Liity verkostomme!

general

Audi Quattro: Vallankumous nelivetomaailmassa

SHARE:

Julkaistu

on

Audi tekee hienoja autoja, joo! Tiedämme sen. Ja heidän autonsa ovat kaikki luksusta huippuluokan autotekniikoilla ja ajoominaisuuksilla. Vaikka yritys on ollut edelläkävijä useissa innovaatioissa maailmanlaajuisessa autoteollisuudessa, yksi sen merkittävimmistä vaikutuksista on vallankumouksellinen nelivetojärjestelmä, joka debytoi Audi Quattrossa.

Audi Quattro oli ensimmäinen auto, jossa oli nelivetojärjestelmä; se esiteltiin vuonna 1980 Geneven autonäyttelyssä samana vuonna. Quattro osoitti poikkeuksellista pitoa uudella voimansiirrolla kanavoimalla tehon ja vääntömomentin kaikkiin neljään auton renkaaseen. Pian sen jälkeen, kun Quattro esitteli AWD-järjestelmän, monet muut uudet autot integroivat tekniikan.

Tänään tarkastelemme Audi Quattron vaikutusta nelivetojärjestelmien laajaan käyttöönotossa alalla.

Kuinka Audin 1980 Quattro laukaisi vallankumouksen autoteollisuudessa

1980-luvun alkuun asti Lancian ja Fordin takavetoiset ralliautot hallitsivat maailman rallia, mutta sitten tuli Quattro vuonna 1980 kääntämään asiat toisinpäin. Vaikka Quattron tarina juontaa juurensa vuoden 1977 talvikauteen, jolloin Audin insinööri Jorg Bensinger testasi Volkswagen Iltis Jeepin nelivetojärjestelmää.

Nähdessään suorituskyvyn Audin insinöörit lanseerasivat tehokkaamman nelivetoisen prototyypin; sitä kutsuttiin nimellä "A1", josta tuli välitön menestys esittelyssä. Kaiken tämän myötä yritys paransi nelivetojärjestelmäänsä ja lanseerasi sen sitten virallisesti vuoden 1980 Quattron kanssa.

Quattro oli välitön hitti ilmeisestä syystä. Siinä oli 147 kW:n 5-sylinterinen turbomoottori yhdistettynä nelivetojärjestelmään. Audi Quattro saavutti valta-aseman maailmanrallissa vuosina 1982–1984, ennen kuin muut autonvalmistajat pystyivät kehittämään omia nelivetojärjestelmiään.

Mainos

Vuosien mittaan Audi Quattro -nelivetojärjestelmä on kehittynyt kehittyneeksi teknologiaksi, jota käytetään käytännössä kaikissa Audi-malleissa (mutta ei vakiona). AWD:n menestyksen myötä 2-pyörävetojärjestelmät jäivät "perus"-varusteisiin, kun taas korkeammissa varustelutasoissa on vakiona neliveto.

On kulunut yli 40 vuotta siitä, kun Audi esitteli nelivetojärjestelmän, ja Audi Quattron nelivetojärjestelmän roolia ajodynamiikan mullistajana ja AWD-järjestelmän laajemman käyttöönoton pakottajana ei voi liikaa korostaa.

Tekikö Audi kaikki Quattron nelivetomallit?

Siitä lähtien, kun Audi Quattro debytoi vuonna 1980 ralliurheiluautona, kaikissa Audi Quattron malleissa oli nelivetojärjestelmä, mutta jokaisessa ajoneuvomallissa Audi räätälöi Quattro-voimansiirron tiettyjen sävelten mukaan. Kuitenkin, ei vain Quattro ollut Audin hienoin tuotanto, joka tekee heidän autoistaan ​​tehokkaita ja nopeita; mutta Audi valmistaa myös joitain parhaista autojen moottoreiden suodattimista.

Audin hiukkassuodatin on siinä erityinen se antaa moottorin käydä parhaimmillaan. Tämä suodatin voi tukkeutua tai vaurioitua useista syistä; On tärkeää vaihtaa Audi-ajoneuvon hiukkassuodatin, jos siinä on merkkejä viasta, jotta moottori voi jatkaa toimintaansa parhaimmillaan.

Mitä muuta on tiedettävä?

No, tärkeintä on, että Audin Quattro-järjestelmä pakotti maailmanlaajuiset autoteollisuuden jättiläiset rakentamaan ajoneuvoihinsa nelivetojärjestelmiä. Subarun kaltaisten automerkkien tiedetään käyttävän nelivetojärjestelmiä kaikissa ajoneuvomalleissaan. Nelivetojärjestelmillä kuljettajat ajavat sujuvammin ja suorittavat temppuja (jos haluavat).

Nelivetojärjestelmällä on myös monia etuja; Tästä syystä jotkut innostuneet autonomistajat, jotka saivat 2-vetoisen vanhoissa autoissaan, valitsevat jälkimarkkinoiden nelivetojärjestelmän (tai nelivetojärjestelmän). Quattro on Audin nimistö sen nelivetojärjestelmälle, muilla autonvalmistajilla on koodinimiä omalleen; Esimerkiksi Mercedesin nelivetojärjestelmä on nimeltään "4Matic".

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa