Liity verkostomme!

Etusivu

Irlanti pyytää anteeksi 9,000 vauvaa, jotka kuoli Irlannin kirkon ylläpitämissä äiti- ja vauvakodeissa

Julkaistu

on

Tuhannet imeväiset kuolivat irlantilaisten äitien ja heidän jälkeläistensä irlantilaisissa kodeissa, joita enimmäkseen katolinen kirkko hoitaa 1920-luvulta 1990-luvulle. Tutkimuksessa todettiin tänään (12. tammikuuta) "kauhistuttava" kuolleisuus, joka heijastaa julmia elinoloja, kirjoittaa että

Raportti, joka kattoi 18 ns. Äiti- ja vauvakotia, joissa nuoria raskaana olevia naisia ​​on piilotettu yhteiskunnalta vuosikymmenien ajan, on viimeisin sarjassa hallituksen tilaamia asiakirjoja, jotka ovat paljastaneet katolisen kirkon pimeimmät luvut.

Noin 9,000 lasta kuoli, raportissa todettiin - kuolleisuus oli 15%. Corkin kreivikunnassa Bessborough'ssa ennen ensimmäistä syntymäpäivää kuolleiden lasten osuus oli jopa 75% vuonna 1943.

Imeväiset otettiin äideiltä ja lähetettiin ulkomaille adoptoitaviksi. Lapset rokotettiin ilman suostumusta.

Asukkaiden nimettömässä todistuksessa verrattiin laitoksia vankiloihin, joissa nunnat käyttivät sanallista pahoinpitelyä "syntisinä" ja "Saatanan kutijoina". Naiset kärsivät traumaattisista vaivoista ilman kipua.

Yksi muisteli "huutavia naisia, mielen menettäneen naisen ja huoneen, jossa oli pieniä valkoisia arkkuja".

Sukulaiset ovat väittäneet, että vauvoja kohdellaan huonosti, koska he ovat syntyneet naimattomille äideille, joiden, kuten heidän lastensa, nähtiin olevan tahra Irlannin mielikuvassa uskollisena katolisena kansakuntana. Tutkimuksessa todettiin, että hyväksyttyjen joukossa oli 12-vuotiaita tyttöjä.

Hallituksen tietojen mukaan lasten kuolleisuusaste kodeissa, joihin 56,000 XNUMX naista ja tyttöä, mukaan lukien raiskauksen ja insestin uhrit, lähetettiin synnyttämään, oli usein yli viisinkertainen naimisissa oleville vanhemmille.

"Raportista käy selvästi ilmi, että Irlannissa on vuosikymmenien ajan ollut tukahduttava, sortava ja raa'asti misogynistinen kulttuuri, jossa naimattomien äitien ja heidän lastensa laaja leimaaminen ryösti näiltä yksilöiltä heidän virastonsa ja joskus heidän tulevaisuutensa", lasten ministeri Roderic O'Gorman sanoi.

Pääministeri Micheál Martin pyytää tällä viikolla virallista anteeksi skandaalin kärsineitä parlamentissa sen vuoksi, mitä hän kuvaili "pimeäksi, vaikeaksi ja häpeälliseksi luvuksi Irlannin viimeaikaisesta historiasta".

Hallitus ilmoitti antavansa taloudellista korvausta ja edistävän kauan luvattuja lakeja kaivamaan joitain jäännöksiä ja antamaan asukkaille, mukaan lukien monet adoptoidut, paremman pääsyn henkilökohtaisiin tietoihin, jotka ovat jo pitkään olleet heidän ulottumattomissaan.

Eloonjääneiden ryhmien yhteenliittymä sanoi, että raportti oli "todella järkyttävä", mutta sillä oli ristiriitaisia ​​tunteita, koska siinä ei otettu täysin huomioon roolia, jolla valtiolla oli kodeissa.

"Tapahtuma oli vain osa perustettua valtiota, joka oli syvästi naisten vastaista sekä laissaan että kulttuurissaan", ryhmä sanoi ja kuvasi Martinin lausuntoa, jonka mukaan Irlannin yhteiskunta oli syyllinen "poliisiksi".

Tutkimus aloitettiin kuusi vuotta sitten sen jälkeen, kun amatööri paikallistieteilijä Catherine Corless paljasti todisteet merkitsemättömästä joukkohautausmaasta Tuamissa ja sanoi, että lapsuuden muistot laihista lapsista kotona olivat häntä ahdistaneet.

Corless, joka katsoi Martinin virtuaaliesityksen selviytyneille ja sukulaisille keittiöstä ennen julkaisua, kertoi Reutersille, että hän tunsi olevansa "melko tyhjentynyt" selviytyneille, jotka olivat odottaneet "paljon enemmän" pääministeriltä.

Muut selviytyneet ja asianajajaryhmät arvostelivat tutkimusta siitä, että oli mahdotonta todistaa tai kumota väitteitä siitä, että Irlannissa, jotka järjestivät ulkomaisia ​​adoptioita kodeista, annettiin suuria summia rahaa.

Raportissa ei havaittu lakisääteisiä määräyksiä 1,638 lapsen ulkomaisille adoptioille - lähinnä Yhdysvaltoihin. Kurkkumätä-, polio-, tuhkarokko- ja vihurirokkorokotteet tehtiin myös lapsille ilman heidän suostumustaan.

Kirkko johti monia Irlannin sosiaalipalveluja 20-luvulla. Vaikka kodeissa on pääasiassa nunnia, ne saivat valtion rahoitusta.

Dublinin entinen katolinen arkkipiispa Diarmuid Martin, joka jäi eläkkeelle kaksi viikkoa sitten, sanoi, että raportissa korostettiin, kuinka kirkko "ylitti roolinsa ja siitä tuli hyvin hallitseva kirkko". Koteja johtavien kirkon ja uskonnollisten järjestöjen tulisi pyytää anteeksi asukkaita, hän kertoi RTE: lle.

Kirkon maine Irlannissa on hajonnut useilla skandaaleilla, jotka koskivat pedofiilipappeja, väärinkäytöksiä työpaikoilla, vauvojen pakollista adoptiota ja muita tuskallisia asioita.

Paavi Francis pyysi anteeksi skandaalit ensimmäisellä paavin vierailullaan maassa lähes neljän vuosikymmenen aikana vuonna 2018.

Vaikka irlantilaiset äänestäjät ovat viime vuosina ylivoimaisesti hyväksyneet abortin ja homoavioliitot kansanäänestyksissä, äiti- ja vauvakotiskandaali on herättänyt ahdistuksen siitä, miten naisia ​​ja lapsia kohdeltiin aivan liian kaukaisessa menneisyydessä.

Brexit

Skotlannin hallitus kommentoi pyrkimyksiä jäädä Erasmusiin

Julkaistu

on

Kaivosmiehet ovat tyytyväisiä noin 150 parlamentin jäsenen tukeen, jotka ovat pyytäneet Euroopan komissiota tutkimaan, kuinka Skotlanti voisi jatkaa osallistumista suosittuun Erasmus-vaihto-ohjelmaan. Muutos tapahtuu viikko sen jälkeen, kun jatko- ja korkeakouluministeri Richard Lochhead kävi tuottavia keskusteluja innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaarin Mariya Gabrielin kanssa idean tutkimiseksi. Viime vuoteen asti järjestelmään osallistui vuosittain yli 2,000 skotlantilaista opiskelijaa, henkilökuntaa ja oppijaa, ja Skotlanti houkutteli suhteellisesti enemmän Erasmus-osallistujia kaikkialta Euroopasta - ja lähetti enemmän toiseen suuntaan - kuin mikään muu Yhdistyneen kuningaskunnan maa.

Lochhead sanoi: "Erasmuksen menettäminen on valtava isku tuhansille skotlantilaisille opiskelijoille, yhteisöryhmille ja aikuisopiskelijoille - kaikilta väestöryhmiltä - jotka eivät voi enää asua, opiskella tai työskennellä Euroopassa." Se sulkee myös oven ihmisille Skotlanti Erasmus-ohjelmassa kokea maamme ja kulttuurimme, ja on rohkaisevaa nähdä, että 145 Euroopan parlamentin jäsenen tunnustama tilaisuuden menetys, joka haluaa Skotlannin paikan jatkamisen Erasmus-ohjelmassa. Olen kiitollinen Terry Reintkelle ja muille parlamentin jäsenille heidän ponnisteluistaan ​​ja kiitän heitä ystävyyden ja solidaarisuuden osoittamisesta Skotlannin nuorille. Toivon vilpittömästi, että voimme onnistua.

"Olen jo käynyt virtuaalikokouksen komissaari Gabrielin kanssa. Olimme yhtä mieltä siitä, että vetäytyminen Erasmus-ohjelmasta on erittäin valitettavaa, ja jatkamme EU: n kanssa selvittämistä, kuinka Skotlannin jatkuva sitoutuminen ohjelmaan voidaan maksimoida. Olen myös puhunut Walesin hallituksen kollegani kanssa ja suostunut pitämään läheistä yhteyttä. "

Klikkaa tästä lisätietoa.

Continue Reading

EU

Johtajat sopivat uusista tummanpunaisista vyöhykkeistä korkean riskin COVID-alueille

Julkaistu

on

Eräässä Euroopan hallitusten päämiesten kokouksessa johtajat olivat yhtä mieltä siitä, että tilanne vaati äärimmäistä varovaisuutta ja sopivat uudesta "tumman punaisen vyöhykkeen" luokasta keskustellakseen tartuntojen määrän noususta Euroopassa ja uusien, tarttuvampien muunnosten ilmaantumisesta. riskialttiille alueille.

Uusi luokka osoittaisi, että virus kiertää erittäin korkealla tasolla. Ihmiset, jotka matkustavat tummanpunaisilta alueilta, voidaan vaatia tekemään testi ennen lähtöä ja joutumaan karanteeniin saapumisen jälkeen. Ei-välttämätöntä matkustamista näille alueille tai sieltä pois olisi erittäin suositeltavaa.

EU on korostanut haluavansa pitää yhtenäismarkkinat toimivana etenkin välttämättömien työntekijöiden ja tavaroiden liikkumisen suhteen, von der Leyen kuvasi tätä "erittäin tärkeäksi". 

Rokotusten hyväksyminen ja käyttöönoton aloittaminen on rohkaisevaa, mutta ymmärretään, että valppautta tarvitaan lisää. Jotkut matkailusta riippuvaisemmat valtiot vaativat rokotustodistusten käyttöä keinona avata matka. Johtajat keskustelivat yhteisen lähestymistavan käytöstä ja olivat yhtä mieltä siitä, että rokotusasiakirja olisi tässä vaiheessa pidettävä lääketieteen asiakirjana eikä matkustusasiakirjana. Von der Leyen sanoi: "Keskustelemme yhteisen lähestymistavan soveltuvuudesta sertifiointiin."

Jäsenvaltiot sopivat neuvoston suosituksesta, jossa vahvistetaan yhteiset puitteet antigeenitestien käytölle ja COVID-19 -testien vastavuoroiselle tunnustamiselle EU: ssa. Sertifioitujen terveydenhuollon elinten suorittamien SARS-CoV2-infektioiden testitulosten vastavuoroisen tunnustamisen pitäisi helpottaa rajat ylittävää liikkumista ja rajat ylittävää kontaktien jäljittämistä.

Yhteisen luettelon sopivista COVID-19-pika-antigeenitesteistä tulisi olla riittävän joustavia niiden testien lisäämiseen tai poistamiseen, joiden tehoon COVID-19-mutaatiot vaikuttavat.

Continue Reading

Talous

Lagarde vaatii uuden sukupolven EU: n nopeaa ratifiointia

Julkaistu

on

Euroopan keskuspankin pääjohtaja Christine Lagarde jakoi kuukausittain annettavan Euro-neuvoston päätelmät. Neuvosto on päättänyt vahvistaa "hyvin mukautuvan" rahapolitiikkansa. Lagarde sanoi, että COVIDin uusi kasvu on häirinnyt taloudellista toimintaa, etenkin palvelujen alalla. 

Lagarde korosti EU: n seuraavan sukupolven paketin merkitystä ja korosti, että sen pitäisi toimia nopeasti. Hän kehotti jäsenvaltioita ratifioimaan sen mahdollisimman nopeasti.  

Tärkeimpien jälleenrahoitusoperaatioiden korko ja lainan marginaalilainan korko pysyvät ennallaan 0.00 prosentissa, 0.25 prosentissa ja talletusmahdollisuudessa -0.50 prosentissa. EKP: n neuvosto odottaa EKP: n ohjauskorkojen pysyvän nykyisellä tai alemmalla tasollaan.

EKP: n neuvosto jatkaa pandeemisten hätäosto-ohjelmien (PEPP) mukaisia ​​ostoja, joiden kokonaismäärärahat ovat 1,850 2022 miljardia euroa. EKP: n neuvosto suorittaa nettovarallisuuden ostoja PEPP: n puitteissa ainakin maaliskuun 2023 loppuun asti ja joka tapauksessa siihen asti, kunnes se arvioi, että koronaviruskriisivaihe on ohi. Se jatkaa myös päämaksujen uudelleensijoittamista erääntyvistä PEPP-ohjelmassa ostetuista arvopapereista ainakin vuoden XNUMX loppuun saakka. Joka tapauksessa PEPP-salkun tulevaa käyttöönottoa hallitaan siten, että vältetään puuttuminen asianmukaiseen rahapolitiikkaan.

Kolmanneksi omaisuuserien osto-ohjelman (APP) nettohankinnat jatkuvat kuukausittain 20 miljardilla eurolla. EKP: n neuvosto odottaa edelleen, että APP: n mukaiset kuukausittaiset nettovarallisuusostot jatkuvat niin kauan kuin on tarpeen sen politiikkakorkojen mukauttavan vaikutuksen vahvistamiseksi ja päättyvät pian ennen kuin se alkaa nostaa EKP: n ohjauskorkoja.

EKP: n neuvosto aikoo myös jatkaa investointien takaisinmaksua erääntyvistä arvopapereista, jotka on ostettu APP: n nojalla, pitkään ajankohdan jälkeen, jona se alkaa nostaa EKP: n ohjauskorkoja, ja joka tapauksessa niin kauan kuin on tarpeen ylläpitämään suotuisia likviditeettiolosuhteita ja runsaasti rahavaroja.

Lopuksi EKP: n neuvosto tarjoaa edelleen runsaasti likviditeettiä jälleenrahoitusoperaatioillaan. Erityisesti pitkäaikaisten kohdennettujen rahoitusoperaatioiden kolmas sarja (TLTRO III) on edelleen houkutteleva rahoituslähde pankeille, joka tukee pankkien luotonantoa yrityksille ja kotitalouksille.

EKP: n neuvosto on edelleen valmis mukauttamaan kaikkia instrumenttejaan tarvittaessa sen varmistamiseksi, että inflaatio etenee kohti tavoitettaan kestävällä tavalla sitoutumisensa mukaisesti symmetriaan.

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Nousussa