Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Poliittisten päättäjien sähköisten savukkeiden on "tuettava demokraattisesti valittujen parlamentin jäsenten tekemää päätöstä"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

sähkötupakkaTiistaina 12. marraskuuta Euroopan parlamentin, neuvoston ja komission päättäjät keskustelevat sähköisten savukkeiden sääntelystä kolmikantaneuvotteluissa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun sähköisten savukkeiden sääntelystä keskustellaan muodollisesti, koska Euroopan parlamentin jäsenet kaikkialta poliittiselta alueelta äänestivät ylivoimaisesti hylkäävät ehdotukset sähköisten savukkeiden sääntelemiseksi lääkkeinä.

Tämän keskustelun edessä, Totally Wicked, Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Saksassa toimiva elektronisten savukkeiden valmistaja, on kehottanut päätöksentekijöitä tukemaan parlamentin jäsenten päätöstä.

On 8 lokakuu, Parlamentin jäsenet äänestivät tarkistuksen 170 puolesta, jossa ehdotetaan sähköisten savukkeiden sääntelyä laajasti samalla tavoin kuin tupakkatuotteet. Tämän seurauksena parlamentin jäsenet ovat tehneet selväksi haluavansa sähköisten savukkeiden olevan edelleen yhtä vapaasti saatavilla kuin tupakkasavukkeet.

Mainos

Tämä oli tärkeä äänestys, koska elektroniset savukkeet eivät ole lääke; ne ovat kulutustuote. Yksinkertaisesti sanottuna ne ovat vaihtoehto tupakansavukeille.

Joillakin poliittisilla päättäjillä on tunnustettuna sähköisten savukkeiden edut.

 · Electronic-savukkeet voisivat olla portti lapsille tupakointitupakoiden tupakoinnille;

Mainos

· isopimaton mainonta houkuttelee tupakointia;

· some elektronisten savukkeiden valmistajat väittävät tuotteistaan ​​terveysväitteitä.

Riippumatta siitä, ovatko nämä huolenaiheet perusteltuja vai ei, tarkistuksessa 170 käsitellään kaikkia näitä asettamalla samalla erittäin tiukka sääntelyjärjestelmä sähköisten savukkeiden myyntiin ja valmistukseen.

Jos tarkistukseen 170 sisältyvistä ehdotuksista tulee laki, elektronisten savukkeiden myynti alle 18-vuotiaille ja sähköisten savukkeiden mainonta kielletään. Tarkistuksella 170 pakotettaisiin myös lääkkeitä koskevaa väitettä esittävän sähköisen savukkeen valmistajan säätämään kyseiset tuotteet lääketieteellisesti. Jos tämä säännös pannaan täytäntöön, se velvoittaisi vaatimaan vaatimustenmukaisuutta koskevia vaatimuksia nykyisiltä valmistajilta ja jakelijoilta, ja siinä käsitellään kaikkia ensisijaisia ​​huolenaiheita, joita lääkevalmisteen valvontaa etsivät ovat kannattaneet.

Totally Wicked on kirjoittanut kaikille päätöksentekijöille riippumatta siitä, kannattivatko ne elektronisten savukkeiden lääketieteellistä sääntelyä, ja kehotti heitä tarkastelemaan uudelleen tarkistusta 170 ja esittämään itselleen yhden yksinkertaisen kysymyksen: Mitä tarkistuksella 170 ei saavuteta, mikä vaatii tiukempia ja vahingollisia lääkevalvonnan järjestelmä?

Totally Wickin toimitusjohtaja Fraser Cropper sanoi: "Elektronisten savukkeiden tulisi olla vakaasti ja asianmukaisesti säänneltyjä, minkä vuoksi tämä tarkistus 170: n puolesta äänestäminen oli niin tärkeä ja miksi kaikkien poliittisten päättäjien, olivatpa ne sitten Brysselissä tai jäsenvaltioissa, pitäisi ottaa aikaa tutkia Jos tarkistus pannaan asianmukaisesti täytäntöön, tarkistuksessa 170 esitetyt ehdotukset edellyttävät vaatimusten noudattamista vaatimuksia nykyisiltä valmistajilta ja jakelijoilta, ja niissä otetaan huomioon kaikki ensisijaiset huolenaiheet, joita lääkelainsäädännön valvontaa hakevat ovat kannattaneet.

"Tämä tarkistus oli kova kompromissi, jonka sähkötupakka-ala oli halukas hyväksymään. Emme voi hyväksyä yrityksiä vahvistaa tätä tarkistusta. Toivon, että tiistain keskusteluihin osallistuvat päättäjät tukevat demokraattisesti valitut parlamentin jäsenet. "

Euroopan komissio

EU UNGA76: Kierrä

Julkaistu

on

EU on saanut päätökseen viikon intensiiviset keskustelut eri puolilta maailmaa olevien johtajien kanssa siitä, miten käsitellä yhdessä aikamme kiireellisimpiä haasteita: koronaviruspandemian torjuminen ja siitä toipuminen, ilmastonmuutoksen ja biologisen monimuotoisuuden häviämisen torjuminen, kestävä kehitys ja eroosio ihmisoikeuksista. 23. syyskuuta korkea edustaja/varapuheenjohtaja Josep Borrell (Kuvassa) antoi julkilausuman EU: n puolesta ministerikonferenssissa kattavan ydinkokeiden kieltosopimuksen (CTBT) artiklasta XIV. Katso lausunto tätä.

Hän toimitti myös videoviestin monenvälisyyden liiton kokouksessa. Kriisinhallintakomissaari Janez Lenarčič piti avauspuheenvuorot EU: n ja Belgian järjestämässä korkean tason tapahtumassa "Lasten suojelu, aseellisten konfliktien näkymättömät uhrit ja COVID-19". Ympäristö-, valtameri- ja kalastusasioista vastaava komissaari Virginijus Sinkevičius osallistui korkean tason tapahtumaan, jossa käsiteltiin kiertotalouden alueellisia näkökulmia. Myös Euroopan vihreän kaupan johtaja Frans Timmermans ja energiakomissaari Kadri Simson esittelivät 23. syyskuuta kolme energiapakettia YK: n korkean tason energia-alan vuoropuhelussa New Yorkissa yhteistyössä Kansainvälisen energiajärjestön ja kansainvälisen uusiutuvan energian viraston kanssa. Voit lukea siitä lisää tätä. Johtaja Frans Timmermans edustaa EU: ta virtuaalisessa YK: n elintarvikejärjestelmien huippukokouksessa. Hänen puheensa on saatavilla tätä.

Hän osallistui myös YK: n korkean tason energia-alan vuoropuheluun johtamisvuoropuheluun ”Vauhdittavat toimet maailmanlaajuisen energian saatavuuden ja nollapäästöjen saavuttamiseksi”. Lopuksi tiistaina 28. syyskuuta, kansainvälisistä kumppanuuksista vastaava komissaari, Jutta Urpilainen osallistuu YK: n pääsihteerin ja Kansainvälisen työjärjestön (ILO) järjestämään valtioiden ja hallitusten päämiesten kokoukseen työpaikoista ja sosiaalisesta suojelusta köyhyyden poistamiseksi. Kaikki lehdistön ja audiovisuaalisen materiaalin katsaukset viime viikolta ovat saatavilla EUHEurooppa että Consilium.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

Komissio ja Europa Nostra julkistavat Euroopan suurimmat perintöpalkintojen voittajat vuonna 2021

Julkaistu

on

Voittajat European Heritage Awards / Europa Nostra Awards, Euroopan suurin kunnia tällä alalla, kunnioitettiin Giorgio Cini -säätiön päämajassa Venetsiassa. Seremonia on yksi kohokohdista Euroopan kulttuuriperinnön huippukokous 2021 järjestetään 21. – 24. syyskuuta Venetsian maailmanperintökaupungissa. Merkittävä kuntoutus Urșin kylän puukirkko (Romania) on vuoden 2021 suuri voittaja: tuomaristo myönsi sille Grand Prix -palkinnon, kun taas suuri yleisö valitsi sen suosikkiperintöprojektikseen Euroopassa ja tämän vuoden Public Choice Award -palkinnon ylpeäksi voittajaksi. Noin 7,000 XNUMX kansalaista eri puolilta Eurooppaa äänesti verkossa Europa Nostran verkkosivuston kautta. Grand Prix -palkinnon saajat Europa Nostran hallitus riippumattoman suosituksesta asiantuntijoista koostuva tuomaristo, saavat kukin 10,000 euroa.

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: ”Onnittelen lämpimästi European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2021 -voittajaa heidän menestyksestään ja merkittävästä panoksestamme Euroopan Eurooppa -kulttuuriin. Voittajien kauaskantoiset vaikutukset kuvaavat Euroopan kulttuuriperinnön korvaamatonta panosta yhteiskuntaamme, talouteemme ja ympäristöön. Tällä hetkellä, kun Eurooppa on päättänyt rakentaa takaisin paremmaksi, nämä menestystarinat ovat todellinen inspiraatio ja voimakas esimerkki siitä, mitä me eurooppalaisina voimme saavuttaa yhdessä kohtaamistamme haasteista huolimatta. Toivon, että nämä palkinnot auttavat erinomaisia ​​hankkeitasi menestymään ja niillä on vielä tärkeämpi rooli Euroopan elvyttämisessä. ” 

European Heritage Awards / Europa Nostra Awards Komissio käynnisti ne vuonna 2002 ja Europa Nostra on johtanut niitä siitä lähtien. Palkinnot saavat tukea Luova Eurooppa Euroopan unionin ohjelmaa. Huippukokous edistää kahta keskeistä kansalaislähtöistä aloitetta, jotka EU: n toimielimet ovat käynnistäneet, nimittäin Uusi eurooppalainen Bauhaus ja Konferenssi Euroopan tulevaisuudesta. Lisätietoja voittajista ja aloitteesta tätä.

Mainos

Continue Reading

Horizon Europe

Islanti ja Norja ovat ensimmäiset Horisontti Eurooppa -ohjelmaan assosioituneet maat

Julkaistu

on

Islanti ja Norja ovat virallisesti liittyneet Horisontti Eurooppa -ohjelmaan, minkä ansiosta näiden kahden maan yksiköt voivat osallistua Euroopan 95.5 miljardin euron tutkimus- ja innovaatio -ohjelmaan samoin ehdoin kuin EU: n jäsenvaltioiden yhteisöt. Euroopan talousalueen sekakomitea, joka koostuu Islannin, Liechtensteinin, Norjan ja EU: n edustajista, teki tänään asiaa koskevan päätöksen Islannin ja Norjan osalta, mikä tekee niistä ensimmäiset Horisontti Eurooppa -ohjelmaan osallistuvista. Tämä on tilaisuus jatkaa ja syventää yhteistyötä tieteen, tutkimuksen ja innovoinnin alalla ja keskittyä yhteisiin painopisteisiin: kaksoisvihreä ja digitaalinen siirtymä, kansanterveys ja Euroopan kilpailukyky globaalissa ympäristössä. Yhteisillä toimilla pyritään ratkaisemaan arktisen alueen ympäristöongelmat, kehittämään vedyn ja hiilen talteenottoteknologioita, vauhdittamaan datavetoista innovointia ja paljon muuta.

Europe Fit for the Digital Age -liiketoiminnan johtaja Margrethe Vestager sanoi: ”Avoimuus ja yhteistyö muun maailman kanssa ovat avainasemassa strategiassamme luoda kriittinen massa tutkimukselle ja innovoinnille sekä nopeuttaa ja löytää ratkaisuja kiireellisiin maailmanlaajuisiin haasteisiin. Yhdistämällä voimamme Islannin ja Norjan kanssa aiomme toteuttaa joukon toimia vihreiden, digitaalisten ja kansanterveyttä koskevien tavoitteiden tukemiseksi. ” Innovaatioista, tutkimuksesta, kulttuurista, koulutuksesta ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: ”Toivotan Islannin ja Norjan lämpimästi tervetulleeksi Horisontti -Eurooppaan. He olivat Horisontti 2020 -puiteohjelman parhaiten menestyneitä, ja he osoittivat innovaatiojohtajuutta ja huippuosaamista kaikilla aloilla, kuten energia, ympäristö, elintarviketurvallisuus, terveys ja digitaalitekniikka. Odotan uusia läpimurtoja ja menestystarinoita tulevina vuosina! ”

Tämä yhteistyö korostaa ETA-sopimuksen merkitystä, sillä se mahdollistaa ETA-valtioiden täysimääräisen osallistumisen EU: n sisämarkkinoille ja tarjoaa perustan yhteistyölle muilla aloilla, kuten tutkimuksessa, teknologian kehittämisessä, ympäristössä ja kulttuurissa. Horizon Europe, EU: n tutkimus- ja innovaatio-ohjelma 2021--2027, on yksi tärkeimmistä välineistä Euroopan kansainvälisen yhteistyön strategian toteuttamiseksi: Euroopan maailmanlaajuinen lähestymistapa tutkimus- ja innovaatioyhteistyöhön. Ohjelma on avoin tutkijoille ja innovaattoreille ympäri maailmaa, joita kannustetaan tekemään yhteistyötä EU -kumppaneiden kanssa ehdotusten valmistelussa. Neuvottelut ovat käynnissä monien muiden EU: n ulkopuolisten maiden kanssa, jotka ovat ilmaisseet kiinnostuksensa liittyä Horisontti Eurooppa -ohjelmaan, ja lisää ilmoituksia tehdään tulevina viikkoina. Lisätietoja on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa