Liity verkostomme!

general

4-päiväinen työviikko on tulossa Belgiaan

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Helmikuussa 2022 ilmoitettiin, että Belgian työntekijät olisivat oikeutettuja pyytää nelipäiväistä työviikkoa.

Lisäksi belgialaiset työntekijät saavat myös sammuttaa laitteensa ja olla vastaanottamatta työhön liittyviä puheluita tai sähköposteja virka-ajan ulkopuolella ilman, että heitä rangaistaan. Tämä on jatkoa aikaisemmasta direktiivistä, jossa liittovaltion virkamiehille annettiin "oikeus katkaista yhteys" ja olla vastaamatta puheluihin tai sähköposteihin. työajan ulkopuolella.

Belgian pääministeri Alexander de Croo sanoi, että monipuoluehallituksen hyväksymän uudistuspaketin perusteluna oli rakentaa taloutta, joka on "innovatiivisempi, kestävämpi ja digitaalisempi", kun maa yrittää saada liiketoiminnan takaisin raiteilleen. covidista. 

Nelipäiväiseen työviikkoon siirtyminen ei kuitenkaan ole pakollista, vaan siitä päättävät pikemminkin työntekijät kuin työnantajat, joiden on esitettävä kirjallisesti "vahvat syyt" kieltäytyä pyynnön hyväksymisestä.

Lisäksi työntekijät voivat myös pyytää joustavampia työaikoja, kun taas työnantajien tulee ilmoittaa työntekijöiden aikataulumuutoksista vähintään 7 päivää etukäteen.

Näiden muutosten odotetaan tarkoittavan, että belgialaiset voivat saavuttaa paremman työ- ja perhe-elämän tasapainon, jolloin koko maasta tulee entistä tuottavampi.

Muita mahdollisia etuja ovat työmatka-aikojen lyheneminen, kun teillä on vähemmän liikennettä ja vähemmän matkustajia joukkoliikenteessä, sekä terveemmät perhesuhteet, joissa vanhemmat (mukaan lukien ne, jotka ovat erillään ja jakavat huoltajuuden) voivat viettää enemmän aikaa lastensa kanssa. .

Mainos

Samalla toivotaan myös, että siirto nostaa Belgian työllisten osuuden 80 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä nykyisestä hieman yli 70 prosentista.

Mitä Belgian uusi työaikadirektiivi tarkoittaa käytännössä?

Belgialaiset työntekijät työskentelevät 38 tuntia viikossa Uuden direktiivin mukaan he saavat tehdä niin edelleen, mutta he saavat työskennellä pidempään joka päivä ja siten tiivistää työviikon neljään päivään. Ylimääräinen vapaapäivä on suunniteltu kompensoimaan pidentynyttä työpäivää.

Aluksi työntekijät voivat kokeilla lyhennettyä viikkoa kuuden kuukauden ajan, jonka jälkeen he voivat joko jatkaa uudella järjestelyllä tai palata perinteiseen viisipäiväiseen työviikkoon.

Uusi laki koskee (ainakin aluksi) vain yrityksiä, joissa on yli 20 työntekijää, kun taas oikeuden katkaisemiseen joka päivä klo 11-5 odotetaan sisältyvän myös tuleviin työnantajien ja ammattiliittojen välisiin työehtosopimuksiin.

Muita Belgian työlainsäädännön muutoksia ovat muun muassa keikkataloudessa työskentelevät työntekijät (esim. jotka työskentelevät Uberissa tai ruoan toimituspalveluissa), jotka saavat vakuutuksen työtapaturmien varalta Euroopan komission uuden ohjeen mukaisesti niin sanotusta alustatyöstä.

Lisäksi otetaan käyttöön lisämääräyksiä freelance-työn tai itsenäisen ammatinharjoittamisen luokittelusta sekä uusia järjestelyjä yövuorotyötä tekeville ihmisille, mukaan lukien rangaistusprosentit, jotka tulevat voimaan vasta puolenyön jälkeen, eikä klo 8 alkaen, mikä on tällä hetkellä tapaus.

Tässä vaiheessa näyttää kuitenkin siltä, ​​että Euroopan unionin työaikadirektiiviin ei ole suunnitteilla muutoksia. Tällä hetkellä EU asettaa a viikoittainen työajan raja (tällä hetkellä korkeintaan 48 tuntia viikossa), määritellään työntekijöiden lepotaukojen ehdot (päivittäin ja viikoittain) ja annetaan myös ohjeet työntekijöiden palkallisten vuosilomien vaatimuksiin jäsenvaltioissa.

Muut maat perässä lyhennettyä työviikkoa

Myös muut maat ja lainkäyttöalueet ympäri maailmaa kokeilevat tai ovat jo ottaneet käyttöön lyhennettyjä työviikkoja, vaikkakaan eivät samalla tavalla kuin Belgia.

Näihin kuuluu Skotlanti, jossa vuodelle 2023 suunnitellaan koetta, jossa työntekijöiden työtunteja lyhennetään 20 prosentilla, mutta ilman palkkojen menetystä. Wales harkitsee parhaillaan vastaavanlaista kokeilua julkisen sektorin työntekijöille.

Espanjassa kokeillaan 32 tunnin työviikkoa, joka on tiivistetty neljään päivään, ilman, että sillä taaskaan ole vaikutusta työntekijöiden korvauksiin, kun taas Islanti suoritti useita samanlaisia ​​kokeita vuosina 2015–2019, minkä seurauksena noin 90 prosentilla Islannin väestöstä on nyt lyhyempi työviikko. työviikko.

Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa otettiin käyttöön 4½ päivän työviikko vuonna 2022, jolloin suurin osa ihmisistä työskentelee 6 tuntia päivässä maanantaista torstaihin ja työpäivänään perjantaisin keskipäivällä.

Samaan tapaan Portugali on aiemmin tehnyt laittomaksi pomoille yhteydenotot työntekijöihin puhelimitse tai verkossa työajan ulkopuolella.

Yksittäiset yritykset Uudessa-Seelannissa, Saksassa ja Japanissa kokeilevat myös lyhennettyjä työaikoja, joissa on useita erilaisia ​​malleja.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa