Liity verkostomme!

Euroopan parlamentti

Lääketieteelliset implantit: Parempi valvonta ja jäljitettävyys varmistaa potilaiden turvallisuuden

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

KuntotestausParlamentti hyväksyi tiistaina tiukemmat seuranta- ja sertifiointimenettelyt lääkinnällisten laitteiden, kuten rinta- tai lonkkamplantaattien, täydellisen noudattamisen ja jäljitettävyyden varmistamiseksi. Parlamentin jäsenet tiukensivat myös tietoja ja eettisiä vaatimuksia diagnostisista lääkinnällisistä laitteista, joita käytetään esimerkiksi raskauden tai DNA-testien yhteydessä. He alkavat nyt neuvotella lopullisista säännöistä jäsenvaltioiden kanssa.

Ehdotetulla lainsäädännöllä pyritään parantamaan potilaille ja hoitohenkilökunnalle annettavan tiedon avoimuutta ja vahvistamaan jäljitettävyyssääntöjä luomatta kuitenkaan lisärasitetta innovatiivisille pienille valmistajille.

"Puhumme tuotteista, joiden on tarkoitus auttaa potilaita heidän kärsimyksissään, sairaudessaan. Meidän tulisi auttaa lääkäreitä varmistamaan, että he käyttävät parhaita mahdollisia tuotteita, kun he haluavat auttaa potilasta. Tähän mennessä lääkärit ovat kertoneet meille, että sadat lonkkaproteesit ovat viallisia ja ne on poistettava uudestaan, mistä aiheutuu valtavia kustannuksia terveydenhuoltojärjestelmille ja potilaiden kärsimyksille. Tarvitsemme paremman järjestelmän ", sanoi esittelijä Dagmar Roth-Behrendt (S&D, DE).

Mainos

PIP-rintaimplanttien skandaalista opitut

Parlamentin tarkistukset vahvistaisivat kliinisten tietojen julkista saatavuutta sekä potilaiden että terveydenhuollon ammattilaisten keskuudessa, jotta he tietäisivät paremmin mitä tuotetta tulisi käyttää. Viimeaikaisten skandaalien jälkeen, joissa potilaiden, joilla on mahdollisesti viallisia implantteja, lukumäärä ei ollut tiedossa, parlamentin jäsenet haluavat, että potilaat saavat "implanttikortin" ja että heidät rekisteröidään, jotta heidät voidaan varoittaa, jos samankaltaisen tuotteen yhteydessä ilmoitetaan tapauksista.

Vain asiantuntijat voivat toimittaa CE-merkinnän

Mainos

Lääkinnällisten laitteiden arvioinnista vastaavat elimet luottavat usein alihankkijoihin. Jatkossa parlamentin jäsenten mukaan heillä pitäisi olla pysyvä sisäinen asiantuntijaryhmä, joka täyttää ajantasaiset pätevyysvaatimukset. Uuden ruumiinryhmän tulisi arvioida ”suuririskisiksi” katsottuja laitteita, esimerkiksi laitteita, jotka voidaan istuttaa ihmiskehoon.

Selkeämpi vastuu "kertakäyttöisten" laitteiden jälleenkäsittelystä

Joitakin lääkinnällisiä laitteita käytetään yleensä uudestaan ​​(esim. Stetoskoopit) ja toisia ei (esimerkiksi ruiskut), mutta monia laitteita, jotka on merkitty vain kertakäyttöisiksi, käytetään tällä hetkellä uudelleen muilla potilailla desinfioinnin jälkeen (esim. Tietyt katetrit tai pihdit). Parlamentin jäsenten mukaan henkilöiden tai laitosten, jotka haluavat käsitellä kertakäyttöistä laitetta, on pidettävä vastuussa ja varmistettava uudelleen käsitellyn laitteen jäljitettävyys. Delegoiduilla säädöksillä olisi laadittava luettelo laitteista, jotka eivät sovellu jälleenkäsittelyyn.

Sin vitro -diagnostiikkaan tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden turvallisuussäännöt

Erillisessä lainsäädännössä parlamentin jäsenet vahvistivat potilasturvallisuutta lääketieteellisissä diagnostisissa laitteissa, joita käytetään esimerkiksi raskaustestien, diabeteksen itsetestien sekä HIV- ja DNA-testien suorittamiseen. Parlamentti vaati eettisen komitean perustamista ja otti käyttöön säännöksiä potilaiden tietoon perustuvasta suostumuksesta ja geneettisestä neuvonnasta.

"Kyllä, todellakin, lääketieteellisten laitteiden maailmassa on ongelmia, ja tämä koskee myös diagnostiikkalaitteita. Markkinoilla on ollut jo vuosia HIV-testi, joka on antanut vääriä negatiivisia tuloksia, ja kaikki seuraukset johtuvat siitä, että verensiirrot tai erilaiset muut kontaktit ", sanoi parlamentin jäsen Peter Liese (EPP, DE).

Seuraavat vaiheet

Täysistunto äänesti neuvottelujen aloittamisesta neuvoston kanssa molemmista asioista tulevina viikkoina. Mahdolliset ensimmäisen käsittelyn sopimukset äänestetään sitten kansanterveysvaliokunnassa ennen kuin täysistunto pyytää lopullista hyväksyntää.

Continue Reading
Mainos

Euroopan parlamentti

EYE2021 verkossa: Osallistu ja muokkaa tulevaisuutta

Julkaistu

on

Jos olet 16–30 -vuotias ja haluat muokata Euroopan tulevaisuutta, osallistu EYE2021 -tapahtumaan verkossa ja kuule äänesi, EU-asiat.

Lokakuun ensimmäisen viikon aikana tuhannet EU: n nuoret siirtyvät Strasbourgin parlamenttiin European Youth Event (EYE), keskustella ja jakaa ideoita Euroopan tulevaisuuden muokkaamisesta.

Heillä on mahdollisuus osallistua paneelikeskusteluihin, työpajoihin, urheilutoimintaan, osastolle ja taiteellisiin esityksiin sekä vaihtaa ajatuksia asiantuntijoiden, aktivistien, vaikuttajien ja päättäjien kanssa.

Mainos

Osallistu virtuaalikokemukseen

Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla Strasbourgissa osallistuaksesi: EYE2021 sisältää myös paljon verkkotoimintaa.

Yhdistä verkossa minkä tahansa laitteen kautta tai lataamalla erillisen sovelluksen. Osallistu reaaliajassa ja vaihda ajatuksia tai ota yhteyttä myöhemmin.

Mainos

Jotta saat kaiken irti kokemuksesta, rekisteröidy alustalle, jolloin voit:

  • Verkostoidu muiden osallistujien, puhujien ja organisaatioiden kanssa: lähetä viestejä muille osallistujille ja jaa näkemyksesi puhujien/organisaation kanssa
  • Tutustu nuorisojärjestöihin ja opi lisää heidän työstään
  • Varaa aktiviteetit, joista olet kiinnostunut
  • Esitä kysymyksiä, jaa kommentteja, vastaa kyselyihin ja keskustele muiden osallistujien kanssa
  • Osallistu verkkokilpailuihin ja voita palkintoja


Toiminta verkossa alkaa 4. Voit seurata sitä sosiaalisessa mediassa hashtagin #EYE2021 avulla.

Tulevaisuus on sinun ja meidän

EYE2021 on myös huipentuma Euroopan parlamentin nuorisoneuvotteluprosessille Konferenssi Euroopan tulevaisuudesta. Jaa ideasi ennen 9. lokakuuta.

EYE2021 -osallistujat tutkivat ideoita työpajoissa ja äänestävät niistä. Tulokset sisällytetään raporttiin, joka esitetään konferenssin jäsenille ja syötetään poliittiseen keskusteluun.

EYE2021 

Continue Reading

Euroopan parlamentin vaaleissa

Saksalainen tuleva kuningasvalmistaja näkee laillisen kannabiksen, mutta vähän muuta SPD/Vihreät-liittouman kanssa

Julkaistu

on

By

Vapaiden demokraattien puolueen FDP -ehdokkaan Christian Lindnerin kyltti asetetaan hallitukseen Saksan 26. syyskuuta pidettävissä yleisvaaleissa Bonnissa, Saksassa 20. syyskuuta 2021. REUTERS/Wolfgang Rattay

Kannabiksen laillistaminen on ainoa asia, jonka Saksan vapaat demokraatit (FDP) voisivat helposti sopia vasemmistokeskisten sosiaalidemokraattien ja vihreiden kanssa, FDP: n johtaja on sanonut, kuulostaen viileältä mahdollisuudesta muodostaa ns. kirjoittaa Paul Carrel, Reuters.

Christian Lindner haluaa, että hänen yritysystävällisestä FDP: stä tulee kuningasvalmistajia sunnuntaina pidettävien kansallisten vaalien jälkeen, jolloin Euroopan suurimman talouden tuleva kehitys on vaakalaudalla 16 vuoden vakaan, keskustaoikeisen johtajuuden jälkeen Angela Merkelin johdolla.

Mainos

Vallassa vuodesta 2005, hän aikoo erota äänestyksen jälkeen.

Mielipidemittaukset osoittavat, että vasemmistokeskisten sosiaalidemokraattien (SPD) ja vihreiden liittoutuma FDP: n kanssa, joka on kutsuttu liikennevaloallianssiksi puolueensa punaisen, vihreän ja keltaisen värin vuoksi, on todellinen aritmeettinen mahdollisuus vaalien jälkeen.

Mutta kun Augsburger Allgemeine -lehti haastattelussa kysyi, mitä FDP: n olisi helpompi saavuttaa sosiaalidemokraattien (SPD) ja vihreiden kanssa kuin Merkelin konservatiivien kanssa, joita hän on lähempänä, Lindner vastasi yksinkertaisesti:

Mainos

"Kannabiksen laillistaminen."

Kun häntä pyydettiin mainitsemaan muita asioita, hän vastasi: "En voi ajatella monia tällä hetkellä."

Lindner, jonka puolue uskoo veronkevennyksiin ja kannabiksen laillistamiseen, sanoi olevansa epävarma siitä, mitä sosiaalidemokraattien liittokansleri -ehdokas Olaf Scholz edusti.

"En ole varma, mikä on hänen oma poliittinen kantansa", hän sanoi.

Scholzin SPD näki sen etumatka Merkelin konservatiiviin tiistaina (21. syyskuuta) julkaistussa kyselyssä, joka viittasi kiristyvään kilpailuun vain viisi päivää ennen vaaleja.

Continue Reading

Euroopan parlamentti

Euroopan tulevaisuus: Eurooppalaiset keskustelevat taloudesta, työpaikoista ja koulutuksesta Strasbourgissa

Julkaistu

on

Ensimmäinen neljästä Euroopan kansalaispaneelista kokoontui Strasbourgissa 17. – 19. Syyskuuta keskustelemaan taloudesta, koulutuksesta, kulttuurista ja digitaalisesta vallankumouksesta.

Yhteensä 200 ihmistä saapui Euroopan parlamenttiin Strasbourgissa aloittamaan prosessin, jonka avulla he voivat muotoilla suosituksia EU: n politiikoista Konferenssi Euroopan tulevaisuudesta.

Paneelin jäsenet, jotka valittiin satunnaisesti edustamaan EU: n monimuotoisuutta, tarkastelivat monenlaisia ​​aiheita, kuten taloutta, työpaikkoja, sosiaalista oikeudenmukaisuutta, koulutusta, kulttuuria, nuoria, urheilua ja digitaalista muutosta.

Mainos

Tervehdyspuheissaan Euroopan parlamentin jäsen Guy Verhofstadt, konferenssin johtokunnan puheenjohtaja, korosti tapahtuman historiallista luonnetta: ”Tämä on ensimmäinen kerta, kun eurooppalaista politiikkaa ei kehitetä kansalaisten vaan kansalaisten puolesta. Koskaan aikaisemmin tällaista demokraattista kokemusta ei ole järjestetty ylikansallisella, yleiseurooppalaisella tasolla. ”

Kokouksissa vuorottelevat keskustelut pienryhmissä ja keskustelut kaikkien parlamentin täysistunnossa istuvien jäsenten kanssa. Eri alojen asiantuntijat kertoivat näkemyksistään tärkeimmistä tapahtumista ja haasteista.

Ensimmäisen kolmen päivän istunnon aikana paneeli vahvisti viisi teemaa, joita käsitellään tarkemmin seuraavissa kokouksissa:

Mainos
  • Työskentelee Euroopassa
  • Talous tulevaisuutta varten
  • Oikeudenmukainen yhteiskunta
  • Oppiminen Euroopassa
  • Eettinen ja turvallinen digitaalinen muutos

Jokainen teema oli jaettu osa-aiheisiin. Seuraavien istuntojen aikana paneelin jäsenet jaetaan ryhmiin työskentelemään ala-aiheiden parissa sekä käymään laajempaa keskustelua kaikkien paneelin jäsenten kanssa.

Paneeli valitsi myös 20 edustajaa konferenssin täysistuntoon, jossa he esittävät paneelin johtopäätökset ja keskustelun EU: n toimielinten ja kansallisten parlamenttien edustajien kanssa.

Osallistujat pitivät tervetulleena tilaisuutta puhua EU: n ongelmista. Italialainen teini -ikäinen Claudia sanoi: ”Tämä on erittäin mielenkiintoista. En tiennyt paljon politiikasta ja taloudesta, mutta olen erittäin iloinen voidessani olla täällä, tavata ihmisiä eri kulttuureista ja keskustella monista eri ongelmista. "

Espanjalainen Eduardo sanoi: ”Se on ollut uskomaton kokemus. En tiennyt mitä odottaa, mutta en voinut koskaan kuvitella tällaista. Olisin voinut tehdä sen 20 vuotta sitten. "

Toinen istunto pidetään verkossa 5. – 7. Marraskuuta, ja kolmas pidetään henkilökohtaisesti 3. – 5. Joulukuuta Dublinissa.

Muut Euroopan kansalaisten paneelit aloittavat työnsä tulevina viikonloppuina. Toinen paneeli, joka keskittyy EU: n demokratiaan, arvoihin, oikeuksiin, oikeusvaltioon ja turvallisuuteen, kokoontuu 24. - 26. syyskuuta.

Kansalaisten paneelit 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa