Liity verkostomme!

Etusivu

Raportti yliopistojen kokonaiskustannuksista

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

EU: n toimittajan kirjeenvaihtaja

EDUYLIOPISTOT

Euroopan yliopistoyhdistys (EUA) on tänään julkaissut uuden raportin, jossa tarkastellaan ”täydellisten kustannusten” kehitystä Euroopan yliopistoissa. Otsikko ”Taloudellisesti kestävät yliopistot. Koko kustannuslaskenta: edistyminen ja käytäntö ”, julkaisun tarkoituksena on myös auttaa yliopistojen ammatinharjoittajia toteuttamaan täysi kustannuslaskelma esimerkkeinä hyvistä käytännöistä, ja samalla tarjoamaan tärkeätä tietoa päätöksentekijöille ja rahoittajille, etenkin Horisontti 2020 -puhelimen nykyiselle keskustelulle. .

Mainos

Kokonaiskustannukset - kyky tunnistaa ja laskea kaikki toiminnan suorat ja välilliset kustannukset - on tunnistettu kriittiseksi tekijäksi yliopistojen taloudellisessa kestävyydessä. Se on tullut yhä tärkeämmäksi monien yliopistojen nykyisten taloudellisten haasteiden seurauksena: vähentynyt julkinen rahoitus (monissa Euroopan maissa); muutokset rahoituksen jakamisessa (esim. tulosperusteiset elementit); yhteisrahoitusvaatimusten käytön lisääminen ja erilaisten tulolähteiden hallinta.
Julkaisu tarjoaa päivityksen täydellisten kustannusten toteutumisesta 14 eurooppalaisessa korkeakoulujärjestelmässä ja tarkastelee sen vaikutusta yliopistojen ja eri rahoittajien suhteisiin. Se osoittaa, että rahoitussäännöt ovat tärkeä tekijä kustannusten täysimääräisessä kehityksessä. 10: ssä 14: stä analysoidusta järjestelmästä seitsemännen puiteohjelman puitteissa täydet kustannusmenetelmät perustuvat kustannusten kattamismahdollisuudet ovat olleet tärkeä kehityksen veturi.
Täysimääräiset kustannuslaskentamenetelmät auttavat yliopistoja tunnistamaan toimintansa kokonaiskustannukset ja tarjoavat tietoa näyttöön perustuvalle päätöksenteolle yliopiston strategisella tasolla. Se antaa heille myös mahdollisuuden näyttää avoimella tavalla, kuinka he käyttävät rahaa ja mitkä ovat heidän toimintansa todelliset kustannukset. Siksi se tukee vastuuvelvollisuutta rahoittajiin nähden ja tarjoaa tietoja, joiden avulla voidaan ymmärtää järjestelmässä tarvittavaa riittävää rahoitustasoa.

Raportissa, joka yhdistää seitsemännessä puiteohjelmassa (modernisointiohjelmansa toteuttavat eurooppalaiset yliopistot - EUIMA) tuettavassa suuressa EUA-hankkeessa kerätyt todisteet ja muusta EUA: n rahoitustyöstä, päätellään, että viime vuosina on yleisesti ottaen edistytty huomattavasti täydet kustannukset. EUA: n työ on osoittanut, että joukko esteitä täysimääräisten kustannusten toteuttamiselle on kuitenkin edelleen olemassa.

Yleisimpiä ulkoisia esteitä ovat autonomian puute, oikeudelliset esteet ja se, että yliopistoilla on usein puutetta ulkoisesta taloudellisesta tuesta täysimääräisten kustannusten toteuttamiselle, mikä on prosessi, joka vaatii taloudellisten, teknisten ja henkilöresurssien lujaa sitoutumista.

Mainos

Raportti tarjoaa esimerkkejä yliopistojen hyvistä käytännöistä, joissa hahmotellaan periaatteet, jotka on otettava huomioon suunniteltaessa ja toteutettaessa kokonaiskustannuksia.
Yleisemmällä tasolla raportti korostaa useita asioita, jotka ovat ratkaisevan tärkeitä, jotta voidaan varmistaa täyden kustannuskehityksen jatkuva edistyminen korkeakoulujen kanssa:
• Yliopiston johtajuuden sitoutuminen.
• Koulutuksen tarve yliopistojen, viranomaisten ja rahoittajien välillä.
• Yhteisten periaatteiden tarve, mutta myös eri toteutusmallien joustavuus.
Kokonaiskustannukset ovat olleet yksi tärkeistä EUA: n taloudellisen kestävyyden työn pilareista, ja EUA jatkaa tämän työn eteenpäin viemistä kahdella uudella, vuoden 2012 lopussa käynnistetyllä hankkeella, DEFINE ja ATHENA.

EUIMA-hanketta on rahoittanut seitsemäs puiteohjelma (FP7) tukitoimella vuoden 2009 Valmiudet - Tiede yhteiskunnassa -ohjelmassa.

 

Anna van Densky

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa