Liity verkostomme!

Antisemitismi

Antisemitismin torjunta: Komissio ja kansainvälinen holokaustin muistoyhdistys julkaisevat käsikirjan antisemitismin IHRA-määritelmän käytännön käytöstä

Julkaistu

on

- käsikirja antisemitismin IHRA-määritelmän käytännön käyttöön on julkaistu. Tämä asiakirja on tilattu Euroopan komissiolta ja julkaistu yhdessä Kansainvälisen holokaustin muistoalianssin kanssa Euroopan unionin neuvoston puheenjohtajavaltion Saksan tuella. Vaikka antisemitismin IHRA: n toimiva määritelmä ei ole oikeudellisesti sitova, siitä on tullut laajalti käytetty työkalu ympäri maailmaa kouluttamaan ihmisiä antisemitismistä sekä tunnistamaan ja torjumaan sen ilmenemismuotoja.

Perustuu antisemitismia käsittelevän liittovaltion liiton suorittamaan kattavaan tutkimukseen (Bundesverband RIAS), käsikirja antaa yleiskuvan kansainvälisten järjestöjen, kansallisten hallintojen, kansalaisyhteiskunnan ja juutalaisyhteisöjen hyvistä käytännöistä eri puolilta Eurooppaa. 35 hyvää käytäntöä vaihtelevat lainvalvontakoulutuksesta tapausten kirjaamiseen ja raportointiin. Lisäksi käsikirja sisältää 22 antisemitismitapausta Euroopassa, jotka korostavat antisemitismin IHRA: n toimivan määritelmän merkitystä antisemitismin ilmentymien arvioinnissa.

Varapuheenjohtaja Schinas sanoi: "Meidän on torjuttava antisemitismiä aina, kun kohtaamme sen. Juutalainen elämä on osa yhteiskuntiamme ja olemme päättäneet suojella sitä. Tämä uusi käsikirja helpottaa kaikkien sitoutumista tähän. Se vastaa jäsenmaidemme vaatimuksiin tietojen jakamisen parantamisesta IHRA-määritelmän käytöstä. Käsikirjasta tulee uusi arvokas työkalu jäsenvaltioille panna täytäntöön neuvoston merkittävä julkilausuma antisemitismin torjunnasta. "

Komissio aikoo hyväksyä kattavan EU: n antisemitismin vastaisen strategian tänä vuonna. Löydät lisätietoja komission antisemitismin torjunnasta tätä.

Antisemitismi

Varapuheenjohtajat Jourová ja Schinas puhuvat antisemitismiä käsittelevän työryhmän 4. kokouksessa

Julkaistu

on

Varapuheenjohtaja Věra Jourová ja varapuheenjohtaja Margaritis Schinas osallistuivat 8. joulukuuta antisemitismin torjuntaa käsittelevän työryhmän 4. kokoukseen. Varapuheenjohtaja Schinas aloitti kokouksen huomautuksilla antisemitismin torjunnan tehostamisesta, kun taas varapuheenjohtaja Jourová antaa loppusanan iltapäivällä. Kokouksessa keskityttiin antisemitismin vastaisten kansallisten strategioiden kehittämiseen, EU: n käytännön käyttöön International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) määrittelee antisemitisminja antisemitististen ennakkoluulojen torjuminen osana kansalaisyhteiskunnan suuntautumista EY: n toimintasuunnitelma integraatiosta ja osallisuudesta.

Arvot ja avoimuusvarapuheenjohtaja Věra Jourová totesi: '' On tärkeämpää kuin koskaan ajatella kriittisesti, olla uskomatta heti lukemiasi ja kuulemiasi. Disinformaation torjunta ja demokratian edistäminen ovat keskeisiä periaatteita demokraattisessa yhteiskunnassamme ja Euroopan unionin toiminnassa. "

Varapuheenjohtaja Schinas sanoi: "Esittelemme vuonna 2021 ensimmäisen kattavan EU: n strategiamme antisemitismin torjumiseksi. Viestimme on selkeä: Eurooppa on päättänyt voittaa tämän taistelun. Eurooppa on ylpeä juutalaisyhteisöistään ja seisoo juutalaisyhteisöjensä rinnalla. "

Euroopan komissio loi tilapäisen Työryhmä antisemitismistä nykyisessä korkean tason jäsenvaltioiden rasismia ja muukalaisvihaa käsittelevässä asiantuntijaryhmässä jäsenvaltioiden auttamiseksi Neuvoston julistus antisemitismin torjunnasta ja yhteisen turvallisuusmenetelmän kehittämisestä Euroopan juutalaisyhteisöjen ja -instituutioiden suojelemiseksi, 6. joulukuuta 2018. Lisätietoja komission työskentelystä antisemitismin torjumiseksi löytyy tätä.

Continue Reading

Albania

Albanian sitoutuminen antisemitismin voittamiseen voi innostaa aluetta

Julkaistu

on

Työskennellyt lähes viisitoista vuotta parlamentissa, mukaan lukien viimeiset kolme vuotta sosialistipuolueen parlamentaarisen ryhmän puheenjohtajana, on sanomattakin selvää, kuinka ylpeä olen Albaniasta. Olen erityisen ylpeä tällä hetkellä, kun Albanian parlamentti on juuri yksimielisesti hyväksynyt kansainvälisen holokaustin muistamisen allianssin (IHRA) antisemitismin toimivan määritelmän hyväksymisen, kirjoittaa Taulant Balla.

On kuitenkin syytä selittää tämän valtavan ylpeyden lähde. Vuosisatojen ajan Albania on kestänyt lukuisia valloituksia ja miehityksiä. Olemme selviytyneet tästä myrskyisästä menneisyydestä ja rakentaneet kukoistavan demokratian ja taloudellisen vakauden. Albania on kaikkialla pitänyt yllä erillistä kansallista kulttuuria. Meillä on muinainen, ainutlaatuinen kieli, joka ei liity mihinkään muuhun. Mikä tärkeintä, Albania on myös säilyttänyt pysyvän kansallisten arvojen joukon.

Albanian pienen juutalaisyhteisön tarina kuvaa täydellisesti periaatteita, joihin maamme on rakennettu. Juutalaisia ​​on ollut läsnä Albaniassa toisen vuosisadan jälkeen, mutta 1930-luvulle mennessä sen koko oli vähentynyt vain 200 ihmiseen. Pian sen jälkeen, kun natsit miehittivät maamme vuonna 1943, he kohdensivat nopeasti Albanian juutalaisia. Yhdessä albaanit seisoivat juutalaisten maanmiehensä vieressä. Viranomaiset kieltäytyivät luovuttamasta luetteloita juutalaisista, kun taas tavalliset albaanit - niin muslimit kuin kristitytkin - vaarantivat henkensä kätkemällä juutalaisia ​​naapureitaan. Sen lisäksi, että Albanian juutalaiset selviytyivät, heidän lukumääränsä kasvoi toisen maailmansodan loppuun mennessä, kun juutalaiset löysivät turvapaikan naapurimaihin.

Tämä merkittävä ja suurelta osin kertomaton Albanian historian luku ei ole sattumaa. Albaanien välinen kunnian, luottamuksen ja kunnioituksen tunne uskonnosta tai uskosta riippumatta on juurtunut Albanian eettiseen ja moraaliseen rakenteeseen. Se on osa ikivanhaa koodia, joka tunnetaan nimellä 'besa'. Elämä, johon on lisätty 'besa', on naapureiden välisen luottamuksen kestävä elämä, sitoutuminen tekemään kaikkensa auttaakseen toisiaan. Siksi maamme juutalaisten pelastaminen natsismin kauhuilta ei ollut pelkästään poikkeuksellinen sankariteo ihmiskunnan pimeimpänä aikana. Se oli kansallisen kunnian asia, puolustaa sitä, mitä tarkoittaa olla albanialainen.

Nämä arvot eivät ole kadonneet. Kaukana siitä. Konfliktien aikana Albania on edelleen ollut turvapaikka monille. Albanian yhteiskunnalle on edelleen tunnusomaista ykseyden ja yhteisyyden tunne uskonnon, vakaumuksen ja taustan eroista huolimatta. Hyökkäys yhtä albaania kohtaan on hyökkäys kaikkia albaaneja vastaan. Siksi olen ylpeä, vaikka en ole yllättynyt siitä, että Albanian parlamentti on juuri hyväksynyt mahdollisimman laajan yksimielisyyden kansainvälisen holokaustin muistamisen liiton antisemitismin määritelmän.

Antisemitismi on nostamassa ruma pääään kaikkialla maailmassa, myös Euroopassa, jossa holokaustit ovat joillekin elävän muistin sisällä. IHRA-määritelmä on kansainvälisesti hyväksytty standardi, joka, jos tarvitsee selvennystä, tekee selväksi, missä antisemitismin vitsaus alkaa ja päättyy. IHRA-määritelmän hyväksyminen tarkoittaa aitoa sitoutumista antisemitismin ymmärtämiseen ensimmäisenä askeleena kohti sen torjuntaa. IHRA-määritelmän hyväksyminen tarkoittaa, että vaikka maassamme on vain muutama juutalainen, pysymme heidän rinnallaan ja suojelemme heitä. Mutta IHRA ei koske vain juutalaisia. IHRA-määritelmän hyväksyminen on voimakas suvaitsevaisuuden ja kunnioituksen lausunto siitä, että kiihkoilulle ja rasismille ei ole sijaa. Se on julistus, jonka jokaisen ihmisarvoisen yhteiskunnan tulisi tehdä.

Toivon sellaisenaan, että tärkeä askel, jonka Albania on juuri ottanut hyväksymällä IHRA-määritelmän, osoittautuu katalysaattoriksi muille seuraajiaan. Tässä mielessä Albanian parlamentti järjestää tällä viikolla kaikkien aikojen ensimmäiset Balkanin maat yhteistyössä antisemitismin torjunnan liikkeen ja Israelin juutalaisjärjestön sekä Euro-Aasian juutalaiskongressin ja Juutalaisten vaikutusten keskuksen kanssa. Foorumi antisemitismiä vastaan. Osallistujina ovat Bosnia ja Hertsegovinan, Israelin, Kosovon, Montenegron ja Pohjois-Makedonian parlamentin puhemiehet sekä kansainvälisen yhteisön virkamiehet.

Uskon, että tämä historiallinen kokoontuminen ei voisi olla ajankohtaisempi. Maailmamme elää kaoottisia, ehkä ennennäkemättömiä aikoja. Julkinen, sosiaalinen ja taloudellinen terveys riippuu näennäisesti tasapainossa ympäri maailmaa. Tämä syvä epävarmuuden tunne on täydellinen kasvualusta ääriliikkeille. Koronaviruspandemian lisääntyessä myös antisemitismin ja muun rasismin määrä on lisääntynyt. Tulevaisuutemme vuoksi emme saa sallia ääriliikkeiden kukoistamista paitsi Albaniassa, myös Balkanilla, Euroopassa ja sen ulkopuolella. IHRA: n antisemitismin määritelmän hyväksyminen on yksi mielekkäimmistä vastalääkkeistä, joita meillä on.

Taulant Balla on Albanian tasavallan sosialistipuolueen parlamentaarisen ryhmän puheenjohtaja.

Continue Reading

Antisemitismi

Balkanin maat ottavat historiallisessa konferenssissa yhtenäisen kannan antisemitismiä vastaan

Julkaistu

on

Balkanin maiden parlamentaariset edustajat ja virkamiehet ovat sitoutuneet vastustamaan antisemitismiä kaikkien aikojen ensimmäisellä Balkanin juutalaisvastaisuusfoorumilla. Merkittävä tapahtuma on vain muutama päivä sen jälkeen, kun Albanian parlamentti hyväksyi yksimielisesti Kansainvälisen holokaustin muistamisen allianssin (IHRA) antisemitismin määritelmän.

Albanian tasavallan parlamentin yhteistyössä antisemitismin torjunnan liikkeen (CAM) ja Israelin juutalaisjärjestön kanssa järjestämään tapahtumaan osallistui Michael R. Pompeo (Yhdysvaltain ulkoministeri), David Maria Sassoli (Euroopan parlamentin puheenjohtaja), Albanian pääministeri Edi Rama, Miguel Ángel Moratinos (Yhdistyneiden Kansakuntien sivilisaatioiden liiton korkea edustaja), Gramoz Ruçi (Albanian tasavallan parlamentin puhemies), Vjosa Osmani (parlamentin puhemies). Kosovon tasavalta), Talat Xhaferi (Pohjois-Makedonian tasavallan parlamentin puhemies), Aleksa Becic (parlamentin puheenjohtaja, Montenegro), Yariv Levin (Israelin valtion parlamentin puhemies), Elan Carr (Yhdysvaltain erityislähettiläs). antisemitismin valvomiseksi ja torjumiseksi), ihmisoikeuskuvake Natan Sharansky ja Robert Singer (vanhempi neuvonantaja, antisemitismin torjunnan liike).

Osallistujat keskustelivat siitä, kuinka Balkanin maat voivat työskennellä yhdessä antisemitismin kitkemiseksi luomalla parempia, suvaitsevampia yhteiskuntia tuleville sukupolville ja kuinka tärkeä rooli IHRA: n määritelmällä voi olla tässä prosessissa.

Yhdysvaltain ulkoministeri Michael R. Pompeo kertoi foorumille: "Olemme täällä, koska antisemitismi on valitettavasti edelleen kanssamme. Jaamme edeltäjiemme vastuun murskata se. Me pystymme siihen. Ensinnäkin meidän on määriteltävä tämä uhka ja ymmärrettävä se selvästi. " Hän kehotti muita maita ja yrityksiä hyväksymään antisemitismin IHRA-määritelmän, jonka Yhdysvaltain liittohallitus hyväksyi presidentti Trumpin viime joulukuussa antaman toimeenpanomääräyksen jälkeen. Pompeo lisäsi: "Antisemitismin torjunnan tehtävä on kiireellinen, varsinkin kun olemme nähneet häiritsevän nousun pandemian aikana."

Euroopan parlamentin puheenjohtaja David Maria Sassoli sanoi: "Häpeällinen ja surullinen totuus on: Vuonna 2020, 75 vuotta toisen maailmansodan päättymisen jälkeen, monet juutalaiset kaikkialla Euroopassa eivät voi elää huoletonta elämää" lisäämällä "Tämä osoittaa, että emme saa koskaan levätä, että meidän on älä koskaan lopeta, emmekä saa koskaan antaa itsellemme ajatella, että tarina, jonka uskoimme olevan yli 75 vuotta sitten, ei voi toistaa itseään. "

Albanian pääministeri Edi Rama sanoi: "Meidän on jatkettava kaikkien antisemitismin muotojen torjuntaa paitsi uhkana juutalaisille ja Israelille, myös uhkana omalle sivilisaatiollemme ja arvoillemme, joihin tulevaisuutemme rakentuu." Pääministeri Rama kiinnitti myös huomiota online-antisemitismin vaaroihin sanoen: "Älkäämme unohtako, että aivan ensimmäiset pogromit ovat peräisin" väärennetyistä uutisista "ja juutalaisten toimintaa vastaan ​​tehdyistä panetteluista. Täältä kaikki syntyi. Tämän levittämisen uuden muodon digitaalisessa maailmassa pitäisi huolestuttaa meitä. Digitaalisessa yhteiskunnassa on paljon toivoa edistymisestä, mutta tämä ei saa muuttua painajaiseksi, joka pyörii hallinnan ulkopuolella. "

Albanian tasavallan parlamentin puhemies Gramoz Ruçi sanoi: "Kaikkien kansojen, jotka pyrkivät kohti demokratiaa, moniarvoisuutta, monimuotoisuutta ja suvaitsevaisuutta, tulisi liittyä rintamalle antisemitismiä vastaan."

Montenegron parlamentin puhemies Aleksa Becic, ilmaisi huolensa antisemitismin lisääntymisestä Euroopassa ja kaikkialla maailmassa: "Meidän sukupolvemme ja sukupolvien velvollisuutena on, ettemme koskaan salli tämän tapahtua. Antisemitismi on mahdotonta hyväksyä, eikä sitä voida sietää nykymaailmassa. "

Kosovon tasavallan parlamentin puhemies Vjosa Osmani, sanoi: "Tämä foorumi on loistava tilaisuus saada tilaa ymmärtää, missä seisomme ja miten voimme kokoontua vastaamaan vastuullisesti antisemitismin ja kiihkoilun nousuun ympäri maailmaa." Hän lisäsi: "Parlamenttien rooli tässä on kiistaton, mutta niin on myös jokaisen yhteisön rooli."

Talat Xhaferi, Pohjois-Makedonian tasavallan parlamentin puhemies, sanoi: "Holokaustikoulutus on yksi tärkeimmistä asioista, jotka ihmisten tulisi hankkia tietoisuuden lisäämiseksi, jotta voidaan luoda eroja kunnioittavia arvoja ja rakentaa tasa-arvoinen yhteiskunta." Hän lisäsi: "Pieninkin panos tämän ilmiön [antisemitismin] hävittämiseen on panos suvaitsevampien yhteiskuntien rakentamiseen."

Israelin valtion parlamentin puhemies Yariv Levin, sanoi: "Antisemitismiä ei tapahdu vain Internetin pimeimmissä nurkissa, vaan myös avoimessa ympäristössä. Meidän on kysyttävä, miten pääsimme tänne ja kuinka voimme torjua sitä. Meidän on käytettävä kaikkia käytettävissä olevia työkaluja, lainsäädäntöä ja koulutusta vihapuheen ja antisemitismin estämiseksi. Meidän on vaadittava IHRA: n antisemitismin määritelmän hyväksymistä. Toivon, että Albanian äänestysviesti innostaa muita parlamentteja Balkanilla ja ympäri maailmaa. "

Robert Singer, juutalaisten vaikutusten keskuksen puheenjohtaja, World ORT: n puheenjohtaja ja antisemitismin torjunnan liikkeen vanhempi neuvonantaja sanoi: ”Tämä on poikkeuksellinen tapahtuma. Se on ensimmäinen kerta, kun Euroopan parlamentti on johtanut tällaista aloitetta antisemitismiä torjuvan maailmanlaajuisen liikkeen rinnalla. Onnistunut yhteistyö on johtanut tähän ainutlaatuiseen ja uraauurtavaan tapahtumaan, johon ovat osallistuneet Albanian, Kosovon, Pohjois-Makedonian ja Montenegron johtavat virkamiehet, joita johtaa Yhdysvaltain ulkoministeri, Euroopan parlamentin puheenjohtaja, Knessetin puhemies Yariv Levin ja muut. Tosiasia, että Albania islamin enemmistön väestönä isännöi konferenssia, on hämmästyttävää. Kehotan muita maita seuraamaan esimerkkiä ja torjumaan antisemitismiä. "

Isaac Herzog, Israelin juutalaisjärjestön puheenjohtaja, sanoi: "Olen tyytyväinen tähän tärkeään Balkanin foorumiin ja erityisesti Albanian pääministeriin ja maan johtoon merkittävästä askeleesta, jonka se on ottanut antisemitismin torjunnassa. IHRA: n antisemitismin määritelmän hyväksyminen on tärkein ja tehokkain väline, jota tällä hetkellä käytetään kansainvälisellä areenalla käytännön toimien toteuttamiseksi antisemitismin vitsausta vastaan. Kehotan maita ympäri maailmaa tekemään saman oikeudenmukaisen päätöksen ja liittymään moraaliseen taisteluun vihaa ja rasismia vastaan. "

Antisemitismin torjunta-liike on puolueeton, maailmanlaajuinen ruohonjuuritason yksilöiden ja organisaatioiden liike kaikissa uskonnoissa ja uskonnoissa, ja se on yhdistetty antisemitismin lopettamisen kaikenlaisen tavoitteen ympärille. Siitä lähtien, kun se aloitettiin helmikuussa 2019, 280 järjestöä ja 290,000 XNUMX henkilöä on liittynyt antisemitismin torjuntaliikkeeseen allekirjoittamalla kampanjan lupauksen.  CAM-pantti perustuu IHRA: n antisemitismin kansainväliseen määritelmään ja sen luetteloon erityisistä käyttäytymistavoista, joita käytetään juutalaisten ja Israelin juutalaisvaltion syrjintään.

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Nousussa