Liity verkostomme!

Luonnon monimuotoisuus

Yksi planeetan huippukokous: Presidentti von der Leyen vaatii kunnianhimoista, globaalia ja peliä muuttavaa sopimusta biologisesta monimuotoisuudesta

Julkaistu

on

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen osallistui 11. tammikuuta videokonferenssin kautta biologista monimuotoisuutta koskevaan yhden planeetan huippukokoukseen. Presidentti von der Leyen korosti puheenvuorossaan, että "2021 on vuosi, jolloin maailma kääntää uuden lehden planeetallemme" tämän vuoden toukokuussa pidetyssä COP15-konferenssissa Lumingissa Kunmingissa. Hän vaati "kunnianhimoista, globaalia ja COP15: ssä laadittava muuttuvan pelinmuutos Pariisin tyyliin, koska tämä ei koske vain kestävää kehitystä, vaan myös tasa-arvoa, turvallisuutta ja elämänlaatua. Presidentti toisti Euroopan halun näyttää tietä ja tuoda mahdollisimman monta kumppania Presidentti von der Leyen puhui myös biologisen monimuotoisuuden häviämisen ja COVID-19: n välisestä yhteydestä: "Jos emme ryhdy kiireesti toimiin suojellaksemme luontoa, voimme olla jo alussa Pandemioiden aikakaudesta. Mutta voimme tehdä asialle jotain. Se tarvitsee yhteisiä maailmanlaajuisia toimia ja paikallista kestävää kehitystä. Ja samalla kun teemme yhteistyötä "yhden planeettamme" hyväksi, meidän on tehtävä yhteistyötä "yhden terveyden" hyväksi. "

Ursula von der Leyen kertoi Ranskan, Yhdistyneiden Kansakuntien ja Maailmanpankin isännöimässä huippukokouksessa, kuinka komissio työskentelee biologisen monimuotoisuuden säilyttämiseksi: "Tämä osoittaa, että uuden luonnonlehden kääntäminen riippuu paikallisesta toiminnasta ja globaalista toiminnasta. kunnianhimo. Siksi lisäämme Euroopan vihreän sopimuksen avulla omaa toimintaamme ja tavoitteitamme - sekä paikallisesti että maailmanlaajuisesti. Uusi, vihreämpi yhteinen maatalouspolitiikka auttaa meitä suojelemaan toimeentuloa ja elintarviketurvaa - samalla kun suojelemme luontoa ja ilmastoa. " Lopuksi hän muistutti osallistujia Euroopan "velvollisuudesta varmistaa, että sisämarkkinamme eivät aja metsien hävitystä paikallisyhteisöissä muualla maailmassa".

Katso puhetta tätä, lue se kokonaan tätä. Lue lisää komission työstä planeettamme biologisen monimuotoisuuden suojelemiseksi tätä.

Luonnon monimuotoisuus

Julkinen kuulemistilaisuus biologisen monimuotoisuuden häviämisen ja pandemioiden, kuten COVID-19, välisestä yhteydestä 

Julkaistu

on

Parlamentin kuulemistilaisuus aiheesta "Kuudennen joukkojen sukupuuttoon ja pandemioiden riskin kasvamiseen: Mikä rooli EU: n biologista monimuotoisuutta koskevassa strategiassa vuoteen 2030" pidetään tänään (14. tammikuuta).

Ympäristön, kansanterveyden ja elintarvikkeiden turvallisuuden valiokunnan järjestämässä kuulemistilaisuudessa käsitellään biologisen monimuotoisuuden vähenemistä ja sitä, missä määrin tämä lisää maankäytön muutoksista, ilmastonmuutoksesta ja villieläinten kaupasta johtuvia pandemioiden riskiä. Keskustellaan roolista, joka EU: n biologisen monimuotoisuuden strategialla vuodelle 2030 voisi olla biologisen monimuotoisuuden häviämisen torjunnassa ja EU: n ja maailmanlaajuisen sitoutumisen lisäämisessä biologiseen monimuotoisuuteen.

Biologista monimuotoisuutta ja ekosysteemipalveluja käsittelevä hallitustenvälinen foorumi pääsihteeri tri Anne Larigauderie ja Euroopan ympäristökeskuksen pääjohtaja tohtori Hans Bruyninckx avaavat julkisen kuulemistilaisuuden.

Yksityiskohtainen ohjelma on saatavana tätä.

Voit seurata kuulemistilaisuutta livenä tätä tänään 9h.

EU: n biologista monimuotoisuutta koskeva strategia vuoteen 2030

Torstaina iltapäivällä jäsenet keskustelevat esittelijän mietintöluonnoksesta César Luena (S&D, ES), joka vastaa Komission biologista monimuotoisuutta koskeva strategia vuodelle 2030 ja on tyytyväinen strategian kunnianhimoiseen tasoon. Mietintöluonnoksessa korostetaan, että kaikkiin tärkeimpiin luonteenmuutoksen aiheuttajiin on puututtava, ja ilmaistaan ​​huoli maaperän huonontumisesta, ilmastonmuutoksen vaikutuksista ja pölyttäjien määrän vähenemisestä. Siinä käsitellään myös rahoituksen, valtavirtaistamisen ja biologisen monimuotoisuuden hallintakehyksen kysymyksiä, vaaditaan vihreään Erasmus-ohjelmaan, joka keskittyy ennallistamiseen ja säilyttämiseen, ja korostetaan kansainvälisen toiminnan tarvetta, myös merien hallinnoinnin osalta.

Voit seurata valiokunnan kokousta livenä tätä alkaen 13h15.

Lisätietoja 

Continue Reading

Luonnon monimuotoisuus

EU, Leonardo DiCaprio ja Global Wildlife Conservation -yhteistyö biologisen monimuotoisuuden suojelemiseksi

Julkaistu

on

Euroopan unionin, ympäristöasioiden ja Oscar®-palkittu näyttelijä Leonardo DiCaprio ja Globaali villieläinten suojelu (GWC) ovat käynnistäneet kaksi 34 miljoonan euron arvoista aloitetta planeetan suojelemiseksi paremmin vuonna 2021. Ensimmäinen aloite on nopea reagointi hätätilanteissa oleviin ekosysteemeihin, lajeihin ja yhteisöihin (Rapid RESCUE), joka tarjoaa nopean vastauksen uusiin biologisen monimuotoisuuden uhkiin. Toisen tavoitteena on suojella Virungan kansallispuistoa Kongon demokraattisessa tasavallassa, joka on Afrikan mantereen biologisimmin suojeltu alue, auttaen palauttamaan itäiset alangot gorillat ja muut uhanalaiset lajit.

Molemmat aloitteet ovat esimerkkejä EU: n sitoutumisesta EU: n vihreän diilin toteuttamiseen kaikkialla maailmassa ja GWC: n tehtävästä suojella maapallon elämän monimuotoisuutta.

Kansainvälisten kumppanuuksien komissaari Jutta Urpilainen sanoi: "Biologinen monimuotoisuus on uhattuna kaikkialla maailmassa; meneillään oleva pandemia on vain korostanut vielä enemmän, että arvokkaiden ekosysteemien suojelu on elintärkeää villieläinten kukoistamiseksi. Oma olemassaolomme riippuu tästä. Olen iloinen siitä, että GWC, Leonardo DiCaprio ja Euroopan unioni tekevät yhteistyötä voidakseen lisätä pyrkimyksiämme biologisen monimuotoisuuden suojelemiseksi ja ihmisten ja planeetan vihreän elpymisen varmistamiseksi COVID-19-kriisin jälkeen.

EU: n biologisen monimuotoisuuden ja ekosysteemien kokonaisrahoitus kansainvälisellä yhteistyöllä on miljardi euroa rahoituskaudella 1--2014. Euroopan unioni on myös Virungan kansallispuiston pisin ja tärkein avunantaja, jonka avustukset ovat olleet 2020 miljoonaa euroa vuodesta 83. Lisätietoja on saatavilla lehdistötiedote. Lisätietoja on erillisissä verkkosivustoissa EU: n maailmanlaajuinen toiminta ekosysteemien ja biologisen monimuotoisuuden säilyttämiseksi että EU: n vastaus COVID-19-kriisiin.

Continue Reading

Luonnon monimuotoisuus

Uusi tutkimus tekee "selkeän tapauksen" teknologianeutraalille politiikalle

Julkaistu

on

Uusi raportti korostaa "huomattavaa panosta", joka ydinvoimalla tuotetulla vedyllä voi olla elektrolysaattoriteknologian avulla vetytalouden kehityksessä.

Se jatkaa kuitenkin varovaisuutta, että näiden etujen toteutuminen riippuu teknologianeutraalin politiikan hyväksymisestä, joka "ei syrji ydinvoimaa".

Kirjoittajien mukaan tutkimuksessa todetaan selkeästi teknologianeutraaliutta puhtaan vetyalan edistämiseen tähtäävässä politiikassa, jossa tunnustettaisiin, että sekä uusiutuva energia että ydinvoima ovat vähähiilisiä vedyntuotantolähteitä ja että niitä tulisi kohdella tasavertaisesti.

New Nuclear Watch Institute (NNWI) julkaisi tänään (16. joulukuuta) tutkimuksen, jonka otsikko oli '' Ydinenergian roolista Euroopan vetytalouden kehittämisessä ''.

Siinä todetaan, että ydinvoiman käytöllä vedyn tuottamiseen on useita etuja verrattuna ajoittaisiin uusiutuviin energialähteisiin.

Tutkimuksen mukaan ydinvoima asennettuja elektrolyysikapasiteettia kohti voi tuottaa 5.45 ja 2.23 kertaa enemmän puhdasta vetyä kuin aurinko- ja tuulivoima. Raportissa korostetaan, että maa-ala, joka tarvitaan vedyn tuottamiseen ydinvoimalla, on huomattavasti pienempi kuin uusiutuvien energialähteiden vaatima maa-alue.

Hypoteettisen esimerkin avulla se osoittaa, että merituulipuisto tarvitsisi 1,400 kertaa niin suuren maa-alueen tuottamaan yhtä paljon vetyä kuin perinteinen GW-mittakaavan ydinvoimala.

NNWI: n puheenjohtaja Tim Yeo kommentoi tutkimuksen tuloksia: "Tämä raportti osoittaa, kuinka ydinvoiman käyttö jaksottaisen uusiutuvan energian sijaan vedyn tuottamiseksi antaa elektrolyysiteknologian toimia paljon korkeammalla kapasiteettikerralla ja antaa siten voimakkaamman kannustimen vankan vetytalouden kehittäminen. Ydinvoiman valinta ei ole järkevää hallitukselle, joka haluaa lisätä vetytuotantoa nopeasti. "

Uudessa raportissa tarkastellaan myös EU: n vetypolitiikan mahdollista tulevaa kehitystä ottaen huomioon heinäkuussa 2020 julkaistu Euroopan komission vesistrategia ilmastoneutraalille Euroopalle.

Siinä todetaan, että EU: n päätös asettaa pitkän aikavälin tavoite puhtaasti "uusiutuvan vedyn" tuotannolle muiden "vähähiilisten" tuotantolähteiden, kuten ydinvoiman, kustannuksella voi myös viivästyttää investointeja siihen liittyvään infrastruktuuriin, jota tarvitaan laaja-alainen vetytalous.

Yeo lisää: "Ydinvoimalla voi olla merkittävä rooli vetymarkkinoiden lähiajan kehityksessä.

"Raportissa todetaan, että COVID-19-pandemian aiheuttaman ydintuotannon maailmanlaajuisen vähenemisen perusteella Euroopan käyttämätöntä kapasiteettia voitaisiin käyttää tuottamaan yli 286,000 2 tonnia puhdasta vetyä suhteellisen alhaisin kustannuksin, mikä voisi vähentää hiilidioksidipäästöjä 2.8 miljoonalla tonnia vuodessa verrattuna yleisesti käytettyyn maakaasumenetelmään.

Raportti"Tärkeimmissä johtopäätöksissä sanotaan, että:

Vety voi olla tärkeä väline energiajärjestelmien hiilestä irtautumisessa, ja se tarjoaa monille aloille ja alasektoreille keinon poistaa päästöt, jos sen oma tuotanto voidaan tyhjentää kokonaisvaltaisesti.

EU: n strategiassa suositaan uusiutuvaa vetyä pitkän aikavälin tavoiteltavaksi tavoitteeksi, jossa sitoutuminen muihin hiilivetyjen vähähiilisiin muotoihin on rajallista;

Ydinvoimalla tuotetulla vedyllä olisi kuitenkin useita etuja Euroopan vetyjärjestelmän kehittämiselle, mikä tunnustetaan Ranskan kansallisessa vetystrategiassa, jossa ydinvoimalla tuotetun vedyn näkemys on selkeä ja arvokas

Maailmanlaajuinen pandemia tarjoaa mahdollisuuden käyttää ydinvoiman varakapasiteettia vedyn tuottamiseen ja vauhdittaa Euroopan vetytalouden kehitystä.

NNWI on teollisuuden tukema ajatushautomo, joka keskittyy ydinenergian kansainväliseen kehittämiseen keinona hallituksille turvaamaan pitkäaikaiset kestävät energiatarpeet. Se uskoo, että ydinvoima on välttämätöntä sitovien Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteiden saavuttamiseksi ja ilmastonmuutoksen haasteen ratkaisemiseksi.

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Nousussa