratilanteita. Myös alle NIS, yrityksen vaadittaisiin nopeasti ilmoitettava asianomainen kansallinen viranomainen, jos on ollut tietoverkkorikollisuuden tapaus. Vastaanottaminen välittömän ilmoituksen mahdollistaisi kansallisen säädin varoittaa muita jäsenvaltioita ongelma; ja analysoida yhdessä tilannetta ja nähdä onko ongelma leviää muualle.

Mainos

Tilanneselvityksessä kuittaa tarpeen vaatia jäsenvaltioita vahvistamaan kansallisia valmiuksia ja vahvistaa riskinhallintaa ja avoimuutta koskevat vaatimukset EU: n tasolla. Vahva NIS direktiivi merkitsee myös vahvaa yhteistyötä sekä strategisen ja operatiivisen. Operatiivisen yhteistyön, raportissa tunnustetaan, että on olemassa erilaisia ​​näkemyksiä jäsenmaiden kesken. Johtaja Kroes aikoo pyytää jäsenvaltioita sitoutumista pitkän aikavälin tavoitetta tehdä operatiivisen yhteistyön todellisuutta.

Sopimus Asetus sisämarkkinoiden liiketoimiin liittyvästä sähköisestä tunnistamisesta ja luottamuksesta (eIDAS) (Ensimmäinen käsittely)

EIDAS-asetus (ks IP / 12 / 558) Vahvistavat Euroopan digitaalisten sisämarkkinoiden lisäämällä luottamusta ja mukavuuksia rajat ylittäviä ja monialaisia ​​sähköinen asiointi. Se antaa kattavan ja ennustettavissa oleva oikeudellinen kehys vastavuoroista tunnustamista sähköisen tunnistamisen ja sähköisten notariaattipalvelut - kuten sähköistä allekirjoitusta, tiivisteet, aikaleimat, rekisteröity toimitus, verkkosivujen autentikointi ja sähköisiä asiakirjoja.

Varapuheenjohtaja Kroes toivottaa tervetulleeksi sopimuksen, jonka neuvosto teki Euroopan parlamentin kanssa tästä asiakirjasta ja kehottaa virallisen hyväksynnän viimeistelyä mahdollisimman pian.

Voimaantulo toimenpiteitä, joilla vähennetään kustannuksia käyttöönottokustannukset nopeiden sähköisten viestintäverkkojen (rakennustekniikan direktiivi)

Lainsäädäntöprosessi nopeiden sähköisten viestintäverkkojen käyttöön liittyvien kustannusten vähentämistä koskevan direktiivin hyväksymiseksi on nyt saatettu loppuun (ks. MEMO / 14 / 150). Varapuheenjohtaja Kroes tuleeOnnittelen neuvostoa saavutettuaan tasapainoinen käsitellä Euroopan parlamentin direktiivi.

Suurnopeusverkot ovat digitaalisten sisämarkkinoiden selkäranka ja edellytys Euroopan kilpailukyvylle. Nämä Uusien sääntöjen tarkoituksena on vähentää jopa 30% kustannuksista tuloaan nopeiden Internet, joka voi yritysten pelastamiseksi € 40-60 miljardia ja laajentaa nopeiden laajakaistayhteyksien edelleen.

Nämä toimenpiteet ovat ratkaisevan tärkeitä, kun ne antavat uutta vauhtia nopean toiminnan käynnistämiselle nopea laajakaistayhteys Euroopassa ja auttaa saavuttamaan digitaalistrategian tavoitteet 2020: lle (ks IP / 14 / 609). Siksi johtaja Kroes aikoo kehottaa jäsenvaltioita panemaan täytäntöön ja tämän direktiivin mahdollisimman pian, ja odota, kunnes koko umpeutumista voimaansaattamisaikaa (1 tammikuu 2016).

Päivitetty ehdotus Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiiviksi julkisen sektorin elinten verkkosivustojen saatavuudesta (Ensimmäinen käsittely)

Euroopan komissio hyväksyi 3. joulukuuta 2012 ehdotuksen direktiiviksi julkisen sektorin elinten verkkosivustojen saavutettavuudesta (ks IP / 12 / 1305)Varapuheenjohtaja Kroes tunnustaa neuvoston suuren työmäärän, mutta kehottaa ministereitä noudattamaan Euroopan esteettömyyssitoumuksia, mukaan lukien digitaalistrategian tavoite julkisen sektorin verkkosivustojen saattamisesta kaikkien saataville vuoteen 2015 mennessä ja Yhdistyneiden Kansakuntien henkilöiden oikeuksien yleissopimuksen vammaisten kanssa.

Esittely Digitaalistrategian tulostaulu

Vice President Kroes esittelee äskettäin julkaistun Digitaalistrategia tulostaulu joka osoittaa 2009: n (ks IP / 14 / 609). Hän esiin keskeisiä havaintoja Internetin käyttö, verkkokaupoissa ja nopeiden laajakaistayhteyksien saatavuutta.

Erityisesti hän pyytää ministereitä auttamaan pk-yrityksiä ja aloittelijoita löytämään innovatiivisia tapoja käyttää Internetiä uusien liiketoimintamallien kehittämiseen, koska vain 14% pk-yrityksistä käyttää Internetiä myyntikanavana. Lisäksi varapuheenjohtaja Kroes kehottaa ministereitä käsittelemään digitaalisen taidon jakautumista siten, että kansalaisilla on oikeat taidot digitaalisten työpaikkojen täyttämiseen (ks. MEMO / 14 / 383).

Continue Reading

Kokoukset

Turkki liittyy Horizon 2020 tutkimus- ja innovaatio-ohjelma

Julkaistu

on

Turkish_flag_3705Turkki saa täyden pääsyn Euroopan unionin uuteen seitsemän vuotta kestävään tutkimus- ja innovaatio-ohjelmaan, Horisontti 2020 -ohjelmaan, tänään allekirjoitetun Istanbulin sopimuksen mukaisesti. Turkkilaisille tutkimusyksiköille assosiaatioaseman myöntämistä koskevan sopimuksen allekirjoittivat Euroopan komission tutkimus- ja innovaatiojohtaja Robert-Jan Smits ja Turkin tutkimuskeskuksen apulaispääsihteeri Ahmet Yücel. EU-asiat ministeriö. Turkki on EU: n kolmannen kumppanimaan tulla liittyvien Horizon 2020.

Tutkimus, innovointi ja tiede komissaari Máire Geoghegan-Quinn sanoi: ”Turkki on arvostettu kumppani. Sen dynaaminen liiketoimintaympäristö on täydellinen koepenkki innovatiivisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiselle, mikä tekee yhteistyöstä molempien osapuolten tutkijoille ja yrityksille hyötyä. Horisontti 2020 tarjoaa enemmän rahoitusta innovaatioille ja pienyrityksille kuin koskaan ennen, joten Turkilla on hyvät mahdollisuudet nähdä osallistumisensa ohjelmaan kasvavan. "

Turkki on liittynyt EU tutkimuksen puiteohjelmien vuodesta 2003. Alle viimeinen ohjelma (2007-13) yli 1,000 osuudet Turkin julkisten ja yksityisten laitosten joissakin 950 hankkeissa sai lähes € 200 miljoonan EU-rahoitusta. Näihin sisältyvät maailmanluokan tieteen hankkeita valitsemien Euroopan tutkimusneuvoston ja tukea nuorten tutkijoiden mukaan Marie-Skłodowska Curie. Oli myös yli 200 osuudet yhteisiin tutkimushankkeisiin Turkin pienten ja keskisuurten yritysten (pk).

Mainos

Edellisen puiteohjelman puitteissa jo menestyneiden pk-yritysten suuri määrä tekee Turkista houkuttelevan kumppanin Euroopan unionin tutkimusyksiköille, kun otetaan huomioon, että Horisontti 2020 -ohjelma keskittyy enemmän koko innovaatioketjuun laboratoriosta markkinoihin. Samanaikaisesti on odotettavissa, että Turkki käyttää Horisontti 2020 -ohjelmaan liittymistä mahdollisuutena vahvistaa tutkimuksen ja innovaatioiden valmiuksiaan kansallisella tasolla. Sen nykyinen T & K-investointien taso, joka on alle 1% suhteessa BKT: hen, on selvästi alle EU: n keskiarvon, joka on hieman yli 2% ja jonka se on asettanut itselleen vuodeksi 2023.

Sopimus, joka tulee voimaan, kun Turkin ratifioinnin, allekirjoitettiin läsnäollessa Turkin EU-ministeri Mevlüt Cavusoglu ja Tiede-, teollisuus- ja teknologiaministeri Fikri Isık alussa kahden päivän korkean tason konferenssin, jossa esitellään Horizon 2020 Turkin tutkimusorganisaatioille ja päättäjät. Yli 750 edustajaa Turkin yliopistojen ja yritysten on määrä osallistua tapahtumaan.

Samanaikaisesti sopimus Turkin kanssa, EU on parhaillaan tehdä assosiaatiosopimukset laajentumismaiden Länsi-Balkanin ja muiden naapurimaiden kanssa. ETA / EFTA-valtiot Norja ja Islanti liittyivät Horizon 2020 alussa toukokuussa.

Mainos

Tausta

Horizon 2020 on suurin EU: n tutkimus- ja innovaatio-ohjelman yhä lähes € 80 miljardia rahoitusta yli 7 vuosina (2014 ja 2020) - lisäksi yksityisiä investointeja että tämä raha houkuttelee. Se lupaa enemmän läpimurtoja, löydöt ja maailman ensimmäisiä ottamalla suuria ajatuksia laboratoriosta markkinoille.

Linkit

Horizon 2020 sivusto
Osallistuja Portal - portti EU: n tutkimusrahoitusta
EU ja Turkin väliset suhteet (EUH verkkosivusto)

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa