Liity verkostomme!

general

BNPL ja kulutusmallit Taras Boykon asiantuntijanäkymin

SHARE:

Julkaistu

on

Osta nyt maksa myöhemmin -konsepti on aina kiinnostanut kuluttajia, mutta ajankohtana, jolloin budjetit ovat tiukat, konseptia otetaan käyttöön yhä useammissa tuotteissa. Kuluttajien käyttäytyminen muuttuu vastaavasti, kun ihmiset haluavat jakaa ostokustannukset pidemmälle ajanjaksolle. Kun sitä käytetään tehokkaasti, asiantuntijat uskovat, että se voi olla voitto/voitto yrityksille ja kuluttajille.

"Näemme avautumassa monia uusia mahdollisuuksia joustavammille ja mukautetuille maksuvaihtoehdoille", sanoo Taras Boyko, joka on eurooppalainen yrittäjä ja sijoittaja, jolla on yli vuosikymmenen kokemus rahoitusalalta ja Unkarin pankin perustaja. BankBee. "Asiakkaat haluavat yhä enemmän erilaisia ​​maksutapoja ja yritykset ovat valmiita tarjoamaan niitä", Boyko selittää.

BNPL:n nousu

BNPL:n avulla kuluttajat voivat tehdä ostoksia ja siirtää maksun myöhempään ajankohtaan jakaen kokonaiskustannukset pienempiin, hallittavissa oleviin eriin. Tämä maksutapa on saavuttanut merkittävää vetovoimaa viime vuosina, ja yritykset, kuten Klarna, Zip, Afterpay ja jopa Apple, ovat tarjonneet nollakorkoisia maksusuunnitelmia erilaisille kumppanikauppiaiden ostoille. Vuonna 2023 globaalien BNPL-markkinoiden arvo oli 30.38 miljardia dollaria, ja sen ennustetaan nousevan 167.58 miljardiin dollariin vuosina 2024–2032, kasvaen vuosittain 20.7 % Business Fortune Insightsin mukaan. 

Tämä BNPL:n käytön kasvu muuttaa dynamiikkaa sekä kuluttajien että jälleenmyyjien kannalta. Kuluttajille se demokratisoi luoton saantia, erityisesti niille, jotka eivät pidä perinteisistä luottokorteista tai joutuvat kohtaamaan haasteita perinteisten luottomuotojen turvaamisessa. Yhä ketterämmät maksupalvelut, jotka haluavat tarjota kevyempiä ehtoja, mukaan lukien alhaiset tai nollakorkoiset, antavat ihmisille enemmän vaihtoehtoja maksamiseen.

Fintech-sektorilla on ollut ratkaiseva merkitys nopeampien ja kätevämpien tilisiirtojen ja mukautuvien ehtojen tarjoamisessa, mikä voi auttaa kuluttajia valitsemaan tarpeisiinsa sopivimmat maksutavat. Mahdollisuus siirtää rahaa nopeasti, kätevästi ja edullisesti auttaa ihmisiä maksamaan tavalla, joka toimii heidän budjettinsa kanssa.

Mainos

"Tämä muutos kuluttajakäyttäytymisessä on erityisen selvä nuorempien väestöryhmien keskuudessa, jotka houkuttelevat BNPL-palveluita kiinteiden maksujensa, vähimmäiskorkojen ja yksinkertaistettujen hyväksymisprosessien vuoksi", lisää Taras BoykoLexisNexis Risk Solutions -yhtiön tilastot osoittavat, että 35-vuotiaita ja sitä nuorempia kuluttajia on 53 prosenttia BNPL-käyttäjistä verrattuna 35 prosenttiin perinteisistä luottokortin haltijoista. Erityisesti BNPL:n käytön hintakynnys alkaa 100 dollarista tai yli Z-sukupolven ja Millennialsin osalta ja 200 dollarista tai sen yläpuolelta sukupolven X ja boomer-lajien osalta. "Tämä data korostaa nuorempien kuluttajien kasvavaa suosiota BNPL-optioille, mikä osoittaa huomattavaa muutosta kulutustottumuksissa kohti jokapäiväisiä ostoksia." 

Mahdollisuuksien kolkut

Jälleenmyyjille tämä voi olla hieno uutinen. Joustavat maksuehdot lisäävät ihmisten määrää, joille he voivat myydä. Kun yhä useammat asiakkaat pystyvät maksamaan saman hinnan, mutta leviävät ajoissa, vähittäiskauppiaat ovat kasvattaneet tuotteidensa potentiaalisia markkinoita välittömästi.

BNPL tukee myös impulssiostokäyttäytymistä. Asiakkaiden ei enää tarvitse säästää tai viivyttää tarvittavan tuotteen tyytyväisyyttä, he viettävät vähemmän aikaa tuskailleen päätöksen suhteen ja tekevät todennäköisemmin nopean ostoksen.

BNPL-maksuvaihtoehtojen saatavuus lisää käsitystä kohtuuhintaisuudesta, mikä tarkoittaa, että opportunistinen ostokäyttäytyminen, joka yleensä liittyy alhaisiin hintoihin, voi ilmaantua ylemmäs elintarvikeketjussa. Kun asiakkaat tuntevat olonsa mukavammaksi ja tuntevat tämän vaihtoehdon, he voivat vaistomaisesti suosia kauppiaita, jotka ovat valmiita tarjoamaan joustavampia maksuvaihtoehtoja.

Luotonantajilla on myös mahdollisuus kasvattaa tulosta innovatiivisten tuotteiden ja maksuehtojen avulla. Kun asiakkaille on tarjolla enemmän vaihtoehtoja, jälleenmyyjät voivat parantaa personointia ja syventää sitoutumistaan ​​asiakkaisiin, mikä johtaa pidempiaikaisiin ja kannattavampiin suhteisiin.

”Nykyiset markkinat ovat muutoksen ja mahdollisuuksien markkinat. Oikein käsiteltynä BNPL voi laajentaa asiakkaiden valinnanvaraa ja luoda mahdollisuuksia jälleenmyyjille ja luotonantajille. Ihmiset haluavat uusia ja innovatiivisia maksuratkaisuja, ja fintech-sektorilla on erinomaiset mahdollisuudet tarjota niitä. Taras Boyko ylläpitää.

BNPL:n haasteet

Kuluttajakäyttäytymisen muuttumisesta tulee kuitenkin esiin toinenkin näkökohta. BNPL-konsepti tarjoaa ihmisille mahdollisuuden kokeilla ennen ostamista. Maksamalla vain talletuksen tai suostumalla kuukausittaiseen käsirahaan, heidän ei tarvitse ottaa riskiä ennakkokustannuksista ja he voivat kokeilla tuotetta ennen sitoutumistaan ​​pidemmäksi aikaväliksi.

Toisaalta tämä poistaa yhden ostoesteen. Kun hinnat ovat korkeat, asiakkaat suhtautuvat paljon varovaisemmin tuotteisiin, joihin he eivät ole täysin varmoja. Jakamalla nämä kustannukset ihmiset ovat halukkaampia ottamaan riskin ja kokeilemaan tuotetta tietäen, että he voivat aina palauttaa sen.

Lisäksi vähittäiskauppiaat ja luotonantajat voivat joutua suuremmalle riskille lainojen laiminlyönnistä. Henkilökohtaiset olosuhteet voivat muuttua nopeasti ja jos asiakas ei enää pysty hoitamaan lyhennyksiä, lainanantajat voivat joutua kantamaan huomattavia tappioita.

Kilpailun lisääntyessä tällä alalla palveluntarjoajat kilpailevat tarjotakseen houkuttelevampia tarjouksia. Tämä voi olla hyvä uutinen valinnan kannalta, mutta se voi saada kuluttajat yliarvioimaan tuotteiden kohtuuhintaisuuden ja tekemään kulutussitoumuksia, joita he eivät voi täyttää.

BNPL-palvelujen leviäminen ei ole jäänyt huomaamatta sääntelijiltä, ​​jotka ovat huolissaan siitä, että erilaisten maksurakenteiden yleistyminen voi heikentää kuluttajansuojaa. Jotta vähittäiskauppiaat voivat tyydyttää sääntelyviranomaisia ​​ja pitää kuluttajien luottamuksen korkeana, niiden on säilytettävä mahdollisimman suuri avoimuus.

Esimerkiksi Apple ilmoitti äskettäin suunnitelmistaan ​​raportoida Apple Pay Later -ohjelman kautta myönnetyistä lainoista Experianille, joka on yksi kolmesta Yhdysvaltain suurimmasta luottotoimistosta. "Raportoimalla Apple Pay Later -lainoista Experianille pyrimme edistämään suurempaa läpinäkyvyyttä ja vastuullista luotonantoa sekä lainanottajan että lainanantajan kannalta, samalla kun tarjoamme käyttäjille mahdollisuuden kasvattaa luottojaan", korosti Jennifer Bailey, Apple Payn varatoimitusjohtaja. ja Apple Wallet. Muut suuret lainanantajat eivät kuitenkaan ole toistaiseksi seuranneet Applen esimerkkiä. 

Lisäksi maailmanlaajuinen nouseva rahan hinta (rahoituskustannukset lainanantajille) luo toisen jännitteen BNPL-liiketoimintamalliin. Korkoerojen kuromiseksi luotonantajien olisi perittävä käyttäjiltä ja kauppiailta lisämaksuja. Viimeksi mainitut joutuvat nostamaan loppukäyttäjien hintoja. Tervehdys uudelle inflaatiokierteelle.

Sopeutuminen BNPL-trendeihin

Asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että osta nyt, maksa myöhemmin (BNPL) -tottumusten nousun odotetaan jatkuvan. BNPL:n viimeaikainen ja tuleva kasvu johtuu palveluntarjoajien kyvystä alentaa merkittävästi kustannuksiaan, mikä puolestaan ​​on laajentanut kuluttajien luottomahdollisuuksia. Tämä suuntaus muokkaa kuluttajien käyttäytymistä erityisesti nuorempien väestöryhmien keskuudessa ja tarjoaa uusia mahdollisuuksia vähittäiskauppiaille ja luotonantajille, jotka mukautuvat tähän joustavien maksuvaihtoehtojen kysyntään.

BNPL:n nopea laajentuminen tuo kuitenkin mukanaan myös haasteita. Lisääntynyt lainojen laiminlyönnin riski ja tarve lisätä avoimuutta ovat keskeisiä huolenaiheita, joihin on puututtava kuluttajien luottamuksen säilyttämiseksi. Markkinoiden kehittyessä sekä vähittäiskauppiaille että fintech-yrityksille on ratkaisevan tärkeää löytää tasapaino innovaation ja vastuullisen lainanantokäytännön välillä. Kestävän kasvun varmistaminen BNPL-sektorilla edellyttää näiden haasteiden huolellista hallintaa sekä kuluttajien että markkinoiden taloudellisen vakauden suojelemiseksi.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa