Liity verkostomme!

Etusivu

Terveysmenot Euroopassa vuonna 2010 laskivat ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

terveysTerveysmenot henkeä kohti ja prosenttiosuus BKT: stä laskivat koko Euroopan unionissa vuonna 2010. Tämä on yksi OECD: n ja Euroopan komission uudesta yhteisestä raportista "Terveys lyhyesti: Eurooppa 2012". Vuosien 4.6–2000 keskimääräisestä 2009 prosentin vuosikasvusta terveydenhuoltomenot henkeä kohti laskivat -0.6 prosenttiin vuonna 2010. Tämä on ensimmäinen kerta, kun terveydenhuoltomenot laskevat Euroopassa vuodesta 1975.

Irlannissa terveysmenot laskivat 7.9% vuonna 2010, kun keskimääräinen vuotuinen kasvuvauhti oli 6.5% vuosina 2000–2009. Virossa terveysmenot henkeä kohti laskivat 7.3% vuonna 2010, kun kasvu oli yli 7% vuodessa vuodesta 2000. vuoteen 2009, vähentämällä sekä julkisia että yksityisiä menoja. Kreikassa arvioiden mukaan terveysmenot henkeä kohti laskivat 6.7% vuonna 2010, kääntäen 5.7%: n vuotuisen kasvun vuosien 2000 ja 2009 välillä.

Vaikka raportti ei osoita kriisin aiheuttamaa terveydentilan heikkenemistä, siinä korostetaan myös, että tehokkaat terveydenhuollon menot ovat välttämättömiä EU: n maiden terveysjärjestelmien perustavoitteen varmistamiseksi.

Mainos

Menot sairauksien ehkäisyyn ovat vain 3% kaikista terveysmenoista

Hallitukset leikkaavat akuuttihoidon rahoituksen suojelemiseksi paineita muita menoja, kuten kansanterveys- ja ehkäisyohjelmia. Vuonna 2010 menot olivat 3.2% pienemmät kuin vuotta aiemmin. Tämä tarkoittaa, että keskimäärin kaikissa EU-maissa vain 3% supistuvasta terveysbudjetista osoitettiin ennaltaehkäisy- ja kansanterveysohjelmiin sellaisilla aloilla kuin immunisointi, tupakointi, alkoholin juominen, ravitsemus ja liikunta. Raportissa painotetaan, että ennaltaehkäisyyn käytettävät menot voivat nyt olla paljon kustannustehokkaampia kuin tulevaisuuden sairauksien hoito.

Yli puolet aikuisista Euroopan unionissa on nyt ylipainoisia, ja 17% on lihavia. Lihavuusaste on kaksinkertaistunut vuodesta 1990 monissa Euroopan maissa ja on nyt 8 prosentista Romaniassa ja Sveitsissä yli 25 prosenttiin Unkarissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Lihavuus ja tupakointi ovat tärkeimpiä sydänsairauksien ja aivohalvauksen riskitekijöitä. Niiden osuus kaikista EU: n maiden kuolemista vuonna 36 oli yli kolmasosa (2010%).

Mainos

OECD: n ja Euroopan komission terveys yhdellä silmäyksellä: Eurooppa 2012 tarjoaa keskeiset indikaattorit terveydentilasta, terveyteen vaikuttavista tekijöistä, terveydenhuollon resursseista ja toiminnoista, hoidon laadusta, terveysmenoista ja rahoituksesta 35 Euroopan maassa, mukaan lukien 27 EU: n jäsenvaltiota, 5 ehdokasmaat ja 3 EFTA-maata.

Muita raportin tuloksia ovat:

Terveydenhuoltomenot suhteessa BKT: hen olivat korkeimmat Alankomaissa (12%) vuonna 2010, seuraavina olivat Ranska ja Saksa (11.6%). Terveydelle osoitettu osuus bruttokansantuotteesta oli keskimäärin 9.0% kaikissa EU-maissa, kun se vuonna 9.2 oli 2009%.

Lääkärit: Lääkäreiden määrä henkeä kohti on kasvanut lähes kaikissa EU: n jäsenvaltioissa viimeisen vuosikymmenen aikana keskimäärin 2.9: stä 1 000 asukasta kohti vuonna 2000 - 3.4: een vuonna 2010. Kasvu oli erityisen nopeaa Kreikassa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Terveydenhuollon työvoiman tuleva pula on kuitenkin edelleen vakava huolenaihe monissa Euroopan maissa.

Generalistien ja asiantuntijoiden välinen tasapaino: Lähes kaikissa maissa on nyt paljon enemmän asiantuntijoita kuin yleislääkäreitä, koska ei ole kiinnostunut perinteisestä ”perhelääketieteen” käytännöstä ja kasvavista palkkaeroista. Generalistojen hidas kasvu tai vähentyminen herättää huolen perusterveydenhuollon saatavuudesta tietyille väestöryhmille.

Anna van Densky

 

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa