Liity verkostomme!

general

Itävallan johtaja tapaa Putinin Moskovassa maanantaina

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Itävallan liittokansleri Karl Nehammer tapaa Venäjän presidentin Vladimir Putinin Moskovassa huomenna (maanantai 11.), Itävallan hallituksen tiedottaja kertoi. Tämä olisi ensimmäinen kasvokkain tapahtuva Putinin, Euroopan unionin johtajan, ja Venäjän johtajan tapaaminen sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta.

Nehammer julkaisi Twitterissä: "Aion tavata Vladimir #Putinin huomenna."

Hän kirjoitti, että "Olemme sotilaallisesti neutraaleja, mutta (meillä) on selkeästi määritelty kanta Venäjän aggressiivisesta sodasta #Ukrainaa vastaan" viitaten Itävallan kantaan. Sen on lopetettava! Se vaatii humanitaarisia käytäviä, tulitaukoa ja täydellistä sotarikosten tutkintaa.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov vahvisti RIA:lle, että Putin tapaa Nehammerin maanantaina.

Nehammerin lauantaimatkan jälkeen Itävallan liittokansleri tapasi Ukrainan presidentin Volodymyr Zeleskiyn.

Konfliktin puhkeamisen jälkeen länsimaiden johtajat ovat enimmäkseen vältelleet Putinia ja jättäneet huomiotta. Hän tapasi kuitenkin Israelin pääministerin Naftali Bennettin Kremlissä maaliskuussa.

Neutraali Itävalta on toimittanut humanitaarista apua Ukrainalle sekä kypäriä siviileille ja vartalosuojat sotilaille. Konservatiivi Nehammer on tuntenut olevansa liikuttunut puhelinkeskusteluista Zelenskiyn kanssa. Hän sanoo haluavansa tukea.

Mainos

Nehammer kertoi Twitterissä, että hän oli tiedottanut "European Partnersille" Moskovan-vierailustaan. Mukana olivat Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel. Saksan liittokansleri Olaf Scholz, Turkin presidentti Tayyip Erdan ja tietysti Ukrainan presidentti Zelenskiy.


Rekisteröidy


Raportoi Brenna H. Neghaiwi; Leikkaus Alex Richardson

meidän standardit

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa