Liity verkostomme!

Etusivu

Rohkaisevat merkit Yhdysvaltain malariarokotetutkimuksessa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

081208_malariaYhdysvaltain hallituksen terveystutkijat ovat raportoineet joitain onnistuneita indikaattoreita malariarokotteen alkutesteissä. Tutkimuksessa, johon osallistui alle 60 potilasta, rokote selvitti kolme tärkeää estettä: se on turvallinen ihmisille, tuottaa immuunivasteen ja tarjosi malariasuojaa aikuisille.

Marylandin biotekniikkayritys Sanaria Inc. on kehittänyt rokotteen. Kansallinen allergia- ja tartuntatautien instituutti (NIAID), yhteistyössä Walter Reedin armeijan tutkimuslaitoksen ja merivoimien lääketieteellisen tutkimuskeskuksen kanssa, arvioi Sanaria-tuotetta National Institute of Health (NIH) -laitoksessa lähellä Washingtonia.

1 terveellistä aikuista suostui olemaan ns. Vaiheen 40 kokeessa. Vapaaehtoisista 17 rokotetta sai rokotteen ja XNUMX ei. Rokotteen turvallisuuden varmistaminen on tässä kokeessa yksi tärkeimmistä tavoitteista, joten vapaaehtoisten rokotuksen jälkeen suonensisäisesti tutkijat antoivat viikon kulua nähdäksesi, ilmaantuivatko haittavaikutukset vai aiheuttaako malaria oireita. rokote.

Mainos

Koerokote tunnetaan nimellä PfSPZ Plasmodium falciparum, tappavin malariaa aiheuttavista loisista. PfSPZ on valmistettu elävistä mutta heikentyneistä itiöistä, tarttuvien malaria-itiöiden jälkeläisistä. NIAID-vapaaehtoisilla potilailla ei ollut merkkejä taudista sinänsä ensimmäisen viikon aikana, ja heille kehittyi vaihtelevia vasta-ainetasoja malariaa vastaan ​​riippuen saamansa PfSPZ-annoksen tasosta.

Kolme viikkoa sen jälkeen, kun vapaaehtoiset olivat saaneet viimeisen rokotuksen, tutkijat päästivät malariaa kantavat hyttyset irti ja hyönteiset purivat osallistujia. Tahallinen ihmisen malariainfektio kontrolloiduissa olosuhteissa on vakiomenetelmä malariarokotustutkimuksissa testin 8. elokuuta julkaiseman NIAID-lehdistötiedotteen mukaan.

Kaksitoista suurempia rokoteannoksia saaneista osallistujista ei saanut malariaa. Kolme suuriannoksisesta vapaaehtoisesta sai taudin, mutta sitä verrataan infektioon 16: lla 17: stä pieniannoksisen ryhmän osallistujasta.

Mainos

Toinen 12 osallistujaa ei saanut rokotetta lainkaan, ja 11 näistä vapaaehtoisista joutui malariaan.

"Tässä tutkimuksessa osoitimme periaatteessa, että itiöistä voidaan kehittää malariarokote, joka tarjoaa korkeatasoisen suojan ja joka valmistetaan käyttämällä hyviä tuotantotapoja, joita vaaditaan rokotteiden lisensoinnissa", kertoi tohtori Robert A. Seder. tutkimuksen tutkija NIAID Rokotteiden tutkimuskeskuksessa.

Vapaaehtoiset olivat kaikki NIH: n kliinisessä keskuksessa tutkijoiden odottaessa oireiden ilmaantumista. Osallistujat pysyivät siellä diagnoosin ja hoidon avulla malaria-lääkkeillä. Niiden kaikkien osoitettiin olevan tartuntavapaita kokeen lopussa.

Seder sanoi, että tutkimus on "lupaava ensimmäinen askel korkean tason suojan luomisessa malariaa vastaan". Tulevissa tutkimuksissa, hän lisäsi, yritetään löytää paras annos, aikataulu ja toimitusmenetelmä PfSPZ: lle. Vaiheen 1 tutkimuksessa potilaat saivat rokotteen suonensisäisesti, ei yleistä rokotustapaa. Rokotetta, joka vaatii injektion laskimoon, on monimutkaisempi antaa, erityisesti kun otetaan huomioon jotkut maaseudun ja alikehittyneet alueet, joissa malaria aiheuttaa eniten kärsimyksiä.

"Malarian maailmanlaajuinen taakka on poikkeuksellinen ja mahdoton hyväksyä", sanoi NIAID: n johtaja tohtori Anthony S. Fauci. "Tutkijat ja terveydenhuollon tarjoajat ovat saavuttaneet merkittäviä voittoja malarian karakterisoinnissa, hoidossa ja ehkäisyssä; rokote on kuitenkin pysynyt vaikeasti tavoiteltavana. Tämä tärkeä askel eteenpäin kannustaa meitä. "

Maailman terveysjärjestön (WHO) aiemmin tänä vuonna julkaistujen tilastojen mukaan maailmassa tapahtui vuonna 2010 noin 219 miljoonaa malariaa ja arviolta 660,000 5 malariaan liittyvää kuolemaa. Suurin osa malariakuolemista tapahtuu afrikkalaisissa lapsissa, jotka ovat vähintään XNUMX-vuotiaita.

NIAID-rokotetutkimus on vain yksi monista toimista, joita Yhdysvaltain hallitus tukee tämän taudin taakan vähentämiseksi. Presidentin Malaria Initiative (PMI) toimii 19 kohdemaassa Saharan eteläpuolisessa Afrikassa ja Aasian Suur-Mekongin seutukunnassa. Viimeisten seitsemän vuoden aikana PMI on työskennellyt yhdessä kansallisten hallitusten kanssa; Aidsin, tuberkuloosin ja malarian torjunnan maailmanlaajuinen rahasto; Maailmanpankki ja muut avunantajat taudin esiintymisen vähentämiseksi, mikä on tutkimusten mukaan myötävaikuttanut köyhyyden sukupolvelle. WHO: n vuoden 2012 maailman malariaraportti tarjosi todisteita menestyksestä malaria-vastaisessa kampanjassa, jossa arvioitu maailmanlaajuisten kuolemantapausten määrä on laskenut yli kolmanneksen vuodesta 2000 lähtien.

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa