Liity verkostomme!

Ilmastonmuutos

Presidentti von der Leyen pitää puheen One Planet -huippukokouksessa

Julkaistu

on

Yhden planeetan huippukokouksessa, joka pidettiin 11. tammikuuta Pariisissa, komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen (Kuvassa) piti puheen kestävästä maataloudesta, biologisesta monimuotoisuudesta ja ilmastonmuutoksen torjunnasta korostaen, että nämä ovat saman kolikon eri puolia. Havainnollistaakseen EU: n tukea maailmanlaajuiselle yhteistyölle ja paikalliselle toiminnalle, se sitoutui tukemaan ja tukemaan Afrikan johtamaa Suuren vihreän muurin lippulaivahanketta, jonka tavoitteena on torjua maan huonontumista ja aavikoitumista, perustuen EU: n tähän aloitteeseen jo pitkään tekemiin investointeihin. .

Hän ilmoitti myös, että terveyttä ja biologista monimuotoisuutta koskeva EU: n tutkimus ja innovaatio ovat etusijalla osana maailmanlaajuista yhteistyö- ja koordinointityötä. Vihreällä sopimuksella Euroopalle EU on kansainvälisen toiminnan eturintamassa ilmaston ja biologisen monimuotoisuuden hyväksi. Presidentti von der Leyen korosti luonnon ja kestävän maatalouden roolia tavoitteen saavuttamisessa Vihreän sopimuksen Euroopalle, joka on tehdä Euroopasta ensimmäinen ilmastoneutraali maanosa vuoteen 2050 mennessä.

Viime toukokuussa komissio julkaisi biologista monimuotoisuutta ja maatilalta pöydälle -strategiat, joissa esitetään EU: n kunnianhimoiset toimet ja sitoumukset biologisen monimuotoisuuden häviämisen pysäyttämiseksi Euroopassa ja maailmassa, Euroopan maatalouden muuttamiseksi kestäväksi ja luonnonmukaiseksi maataloudeksi ja tukemaan maanviljelijöitä tämä siirtymä. Ranskan, Yhdistyneiden Kansakuntien ja Maailmanpankin yhdessä järjestämä "One Planet" -huippukokous alkoi johtajien sitoutumisella biologisen monimuotoisuuden puolesta, jota presidentti von der Leyen on jo tukenut Yhdistyneiden Kansakuntien yleiskokouksen viime istunnossa Syyskuu. Huippukokouksessa pyrittiin saamaan aikaan vauhtia luonnon monimuotoisuutta koskevalle COP15: lle ja ilmastolle COP26: lle.

Seuraa puhetta videoneuvottelun avulla EbS.

Ilmastonmuutos

Tutkimukset osoittavat, että yleisö ei ole huolissaan ilmastokriisistä

Julkaistu

on

Uusi tutkimus Euroopassa ja Yhdysvalloissa osoittaa, että suuri osa yleisöstä ei vieläkään hyväksy ilmastokriisin kiireellisyys, ja vain vähemmistö uskoo, että se vaikuttaa vakavasti heihin ja heidän perheisiinsä seuraavan viidentoista vuoden aikana.
D | partin ja Open Society European Policy Instituten teettämä kysely on osa uutta merkittävää ilmastotietoisuustutkimusta. Se kuvaa asenteita ilmastonmuutoksen olemassaolosta, syistä ja vaikutuksista Saksassa, Ranskassa, Italiassa, Espanjassa, Ruotsissa, Puolassa, Tšekissä, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Siinä tarkastellaan myös yleisön suhtautumista politiikkaan, jota EU ja kansalliset hallitukset voisivat hyödyntää ihmisen aiheuttamien päästöjen aiheuttamien vahinkojen vähentämiseksi.
Raportissa todetaan, että vaikka selkeä enemmistö eurooppalaisista ja amerikkalaisista vastaajista on tietoinen ilmaston lämpenemisestä ja siitä, että sillä todennäköisesti on kielteisiä vaikutuksia ihmiskunnalle, sekä Euroopassa että Amerikassa tieteellinen yksimielisyys on vääristynyttä. Raportin mukaan tämä on luonut kuilun yleisen tietoisuuden ja ilmastotieteen välille, jättäen yleisön aliarvioimaan kriisin kiireellisyyden ja jättämättä huomioimatta tarvittavien toimien laajuutta. 
Kaikki paitsi pieni vähemmistö myöntävät, että ihmisen toiminnalla on merkitystä ilmastonmuutoksessa - korkeintaan 10% kieltäytyi uskomasta tätä missään tutkituissa maissa.  
Vaikka suoraa kieltämistä on harvinaista, ihmisvastuun laajuudessa vallitsee laaja hämmennys. Suuret vähemmistöt - vaihtelevat 17-44% tutkituista maista - uskovat edelleen, että ilmastonmuutos johtuu sekä ihmisistä että luonnollisista prosesseista. Tällä on merkitystä, koska ne, jotka myöntävät, että ilmastonmuutos on ihmisen toiminnan tulos, uskovat kaksinkertaisen todennäköiseksi, että se aiheuttaa kielteisiä seurauksia heidän omassa elämässään.
 
Merkittävät vähemmistöt uskovat, että tutkijat ovat yhtä mieltä ilmaston lämpenemisen syistä - mukaan lukien kaksi kolmasosaa äänestäjistä Tšekissä (67%) ja lähes puolet äänestäjistä Yhdistyneessä kuningaskunnassa (46%). Todellisuudessa 97 prosenttia ilmastotieteilijöistä on samaa mieltä siitä, että ihmiset ovat aiheuttaneet viimeaikaisen ilmaston lämpenemisen.
 
Suuri enemmistö eurooppalaisista ja Yhdysvaltain kansalaisista kaikissa yhdeksässä kyselyssä kysytyssä maassa on yhtä mieltä siitä, että ilmastonmuutos vaatii kollektiivista vastausta ilmastonmuutoksen lieventämiseen tai sen haasteisiin sopeutumiseen.  Suurin osa Espanjassa (80%) Italiassa (73%), Puolassa (64%), Ranskassa (60%), Isossa-Britanniassa (58%) ja Yhdysvalloissa (57%) yhtyy väitteeseen, jonka mukaan "Meidän pitäisi tehdä kaikkemme ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi."
Raportissa todetaan myös, että ilmastonmuutoksen puolueiden poliittinen linja on polarisoitunut - sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa. Vasemmalla olevat ovat yleensä tietoisia ilmastonmuutoksen olemassaolosta, syistä ja vaikutuksista ja kannattavat enemmän toimintaa kuin oikealla olevat ihmiset. Nämä erot ovat tärkeämpiä kuin väestörakenteen vaihtelu useimmissa maissa. Esimerkiksi Yhdysvalloissa ne, jotka pitävät poliittisessa suuntautumisessaan vasemmistona, odottavat lähes kolme kertaa todennäköisemmin kielteisiä vaikutuksia omaan elämäänsä (49%) verrattuna niihin, jotka pitävät enemmän oikealla olevina (17%). Polarisaatio on merkittävää myös Ruotsissa, Ranskassa, Italiassa ja Isossa-Britanniassa. Ainoa maa, jossa taajuuksien välillä on tasapaino, on Tšekki.
 
Suurin osa on halukas toimimaan ilmastonmuutoksen torjumiseksi, mutta suosimansa toimet ovat yleensä kuluttajakeskeisiä eikä pyrkimyksiä luoda kollektiivisia sosiaalisia muutoksia.  Suurin osa vastaajista jokaisessa maassa kertoo jo vähentäneensä muovikulutustaan ​​(62%), lentomatkustamistaan ​​(61%) tai automatkustamistaan ​​(55%).  Enemmistö sanoo myös, että he joko jo ovat tai aikovat vähentää lihan kulutusta, siirtyä vihreän energian toimittajaan, äänestää puolueen puolesta ilmastonmuutosohjelmansa takia tai ostaa lisää luomu- ja paikallisesti tuotettuja ruokia.
 
Ihmiset ovat kuitenkin paljon vähemmän tukevia suoraan kansalaisyhteiskunnan sitoutumista, sillä vain pienet vähemmistöt ovat lahjoittaneet ympäristöjärjestölle (15% koko kyselyssä), liittyneet ympäristöjärjestöön (8% koko kyselyn ajan) tai liittyneet ympäristöprotestiin (9% koko kyselyssä). Vain neljännes (25%) kyselyyn vastanneista sanoo äänestäneensä poliittisen puolueen puolesta ilmastonmuutospolitiikkansa vuoksi.
Vain 47 prosenttia kyselyyn osallistuneista uskoo, että heillä yksilöinä on erittäin suuri vastuu ilmastonmuutoksen torjunnasta. Vain Yhdistyneessä kuningaskunnassa (66%), Saksassa (55%), Yhdysvalloissa (53%), Ruotsissa (52%) ja Espanjassa (50%) on enemmistö, joka tuntee itsessään korkean vastuuntunnon.   Kaikissa tutkituissa maissa ihmiset ajattelevat todennäköisemmin, että heidän kansallisella hallituksellaan on suuri vastuu ilmastonmuutoksen torjunnassa.   Tämä vaihtelee 77 prosentista Saksassa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa tutkituista 69 prosenttiin Yhdysvalloissa, 69 prosenttiin Ruotsissa ja 73 prosenttiin Espanjassa.  Jokaisessa EU-maassa vastaajat kokivat hieman todennäköisemmin EU: n olevan vastuussa ilmastonmuutoksen hillitsemisestä kuin kansalliset hallitukset. 
 
Äänestystulosten mukaan ihmisille tarjotaan mieluummin kannustimia toimia ilmastonmuutoksen torjumiseksi kieltojen tai hiiliverojen sijasta.  Pieni enemmistö on valmis maksamaan lisää veroja ilmastonmuutoksen torjumiseksi - lukuun ottamatta Ranskaa, Italiaa ja Tšekkiä - mutta prosenttiosuus, joka on valmis maksamaan enemmän kuin pienen määrän (yhden tunnin palkka kuukaudessa), on rajoitettu suurin osa neljänneksestä - Espanjassa ja Yhdysvalloissa.  Kaikkien lentojen verojen korottaminen tai kanta-asiakasmaksun käyttöönotto ansaitsi jonkin verran tukea kyselyyn osallistuneissa maissa (18–36 prosenttia yhdessä). Vaikka lentoliikenteen päästöjen torjunnan ensisijainen politiikka oli selkeällä marginaalilla linja-autojen ja junien infrastruktuurin parantaminen.
Heather Grabbe, avoimen yhteiskunnan eurooppalaisen instituutin johtaja, sanoi: "Monet citiikit kaikkialla Euroopassa ja Yhdysvalloissa eivät vieläkään ymmärrä, että tieteellinen yksimielisyys ihmisen vastuusta ilmastonmuutoksesta on ylivoimainen. Vaikka suoraa kieltämistä on harvinaista, on levinnyt väärä vakaumus, jota päästöjen vähentämistä vastustavat omat edut edistävät, että tutkijat ovat eri mieltä siitä, aiheuttavatko ihmiset ilmastonmuutoksen - vaikka tosiasiassa 97% tiedemiehistä tietää sen.
 
"Tällä pehmeällä kieltämisellä on merkitystä, koska se saa yleisön ajattelemaan, että ilmastonmuutos ei vaikuta heidän elämäänsä kovinkaan seuraavien vuosikymmenien aikana, eivätkä he ymmärrä, kuinka radikaalisti meidän on muutettava talousjärjestelmäämme ja tapojamme ekologisen romahduksen estämiseksi. kyselytutkimukset osoittavat, että mitä enemmän ihmiset ovat vakuuttuneita siitä, että ilmastonmuutos on ihmisen toiminnan tulos, sitä tarkemmin he arvioivat sen vaikutuksen ja sitä enemmän he haluavat toimia. "
D | part-tutkimuksen johtaja ja tutkimuksen johtava kirjoittaja Jan Eichhorn sanoi: "Euroopan ja Yhdysvaltojen yleisö haluaa toimia ilmastonmuutoksen torjumiseksi kaikilla väestöryhmillä. Poliitikoiden on näytettävä johtajuutta vastaamalla tähän toivoon kunnianhimoinen tapa parantaa ihmisten ymmärrystä kriisin vakavuudesta ja ihmisten vaikutuksista - koska tätä ymmärrystä ei ole toistaiseksi kehitetty riittävästi. Yksittäisiin toimiin luottaminen ei riitä. Ihmiset näkevät EU: n valtion ja kansainväliset järjestöt vastuulla. Ihmiset ovat pääsääntöisesti valmiita vakuuttumaan tukevansa laajempaa toimintaa, mutta tämän saavuttaminen vaatii kiireellistä työtä poliittisilta ja kansalaisyhteiskunnan toimijoilta. "
 
TULOKSET:
 • Huomattava enemmistö eurooppalaisista ja amerikkalaisista uskoo ilmastonmuutoksen tapahtuvan. Kaikissa yhdeksässä tutkitussa maassa ylivoimainen enemmistö vastaajista sanoo, että ilmasto todennäköisesti tai varmasti muuttuu - vaihtelee USA: n 83 prosentista Saksan 95 prosenttiin.
 • Ilmastonmuutoksen kieltäminen on vähäistä kaikissa tutkituissa maissa. Yhdysvalloissa ja Ruotsissa on suurin joukko ihmisiä, jotka joko epäilevät ilmastonmuutosta tai ovat vakuuttuneita siitä, ettei sitä tapahdu, ja täälläkin se käsittää vain hieman yli 10 prosenttia tutkituista.
 • Kuitenkinyli kolmannes (35%) kyselyyn osallistuneista yhdeksässä maassa pitää ilmastonmuutosta luonnollisten ja ihmisen prosessien tasapainona - tämä tunne on voimakkainta Ranskassa (44%), Tšekin tasavallassa (39%) ja Yhdysvalloissa (38%). Vastaajien moniarvoisuus on, että se johtuu "pääasiassa ihmisen toiminnasta".
 • Merkittävä ryhmä 'pehmeiden' attribuutioskeptikoiden mielestä Vastoin tieteellistä yksimielisyyttä, ilmastonmuutos johtuu ihmisen toiminnasta ja luonnollisista prosesseista: nämä vaalipiirit vaihtelevat 17 prosentista Espanjassa 44 prosenttiin Ranskassa. Nämä skeptikot, jotka lisätään "kovan" attribuution skeptikoihin, jotka eivät usko ihmisen toiminnan olevan ilmastonmuutosta edistävä tekijä, muodostavat yhdessä enemmistön Ranskassa, Puolassa, Tšekin tasavallassa ja Yhdysvalloissa.
 • Suurin osa uskoo, että ilmastonmuutoksella on erittäin kielteisiä vaikutuksia maan elämään Espanjassa (65%), Saksassa (64%), Isossa-Britanniassa (60%), Ruotsissa (57%), Tšekin tasavallassa (56%) ja Italiassa ( 51%).  Kuitenkin on olemassa huomattava vähemmistö "vaikutusskeptikoista", jotka uskovat, että myönteiset vaikutukset kompensoivat negatiiviset seuraukset - vaihtelevat 17 prosentista Tšekin tasavallassa 34 prosenttiin Ranskassa. Keskellä on myös ryhmä, joka ei näe ilmaston lämpenemistä vaarattomana, mutta ajattelee, että myös negatiiviset seuraukset tasapainotetaan positiivisilla. Tämä "keskiryhmä" vaihtelee Espanjan 12 prosentista Ranskassa 43 prosenttiin. 
 • Suurin osa ihmisistä ei usko, että ilmastonmuutos vaikuttaa voimakkaasti omaan elämäänsä seuraavan viidentoista vuoden aikana. Vain Italiassa, Saksassa ja Ranskassa yli neljännes ihmisistä uskoo, että ilmastonmuutos häiritsee heidän elämäänsä voimakkaasti vuoteen 2035 mennessä, ellei lisätoimenpiteisiin ryhdytä. Vaikka vallitseva näkemys on, että tulee olemaan jonkin verran huomattava vähemmistö uskoo, että heidän elämänsä ei muutu lainkaan valvomattoman ilmastonmuutoksen seurauksena - Tšekin tasavallan suurin ryhmä (26%) seuraa Ruotsia (19%), Yhdysvaltoja ja Puolaa ( 18%), Saksa (16%) ja Yhdistynyt kuningaskunta (15%).
 • Ikä vaikuttaa ilmastonmuutosta koskeviin näkemyksiin, mutta vain tietyissä maissa. Kaiken kaikkiaan nuoremmat ihmiset odottavat todennäköisemmin ilmastonmuutoksen kielteisiä vaikutuksia elämäänsä vuoteen 2035 mennessä, jos mitään ei tehdä ongelmien ratkaisemiseksi. Tämä suuntaus on erityisen vahva Saksassa; missä negatiivisia vaikutuksia odotetaan olevan 36 prosentilla 18–34-vuotiaista (verrattuna 30 prosenttiin 55–74-vuotiaista), Italia; (46% 18-34-vuotiaista verrattuna 33% 55-74-vuotiaista), Espanja; (43 prosenttia 18–34-vuotiaista verrattuna 32 prosenttiin 55–74-vuotiaista) ja Yhdistynyt kuningaskunta; (36% 18-34-vuotiaista verrattuna 22% 55-74-vuotiaista).
 • Korkeammien lentoverojen määrääminen nähdään vain parhaana vaihtoehtona vähentää vähemmistön lentojen päästöjä - vaihtelevat 18 prosentista Espanjassa 30 prosenttiin Yhdysvalloissa ja 36 prosenttiin Isossa-Britanniassa. Maiden sisäisten lentojen suora kielto on vieläkin vähemmän suosittu, sillä eniten tukea Ranskassa (14%) ja Saksassa (14%). Suosituin politiikka lentokoneiden päästöjen vähentämiseksi on juna- ja linja-autoverkkojen parantaminen, jonka enemmistö vastaajista valitsee parhaaksi politiikaksi Espanjassa, Italiassa ja Puolassa.
 • Suurin osa useimmissa maissa on halukas suostuttamaan ystävänsä ja perheensä käyttäytymään ilmastoa säästävämmällä tavalla - vain 11 prosenttia Italiassa ja 18 prosenttia Espanjassa ei ole halukas tekemään niin. Lähes 40 prosenttia Tšekin tasavallan, Ranskan, Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian ihmisistä ei kuitenkaan ajattele tätä ajatusta lainkaan.
 • Siirtyminen vihreään energiayritykseen kotitalouksien energian tuottamiseksi on laajasti kannattavaa. Ranskassa ja Yhdysvalloissa on kuitenkin suuria vähemmistöjä (vastaavasti 42% ja 39%), jotka eivät harkitsisi siirtymistä vihreään energiaan. Tämä on vain 14 prosenttia Italiassa ja 20 prosenttia Espanjassa, jotka eivät harkitsisi muutosta vihreään energiaan.
 • Suurin osa Euroopassa on halukas vähentämään lihan kulutusta, mutta luvut vaihtelevat suuresti. Vain neljännes ihmisistä Italiassa ja Saksassa on ei halukas vähentämään lihankulutustaan ​​verrattuna Tšekin tasavallan 58 prosenttiin, Yhdysvaltoihin 50 prosenttiin ja Espanjassa, Isossa-Britanniassa, Ruotsissa ja Puolassa noin 40 prosenttiin.

Continue Reading

Ilmastonmuutos

Infografiikka: Ilmastomuutosneuvottelujen aikajana

Julkaistu

on

Löydä ilmastonmuutosneuvottelujen historian tärkeimmät tapahtumat kronologisessa järjestyksessä Maan huippukokouksesta Pariisin sopimukseen.

EU on ollut keskeinen toimija YK: n johtamissa neuvotteluissa ja sitoutunut vuonna 2015 leikkauksiin kasvihuonekaasupäästöt EU: ssa vähintään 40% 1990-tasojen alapuolella 2030-tasoilla.

Continue Reading

Ilmastonmuutos

Yhdysvallat lopettaa virallisesti Pariisin ilmastosopimuksen keskellä vaalien epävarmuutta

Julkaistu

on

Mutta tiukan Yhdysvaltain vaalikilpailun tulos määrää kuinka kauan. Trumpin demokraattinen kilpailija Joe Biden on luvannut liittyä sopimukseen uudelleen, jos hänet valitaan.

Yhdysvallat on edelleen UNFCCC: n osapuoli. Espinosan mukaan elin on "valmis auttamaan Yhdysvaltoja kaikissa ponnisteluissa palatakseen takaisin Pariisin sopimukseen".

Trump ilmoitti ensimmäisen kerran aikomuksestaan ​​vetää Yhdysvallat sopimuksesta kesäkuussa 2017 väittäen, että se heikentäisi maan taloutta.

Trumpin hallinto ilmoitti virallisesti eroamisesta Yhdistyneille Kansakunnille 4. marraskuuta 2019, jonka voimaantulo kesti vuoden.

Poistuminen tekee Yhdysvalloista ainoan 197 allekirjoittajamaan, joka on vetäytynyt sopimuksesta.

"Kadonnut mahdollisuus"

Nykyisten ja entisten ilmastodiplomaattien mukaan ilmaston lämpenemisen hillitseminen turvalliselle tasolle olisi vaikeampi ilman Yhdysvaltojen taloudellista ja diplomaattista voimaa.

"Tämä on menetetty tilaisuus kollektiiviseen maailmanlaajuiseen taisteluun ilmastonmuutosta vastaan", sanoi Tanguy Gahouma-Bekale, Afrikan neuvotteluryhmän puheenjohtaja globaaleissa ilmastoneuvotteluissa.

Yhdysvaltain irtautuminen synnyttäisi myös "merkittävän puutteen" globaalissa ilmastotaloudessa, Gahouma-Bekale sanoi ja viittasi Obaman aikakauden sitoumukseen maksaa 3 miljardia dollaria rahastoon, joka auttaa heikossa asemassa olevia maita torjumaan ilmastonmuutosta, josta vain 1 miljardi dollaria toimitettiin .

"Haaste maailmanlaajuisen kunnianhimoisen aukon poistamiseksi tulee paljon, paljon vaikeammaksi lyhyellä aikavälillä", sanoi Thom Woodroofe, entinen diplomaatti YK: n ilmastoneuvotteluissa, nykyään Asia Society Policy Institutein vanhempi neuvonantaja.

Muut suuret päästöjen aiheuttajat ovat kuitenkin kaksinkertaistaneet ilmastotoimet jopa ilman takeita siitä, että Yhdysvallat seuraa esimerkkiä. Kiina, Japani ja Etelä-Korea ovat kaikki sitoutuneet viime viikkoina muuttumaan hiilineutraaleiksi - Euroopan unioni on jo sitoutunut siihen.

Nämä lupaukset auttavat edistämään valtavia vähähiilisiä investointeja, joita tarvitaan ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Jos Yhdysvallat palaa Pariisin sopimukseen, se antaisi ponnisteluille "massiivisen laukauksen käsivarteen", Woodroofe sanoi.

Eurooppalaiset ja yhdysvaltalaiset sijoittajat, joiden keskimääräinen varallisuus on 30 biljoonaa dollaria keskiviikkona, kehottivat maata liittymään nopeasti uudelleen Pariisin sopimukseen ja varoittivat maata, joka on vaarassa jäädä jälkeen maailmanlaajuisesta kilpailusta vähähiilisen talouden rakentamiseksi.

Tutkijoiden mukaan maailman on vähennettävä päästöjä jyrkästi tällä vuosikymmenellä, jotta voidaan välttää ilmaston lämpenemisen katastrofaalisimmat vaikutukset.

Rhodium Group ilmoitti vuonna 2020, että USA on noin 21 prosenttia alle vuoden 2005 tason. Se lisäsi, että toisen Trump-hallinnon aikana se odottaa Yhdysvaltojen päästöjen kasvavan yli 30 prosenttia vuoteen 2035 mennessä vuoden 2019 tasosta.

Obaman Valkoinen talo oli sitoutunut vähentämään Yhdysvaltojen päästöjä 26–28 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä Pariisin sopimuksen nojalla vuoden 2005 tasosta.

Bidenin odotetaan yleisesti saavuttavan nämä tavoitteet, jos hänet valitaan. Hän on luvannut saavuttaa nollapäästöt vuoteen 2050 mennessä laajalla 2 biljoonan dollarin suunnitelmalla talouden muuttamiseksi.

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Nousussa