Liity verkostomme!

Brexit

"Se on katastrofi": Skotlannin kalastajat pysäyttävät viennin Brexitin byrokratian vuoksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Monet skotlantilaiset kalastajat ovat pysäyttäneet viennin Euroopan unionin markkinoille sen jälkeen, kun Brexitin jälkeinen byrokratia hajosi järjestelmän, jolla tuodaan tuoreita langustineja ja kampasimpukoita ranskalaisiin liikkeisiin vähän yli päivän sadonkorjuun jälkeen. kirjoittaa .

Kalastusalan viejät kertoivat Reutersille, että niiden liiketoiminnasta voi tulla elinkelvoton, kun terveystodistukset, tulli-ilmoitukset ja muut paperityöt ovat lisänneet päiviä toimitusaikaansa ja satoja kiloja kunkin lastin kustannuksiin.

Yritysomistajat kertoivat yrittäneensä lähettää pieniä toimituksia Ranskaan ja Espanjaan uusien järjestelmien testaamiseksi tällä viikolla, mutta terveystodistuksen saaminen Skotlannissa vie viisi tuntia. Asiakirja vaaditaan muun tulliasiakirjan hakemiseen.

Ensimmäisellä Brexitin jälkeisellä työviikolla yhden päivän toimitukset kesti vähintään kolme päivää - jos ne pääsivät lainkaan läpi.

Mainos

Useat omistajat eivät voineet sanoa varmasti, missä heidän arvokas lastinsa oli. Kaupparyhmä käski kalastajia lopettamaan vietyjen kalakantojen kalastuksen.

"Asiakkaamme vetäytyvät", Santiago Buesa SB Fishista kertoi Reutersille. ”Olemme tuore tuote, ja asiakkaat odottavat saavansa sen tuoreena, joten he eivät osta. Se on katastrofi. "

Torstai-iltana Skotlannin kalastusteollisuuden suurin logistiikkapalvelujen tarjoaja DFDS Scotland kertoi asiakkailleen ottaneensa "poikkeuksellisen askeleen" pysähtyen maanantain vientiryhmiin asti, kun kuljetetaan useita tuotelinjoja, yrittääkseen korjata IT-ongelmat, paperivirheet ja ruuhka.

Mainos

Skotlanti kerää merikalastuksesta Atlantin rannikolla pitkiä määriä langustineja, kampasimpukoita, ostereita, hummereita ja simpukoita, jotka rekka-autoilla kiirehtelevät Pariisin, Brysselin ja Madridin eurooppalaisten ruokailijoiden pöytiä.

Mutta Ison-Britannian ero EU: n kiertoradalta on suurin muutos sen kaupassa sen jälkeen, kun sisämarkkinat perustettiin vuonna 1993, mikä tuo mukanaan paperityötä ja kustannuksia, jotka on suoritettava tavaroiden siirtämiseksi uuden tullirajan yli.

Elintarvikkeita ja kotieläimiä käyvät kauppiaat kohtaavat kaikkein tiukimmat vaatimukset, ja ne kohtaavat juuri pyydettyjen kalojen pikalähetyksiä, jotka siirtyivät Skotlannista Englannin kautta Ranskaan Ranskassa ennen yötä päivää muille Euroopan markkinoille.

David Noble, jonka Aegirfish ostaa skotlantilaisilta laivastoilta Eurooppaan vietäväksi, sanoi, että hänen täytyisi maksaa 500-600 puntaa (815 dollaria) päivässä paperityöstä pyyhkimällä suurin osa voitoista.

Hänen huolenaiheensa on, että tämä merkitsee muutakin kuin vain hampaiden puhkeamisen ongelmia ja sanoo, ettei hän voi siirtää liiketoiminnan korkeampia kustannuksia. "Epäilen jatkoa", hän sanoi.

"Jos kalamme on liian kallista, asiakkaamme ostavat muualta."

Yhtenäismarkkinoilla eurooppalaiset elintarvikkeet voitaisiin jalostaa ja pakata Isossa-Britanniassa ja palauttaa sitten EU: hun myytäviksi. Mutta Ison-Britannian pyrkimys kauempana olevaan suhteeseen tarkoittaa, että sen kauppasopimus ei kata kaikkia osapuolten välisiä vuorovaikutuksia.

Aukkoja on jo esiintynyt ranskalaisissa ja irlantilaisissa myymälähyllyissä.

Kalastusalan elinten mukaan virheet paperin täyttämisessä tarkoittivat kokonaisia ​​lähetyksiä. Ranskalaisen kalakauppiasliiton mukaan Boulognen tullipisteessä oli seisottu lukuisia äyriäisautoja useita tunteja ja jopa päivän ajan virheellisen paperityön takia.

Vaikka sen pitäisi parantua ajan myötä ja tietotekniikkakysymykset pitäisi ratkaista, Seafood Scotland varoitti voivansa nähdä "vuosisatojen vanhojen markkinoiden tuhoutumisen", jos näin ei ole.

Skotlannin maaseudun talouden sihteeri Fergus Ewing sanoi, että nopeuden ja valvonnan välillä on löydettävä oikea tasapaino.

"On paljon parempi, että ongelmat tunnistetaan ja ratkaistaan ​​täällä Skotlannissa", hän sanoi.

SB Fish's Buesa vihastui ehdotuksiin, joiden mukaan kauppiaat eivät olleet valmiita, ja sanoi, että kaikki hänen paperityönsä olivat oikein, ja vaati tietämään, miksi yritysjohtajat eivät aiheuttaneet enemmän melua.

Hän omistaa yrityksen isänsä kanssa, on vienyt 28 vuotta ja työllistää noin 50 henkilöä. "Olen täällä kaivannoissa", hän sanoi. "Se on ristiriidassa."

($ 1 = £ 0.7363)

Brexit

Britannia viivästyttää Brexitin jälkeisen kaupan valvonnan täytäntöönpanoa

Julkaistu

on

Britannia kertoi tiistaina (14. syyskuuta) viivyttävänsä joidenkin Brexitin jälkeisten tuontivalvontatoimenpiteiden täytäntöönpanoa, toisen kerran, kun niitä on siirretty taaksepäin.

Britannia lähti Euroopan unionin yhtenäismarkkinoilta viime vuoden lopussa, mutta toisin kuin Bryssel, joka otti rajavalvonnan käyttöön välittömästi, se ryhtyi tuontitarkastusten käyttöönottoon tavaroiden, kuten elintarvikkeiden, antamiseksi yrityksille aikaa sopeutua.

Hallitus on viivästyttänyt tarkastusten käyttöönottoa jo kuusi kuukautta 1. huhtikuuta, ja nyt hallitus on siirtänyt täydellisten tulli -ilmoitusten ja tarkastusten tarpeen takaisin 1. tammikuuta 2022. Turvallisuus- ja turvallisuusilmoituksia vaaditaan ensi vuoden 1. heinäkuuta alkaen.

Mainos

"Haluamme, että yritykset keskittyvät toipumiseen pandemiasta sen sijaan, että joutuisivat käsittelemään uusia vaatimuksia rajalla, minkä vuoksi olemme laatineet käytännöllisen uuden aikataulun täydellisen rajavalvonnan käyttöönotolle", Brexit -ministeri David Frost sanoi.

"Yrityksillä on nyt enemmän aikaa valmistautua näihin tarkastuksiin, jotka otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2022 aikana."

Logistiikka- ja tullialan teollisuuden lähteet ovat myös sanoneet, että hallituksen infrastruktuuri ei ole valmis määräämään täydellisiä tarkastuksia.

Mainos

Continue Reading

Brexit

Miten EU auttaa lieventämään brexitin vaikutuksia

Julkaistu

on

Viiden miljardin euron EU -rahasto tukee ihmisiä, yrityksiä ja maita, jotka kärsivät Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisesta unionista, EU-asiat.

- Brexitin siirtymäkauden loppuun, 31. joulukuuta 2020, päättyi ihmisten, tavaroiden, palvelujen ja pääomien vapaaseen liikkuvuuteen EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä, ja sillä oli kielteisiä sosiaalisia ja taloudellisia seurauksia ihmisille, yrityksille ja julkishallinnolle molemmilla puolilla.

Auttaakseen eurooppalaisia ​​sopeutumaan muutoksiin EU: n johtajat päättivät heinäkuussa 2020 luoda Brexitin säätelyvaraus, 5 miljardin euron rahasto (vuoden 2018 hintoina), joka maksetaan vuoteen 2025 saakka. EU -maat aloittavat resurssien vastaanottamisen joulukuuhun mennessäparlamentin hyväksynnän jälkeen. Euroopan parlamentin jäsenten odotetaan äänestävän rahastosta syyskuun täysistunnossa.

Mainos

Kuinka paljon menee kotimaani?

Rahasto auttaa kaikkia EU -maita, mutta suunnitelman mukaan Brexitin pahimmin kärsineet maat ja alat saavat eniten tukea. Irlanti on listan kärjessäja sen jälkeen Hollanti, Ranska, Saksa ja Belgia.

Kunkin maan määrän määrittämisessä otetaan huomioon kolme tekijää: Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa käytävän kaupan merkitys, Yhdistyneen kuningaskunnan yksinomaisella talousvyöhykkeellä pyydettyjen kalojen arvo ja Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lähimpillä EU: n merialueilla asuvan väestön koko.

Mainos
Infografia, joka selittää Brexitin sopeutusvarauksen
Infografia, joka osoittaa, kuinka paljon tukea yksittäiset EU -maat saavat Brexit -sopeutusvarauksesta  

Mitä rahastosta voidaan rahoittaa?

Ainoastaan ​​Yhdistyneen kuningaskunnan EU: sta eroamisen kielteisten seurausten torjumiseksi toteutetut toimenpiteet ovat tukikelpoisia. Näitä voivat olla:

  • Investoinnit työpaikkojen luomiseen, mukaan lukien lyhytaikaiset työohjelmat, uudelleenkoulutus ja koulutus
  • Yhdistyneestä kuningaskunnasta Brexitin seurauksena lähteneiden EU: n kansalaisten uudelleenintegrointi
  • Tuki yrityksille (erityisesti pk-yrityksille), itsenäisille ammatinharjoittajille ja paikallisille yhteisöille
  • Tullilaitosten rakentaminen ja raja-, kasvinsuojelu- ja turvallisuusvalvonnan toiminnan varmistaminen
  • Sertifiointi- ja lisensointijärjestelmät

Rahasto kattaa 1. tammikuuta 2020 ja 31. joulukuuta 2023 väliset menot.

Kalastus- ja pankkisektorit

Kansalliset hallitukset voivat vapaasti päättää, kuinka paljon rahaa kullakin alueella käytetään. Maiden, jotka ovat riippuvaisia ​​merkittävästi Yhdistyneen kuningaskunnan talousvyöhykkeen kalastuksesta, on kuitenkin sitouduttava vähimmäismäärä kansallisia varojaan pienimuotoiseen rannikkokalastukseen, samoin kuin kalastustoiminnasta riippuvaiset paikalliset ja alueelliset yhteisöt.

Rahoitus- ja pankkisektorit, jotka voivat hyötyä Brexitistä, eivät sisälly tähän.

Lue lisää 

Continue Reading

Brexit

Miten EU auttaa lieventämään brexitin vaikutuksia

Julkaistu

on

Viiden miljardin euron EU -rahasto tukee ihmisiä, yrityksiä ja maita, jotka kärsivät Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisesta unionista, EU-asiat.

- Brexitin siirtymäkauden loppuun, 30. joulukuuta 2020, päättyi ihmisten, tavaroiden, palvelujen ja pääomien vapaaseen liikkuvuuteen EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä, ja sillä oli kielteisiä sosiaalisia ja taloudellisia seurauksia ihmisille, yrityksille ja julkishallinnolle molemmilla puolilla.

Auttaakseen eurooppalaisia ​​sopeutumaan muutoksiin EU: n johtajat päättivät heinäkuussa 2020 luoda Brexitin säätelyvaraus, 5 miljardin euron rahasto (vuoden 2018 hintoina), joka maksetaan vuoteen 2025 saakka. EU -maat aloittavat resurssien vastaanottamisen joulukuuhun mennessäparlamentin hyväksynnän jälkeen. Euroopan parlamentin jäsenten odotetaan äänestävän rahastosta syyskuun täysistunnossa.

Mainos

Kuinka paljon menee kotimaani?

Rahasto auttaa kaikkia EU -maita, mutta suunnitelman mukaan Brexitin pahimmin kärsineet maat ja alat saavat eniten tukea. Irlanti on listan kärjessäja sen jälkeen Hollanti, Ranska, Saksa ja Belgia.

Kunkin maan määrän määrittämisessä otetaan huomioon kolme tekijää: Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa käytävän kaupan merkitys, Yhdistyneen kuningaskunnan yksinomaisella talousvyöhykkeellä pyydettyjen kalojen arvo ja Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lähimpillä EU: n merialueilla asuvan väestön koko.

Mainos
Infografia, joka selittää Brexitin sopeutusvarauksen
Infografia, joka osoittaa, kuinka paljon tukea yksittäiset EU -maat saavat Brexit -sopeutusvarauksesta  

Mitä rahastosta voidaan rahoittaa?

Ainoastaan ​​Yhdistyneen kuningaskunnan EU: sta eroamisen kielteisten seurausten torjumiseksi toteutetut toimenpiteet ovat tukikelpoisia. Näitä voivat olla:

  • Investoinnit työpaikkojen luomiseen, mukaan lukien lyhytaikaiset työohjelmat, uudelleenkoulutus ja koulutus
  • Yhdistyneestä kuningaskunnasta Brexitin seurauksena lähteneiden EU: n kansalaisten uudelleenintegrointi
  • Tuki yrityksille (erityisesti pk-yrityksille), itsenäisille ammatinharjoittajille ja paikallisille yhteisöille
  • Tullilaitosten rakentaminen ja raja-, kasvinsuojelu- ja turvallisuusvalvonnan toiminnan varmistaminen
  • Sertifiointi- ja lisensointijärjestelmät


Rahasto kattaa 1. tammikuuta 2020 ja 31. joulukuuta 2023 väliset menot.

Kalastus- ja pankkisektorit

Kansalliset hallitukset voivat vapaasti päättää, kuinka paljon rahaa kullakin alueella käytetään. Maiden, jotka ovat riippuvaisia ​​merkittävästi Yhdistyneen kuningaskunnan talousvyöhykkeen kalastuksesta, on kuitenkin sitouduttava vähimmäismäärä kansallisia varojaan pienimuotoiseen rannikkokalastukseen, samoin kuin kalastustoiminnasta riippuvaiset paikalliset ja alueelliset yhteisöt.

Rahoitus- ja pankkisektorit, jotka voivat hyötyä Brexitistä, eivät sisälly tähän.

Lue lisää 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa