Liity verkostomme!

general

Kuinka väärennetyt asiakirjat vangitsivat miljardööri Kazakstanin skandaalissa

Julkaistu

on

Kun miljardööri Patokh Chodiev nimettiin osana belgialaista poliittista skandaalia, se aiheutti mediahullua, mutta uusi tutkimus on paljastanut, että suhde on saattanut olla väärennettyjen asiakirjojen perusteella.

Kazakhgate-skandaali järisytti Belgian ja Ranskan poliittisia eliittejä ja laukaisi valtavan tiedotusvälineissä, mutta ranskalaisen tutkivan lehden julkaisema raportti Mediapart on havainnut, että ainakin kolme kertaa väärennettiin tapausta koskevia asiakirjoja.

Ilman näitä väärennöksiä on epätodennäköistä, että asia olisi räjähtänyt samalla tavalla tai että se olisi vahingoittanut Chodievin maine.

Skandaali juontaa juurensa 1990-luvun alkuun, jolloin Chodiev ja hänen kumppaninsa, jotka loivat menestyvän kaivosyhtiön Kazakstaniin, asettuvat Belgiaan ja saivat kansalaisuuden. Belgian viranomaiset aloittivat tutkimuksen joistakin kiinteistötapahtumista, ja Chodievia ja hänen kumppaneitaan syytettiin finanssilakien rikkomisesta.

Tapaus kesti 16 vuotta, mutta lopulta ratkaistiin vuonna 2011, kun Belgia oli esittänyt uuden kanneperusteen tinkiä laki. Chodiev ja hänen kumppaninsa maksoivat palkkion, ja tapaus ratkaistiin ilman syyllisyyttä.

Se oli myöhemmin väitti että Belgian poliitikot olivat ottaneet käyttöön uuden neuvottelulain ja soveltaneet sitä Chodievin tapaukseen sen jälkeen kun he olivat joutuneet ranskalaisten painostukseen, jotka halusivat liikemiehen apua turvaaminen iso ilmailu- ja avaruussopimus Kazakstanin kanssa. Belgian tiedotusvälineet olivat raivoissaan siitä, että ranskalaiset virkamiehet, jotka halusivat päästää ison tuotantosopimuksen, ovat vaikuttaneet maansa lakeihin.

Todisteet tästä väitetystä quid-pro-quo-sopimuksesta olivat peräisin sähköpostinvaihdosta Ranskan presidentin neuvonantajan Jean-Francois Etienne des Rosaiesin ja presidentin henkilöstöpäällikön Claude Guéantin välillä.

Des Rosaies kirjoittaa sähköpostiviesteissä, että ranskalaisten Chodieville järjestämä lakitiimi oli saattanut asian menestyksekkäästi päätökseen Belgian senaattorin Armand de Deckerin avulla.

Nämä väitteet olivat riittävän vakavia, että Belgian parlamentti aloitti tapauksen tutkinnan. Todistuksessaan parlamentaariselle tutkintavaliokunnalle Guéant kiisti Des Rosaies -sähköpostin aitous ja sanoi, ettei hän muista mitään niiden vastaanottamisesta. Hän totesi, että ranskalainen apu Chodieville meni vain siihen asti, että hänet esiteltiin uudelle asianajajalle, Catherine Degoulille. Degoul sitten palkkasi senaattori De Deckerin ilman Chodievin tieto.

Des Rosaies on myös tehnyt valituksen, jonka mukaan sähköposti oli väärennös ja PIC totesi, ettei kauppaa koskevan lain käyttöönottoon ollut vaikuttanut väärin.

Toinen väärennös ilmestyi pian sen jälkeen vuonna 2013, kun Le Vif ilmoitti, että ranskalainen diplomaatti Damien Loras oli saanut Chodievilta lahjan 44,000 XNUMX euron arvosta kultaisesta Jacquet Droz -kellosta. Loras oli ollut osa Élysée-tiimiä, jonka tehtävänä oli auttaa Chodievia Belgiassa.

Sanomalehti julkaisi kopion kuitista kellosta, jonka Chodiev väitti ostaneen Kronometry 1999 -tapahtumassa Pariisissa. Vaikuttaa siltä, ​​että Chodiev yritti lahjoittaa ranskalaista virkamiestä auttamaan häntä Belgian tapauksessa.

Kuitti on kuitenkin väärennös, ja siinä käytetään erilaista kirjelomaketta ja muotoa kuin Kronometry. Mediapartin mukaan: "Joku ponnisteli luodakseen väärennetyn kuitin saadakseen Chodievin ja Lorasin väitetysti korruptoituneeseen suhteeseen."

Vielä yksi väärennös näyttää aiheuttaneen erillisen osan Kazakhgate-skandaalista. Kerrottiin, että Chodiev oli saanut epäasianmukaisesti Belgian kansalaisuuden 1990-luvulla, ja tätä väitettä tutkittiin myös Belgian parlamentaarisessa tutkinnassa Valiokunta (KUVA).

PIC havaitsi, että Chodievin kansalaisuushakemuksesta oli jätetty kaksi poliisiraporttia. Ensimmäisen raportin esitti poliisikersantti, joka suositteli viivästymistä valtion turvallisuuspalvelun toimittamien tietojen perusteella Chodievin todistamattomista yhteyksistä Venäjän mafiaan.
Toisen raportin kirjoitti oletettavasti Waterloon poliisin komissaari Michel Vanderwalle ja antoi myönteisen raportin Chodievista. Väitettiin, että Chodiev oli suostuttanut belgialaisen poliitikon painostamaan Vanderwallea kirjoittamaan positiivinen raportti.

Molemmat näistä raporteista näyttävät aiheuttavan Chodievin ongelmia, ja parlamentaarisen tutkimuksen todistuksena Vanderwalle vahvisti, että molemmat olivat väärennöksiä.

Belgian tiedustelukomitea on myös ilmaissut epäilynsä kahden poliisiraportin aitoudesta, ja PIC katsoi, että Chodieville oli myönnetty kansalaisuus asianmukaisesti.

Nämä asiakirjat laukaisivat poliittisen skandaali joka näyttää olevan rakennettu valheille ja väärennöksille. Mediapartina huomattava, jos tämän asian taustalla olevat asiakirjat ovat väärennöksiä, herättää kysymyksiä kuka ne loi ja miksi he ponnistelivat niin paljon?

Vaikuttaa siltä, ​​että varjoisat toimijat Euroopassa ja Kazakstanissa ovat hyödyntäneet tiedotusvälineiden halukkuutta julkaista väärennettyjä asiakirjoja vahingoittaakseen johtavien poliitikkojen ja liikemiesten mainetta.

general

Uusi Indonesian online-viisumi matkustajille, jotka saapuvat matkakäytävän maista

Julkaistu

on

Indonesian viisumit on pian saatavilla verkossa. Indonesian hallitus käynnistää uusi eVisa-järjestelmä tehdä hakuprosessista yksinkertaisempi, turvallisempi ja tehokkaampi.

Matkailijat tietystä maasta voivat hakea Indonesian eVisaa, kuten 15. lokakuuta 2020 lähtien ilmoitettiin, verkkoviisumin odotetaan tekevän useamman maan kansalaisille ensi vuonna, kuten raportoitiin indonesiaevisas. com.

Indonesian eVisan käynnistäminen on ajankohtaista, online-hakemus on turvallisin tapa saada Indonesian viisumi meneillään olevan koronaviruspandemian aikana, koska kasvokkain tapahtuva kontakti voidaan välttää. Tämä on erittäin tärkeää tulevina viikkoina ja kuukausina, kun jotkut ulkomaanmatkat Kaakkois-Aasian maahan jatkuvat.

Matkakäytävä / vastavuoroiset vihreän kaistan järjestelyt on nyt luotu välttämättömien matkojen mahdollistamiseksi Indonesiaan. Maahan pääsemiseksi oikeutetut ulkomaalaiset on haettava viisumia yksinomaan online-järjestelmällä.

Indonesian eVisa käynnistetään aluksi vain matkustajat maista, jotka ovat perustaneet matkakäytävän Indonesian kanssa. Tällä hetkellä Kiina, Yhdistyneet arabiemiirikunnat ja Etelä-Korea ovat päässeet tällaiseen sopimukseen Indonesian hallituksen kanssa, ja Singapore todennäköisesti liittyy pian luetteloon.

Liikematkustajat, ammattitaitoiset työntekijät, sijoittajat ja virkamiehet, jotka täyttävät kaikki Indonesian eVisa-vaatimukset, voivat hakea lupaa välttämättömille matkoille.

Indonesian eVisan hankkimiseksi kelvollisten matkustajien on lähetettävä online-hakemuslomake. Passin tiedot ja muutama henkilökohtainen tieto vaaditaan pyynnön onnistuneeksi täyttämiseksi. Tositteet voivat yksinkertaisesti olla ladataan digitaalisesti, eikä paperityötä tarvitse esittää henkilökohtaisesti suurlähetystössä tai viisumihakemuskeskuksessa. Hakijat maksavat viisumimaksut turvallisesti verkossa luotto- tai maksukortilla. Koko prosessi voidaan suorittaa kotona, ja kaikki ilmoitukset ja kirjeenvaihto lähetetään hakijalle sähköpostitse. Kun viisumi on hyväksytty, se lähetetään sähköpostitse suoraan hakijalle.

Matkailijat eivät tällä hetkellä voi matkustaa Indonesiaan, koska hallitus yrittää löytää tasapainon talouden elpymisen sekä kansanterveyden ja turvallisuuden välillä. Kun yleinen kansainvälinen matka palaa, turistit voivat todennäköisesti hyödyntää uutta online-viisumihakemusjärjestelmää.

Ulkomaalaiset, jotka tuntevat samanlaiset online-viisumijärjestelmät, kuten jo olemassa olevat Vietnamissa, Laosissa ja Kambodžassa, ovat tietoisia eduista. EVisa-hakemus ei ole pelkästään nopea, vaan käsittelyajat ovat myös nopeampia kuin perinteiset viisumihakemukset.

Turistit, jotka odottavat Covidin jälkeistä pakoaan, kuulevat mielellään Balin eVisasta, koska Indonesian suosituin saari, online-järjestelmä, hyödyttää miljoonia ulkomaisia ​​kävijöitä. Lomailijat voivat myös hakea sähköisesti, kun järjestelmä laajennetaan matkustajille, jotka vierailevat maassa vapaa-ajan eikä vain työmatkalla.

Lisätietoja uudesta Indonesian eVisasta on odotettavissa lähipäivinä ja viikkoina, mukaan lukien täydellinen luettelo tukikelpoisista maista ja käsittelymaksu. Jokaisen, joka haluaa lähitulevaisuudessa mennä Indonesiaan, on tarkistettava kelpoisuutensa ja kaikki Indonesian hallituksen toimittamat uusimmat päivitykset ja tiedot ennen matkanjärjestämistä.

Continue Reading

EU

CBD-öljyn laillisuus EU: ssa: Muuttuva maisema

Julkaistu

on

Olet todennäköisesti kuullut hypeä CBD-öljyn trendikkäistä eduista. Se on luonnollinen aine, joka on saatu hamppukasvista, joka on lääkinnällisten ominaisuuksiensa ansiosta esillä kaikenlaisissa muodoissa Euroopan elintarvike- ja kauneusteollisuudessa.

Nykyään Euroopassa on 2nd maailman suurimmat CBD-markkinat - vain Pohjois-Amerikan takana. Alkaen CBD-kumikumit ja perunalastut CBD-kasvonaamioihin, jokainen yrittäjä haluaa tämän kasvavan teollisuuden.

Kirjoittaessaan CBD on laillista useimmissa Euroopan maissa, mikä selittää CBD: n käytön meteorisen nousun mantereella. Se ei kuitenkaan ole ollut pelkkää purjehdusta tälle orastavalle markkinalle - punaus on tarkoitettu.

Anna EU: n rajoittavat CBD-öljysäännökset. Vaikka Euroopan CBD-markkinat laajenevat räjähdysmäisesti, CBD: n laillisuutta koskevat jatkuvasti muuttuvat säännöt ovat osoittautuneet suureksi haittaksi.

Katsotaanpa, mikä on CBD-öljy, sen laillisuus Euroopassa ja mitä tulevaisuus odottaa CBD-laillisuudelle Euroopassa

Mikä on CBD-öljy?

CBD-öljyä ei pidä sekoittaa hamppuöljyyn, ja se on kannabidiolin (CBD) suosituin muoto - aktiivinen luonnossa esiintyvä kannabinoidi, joka löytyy kannabiskasveista. CBD uutetaan pääasiassa hamppupuusta ja liuotetaan sitten kasvipohjaisiin öljyihin, kuten oliiviöljyyn tai risiiniöljyyn, CBD-öljyn muodostamiseksi.

Useimmat ihmiset käyttävät termejä CBD-öljy ja hamppuöljy keskenään, koska molemmat ovat hamppuuutteita. Nämä kaksi öljyä eivät kuitenkaan voineet olla erilaisempia. Esimerkiksi kun CBD-öljy uutetaan hampun lehdistä, varresta ja kukista, hamppuöljy saadaan nimenomaan hampunsiemenistä. Lisäksi hampunsiemenet eivät sisällä mitään CBD: tä; siis hamppuöljyllä ei ole CBD-öljyn terveyshyödyt.

Entä THC, ainesosa, joka teki kannabiksesta tunnetun, kysyt. No, tetrahydrokannabinoli (THC) on toinen aktiivinen kannabinoidi, jota esiintyy pääasiassa marihuanakasvissa - hamppukasvin serkussa. THC tunnetaan psykoaktiivisista vaikutuksistaan, jotka antavat sinulle "korkean".

Maailman terveysjärjestö (WHO) kertoo, että CBD-öljyllä ei ole mitään näistä psykoaktiivisista vaikutuksista, toisin kuin THC. Lisäksi, koska hamppulaitoksessa on vain hyvin alhaisia ​​THC-tasoja (alle 0.2%), useimpien Euroopan maiden CBD-asetuksissa määrätään, että tuotteissa käytetään vain hampulla uutettua CBD: tä. Lisää tästä myöhemmin.

Onko CBD-öljy laillista EU: ssa?

Vaikka hamppukasvien (alle 0.2% THC) hamppukasvien viljely ja toimittaminen EU: ssa on ollut laillista jo jonkin aikaa, CBD-öljyn laillisuus Euroopassa on melko monimutkaista.

Tästä huolimatta Eurooppa erottuu kannabiksen laillistamisen kannalta yhdestä liberaalimmasta alueesta. Nykyään CBD-öljy on laillista lähes kaikissa Euroopan maissa. CBD-tuotteiden laillisuudesta ei kuitenkaan ole vielä päästy yksimielisyyteen - ainoa konsensus näyttää olevan hamppulaitoksesta otetun CBD: n käytöstä.

Esimerkiksi Isossa-Britanniassa viljelijät saavat kasvattaa hamppua, kunhan sinulla on Ison-Britannian sisäasiainministeriön lupa. Voit kuitenkin käyttää tätä hamppua vain sen kuiduihin ja siemenöljyihin. Ja kuten aiemmin totesimme, siemenet eivät sisällä mitään CBD: tä.

Siksi, vaikka CBD-tuotteet - jotka ovat peräisin hampusta, joka sisältää alle 0.2% THC: tä - ja hampun kasvatus on täysin laillista Yhdistyneessä kuningaskunnassa, et voi korjata ja käsitellä hampun kukkia ja lehtiä CBD-öljylle muiden tuotteiden ohella.

Muissa maissa, kuten Belgiassa, Kreikassa ja Sveitsissä, asetuksissa sallitaan hamppukukkien viljely ja jalostus.

Sveitsi oli yksi ensimmäisistä maista, jotka sallivat hamppukukkien myynnin. Lisäksi niiden säännökset sallivat korkeamman THC-rajan (1%), mikä tarkoittaa, että heillä on korkealaatuisia CBD-silmuja.

Muita maita, joissa THC-pitoisuus on erityisen korkea, ovat Italia (0.6%) ja Itävalta (0.3%).

Tässä on luettelo Euroopan maista, joissa hampun kukka- ja CBD-tuotteet ovat laillisia:

  • Sveitsi
  • Belgia
  • Luxemburg
  • Itävalta
  • Espanja
  • Tšekin tasavalta
  • Kreikka
  • Puola

On syytä huomata, että vaikka CBD-kukkien myynti ja käyttö on laitonta esimerkiksi Italiassa, Ranskassa, Saksassa, Isossa-Britanniassa, Alankomaissa, Ruotsissa ja muissa Skandinavian maissa, CBD-tuotteet ovat täysin laillisia - paikallisten lakien alaisia.

CBD on täysin laitonta Andorrassa, Albaniassa, Armeniassa, Valkovenäjällä, Liettuassa ja Slovakiassa.

CBD-asetus uuselintarvikkeena

Tammikuussa 2019 EU määräsi Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen (EFSA) välityksellä kaikki kannabinoideilla infusoidut elintarvikkeet hyväksymään uuselintarvikkeiksi. Vaikka tämä uusi asetus ei ole pakollinen, useimmat maat soveltavat sitä ja tiukentavat lakejaan CBD-markkinoilla.

Aine katsotaan uuselintarvikkeeksi, jos sitä ei kulutettu merkittävästi ennen vuotta 1997. Tämä tarkoittaa, että CBD-tuotteita, kuten öljyjä, evästeitä ja juomia valmistavilla yrityksillä on oltava uuselintarvikelupa ennen niiden myyntiä EU: ssa.

Tämän asetuksen idea on varmistaa, että CBD-tuotteet ovat:

  • Turvallisempi ihmisravinnoksi ja
  • asianmukaisesti merkitty kuluttajien harhaanjohtamisen estämiseksi.

Vaatimus CBD: n sisällyttämisestä EU: n uuselintarvikeluettelo on johtanut murrokseen kannabisteteollisuudessa. Jotkut ihmiset uskovat, että se tekee CBD-tuotteista turvallisempia, mutta CBD-valmistajat pitävät sitä ylimääräisenä taloudellisena ja sääntelytaakana.

CBD: n luokittelu huumausaineeksi EU: n mukaan

Ennen kuin pöly oli asettunut EU: n sääntelyyn CBD: stä uuselintarvikkeena, Euroopan komissio (EY) päätti keskeyttää kaikki CBD-tuotteiden Novel Food -sovellukset. He aikovat luokitella CBD: n huumausaineeksi, koska se uutetaan hamppukasvin kukista.

Tämä perustuu YK: n huumausaineita koskeva yleissopimus vuodelta 1961. Sopimuksessa todetaan, että hampun kukinnan latvojen "otteet ja tinktuurit" luokitellaan huumausaineiksi.

Jos se luokitellaan huumausaineeksi, se tukahduttaa nykyiset Euroopan CBD-markkinat. Et esimerkiksi voi myydä CBD-tuotteita Euroopan markkinoilla laillisesti. Lisäksi tämä todennäköisesti haittaa kannabinoidien tutkimusta ja innovaatioita Euroopassa ja tukahduttaa samalla laillisen ja säännellyn CBD-teollisuuden mahdollisuudet.

Kuitenkin, kuten odotettiin, Euroopan teollisuushamppuliitto (EIHA) on tullut ulos ja hylännyt päätöksen. Kaupparyhmä kiistää tämän kiistanalaisen politiikan olevan vastoin sekä EU: n vihreitä tavoitteita että kasvavaa CBD-kysyntää Euroopassa.

On perusteltua pelätä, että tämän politiikan täytäntöönpano saattaa luoda laajan sääntelemättömän harmaat CBD-markkinat, mikä johtaa heikkolaatuisiin tuotteisiin ja virheellisiin merkintöihin.

Muuttuva maisema: Mikä on CBD-öljyn tulevaisuus Euroopassa

Kieltojen täytäntöönpano nykyisillä jatkuvasti kasvavilla CBD-markkinoilla on kallista. Lisäksi EU: n maiden taloudellisen supistumisen jälkeen COVID-19-aikakaudella jäsenvaltiot eivät todennäköisesti investoi voimakkaasti CBD-painopisteisiin.

Lisäksi meillä on jo maita, kuten Yhdistynyt kuningaskunta, poikkeavat EU: n uuselintarvikesäännöistä. Yhdistyneen kuningaskunnan elintarviketurvallisuusyhdistys (FSA)on jo suunnitellut oman riippumattoman uuselintarvikkeiden hyväksymisohjelmansa toteuttamista vuonna 2021.

Siksi CBD-valmistajien ei tarvitse huolehtia EY: n päätöksestä keskeyttää uuselintarvikesovellukset. Ohjelma antaa Yhdistyneen kuningaskunnan toimijoille mahdollisuuden jättää hakemuksia hampun kukista otetusta CBD: stä, mikä avaa selkeät reitit lailliselle CBD-myynnille.

Toisaalta Euroopan komission on vielä annettava lopullinen päätös heidän suosituksestaan, kun he odottavat YK: n huumausainekomitean (CND) äänestyksessä vuoden 1961 kannabissopimuksen muuttamisesta. Tärkeimmät ehdotukset sisältävät kannabiksen luokan otteiden ja tinktuurien poistamisen ja alle 0.2% THC: tä sisältävien CBD-tuotteiden valvonnan selkeyttämisen.

On vaikea sanoa, milloin tämä äänestys tapahtuu. Yksi asia on kuitenkin varma; päätös tulee olemaan melko häiritsevä - paitsi Euroopassa, myös koko maailman CBD-markkinoilla.

Siitä huolimatta Euroopan CBD-kysyntä kasvaa pysäyttämättömästi. Kun odotamme sääntelyelinten päätöstä, on aina suositeltavaa käyttää rekisteröityjen ja luotettavien yritysten CBD-tuotteita. Muista myös tarkistaa kolmannen osapuolen laboratorioraportit tuotteen turvallisuuden ja laillisuuden varmistamiseksi ennen ostamista.

Continue Reading

varustellun

CAS-päätös herättää epäilyksiä Rodchenkovin todistajista

Julkaistu

on

Sportin välitystuomioistuin (CAS) pääsi otsikoihin urheilumaailmassa vuoden XNUMX jälkeen kaatuminen Elinikäiset kiellot, jotka asetettiin kolmelle venäläiselle ampumahiihtäjälle väitetyistä väärinkäytöksistä vuoden 2014 talviolympialaisissa Sotšissa, Venäjällä. Vaikka kaksi urheilijaa - Yana Romanova ja Olga Vilukhina - vapautettiin kaikista syytteistä riittämättömien todisteiden perusteella, Olga Zaitseva menetetty hänen henkilökohtainen vetoomuksensa dopingista, mutta hänen elinikäinen kielto kumottiin.

Tuomio on merkittävä paitsi niille kolmelle nimetylle urheilijalle ja niille, joille mitalit palautetaan, mutta myös merkittävälle ilmiantajalle, jonka todistuksesta heidät ensin syytettiin. Grigory Rodchenkov oli aikoinaan Venäjän antidopingtoimiston ja väitetyn päämiehen johtaja heidän järjestelmän pelaamisessaan, mutta on sittemmin kääntänyt ilmiantajan paljastamaan maan dopingohjelman. Venäjällä viljelty ja Yhdysvalloissa kunnioitettu, on nyt epäselvää, missä todellinen Rodchenkov seisoo näiden polaarisesti vastakkaisten käsitysten välillä.

Vihkiminen vihdoin

Joukkuetoverinsa Jekaterina Shumilovan rinnalla urheilijoiden trio väitti hopeamitalin Sotšin kisojen hiihtotapahtumassa vain siksi, että Rodchenkov kyseenalaisti saavutuksensa. Venyttyään Venäjältä ja muuttanut Yhdysvaltoihin Rodchenkov paljasti, että hän oli ollut päähenkilö valtakunnallisen dopingohjelman takana, jonka kautta Moskova toivoi palauttavansa ylpeyden maahan sen jälkeen, kun Vancouverissa oli ollut pettymys neljä vuotta aikaisemmin.

Kirjallisessa todistuksessaan Rodchenkov väitti, että Sotšin virkamiehet olivat tehneet yhteistyötä FSB: n edustajien kanssa poistaakseen virtsanäytteet testilaboratoriosta ja korvaamalla ne puhtailla vaihtoehdoilla. Romanov, Vilukhina ja Zaitseva olivat kaikki sekaantuneita nimensä mukaan, kun heidän oletettiin ottaneen veren tehostavan EPO: n ja erityisen muotoillun seoksen suorituskykyä parantavista lääkkeistä, jotka tunnetaan nimellä "Duchess Cocktail", minkä Rodchenkov itse väittää keksineensä.

Kaiken kaikkiaan Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) pakotti 43 urheilijaa Rodchenkovin todistuksen perusteella, joista 28 kumottiin myöhemmin. Viimeisimmän CAS-päätöksen - ja lopullisen vireillä olevan näistä peleistä - luku on paisunut 31: een eli 72 prosenttiin niistä, jotka alunperin syytettiin väärinkäytöksistä. CAS ei selvästikään usko, että Rodchenkov olisi nyt otettava hänen sanaansa tai että esitetyt todisteet ovat riittävän vahvoja syylliseksi tuomion antamiseksi.

Perustelematon ja epäjohdonmukainen

Päätössään CAS-välimiespaneeli päätyi siihen, että mikään ampumahiihtäjiä vastaan ​​esitetyistä syytöksistä ei voitu vahvistaa "mukavaksi tyydyttäväksi" ja kumosi siten kiellot. Erityisesti he havaitsivat, että Rodchenkovin väite, jonka mukaan korkea suolapitoisuus urheilijoiden virtsanäytteissä osoitti peukaloinnin, ei ollut perusteltua.

Vaikka Zaitseva todettiin syylliseksi rikkomukseen, hän säilyttää edelleen viattomuutensa ja viittaa ruokavaliossaan runsaasti natriumia sisältävien ruokien, kuten punaisen kaviaarin ja savulohen (molempia oli myynnissä Sotšin ruokalassa), ruokavalioon. hänen näytteensä ylimääräisistä suolapitoisuuksista. Samaan aikaan Zaitsevalta otettu yksittäinen verinäyte - josta ei ole ehdotettu chicaneryä - palautti negatiiviset tulokset EPO: lle ja muille niin sanotuille herttuatar-cocktail-ainesosille, mikä tukee edelleen hänen kantaansa.

On olemassa jopa epäilyt Rodchenkovin osallistumisesta omaan todistukseensa. Käsinkirjoituksen asiantuntijat havaitsivat, että hänen allekirjoituksensa kopioitiin digitaalisesti kahdessa hänen tiiminsä toimittamasta kahdeksasta vakuutuksesta, kun taas kuuden muun uskotaan todennäköisesti kirjoittaneen joku muu. Kun hänen asianajajansa Jim Walden kyseenalaistettiin tämän löydöksen yhteydessä, hän tuotti heti uuden asiakirjan, jossa vahvistettiin kaikki edelliset ja jossa oli uusi versio Rodchenkovin allekirjoituksesta - mutta myös tämän allekirjoituksen kyseenalaistivat johtavat käsinkirjoituksen asiantuntijat Isosta-Britanniasta. Saksa.

Enemmän kuin mitä silmä näkee?

Kaiken tämän hämmennyksen keskellä näyttää olevan muutama varmuus: Venäjä järjesti kauaskantoisen urheilijan dopingikampanjan, että Rodchenkov oli avainasemassa sen toteuttamisessa ja hämärtämisessä ja että kun hänen arvonsa Venäjän federaatiolle loppui, hän löysi mainetta Yhdysvaltojen antidopingjulistepoikana. Mutta merkitseekö tämä sitä, että hänen sanaansa pitäisi nyt luottaa ehdoitta kaikissa olosuhteissa?

Tapauksessa, jolle on niin ominaista ristiriita ja epäjohdonmukaisuus, on järkevää ottaa askel taaksepäin ja arvioida tilanne uudelleen, kuten CAS on tehnyt täällä - varsinkin kun kyseessä ovat urat ja maine, joista ammattilaisurheilijat ovat niin kovasti taistelleet. Zaitseva puolestaan ​​on ilmoitti aikomuksestaan ei koskaan lopeta taistelua nimensä tyhjentämiseksi, kun taas hän ja hänen kaksi oikeaksi todistettua joukkuetoveriaan ovat myös nostaneet 30 miljoonan dollarin oikeudenkäynnin Rodchenkovia vastaan ​​heidän mielestään muutakin kuin todistamatonta panettelua. Onko kyse tapauksesta positiivinen johtopäätös urheilijoille, ei ole vielä nähtävissä, mutta pyrkimykset kasataan Netflix-dokumentin tähtiin Icarus viittaavat siihen, että viheltäjällä itsellään saattaa olla myös siipensä laulamassa juuri siitä kiistasta, joka on tehnyt hänestä kuuluisan.

Continue Reading
Mainos

Facebook

Twitter

Nousussa