Liity verkostomme!

EU

CBD-öljyn laillisuus EU: ssa: Muuttuva maisema

Julkaistu

on

Olet todennäköisesti kuullut hypeä CBD-öljyn trendikkäistä eduista. Se on luonnollinen aine, joka on saatu hamppukasvista, joka on lääkinnällisten ominaisuuksiensa ansiosta esillä kaikenlaisissa muodoissa Euroopan elintarvike- ja kauneusteollisuudessa.

Nykyään Euroopassa on 2nd maailman suurimmat CBD-markkinat - vain Pohjois-Amerikan takana. Alkaen CBD-kumikumit ja perunalastut CBD-kasvonaamioihin, jokainen yrittäjä haluaa tämän kasvavan teollisuuden.

Kirjoittaessaan CBD on laillista useimmissa Euroopan maissa, mikä selittää CBD: n käytön meteorisen nousun mantereella. Se ei kuitenkaan ole ollut pelkkää purjehdusta tälle orastavalle markkinalle - punaus on tarkoitettu.

Anna EU: n rajoittavat CBD-öljysäännökset. Vaikka Euroopan CBD-markkinat laajenevat räjähdysmäisesti, CBD: n laillisuutta koskevat jatkuvasti muuttuvat säännöt ovat osoittautuneet suureksi haittaksi.

Katsotaanpa, mikä on CBD-öljy, sen laillisuus Euroopassa ja mitä tulevaisuus odottaa CBD-laillisuudelle Euroopassa

Mikä on CBD-öljy?

CBD-öljyä ei pidä sekoittaa hamppuöljyyn, ja se on kannabidiolin (CBD) suosituin muoto - aktiivinen luonnossa esiintyvä kannabinoidi, joka löytyy kannabiskasveista. CBD uutetaan pääasiassa hamppupuusta ja liuotetaan sitten kasvipohjaisiin öljyihin, kuten oliiviöljyyn tai risiiniöljyyn, CBD-öljyn muodostamiseksi.

Useimmat ihmiset käyttävät termejä CBD-öljy ja hamppuöljy keskenään, koska molemmat ovat hamppuuutteita. Nämä kaksi öljyä eivät kuitenkaan voineet olla erilaisempia. Esimerkiksi kun CBD-öljy uutetaan hampun lehdistä, varresta ja kukista, hamppuöljy saadaan nimenomaan hampunsiemenistä. Lisäksi hampunsiemenet eivät sisällä mitään CBD: tä; siis hamppuöljyllä ei ole CBD-öljyn terveyshyödyt.

Entä THC, ainesosa, joka teki kannabiksesta tunnetun, kysyt. No, tetrahydrokannabinoli (THC) on toinen aktiivinen kannabinoidi, jota esiintyy pääasiassa marihuanakasvissa - hamppukasvin serkussa. THC tunnetaan psykoaktiivisista vaikutuksistaan, jotka antavat sinulle "korkean".

Maailman terveysjärjestö (WHO) kertoo, että CBD-öljyllä ei ole mitään näistä psykoaktiivisista vaikutuksista, toisin kuin THC. Lisäksi, koska hamppulaitoksessa on vain hyvin alhaisia ​​THC-tasoja (alle 0.2%), useimpien Euroopan maiden CBD-asetuksissa määrätään, että tuotteissa käytetään vain hampulla uutettua CBD: tä. Lisää tästä myöhemmin.

Onko CBD-öljy laillista EU: ssa?

Vaikka hamppukasvien (alle 0.2% THC) hamppukasvien viljely ja toimittaminen EU: ssa on ollut laillista jo jonkin aikaa, CBD-öljyn laillisuus Euroopassa on melko monimutkaista.

Tästä huolimatta Eurooppa erottuu kannabiksen laillistamisen kannalta yhdestä liberaalimmasta alueesta. Nykyään CBD-öljy on laillista lähes kaikissa Euroopan maissa. CBD-tuotteiden laillisuudesta ei kuitenkaan ole vielä päästy yksimielisyyteen - ainoa konsensus näyttää olevan hamppulaitoksesta otetun CBD: n käytöstä.

Esimerkiksi Isossa-Britanniassa viljelijät saavat kasvattaa hamppua, kunhan sinulla on Ison-Britannian sisäasiainministeriön lupa. Voit kuitenkin käyttää tätä hamppua vain sen kuiduihin ja siemenöljyihin. Ja kuten aiemmin totesimme, siemenet eivät sisällä mitään CBD: tä.

Siksi, vaikka CBD-tuotteet - jotka ovat peräisin hampusta, joka sisältää alle 0.2% THC: tä - ja hampun kasvatus on täysin laillista Yhdistyneessä kuningaskunnassa, et voi korjata ja käsitellä hampun kukkia ja lehtiä CBD-öljylle muiden tuotteiden ohella.

Muissa maissa, kuten Belgiassa, Kreikassa ja Sveitsissä, asetuksissa sallitaan hamppukukkien viljely ja jalostus.

Sveitsi oli yksi ensimmäisistä maista, jotka sallivat hamppukukkien myynnin. Lisäksi niiden säännökset sallivat korkeamman THC-rajan (1%), mikä tarkoittaa, että heillä on korkealaatuisia CBD-silmuja.

Muita maita, joissa THC-pitoisuus on erityisen korkea, ovat Italia (0.6%) ja Itävalta (0.3%).

Tässä on luettelo Euroopan maista, joissa hampun kukka- ja CBD-tuotteet ovat laillisia:

  • Sveitsi
  • Belgia
  • Luxemburg
  • Itävalta
  • Espanja
  • Tšekin tasavalta
  • Kreikka
  • Puola

On syytä huomata, että vaikka CBD-kukkien myynti ja käyttö on laitonta esimerkiksi Italiassa, Ranskassa, Saksassa, Isossa-Britanniassa, Alankomaissa, Ruotsissa ja muissa Skandinavian maissa, CBD-tuotteet ovat täysin laillisia - paikallisten lakien alaisia.

CBD on täysin laitonta Andorrassa, Albaniassa, Armeniassa, Valkovenäjällä, Liettuassa ja Slovakiassa.

CBD-asetus uuselintarvikkeena

Tammikuussa 2019 EU määräsi Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen (EFSA) välityksellä kaikki kannabinoideilla infusoidut elintarvikkeet hyväksymään uuselintarvikkeiksi. Vaikka tämä uusi asetus ei ole pakollinen, useimmat maat soveltavat sitä ja tiukentavat lakejaan CBD-markkinoilla.

Aine katsotaan uuselintarvikkeeksi, jos sitä ei kulutettu merkittävästi ennen vuotta 1997. Tämä tarkoittaa, että CBD-tuotteita, kuten öljyjä, evästeitä ja juomia valmistavilla yrityksillä on oltava uuselintarvikelupa ennen niiden myyntiä EU: ssa.

Tämän asetuksen idea on varmistaa, että CBD-tuotteet ovat:

  • Turvallisempi ihmisravinnoksi ja
  • asianmukaisesti merkitty kuluttajien harhaanjohtamisen estämiseksi.

Vaatimus CBD: n sisällyttämisestä EU: n uuselintarvikeluettelo on johtanut murrokseen kannabisteteollisuudessa. Jotkut ihmiset uskovat, että se tekee CBD-tuotteista turvallisempia, mutta CBD-valmistajat pitävät sitä ylimääräisenä taloudellisena ja sääntelytaakana.

CBD: n luokittelu huumausaineeksi EU: n mukaan

Ennen kuin pöly oli asettunut EU: n sääntelyyn CBD: stä uuselintarvikkeena, Euroopan komissio (EY) päätti keskeyttää kaikki CBD-tuotteiden Novel Food -sovellukset. He aikovat luokitella CBD: n huumausaineeksi, koska se uutetaan hamppukasvin kukista.

Tämä perustuu YK: n huumausaineita koskeva yleissopimus vuodelta 1961. Sopimuksessa todetaan, että hampun kukinnan latvojen "otteet ja tinktuurit" luokitellaan huumausaineiksi.

Jos se luokitellaan huumausaineeksi, se tukahduttaa nykyiset Euroopan CBD-markkinat. Et esimerkiksi voi myydä CBD-tuotteita Euroopan markkinoilla laillisesti. Lisäksi tämä todennäköisesti haittaa kannabinoidien tutkimusta ja innovaatioita Euroopassa ja tukahduttaa samalla laillisen ja säännellyn CBD-teollisuuden mahdollisuudet.

Kuitenkin, kuten odotettiin, Euroopan teollisuushamppuliitto (EIHA) on tullut ulos ja hylännyt päätöksen. Kaupparyhmä kiistää tämän kiistanalaisen politiikan olevan vastoin sekä EU: n vihreitä tavoitteita että kasvavaa CBD-kysyntää Euroopassa.

On perusteltua pelätä, että tämän politiikan täytäntöönpano saattaa luoda laajan sääntelemättömän harmaat CBD-markkinat, mikä johtaa heikkolaatuisiin tuotteisiin ja virheellisiin merkintöihin.

Muuttuva maisema: Mikä on CBD-öljyn tulevaisuus Euroopassa

Kieltojen täytäntöönpano nykyisillä jatkuvasti kasvavilla CBD-markkinoilla on kallista. Lisäksi EU: n maiden taloudellisen supistumisen jälkeen COVID-19-aikakaudella jäsenvaltiot eivät todennäköisesti investoi voimakkaasti CBD-painopisteisiin.

Lisäksi meillä on jo maita, kuten Yhdistynyt kuningaskunta, poikkeavat EU: n uuselintarvikesäännöistä. Yhdistyneen kuningaskunnan elintarviketurvallisuusyhdistys (FSA)on jo suunnitellut oman riippumattoman uuselintarvikkeiden hyväksymisohjelmansa toteuttamista vuonna 2021.

Siksi CBD-valmistajien ei tarvitse huolehtia EY: n päätöksestä keskeyttää uuselintarvikesovellukset. Ohjelma antaa Yhdistyneen kuningaskunnan toimijoille mahdollisuuden jättää hakemuksia hampun kukista otetusta CBD: stä, mikä avaa selkeät reitit lailliselle CBD-myynnille.

Toisaalta Euroopan komission on vielä annettava lopullinen päätös heidän suosituksestaan, kun he odottavat YK: n huumausainekomitean (CND) äänestyksessä vuoden 1961 kannabissopimuksen muuttamisesta. Tärkeimmät ehdotukset sisältävät kannabiksen luokan otteiden ja tinktuurien poistamisen ja alle 0.2% THC: tä sisältävien CBD-tuotteiden valvonnan selkeyttämisen.

On vaikea sanoa, milloin tämä äänestys tapahtuu. Yksi asia on kuitenkin varma; päätös tulee olemaan melko häiritsevä - paitsi Euroopassa, myös koko maailman CBD-markkinoilla.

Siitä huolimatta Euroopan CBD-kysyntä kasvaa pysäyttämättömästi. Kun odotamme sääntelyelinten päätöstä, on aina suositeltavaa käyttää rekisteröityjen ja luotettavien yritysten CBD-tuotteita. Muista myös tarkistaa kolmannen osapuolen laboratorioraportit tuotteen turvallisuuden ja laillisuuden varmistamiseksi ennen ostamista.

EU

Eurooppalainen vähimmäispalkka: komission ehdotus on tervetullut, mutta se ei täytä kunnianhimoa köyhyyden ja eriarvoisuuden torjumiseksi, sanovat vihreät

Julkaistu

on

Euroopan komissio on juuri julkaissut luonnoksen direktiiviksi eurooppalaisesta vähimmäispalkasta. Ehdotuksessa vahvistetaan vähimmäisvaatimukset ja yhtenäiset kriteerit EU: n laajuisten vähimmäispalkkojen tasolle. Euroopan komissio kehottaa EU: n hallituksia ottamaan työmarkkinaosapuolet ja ammattiliitot mukaan minimipalkkaneuvotteluihin ja poistamaan aukot, jos työehtosopimuksia ei sovelleta.

Vihreät / EFA-ryhmän osalta Euroopan komission ehdotus ei täytä sen tavoitetta köyhyyden ja eriarvoisuuden torjumiseksi. Kira Peter-Hansen, Vihreät / EFA-koordinaattori Euroopan parlamentin työllisyyden ja sosiaaliasioiden valiokunnassa, sanoi: "Liian monet eurooppalaiset ansaitsevat palkan, josta he eivät voi elää, ja" työssäkäyvien köyhien "määrä todennäköisesti kasvaa Tämän vuoksi on tervetullut, että komissio yrittää puuttua työssäkäyvien köyhyyteen, mutta valitettavasti tämä ehdotus ei ratkaise ongelmaa.

"Jos vähimmäispalkkoja koskevilla eurooppalaisilla puitteilla on todellinen vaikutus, tämä ehdotus ei ole tehtävän mukainen. Nykyisessä muodossaan tässä direktiivissä työntekijät näkevät silti vain kaksi euroa tunnissa. Palkkojen on oltava riittäviä elämiseen koko EU: ssa.

"Olemme tyytyväisiä ehdotukseen taata julkisissa hankinnoissa työehtosopimuksiin perustuvat palkat. On kuitenkin tehtävä enemmän, jotta työmarkkinaosapuolille annetaan keinot vahvistaa työehtosopimusneuvotteluja, ja meidän on varmistettava, että ehdotus ei vahingoita hyvin toimivia työehtosopimusmalleja Eurooppalaiset työntekijät tarvitsevat pääsyn köyhyyden kestäviin palkoihin ja kaikenlaisen syrjinnän poistamiseksi, ja että kaikilla EU: n kansalaisilla on vähimmäistulot - tästä on todellinen sosiaalinen Eurooppa.

Continue Reading

Kiina

Samsung Display saa Yhdysvaltain lisenssit toimittamaan joitain paneeleja Huaweiille

Julkaistu

on

By

Samsung Electronicsin näyttöyksikkö on saanut Yhdysvaltain viranomaisilta lisenssin jatkaa tiettyjen näyttöpaneelituotteiden toimittamista Huawei Technologiesille [HWT.UL], asiasta perehtynyt lähde kertoi Reutersille tiistaina (27. lokakuuta).

Yhdysvaltojen ja Kiinan välisten suhteiden ollessa pahin viime vuosikymmeninä Washington on ajanut hallituksia ympäri maailmaa puristamaan Huawei, väittäen, että televiestintäjätti luovuttaisi tietoja Kiinan hallitukselle vakoilusta. Huawei kiistää vakoojansa Kiinan hyväksi.

Uudet reunakivet ovat estäneet yhdysvaltalaisia ​​yrityksiä toimittamasta tai palvelemasta Huaweia 15. syyskuuta alkaen.

Samsung Display, joka laskee Samsung Electronicsin ja Applen tärkeimmiksi asiakkaiksi orgaanisten valodiodien (OLED) näytöissä, hylkäsi kommentin.

Huawei ei ollut heti käytettävissä kommentoitavaksi.

Vielä on epäselvää, pystyykö Samsung Display viemään OLED-paneelinsa Huaweiille, koska muiden toimitusketjun yritysten, jotka valmistavat paneelien valmistamiseen tarvittavia komponentteja, on myös saatava Yhdysvaltain lisenssit.

Samsungin kaupunkien välinen kilpailija LG Display sanoi, että sen ja muiden yritysten, mukaan lukien useimmat puolijohdeyritykset, on saatava lisenssit liiketoiminnan jatkamiseksi Huawei kanssa.

Viime kuussa Intel Corp ilmoitti saaneensa Yhdysvaltain viranomaisilta lisenssit jatkaa tiettyjen tuotteiden toimittamista Huaweiille.

Continue Reading

EU

Kazakstan kääntyy EU-maiden puoleen taloudellisen vauhdin saamiseksi

Julkaistu

on

Nur-Sultanin virkamiehet näkevät Kazakstanin ja EU: n välisen aktiivisen vuoropuhelun olevan avain kaupan, talouden ja investointien yhteistyön edistämiseen.

Perjantaina pääministeri Askar Mamin piti verkossa kokous joka toi yhteen Kazakstanin valtion virkamiehet ja EU-maiden diplomaattisten edustustojen johtajat, mukaan lukien Saksa, Alankomaat, Belgia, Suomi, Unkari, Ranska ja muut.

Kokouksessa keskityttiin siihen, miten navigoida pandemian aiheuttamiin uusiin haasteisiin ja mahdollisuuksiin laajentaa Kazakstanin ja EU: n välistä yhteistyötä.

Nur-Sultanin virkamiehet näkevät Kazakstanin ja EU: n välisen aktiivisen vuoropuhelun olevan avain kaupan, talouden ja investointien yhteistyön edistämiseen. Maataloustoiminta, valmistus, liikenne, energia, infrastruktuuri ja rakentaminen tunnistettiin ensisijaisen tärkeiksi aloiksi, joilla voidaan luoda uusia kumppanuuksia. Lisäksi osapuolet sopivat tekevänsä edelleen yhteistyötä esimerkiksi terveydenhuollossa, vihreässä taloudessa ja ilmastonmuutoksessa.

Kazakstanin ja Euroopan unionin väliset suhteet ovat syviä, ja ne ovat edustettuina maaliskuussa voimaan tulleessa tehostettujen kumppanuus- ja yhteistyösopimusten nimellä. Asiakirja kattaa 29 toiminta-aluetta, mukaan lukien kauppa, investoinnit, innovaatiot ja infrastruktuurin kehittäminen.

EU pitää Keski-Aasian suurinta taloutta potentiaalisena markkinana raskaiden koneiden ja kuljetusvälineiden sekä valmistus- ja kemiallisten tuotteiden viennille. Kazakstan on puolestaan ​​toimittanut EU: lle uusiutumattomia energialähteitä, koska sen taloutta hallitsevat edelleen öljy ja maakaasu.

EU: n osuus Kazakstanissa on tällä hetkellä yli puolet suorista ulkomaisista sijoituksista, yli 150 miljardilla dollarilla investoineet vuodesta 2005. Lisäksi Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankki (EBRD) on osoittanut lähes 9.5 miljardia dollaria 277: lle Kazakstanissa toteutetulle hankkeelle. Kazakstanin ja EU: n välisen kaupan arvo oli yli 15.5 miljardia dollaria viimeisten kahdeksan kuukauden aikana.

Samaan aikaan meneillään oleva pandemia on vaikuttanut vakavasti Keski-Aasian rikkaimpaan talouteen.

Lähes 19 miljoonan ihmisen maassa Kazakstan on maaliskuun jälkeen raportoinut yli 110,684 1,796 infektiotapausta ja 16 kuolemantapausta. Maan lukitus alkoi XNUMX. maaliskuuta ja sitä jatkettiin myöhemmin useita kertoja. Hallituksen asettamat ankarat rajoitukset koronaviruksen puhkeamisen hillitsemiseksi keskeyttivät suurimman osan taloudellisesta toiminnasta Kazakstanissa, mikä sai ihmiset menettämään työpaikkansa.

Kazakstanin bruttokansantuote vähentynyt maan kansantalousministeriön mukaan 3% viimeisten kahdeksan kuukauden aikana. Palvelusektorin tuotanto laski 6.1% sen jälkeen, kun hallitus käski sulkea suurimman osan julkisista paikoista, mukaan lukien kauneushoitolat, kampaajat, kuntosalit ja kuntosalit, elintarvike- ja muualla katetut markkinat, elokuvateatterit ja rannat. Mukaan a tutkimus maan kansallisen yrittäjäkamarin toteuttama viranomaisten asettama rajoitus vaikutti 800,000 60: een tai yli 30 prosenttiin Kazakstanin pienistä ja keskisuurista yrityksistä. Noin XNUMX% vastaajista sanoi olevansa valmiita vähentämään ja optimoimaan henkilöstöään, mikä tarkoittaa, että puolet työntekijöistä lomautetaan, kun taas toinen puoli joutuu ottamaan palkatonta lomaa.

Samaan aikaan muut teollisuudenalat - kuten rakennus, maatalous, teollisuus ja teollisuustuotanto - kasvoivat merkityksettömästi.

Kazakstanin hallitus on pyrkinyt lieventämään talouden laskuja. Vuonna 2018 hyväksyttyä Kazakstanin strategista kehittämissuunnitelmaa pidetään nyt välineenä, jolla voidaan varmistaa talouden jatkokehitys koronaviruspandemian ja maailmanlaajuisen finanssikriisin seurauksena. Aloitteessa säädetään toimenpiteistä korkean lisäarvon omaavien vientisuuntautuneiden teollisuudenalojen rakentamiseksi teollisuudessa ja maataloudessa. Lisäksi asiakirjassa keskitytään digitalisaation nopeuttamiseen, terveydenhuoltojärjestelmän vahvistamiseen, infrastruktuurin laadun ja saatavuuden parantamiseen vuoteen 2025 mennessä.

"Jos puhumme hallituksen roolista, niin tietysti Kazakstan on tehnyt paljon", Eric Livnyin alueellinen ekonomisti Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankista (EBRD) kertoi. Interfax Kazakstan.

”Rahapoliittisesti arvioitu finanssipoliittisten toimenpiteiden määrä ylittää 8 prosenttia suhteessa BKT: hen. Jos tarkastelet kaikkia maita, joissa EBRD toimii, Kazakstan on [tämän indikaattorin mukaan] yksi johtavista asemista ja vain EU-maat ovat sitä edellä. Lisäksi maan velka suhteessa BKT: hen on merkityksetön ”, hän lisäsi.

Raportin mukaan liikkeeseen EBRD: n syyskuun alussa Kazakstanin BKT: n odotetaan supistuvan 4 prosenttia vuonna 2020, ennen kuin se kasvaa 3 prosenttia vuonna 2021 "yksityisen kulutuksen elpymisen ja korkeamman öljyn hinnan tukemana".

Continue Reading
Mainos

Facebook

Twitter

Nousussa