Liity verkostomme!

Savukkeet

Laiton tupakakauppa: Lähes 370 miljoonaa savuketta takavarikoitiin vuonna 2020

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kansainväliset toimet, joihin osallistui Euroopan petostentorjuntavirasto (OLAF), takavarikoivat vuonna 370 lähes 2020 miljoonaa laitonta savuketta. Suurin osa savukkeista salakuljetettiin EU: n ulkopuolisista maista, mutta ne oli tarkoitettu myytäviksi EU: n markkinoilla. Olisivatko he päässeet markkinoille, OLAF arvioi, että nämä mustan pörssin savukkeet olisivat aiheuttaneet noin 74 miljoonan euron tappiot tulli- ja valmisteveroista sekä arvonlisäverosta EU: n ja jäsenvaltioiden talousarvioihin.

 OLAF tuki kansallisia ja kansainvälisiä tulli- ja lainvalvontaviranomaisia ​​eri puolilta maailmaa 20 operaation aikana vuoden 2020 aikana. Erityisesti se antoi elintärkeää tietoa sellaisten kuorma-autojen ja / tai konttien tunnistamisesta ja jäljittämisestä, jotka oli väärin ilmoitettu muina tavaroina EU: n rajoilla. OLAF vaihtaa tiedustelutietoa reaaliajassa EU: n jäsenvaltioiden ja kolmansien maiden kanssa, ja jos on selvää näyttöä siitä, että lähetykset on tarkoitettu EU: n salamarkkinoille, kansalliset viranomaiset ovat valmiita ja kykeneviä astumaan sisään ja pysäyttämään ne.

OLAFin pääjohtaja Ville Itälä sanoi: "Vuosi 2020 oli haastava vuosi monella tapaa. Vaikka monet lailliset yritykset joutuivat hidastamaan tai lopettamaan tuotannon, väärentäjät ja salakuljettajat jatkoivat rauhaa. Olen ylpeä voidessani sanoa, että OLAFin tutkijoilla ja analyytikoilla oli tärkeä rooli näiden laittomien tupakansiirtojen seurannassa ja takavarikoinnissa ja että OLAFin yhteistyö viranomaisten kanssa kaikkialla maailmassa on pysynyt vahvana haastavista olosuhteista huolimatta. Yhteiset ponnistelumme ovat paitsi auttaneet säästämään miljoonia euroja menetettyinä tuloina ja pitäneet miljoonia salakuljetettuja savukkeita markkinoilla, myös auttaneet meitä pääsemään lähemmäksi lopullista tavoitetta tunnistaa ja sulkea rikollisjoukot tämän vaarallisen ja laittoman kaupan takana. ”

OLAFin toimissa takavarikoitiin vuoden 368,034,640 aikana 2020 132,500,000 235,534,640 savuketta, jotka oli tarkoitettu laittomaan myyntiin EU: ssa. näistä XNUMX XNUMX XNUMX savukkeesta takavarikoitiin EU: n ulkopuolisissa maissa (lähinnä Albaniassa, Kosovossa, Malesiassa ja Ukrainassa), kun taas EU: n jäsenvaltioissa takavarikoitiin XNUMX XNUMX XNUMX savuketta.

OLAF on myös havainnut selvät mallit tämän laittoman tupakakaupan alkuperän suhteen: vuonna 2020 takavarikoiduista savukkeista noin 163,072,740 99,250,000 84,711,900 oli peräisin Kaukoidästä (Kiina, Vietnam, Singapore, Malesia), kun taas 21,000,000 XNUMX XNUMX oli Balkanilta / Itä-Euroopasta (Montenegro, Valko-Venäjä, Ukraina). Lisäksi XNUMX XNUMX XNUMX oli peräisin Turkista, kun taas XNUMX XNUMX XNUMX tuli Arabiemiirikunnista.

Tärkeimmät OLAFin vuonna 2020 ilmoittamat savukkeiden salakuljetustoiminnot liittyivät yhteistyöhön viranomaisten kanssa vuonna Malesia ja Belgia, Italia ja Ukrainasekä joukko viranomaisia, joissa on mukana EU: n viranomaisia kaikkialla EU: ssa ja muualla.

OLAFin tehtävä, toimeksianto ja pätevyys

Mainos

OLAFin tehtävänä on havaita, tutkia ja lopettaa petokset EU: n varoilla.

OLAF suorittaa tehtävänsä:

  • Suoritetaan riippumattomia petosten ja korruption tutkimuksia, joihin osallistuu EU: n varoja, jotta voidaan varmistaa, että kaikki EU: n veronmaksajien rahat saavuttavat hankkeet, jotka voivat luoda työpaikkoja ja kasvaa Euroopassa.
  • osallistuminen kansalaisten luottamuksen vahvistamiseen EU: n toimielimiin tutkimalla EU: n henkilöstön ja EU: n toimielinten jäsenten vakavia väärinkäytöksiä;
  • vakaan EU: n petostentorjuntapolitiikan kehittäminen.

Itsenäisessä tutkintatoiminnassaan OLAF voi tutkia petosten, korruption ja muiden EU: n taloudellisiin etuihin vaikuttavien rikosten aiheita, jotka koskevat:

  • Kaikki EU: n menot: Tärkeimmät menokategoriat ovat rakennerahastot, maatalouspolitiikka ja maaseutu
  • kehitysrahastot, suorat menot ja ulkoinen apu
  • eräät EU: n tulot, pääasiassa tullit, ja
  • epäilyt EU: n henkilöstön ja EU: n toimielinten jäsenten vakavista väärinkäytöksistä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa