Liity verkostomme!

Etusivu

Eurooppa, kuuntele nuoria potilaita!

Julkaistu

on

nuoret potilaat

Yli 25 nuoria potilaita useista EU - maista kokoontui 8. - 11. heinäkuuta 'EMPATHY' -seminaari, "Eurooppa tapaa nuoria potilaita". 15-25-vuotiaat nuoret aikuiset kertoivat erilaisista tarpeistaan ​​ja odotuksistaan.

Nuoret potilaat vaativat "kroonisen taudin" tunnustaminen syrjinnän perusteena. Marek sanoi: “Kävin työhaastattelussa, eikä työnantaja halunnut palkata minua, koska hän oletti, etten pystyisi hoitamaan tehtäviäni kunnoni takia. Lopulta hän harkitsi sitä uudelleen, mutta kieltäydyin ottamasta työtä, koska tunsin jo hylätyksi hänen ensimmäisen reaktionsa."Nuoria potilaita syrjitään kroonisesta sairaudesta, mutta myös heidän ikäänsä liittyvistä ongelmista. Tämän on kuuluttava nimenomaiseen säännökseen, joka suojelee heitä ja edistää heidän yhtäläisiä mahdollisuuksiaan.

Osallistujat tunnistivat tiedon puute tärkein este koska se johtaa väärinkäsitykseen. Yksi seminaarin roolipeleistä havainnollisti tätä esimerkillä kokousistunnosta: diabetesta sairastava opiskelija ei voinut tuoda verensokerimittaria mukanaan, ja toisella Crohnin oireyhtymää sairastavalla opiskelijalla ei ollut aikaa suorittaa tenttiään edestakaisin käymällä kylpyhuoneessa . "Tämä tapahtui vain siksi, että ulkopuolinen tutkija ei tiennyt heidän tilastaan ​​ja että se olisi voitu välttää”, Päätti nuori osallistuja.

Nuoret potilaat vaativat tietoisuutta heidän erilaisista tarpeistaan. Ratkaisuna he ehdottavat tiedotuskampanjoiden käynnistämistä ihmisten kouluttamiseksi ja auttamiseksi ymmärtämään, että heidän tilansa ei estä heitä työskentelemästä tai opiskelemasta tai elämästä normaalisti. tarvitsee vain säätää.

Toisaalta potilaiden on myös oltava tietoa omista oikeuksistaan pystyä ottamaan vastuun hoidossaan. He ovat tilansa asiantuntijoita, he pystyvät etsimään tietoa ja puolustamaan omia tarpeitaan. He tarvitsevat kuitenkin tukea terveydenhuollon ammattilaisilta ja heidän vanhemmiltaan. Erityisiä heidän kohtaamiaan haasteita ovat ilman huoltajaa siirtyminen 18-vuotiaana lasten hoidosta aikuisjärjestelmään ja vaikeudet saada terveydenhoitoa matkustettaessa tai Erasmus-ohjelmassa.

Lopuksi nuoret potilaat tarvitsevat a empatiaan perustuva suhde terveydenhuollon ammattilaistensa kanssa. "Kun lääkäri keskustelee vanhempieni kanssa tilastani, minua ei oteta huomioon ja tämä on töykeä”Sanoi Aneela. "Me nuorina potilaisina olemme ahdistuneita ja meillä on paljon kysymyksiä. Odotamme, että lääkärillä on tarvittava taitotapa sopeutua ja olla vuorovaikutuksessa kanssamme tunne”, Hän jatkoi.

Inhimillisemmän lähestymistavan terveydenhuollossa ja mukautetun tuen lisäksi potilasjärjestöillä on myös ratkaiseva rooli. Ne voivat auttaa nuoria potilaita toimimalla siltana heidän, heidän vanhempiensa ja terveydenhuollon ammattilaistensa välillä ja tarjoamalla vertaistukea.

Continue Reading

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa