Liity verkostomme!

general

Wizz Air keskeyttää Venäjän ja Arabiemiirikuntien välisten lentojen uudelleenkäynnistämisen sosiaalisen median vastareaktion jälkeen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ukrainan hyökkäyksen alkamisen jälkeen Euroopan unioni on asettanut useita pakotteita Venäjää vastaan, mukaan lukien se, että eurooppalaiset lentoyhtiöt eivät saa liikennöidä Venäjälle ja Venäjältä.

Halpalentoyhtiö Wizz Air löysi tavan ohittaa kielto lentämällä Abu Dhabista. Wizz Air Abu Dhabi on unkarilaisen Wizz Airin tytäryhtiö, joka perustettiin vuonna 2019. Suurin osa emiraattiyhtiöstä kuuluu valtion omistamalle Abu Dhabi Developmental Holding Companylle (ADQ), kun taas Wizzillä on vain 49 % osakkeista, joten tytäryhtiön ei tarvitse noudattaa eurooppalaisia ​​määräyksiä.

Lentoyhtiön tiedottaja sanoi: "Wizz Air Abu Dhabi on kansallinen Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lentoyhtiö, joka toimii Yhdistyneiden arabiemiirikuntien kansallisten määräysten ja käytäntöjen mukaisesti. Lentoyhtiö jatkaa toimintaansa Moskovaan vastatakseen matkustajien tarpeisiin, jotka haluavat lentää Venäjälle ja Venäjältä Arabiemiirikuntien pääkaupungista. Kaikki Arabiemiirikuntien kansalliset lentoyhtiöt liikennöivät tällä hetkellä suoria lentoja Venäjälle.

Kuitenkin elokuun 19th Wizz Air ilmoitti keskeyttävänsä suunnitelmansa jatkaa lentoja Venäjän pääkaupungista Moskovasta Abu Dhabiin Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin. Lausunnossaan, jossa Wizz Air lykkäsi lentoja toistaiseksi, ei maininnut sosiaalisen median vastareaktiota, joka sisälsi joitakin kehotuksia boikotoimaan lentoyhtiötä, vaan viittasi vain "toimialan toimitusketjun rajoituksiin".

Unkarin ulkoministeriön virkamies ja Viktor Orbánin Fidesz-puolueen jäsen kertoi viime viikkoina Venäjän valtion omistama Gazprom, joka on lisännyt virtauksia Unkariin TurkStream-putken kautta.

Skandaalien pilaama yritys

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Wizz Air joutuu kritiikin kohteeksi. Vuonna 2003 perustetusta Wizz Airista tuli nopeasti Euroopan nuorin suuri lentoyhtiö EU:n laajentumisen ansiosta. Unkari ja 9 muuta Itä-Euroopan maata liittyivät poliittiseen blokkiin seuraavana vuonna.

Mainos

Huolimatta jatkuvasti korkeista voitoista vuodesta 2010 lähtien, yritys nousi äskettäin otsikoihin raportoituaan 285 miljoonan euron tappioista ja yhtiön unkarilaisen toimitusjohtajan József Váradin. on tullut tuleen aiemmista kommenteista lakosta ja työntekijöiden ammattiliitosta.

Tanskalainen eläkesäätiö AkademikerPension myi aiemmin tänä vuonna osuutensa halpalentoyhtiöstä työntekijöiden väitettyjen "ihmis- ja työoikeuksien loukkausten" vuoksi.

European Cockpit Association, joka edustaa suurinta osaa Wizz Airin lentäjistä, kritisoi äskettäin Wizz Airin toimitusjohtajaa Jozsef Varadia sen jälkeen, kun esiin tuli video, jossa hän kertoi lentäjille ja miehistölle: "Olemme kaikki väsyneitä, mutta joskus vaaditaan ylimääräistä kilometriä."

Euroopan lentoturvallisuusvirasto (EASA) ilmoitti myös tutkivansa Wizz Airia ja sitä, painostaako se ohjaamomiehistöä jättämään huomiotta väsymys. Se totesi lausunnossaan, että "EASA tunnustaa, että väsymys voi olla vakava turvallisuusriski, ja se on tunnistettava ja sitä on vähennettävä asianmukaisesti. Tutkimme parhaillaan syytöksiä selvittääksemme, ovatko lisävalvontatoimenpiteet tarpeen ja mitkä ovat." 

Matkustajien kannalta ongelmat ovat syvemmällä lentoyhtiön sisällä, etenkin kun on kyse sen vastuista lentojen peruuntuessa tai myöhästyessä. Esimerkkejä matkustajien laskeutumisesta eri paikkoihin tai huonoista kokemuksista lentoyhtiöstä on tullut esille mediassa johtuen siitä, että yhtiö toimii tiukoilla marginaaleilla eikä sillä ole kykyä hallita miehistöihin tai lentokoneisiin liittyviä ongelmia.

Nämä ongelmat aiheuttavat myös vakavia ongelmia yritykselle sen pyrkiessä laajentumaan uusille markkinoille. Aiemmin tänä vuonna Yhdysvaltain liikenneministeriö (DOT) hylkäsi Wizz Airin hakemuksen Foreign Air Carrier Permit (FACP) -lupahakemuksesta, joka antaa ulkomaisille lentoyhtiöille mahdollisuuden aloittaa lentoja Yhdysvaltoihin. WizzAir ei saanut lupaa Yhdysvaltain lennoille, koska se oli huolissaan sen turvallisuusvalvonnasta.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa