Liity verkostomme!

Digitaalinen talous

Vuoden 2021 ennusteet matkaviestinalalle

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

 

Strand Consult on seurannut matkaviestinalaa 25 vuoden ajan ja julkaissut ennusteita viimeisimmälle 20. Katso kokoelma tätä. Tässä muistiossa tarkastellaan matkaviestinnän huippu- ja alamäkiä vuonna 2020 ja tehdään ennusteita vuodelle 2021,  kirjoittaa John Strand Strand Consultista.

Tämä vuosi kehittyi hyvin eri tavalla kuin odotettiin, mukaan lukien helmikuun pommi GSMA peruutti Mobile World Congress -konferenssin.

Mainos

On aliarvioitu pysyminen COVID-19 oli pelinvaihtaja, mutta loppujen lopuksi operaattoreiden rakentamat ja ylläpitämät viestintäverkot ovat vieläkin tärkeämpiä kuin koskaan. Strand Consult on jo pitkään kuvannut, kuinka televiestintä on nykyaikaisen yhteiskunnan perusta; 2020 osoitti tämän väitteen epäilemättä. Tässä on joitain asioita, jotka määrittelivät vuoden 2020 ja joilla on merkitystä vuonna 2021: COVID-19, Kiina, kyberturvallisuus, 5G, taajuudet, ilmasto, avoin RAN, yksityisyys, kilpailu, vakauttaminen, sukupuolten tasa-arvo ja verkon neutraalisuus.

COVID-19, yleiskäytännön perustelut

Yksityisten verkkopalvelujen tarjoajat sijoittamalla tulevaisuuteen olivat valmiita odottamattomiin. COVID19 toi ennennäkemättömiä haasteita televerkoille, ja nämä verkot täyttivät pandemian vaatimukset. Lukituksen ja uuden kotona työskentelyn normaalin ajan (WFH) aikana ihmiset ovat luottaneet näihin verkkoihin töissä, koulussa, ostoksissa ja terveydenhuollossa. Investoimalla tulevaisuuteen monet verkon omistajat varmistivat, että verkot toimivat pahimmassa tilanteessa. Tämä erinomainen verkon suorituskyky kumosi perinteisen sääntelyviisauden, jonka verkon omistajat jättivät omille laitteilleen, vahingoittaakseen asiakkaita, verkkojaan ja kolmansien osapuolten palveluntarjoajia. Itse asiassa päinvastoin tapahtui, paitsi että palveluntarjoajat tarjosivat jatkuvaa palvelua, monet alensivat hintoja solidaarisesti asiakkaidensa kanssa. Tällä kokemuksella on merkittäviä vaikutuksia hintavalvonnan sääntelyyn, investointikannustimiin ja kestävyyteen. Strand Consultin raportti Verkkokäyttäytyminen kriisitilanteessa: Televiestinnän, liikenteen ja energian sääntelyn pohdintaa COVID-19: n aikana tutkii näitä verkkoja säätelevää sääntelyä saadakseen selville, mitä päätöksentekijät voivat oppia parantamaan sääntelyä jatkossa. Kokemus on osoittanut, että se, että operaattorit voivat seurata markkinoiden kannustimia, tuottavat sosiaalisesti hyödyllisiä tuloksia, päättäjät todennäköisesti käyttävät COVIDiä perustellakseen vielä enemmän sääntelyä. Tässä on kuusi kysymystä televiestinnän tulevaisuudesta.

Mainos

Toinen rakkauden / vihan suhde koronan aikaan on sääntelyviranomaisten ja alustojen, kuten Google ja Apple, välillä niiden seuranta- ja jäljityssovelluksissa. Vaikka näitä suuria toimijoita vastaan ​​kohdistuvat kilpailuoikeudet ovat jatkuneet maailmanlaajuisesti, COVID19 antoi yhtäkkiä heille keskeisen aseman kuten "hyvät kaverit" valvonnan kanssa todella haluavat. Kilpailuviranomaiset panostivat paljon hyperjättiä vastaan ​​tehtyihin korkeisiin kilpailusääntöihin. jotkut näistä epäonnistuvat todennäköisesti. Parempi strategia heidän määräävän asemansa vähentämiseksi olisi lopeta politiikan tekeminen, joka epäoikeudenmukaisesti suosii ja vahvistaa näitä foorumeita ilmaisilla radiotaajuuksien (lisensoimattomat taajuudet), tekijänoikeuksien (oikeudenmukainen käyttö) ja tiedonsiirron (verkon neutraalisuus) ja niin edelleen.

Mobiiliteollisuus on edelleen vanha poikaklubi

2020 ei ollut vuosi, jolloin naiset saavuttivat johtopariteetin matkaviestinalalla, ja räikein epätasa-arvo on esillä alan maailmanlaajuisessa kauppayhdistyksessä. Tämä ei johdu alalla toimivien naisjohtajien puutteesta, vaan pikemminkin tahdon puutteesta. GSMA: n verkkosivuston muistiinpanot: "GSMA-hallituksessa on 26 jäsentä, jotka edustavat suurimpia operaattoriryhmiä, ja jäseniä pienemmistä riippumattomista operaattoreista, joilla on maailmanlaajuinen edustus." Vaikka GSMA ylpeilee kartongin maantieteellisestä ja taloudellisesta monimuotoisuudesta, se epäonnistuu sukupuolen perusrintamalla. Vain kolme sen hallituksen jäsenestä on naisia, joista 3 on Yhdysvalloista ja yksi Singaporesta. GSMA on järjestänyt monia työpajoja naisten mainostamiseksi teollisuudessa, mutta ei harjoittele saarnamastaan. Tämä malli jatkuu todennäköisesti vuonna 2.

Höyhenen linnut: Vodafone, Huawei ja Kiina

COVID-19 lisäsi keskustelua kiinalaisista laitteista verkoissa. Monet tajusivat kiinalaisten elementtien kasvavat kustannukset ja haavoittuvuuden matkaviestinverkoissa ja niihin liittyvien toimitusketjujen haurauden, puhumattakaan muista kriittisistä tekniikoista. Vuonna 2020 monet kansat väittivät, että Kiina ja sen armeijaan kytketty Huawei aiheuttavat turvallisuusriskejä, ja ryhtyivät toimiin matkaviestinverkkojen laitteiden rajoittamiseksi. Oli kuitenkin joitain merkittäviä pidätyksiä, kuten Vodafonen "ulkoministeri" Joakim Reiter joka puolustaa toistuvasti Huawei-laitteiden käyttöä.

Vodafone voi priorisoida suhdettaan Huaweien asiakasturvallisuuden yläpuolelle, mutta älykkäät operaattorit hyödyntävät valintansa olla paljastamatta asiakkaidensa tietoja Kiinan hallitukselle. Kilpailu matkaviestinalalla tarkoittaa, että asiakkaat voivat valita, haluavatko he riskin paljastaa tietonsa Kiinan hallitukselle. Huawei-laitteiden ja muiden riskialttiiden teknologiatoimittajien kieltäytymisestä tulee ainutlaatuinen myyntipiste operaattoreille vuonna 2021, erityisesti yritysasiakkaille. Vodafone tulee todennäköisesti käyttämään lämpöä puolustamaan suhteitaan haitallisiin myyjiin.

5G radalla vuosina 2020 ja 2021

Vaikka jotkut operaattorit ovat itsepintaisesti kiinni kiinalaisissa laitteissa, muut operaattorit etenivät eteenpäin ripplein ja Huawei-laitteiden korvaamiseen lisäämättä kustannuksia tai hidastamatta aikajanaa 5G: ksi. Onnistuneiden uudelleenkäynnistysten joukossa ovat Tanskan TDC, Norjan Telenor sekä Telia ja Proximus Belgiassa. Operaattorit korvaavat ja päivittävät verkkojaan vauhdilla, joka ylittää 3G: n ja 4G: n käyttöönoton. On vaikuttavaa nähdä, kuinka nopeasti uusia laitteita voidaan ottaa käyttöön; TDC: llä kesti vain 11 kuukautta 5G-verkon käynnistämiseen muilla kuin kiinalaisilla laitteilla, jotka kattavat 90% maasta. Useimmissa maissa nämä päivitykset tapahtuvat ilman operaattoreiden tarvetta lisätä CAPEX-arvonsa. Strand Consult kuvaili tätä jo vuonna 2019. Strand Consult on varovaisen optimistinen 5G: n suhteen vuonna 2021. Operaattorit voivat olla erinomaisia ​​rakentamisessa, toiminnassa ja verkoissa - jopa kriisin aikana. Kysymys on, osoittautuvatko 5G-sovellukset pakottaviksi kuluttajien omaksumiseksi.

Spektrihuutokaupat - taivas on raja

Tämän kirjoituksen jälkeen C-kaistan (3.7–3.98 GHz) huutokauppa Yhdysvalloissa on etenemässä radiotaajuushuutokaupan maailmanennätyksen saavuttamiseksi, mikä ylittää 70 miljardia dollaria. Jännitys kilpailee 3G-taajuuksien huutokaupoista vuonna 2000 ja osoittaa, että amerikkalaiset operaattorit voivat ostaa oikeuksia ilman voimassaolon päättymistä. Euroopan lyhytaikaiset taajuuslisenssit ovat johtaneet vaikeisiin tilanteisiin, joissa lisenssit vanhenevat eikä niitä voida uusia.

in 2020 Ruotsin kuninkaallinen tiedeakatemia myönsi vuoden 2020 taloustieteen Nobel-palkinnon Stanfordin yliopiston Paul R. Milgromille ja Robert B. Wilsonille "huutokauppateorian parannuksista ja uusien huutokauppamuotojen keksinnöistä". Pelkän sukupolven aikana taajuuksien huutokaupat ovat osoittaneet teleoperaattoreiden kyvyn käyttää niukkoja resursseja tehokkaasti ja myötävaikuttaa merkittävästi valtionkassaan. Kuten Royal Academy oikein huomauttaa, markkinapohjaiset allokointimenetelmät, kuten huutokaupat, ovat parempia kuin hallinnollinen allokointi.

Kaikista taajuuksien huutokaupoista ei ole kuitenkaan ollut hyötyä. Joissakin maissa korkeat hinnat ovat todellakin vähentäneet infrastruktuuri-investointeja. Joissakin tapauksissa hallitukset ja tarjoajat ovat pelanneet huutokauppoja. Jos vuoden 2020 Nobelin voittajien löydökset soveltavat, ne voivat ratkaista nämä ongelmat, mutta se vaatii poliittista kurinalaisuutta. Strand Consult näkee Nobelin palkinnon viestinä hallituksille ympäri maailmaa parantamaan taajuuksien allokointikäytäntöä erityisesti huutokauppasääntöihin, taajuuksien uudelleenkäyttöön, lisensoimattomiin taajuuksiin ja liittovaltion taajuuksien omistamiseen.

Kiina - Ei hyvä ulkonäkö

Kiinasta todellisen tarinan saaminen osoittautui vaikeaksi vuonna 2020. Kiinalainen propagandakone johtaa harhaan monia toimittajia, ja monet Huaweia koskevat tarinat ovat peräisin siitä, että yritys antaa yksinomaisen haastattelun ystävällisen toimittajan kanssa suosituissa tiedotusvälineissä. Nämä tarinat kuvaavat Huaweiä avuttomana uhrina Yhdysvaltojen ja Kiinan välisessä kauppasodassa. Harvat mediat uskaltavat julkaista analyysin, jossa verrataan ulkomaisten yritysten toimintaolosuhteita Kiinassa verrattuna kiinalaisten yritysten suotuisaan kohteluun ulkomailla. Lisäksi muutama artikkeli tutkii Huawein roolia ihmisoikeuksien tukahduttamisessa Kiinassa.

Huawein yrityskäytännöt ovat kuitenkin kestämättömiä itselleen. Yhtiön tanskalainen viestintäjohtaja Tommy Zwick erosi Twitterissä koska hän ei voinut hyväksyä Huawei-rooli Uiguurien muslimien sorto.  Ja urheilun kuuluisuuksia tähdet että taiteilijat peruuttavat Huawei-sopimuksensa. Strand Consult toivoo, että useammat ihmiset valitsevat eheyden polun vuonna 2021, koska keskittyminen Kiinan kauhistuttavaan ihmisoikeustilanteeseen on jo kauan.

Kiinalla on unelma, että presidentti Joe Biden helpottaa elämää. Strand Consult ei hyväksy tätä näkemystä; jos jotain, sääntöjä voidaan tiukentaa. Jotkut maat ottavat Kiinaa koskevat rajoitukset askelta pidemmälle ja kieltävät sen läsnäolon viestintäverkoissa kokonaan. Katso asiaan liittyvät huomautukset täältä: Muuttaako uusi presidentti Yhdysvaltojen näkemystä Huawei ja ZTE: n turvallisuudesta 5G-verkoissa? 

Strand Consultin raportit 4G RAN -politiikkaa käyttävät päättäjät ymmärtävät kiinalaisten laitteiden markkinaosuutta verkoissa ja arvioivat niihin liittyviä riskejä. Strand Consult on myös julkaissut raportteja auttaakseen päättäjiä ja toimittajia käyttämään kriittistä ajattelua käsitellessään monia väitteitä Huawein yritysviestintä.

Televiestintä ja ilmastosuunnitelma

Operaattoreilla on monia aloitteita energiatehokkuuden parantamiseksi. Nämä ovat tärkeitä, koska energian kokonaiskulutus todennäköisesti kasvaa, vaikka datan tuotantokerroksen tehokkuutta parannettaisiin. Lue erinomainen raportti Barclays Equity Research Analystysta Ympäristön sosiaalinen ja hallinto - Onko hyvää, tarpeeksi?Maurice Patrickin johtama tiimi.

Tämä kokonaisvaltainen lähestymistapa energiankulutukseen on merkityksellisempi kuin 5G-ilmastohyppy, joka yrittää mitata energiankulutusta käyttäjän tuottamien minuuttien tai datan funktiona. Strand Consult kuvailee joitain näistä haasteista ja ratkaisuista tässä: Uudet kumppanuudet auttavat tele- ja teknologiayrityksiä vihreäksi. Google näyttää tietä Tanskassa.

Open Ranin todellisuustarkistus 

Vuonna 2020 Open Ran kuvattiin ihme ”teknologiaksi”. Monet uskovat, että Open Ran lisää innovaatioita, vähentää operaattoreiden kustannuksia ja auttaa pääsemään eroon kiinalaisten laitteiden kanssa tietoliikenneverkoissa. Muut Open Ran -vahvistimet haluavat, että useammasta maasta tulee tietoliikenneinfrastruktuurin valmistajia.

Vuosi 2021 tuo tarvittavan todellisuuden tarkistuksen. Kestää vuosia, ennen kuin Open Ran voi korvata tavallisen RAN: n suhteessa 1: 1. Operaattoreille luvatut säästöt eivät ole niin suuria, ja ratkaisun väitetty avoimuus ei välttämättä tuota turvallisuutta, ainakin siinä tapauksessa, että Open Ran vähentää riippuvuutta kiinalaisista toimittajista. China Mobile, China Unicom ja China Telecom ovat noin 44 kiinalaisen valtion teknologiayrityksen joukossa O-RAN-allianssissa. Muita jäseniä ovat ZTE ja Inspur, jotka Yhdysvallat kieltää yhteyksien vuoksi Kiinan armeijaan. Vaikka O-RAN pyrkii tarjoamaan tien Huaweiilta, se näyttää korvaavan yhden Kiinan valtion omistaman yrityksen toisella, kuten Lenovo. Open Ran -määritykset saattavat jo rikkoa kyberturvallisuussääntöjä Isossa-Britanniassa, Saksassa ja Ranskassa. Patenttihaasteet ovat myös todennäköisiä, koska Open Ran on 100-prosenttisesti riippuvainen 3GPP: stä ja muiden kuin O-RAN-allianssin jäsenistä.

Strand Consult uskoo, että teollinen yhteistyö on tärkeää teknologisen kehityksen, investointien ja innovaatioiden kannalta. Osa tästä yhteistyöstä on tehty 3GPP: ssä, Ishayoiden opettaman O-RAN-liittouma, ja muut organisaatiot. Matkapuhelinoperaattoreiden tulisi olla vapaita valitsemaan liiketoiminnalleen järkeviä teknisiä ratkaisuja edellyttäen, että ne noudattavat kansallisia turvallisuuslakia. Open Ran ei saisi olla perustelu sille protektionismi.

Teollisuus on hankkinut sääntelyn ja suunnitellut sen hyödyksi

Yhdysvaltain ja EU: n päättäjät keskustelevat suuresta kilpailuoikeudesta, alustojen sääntelystä ja tietosuojasta. He twiittaa, tykkää, ystävä ja suoratoivat kritiikkiään Googleen, Facebookiin, Amazoniin, Appleen ja Netflixiin käyttäessään näitä alustoja itse. Alustat eivät ole koskaan olleet niin hyviä; he nauttivat vielä yhden vuoden ikasvaneet tulot ja markkinaosuudet. Heidän tulee lähettää joulukortti kiittämällä Margrethe vestager.

Kuten tupakkateollisuutta vastaan ​​raivokkaat tupakoitsijat, poliitikot eivät voi elää ilman alustoja. Joidenkin poliitikkojen twiitit jopa enemmän kuin Yhdysvaltain presidentti Donald Trump. Ota tanskalainen EU-parlamentin jäsen Karen Melchior  kuka on twiitannut 193,000 kertaa lokakuusta 2008 lähtien. Se on 43 twiittiä päivässä 12 vuoden ajan. Hän on kolme kertaa aktiivisempi kuin twiitannut Donald Trump 59,000 tweets maaliskuusta 2009 lähtien noin 13 twiittiä päivässä. Melchiorilla on 21,000 88 seuraajaa: Trump, 16,000 miljoonaa. Melchior seuraa 51 XNUMX; Valtti; vain XNUMX.

Mitä enemmän suurta tekniikkaa säännellään, sitä suurempi se kasvaa. Politiikat, jotka pakottavat Netflixin ostamaan enemmän paikallista sisältöä, lisää vain Netflixin suosiota paikallisessa politiikassa. Nämä käytännöt näyttävät hyvältä / tuntuvat hyvältä pinnalta, mutta niillä on päinvastainen kuin niiden tarkoitus. Hävittäjiä ovat tietysti perinteinen radio, TV ja painotuotteet.

Kilpailu ja konsolidointi: Aika rehellisyydelle toimijoille ja päättäjille

Kilpailuviranomaisten olisi tarkasteltava realistisemmin päätöksiä, joiden tarkoituksena on parantaa kilpailua ja kuluttajansuojaa, erityisesti rajoituksia, jotka koskevat 4–3 sulautumista. Tuomioistuimet nuhtelivat sääntelyasiantuntijoita ja osoittivat Euroopan komission olevan väärässä estääkseen sulautumisen Hutchison ja O2. Euroopassa televiestintäinvestoinnit ovat jääneet jälkeen, hinnat laskevat edelleen, ja alueen osuus maailmanmarkkinoista (missä se oli aikoinaan maailman johtava) on jatkuvasti pienenevä. Operaattorit voivat kuroa umpeen vähentää sulautumisilmoitusten hypeä.  Vaihtoehto konsolidoinnille on "konsolidointivalo", jossa operaattorit jakavat infrastruktuurin. Yksi tapa tehdä tämä on kansallisten verkkovierailusopimusten avulla, kuten kertomuksessa kuvataan  Kansallisen verkkovierailun vaikutusten ymmärtäminen investointeihin ja kilpailuun.

Strand Consultilla on julkaistu laajasti fuusioista ja yritysostoista matkaviestinalalla. Katso mikä luo kilpailua televiestintäalalla? Voidaanko matkapuhelinoperaattoreiden määrää verrata Huawei, Ericsson, Nokia, Samsung ja ZTE kaltaisiin infrastruktuurilaitteiden tarjoajiin?

Laajakaista langattomien ratkaisujen kautta - kuitu ilmassa

Vuonna 2021 4G- ja 5G / FWA-ratkaisujen korvaaminen kiinteissä laajakaistayhteyksissä lisääntyy. Vaikka kuluttajat katkaisevat yhä enemmän johtoa ja siirtyvät laajakaistayhteyksi, monet päättäjät ja puolestapuhujat ovat vastustaneet tämän suuntauksen hyväksymistä. He haluavat säilyttää vanhentuneet sääntelysiilot. Sillä välin matkapuhelinoperaattorit yhdistävät voimansa kuitujen kanssa kotioperaattoreille ja tarjoavat laajakaistaa kiinteän langattoman pääsyn (FWA) kautta. Suuremmat operaattorit, joilla on kiinteä ja matkapuhelinliikenne, luottavat näihin ratkaisuihin kiinteän laajakaistan täydentämiseksi.

Tuleva keskittyminen laitteistoturvallisuuteen

Yleisimmät kyberhyökkäykset johtuvat järjestäytyneestä rikollisuudesta ja valtion tukemilta toimijoilta taloudellisista ja vakoilusyistä. Tämä vuosi ei ollut erilainen kuin muut laajamittaiset kyberhyökkäykset. Tämä käytännön epäonnistuminen heijastaa kokonaisvaltaisen lähestymistavan puutetta verkkoturvallisuuteen ja usein liian keskittymistä ohjelmistoihin. Vuonna 2021 tulisi kiinnittää enemmän huomiota kaikkiin verkkoelementteihin ja niiden alkuperään, mukaan lukien palvelimet, jotka käsittelevät tietoja, sekä niihin liitetyt kannettavat tietokoneet ja laitteet. Vaikka pyrkimyksiä poistaa Huawei tulisi suosiota, turvallisuutta ei paranneta, jos Huawein korvaava yritys on vain toinen Kiinan hallituksen omistama myyjä, kuten GE, Motorola ja Lenovo, jotka olivat amerikkalaisia ​​yrityksiä ja jotka nyt omistavat Kiinan hallituksen sidosryhmät.

Verkon neutraalisuus kuolleista

"Avoin internet", "Internet-sääntely" ja "verkon neutraalisuus" perustuvat teoriaan, jonka mukaan verkon omistajat vahingoittavat verkon käyttäjiä. Euroopassa on pitkään ollut voimassa nämä säännöt, virheellisiin teorioihin perustuvat säännöt, joiden ei ole osoitettu lisäävän innovaatioita, investointeja tai käyttäjien oikeuksia. Kun käytäntö kumoaa teorian, on aika päivittää säännöt.

Yhdysvalloissa liittovaltion viestintäkomissio kumosi tällaiset säännöt vuonna 2017. Se palautti kilpailunvastaiset käytännöt laajakaistamarkkinoilla liittovaltion kauppakomissiolle. Tämä siirto liittyy laajakaistainvestointien, nopeuden ja laadun kasvuun. Olisi valitettavaa palata politiikkaan, joka estää verkkoinvestointeja ja innovaatioita juuri silloin, kun ihmiset ovat yhä enemmän riippuvaisia ​​verkostoista työn, koulun ja terveydenhuollon alalla. Kuten Strand Consultin monia raportteja Verkonneutraaliudesta, jota asiakirjat osoittavat, Internetin sääntelyä edistävät Piilaakson hyperjättiläiset ja heidän politiikkansa puolustajat. Avoin internet tarkoittaa, että Piilaakso maksaa nollan tiedonsiirrosta, kun taas kuluttajat maksavat 100 prosenttia riippumatta siitä, käyttävätkö he jättiläisten palveluja vai eivät. Tämä käytäntö on ristiriidassa muiden viestintäverkkojen käytännön ja kokemusten kanssa, joissa sisällöntuottajilla oli merkitystä loppukäyttäjille koituvien kustannusten alentamisessa. Kovaa verkkoneutraaliutta ei korreloida empiirisesti lisääntyneen innovaation kanssa. Lisäksi monissa maissa, joissa noudatetaan tällaisia ​​sääntöjä, on pysyvä aukko investoinneissa, erityisesti maaseudulla.

Yhteenveto

Vuonna 2020 Strand Consult julkaistiin monia tutkimushuomautuksia että raportit auttaa matkapuhelinyrityksiä liikkumaan monimutkaisessa maailmassa ja lisäämään avoimuutta politiikka- ja sääntelykeskusteluissa. Viimeisten 19 vuoden ajan Strand Consult on tarkastellut vuotta ja tarjonnut ennusteita seuraavalle vuodelle. Kutsumme sinut katsomaan itse, olimmeko oikeassa vuosien varrella.

Saitko tämän sähköpostiviestin edelleen kollegaltasi? Sitten tilaa Strand Consult -uutiskirje ja vastaanota ilmaisia ​​tutkimustietoja.
Katso myös viimeisimmät raportit matkaviestinnästä
Tutustu työpajoihimme
Tietoja Strand Consultista

Strand Consult, riippumaton yritys, tuottaa strategisia raportteja, tutkimusmuistioita ja työpajoja matkaviestinalasta.

Lisätietoja John Strandista.

Lisätietoja Strand Consultista.

 

Digitaalinen talous

Komissio ehdottaa tietä digitaaliseen vuosikymmeneen, jotta EU: n digitaalinen muutos saadaan aikaan vuoteen 2030 mennessä

Julkaistu

on

Komissio ehdotti 15. syyskuuta tietä digitaaliseen vuosikymmeneen, konkreettista suunnitelmaa yhteiskuntamme ja talouden digitaalisen muutoksen saavuttamiseksi vuoteen 2030 mennessä. Ehdotettu polku digitaaliseen vuosikymmeneen EU: n digitaaliset tavoitteet vuoteen 2030 konkreettiseksi toimitusmekanismiksi. Se perustaa hallintokehyksen, joka perustuu vuotuiseen yhteistyömekanismiin jäsenvaltioiden kanssa vuoteen 2030 mennessä Digitaalisen vuosikymmenen tavoitteet unionin tasolla digitaalisten taitojen, digitaalisten infrastruktuurien, yritysten digitalisoinnin ja julkisten palvelujen aloilla. Sen tavoitteena on myös tunnistaa ja toteuttaa laajamittaisia ​​digitaalisia hankkeita, joissa on mukana komissio ja jäsenvaltiot. Pandemia korosti digitaalitekniikan keskeistä roolia kestävän ja vauraan tulevaisuuden rakentamisessa. Erityisesti kriisi paljasti kuilun digitaalisesti kykenevien yritysten ja niiden, jotka eivät vielä ole omaksuneet digitaalisia ratkaisuja, välillä ja korosti kuilua hyvin yhdistettyjen kaupunki-, maaseutu- ja syrjäseutujen välillä. Digitalisaatio tarjoaa monia uusia mahdollisuuksia Euroopan markkinoilla, joilla yli 500,000 2020 avointa kyberturvallisuus- ja data -asiantuntijapaikkaa jäi täyttämättä vuonna XNUMX. Eurooppalaisten arvojen mukaisesti polun digitaaliseen vuosikymmeneen pitäisi vahvistaa digitaalista johtajuuttamme ja edistää inhimillistä ja kestävää digitaalista politiikkaa kansalaisten ja yritysten voimaannuttaminen. Lisätietoja on saatavilla tästä lehdistötiedote, Q & A että tietosivu. Presidentti von der Leyenin puhe unionin tilasta on myös saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Digitaalinen talous

Digitaalinen euro: Komissio on tyytyväinen digitaalisen euro-hankkeen käynnistämiseen EKP: ssä

Julkaistu

on

Komissio on tyytyväinen Euroopan keskuspankin (EKP) neuvoston päätökseen käynnistää digitaalinen euro -hanke ja aloittaa sen tutkintavaihe. Tässä vaiheessa tarkastellaan erilaisia ​​suunnitteluvaihtoehtoja, käyttäjien vaatimuksia ja sitä, kuinka rahoituksen välittäjät voisivat tarjota palveluja digitaalisen euron pohjalta. Digitaalinen euro, keskuspankkirahan digitaalinen muoto, tarjoaisi enemmän valinnanvaraa kuluttajille ja yrityksille tilanteissa, joissa fyysistä käteistä ei voida käyttää. Se tukisi hyvin integroitua maksualaa vastaamaan uusiin maksutarpeisiin Euroopassa.

Kun otetaan huomioon digitalisaatio, nopeat muutokset maksukehyksessä ja salausvarojen syntyminen, digitaalinen euro täydentäisi käteistä, jonka pitäisi edelleen olla laajalti saatavilla ja käytettävissä. Se tukisi useita komission laajemmin määriteltyjä poliittisia tavoitteita digitaalinen rahoitus ja vähittäismaksustrategiat, mukaan lukien Euroopan talouden digitalisaatio, lisäävät euron kansainvälistä asemaa ja tukevat EU: n avointa strategista autonomiaa. Tammikuussa aloitetun teknisen yhteistyön perusteella EKP: n kanssa komissio jatkaa tiivistä yhteistyötä EKP: n ja EU: n toimielinten kanssa koko tutkintavaiheen ajan analysoiden ja testaamalla erilaisia ​​suunnitteluvaihtoehtoja poliittisten tavoitteiden kannalta.

Mainos

Continue Reading

Digitaalinen talous

Uusi digitaalinen resurssi käynnistettiin terveyden, sosiaalihoidon ja teollisuuden innovaatioiden tukemiseksi

Julkaistu

on

Innovaation saavuttaminen on uusi resurssi, jonka Life Sciences Hub Wales on kehittänyt tiedottamaan ja ohjaamaan teollisuuden, terveydenhuollon ja sosiaalihuollon innovaatioita. Siinä esitetään yhteenveto avaintutkimuksista, annetaan kriittisiä oivalluksia ja tuodaan uusia näkökulmia monialaisilta ajatusjohtajilta.

Tämä uusi digitaalinen resurssi tarkastelee terveyden- ja sosiaalihuollon innovaatioista saatavan runsaan tiedon tarjoamista tarvitseville tärkeimmillä ja tärkeimmillä tiedoilla. Life Sciences Hub Wales on tehnyt tiivistä yhteistyötä terveyden, teollisuuden, korkeakoulujen ja sosiaalihuollon avustajien kanssa.

Monet sidosryhmät pitävät innovaatioita välttämättöminä koko järjestelmän laajuisen muutoksen katalysoimiseksi ja potilaiden ja ihmisten muutokseksi. Life Sciences Hub Walesin Beaufort Researchille teettämässä äskettäisessä tutkimuksessa todettiin, että 97% terveydenhuollosta ja sosiaalihoidosta piti innovaatiota erittäin tärkeänä 91%: lla teollisuudesta.

Mainos

Esteet voivat kuitenkin vaikeuttaa innovaatiota, mukaan lukien yhteisen kielen, resurssien ja sektorien välisen sitoutumisen puute. Life Sciences Hub Wales on luonut Achieving Innovation -resurssin auttaakseen vastaamaan näihin haasteisiin tunnistamalla näyttöön perustuvia ratkaisuja ja vastauksia innovaatioekosysteemissä liikkumisen helpottamiseksi ja terveyden- ja sosiaalihuoltojärjestelmien tulevaisuuden kannalta.

Resurssi on asetettu päivitettäväksi säännöllisesti uudella materiaalilla, ja se käynnistetään seuraavalla tavalla:

Cari-Anne Quinn, Life Sciences Hub Walesin toimitusjohtaja, sanoi: ”Tällä uudella resurssilla voi olla keskeinen rooli kaikkien taustojen sidosryhmien auttamisessa siirtymään terveys- ja sosiaalihuollon ekosysteemeihin Walesissa ja muualla. Innovaattoreilla on avain terveyden, hoidon ja hyvinvoinnin laajamittaiseen muutokseen Walesissa, ja tämä resurssi tukee heitä tämän saavuttamisessa. "

Mainos

Terveys- ja sosiaaliministeri Eluned Morgan sanoi: ”Innovaatiolla on ratkaiseva rooli tukemalla terveydenhuolto- ja sosiaalialaamme Walesissa uusien ideoiden ja tekniikoiden toimittamiseksi yhteistyössä teollisuuden kanssa. Suhtaudun myönteisesti Life Sciences Hub Walesin uuteen '' Achieving Innovation '' -resurssiin keskeisenä työkaluna innovaattoreille, jotka pyrkivät voittamaan todelliset haasteet ja tarttumaan mielenkiintoisiin uusiin mahdollisuuksiin. Kun perustimme ja rahoitimme Life Science Hub Walesin, innovaatio oli sen eetoksen ytimessä - tällä eetoksella on ollut keskeinen rooli toipumisessamme ja vastauksessamme COVID-19: n vaikutuksiin. "

Betsi Cadwaladrin yliopiston terveyskeskuksen akuutti, hengitysteiden ja kriittisen hoidon lääketieteellinen konsultti tohtori Chris Subbe ja Bangorin yliopiston vanhempi kliininen lehtori sanoivat: ”Minulla oli ilo osallistua Achieving Innovation -resurssiin tutkimalla, kuinka tärkeää on tehdä innovaatioista jokapäiväinen tapa.

Tällä hetkellä, kun kykymme tarjota laadukasta hoitoa on poikkeuksellisia paineita, meidän on löydettävä tapoja kehittää kykyjä ja ideoita mistä tahansa. Tämän uuden resurssin on annettava teollisuuden ja terveydenhuollon taustalla oleville monialaisille innovaattoreille tarvittavat tiedot, asiayhteys ja kieli. "

NHS: n Walesin valaliiton johtaja Darren Hughes sanoi: "Olemme tyytyväisiä Life Sciences Hub Walesin uuteen Achieving Innovation -resurssiin, koska olemme nähneet innovaatioiden ja palvelumuutosten vaikutukset Covid-19-pandemiaan. Resurssi tukee syvempää ymmärrystä innovaatioista ja täydentää Swansean yliopiston laatimaa usean viraston raporttia, NHS Walesin COVID-19-innovaatio- ja muutostutkimusraportti, joka perustuu laajaan NHS Walesin henkilöstökokemusten näyttöön, jossa tutkitaan miksi ja miten he tekivät innovaatioita ja tarkastelivat käytännön suosituksia tämän asialistan edistämiseksi.

"Kun aloitamme elpymisen, on välttämätöntä, että hyödynnämme mahdollisuuden parantaa palvelujen tuottamista, tehokkuutta, potilastuloksia, henkilöstön hyvinvointia ja kannustaa oppimiskulttuuriin ja parhaiden käytäntöjen jakamiseen organisaation rajojen yli."

Resurssi on jännittävä innovaatioiden aika Walesissa. Intensiivisen oppimisen akatemiat perustettiin aiemmin vuonna 2021. Ensimmäiset laatuaan maailmassa nämä maailman johtavat akatemiat tarjoavat innovaatiokeskeisiä opetettuja kursseja, tutkimusta ja räätälöityä konsultointia palvelut, ja Life Sciences Hub Wales tukee asiaankuuluvia kumppaneita.

Jos haluat tutustua Achieving Innovation -resurssiin, Klikkaa tästä

Tietoja Life Sciences Hub Walesista

Life Sciences Hub Walesin tavoitteena on tehdä Walesista valinta terveyden, hoidon ja hyvinvoinnin innovaatioille. Autamme edistämään innovaatioita ja luomaan mielekästä yhteistyötä teollisuuden, terveydenhuollon, sosiaalihuollon, hallituksen ja tutkimusorganisaatioiden välillä.

Haluamme auttaa muuttamaan kansakunnan terveyttä ja taloudellista hyvinvointia:

  • - nopeutetaan innovatiivisten ratkaisujen kehittämistä ja käyttöönottoa, jotka tukevat Walesin terveys- ja sosiaalihuollon tarpeita, ja
  • kumppanuus teollisuuden kanssa taloudellisen kehityksen edistämiseksi koko biotieteiden alalla ja liiketoiminnan kasvun ja työpaikkojen luomisen edistämiseksi Walesissa.

Teemme tämän tekemällä tiivistä yhteistyötä terveydenhuollon ja sosiaalihuollon kollegoiden kanssa ymmärtääksemme organisaation kohtaamat haasteet ja paineet. Kun se on tunnistettu, teemme yhteistyötä teollisuuden kanssa auttaaksemme hankkimaan ja tukemaan innovatiivisten ratkaisujen kehittämistä vastaamaan näihin haasteisiin ketteryydellä.

Tiimimme tarjoaa räätälöityjä neuvoja, opasteita ja tukea kaikkien innovaatiomatkojen vauhdittamiseen riippumatta siitä, tukevatko he kirkkaan idean omaavaa kliinikkoa tai monikansallista biotieteiden organisaatiota.

Life Sciences Hub Wales auttaa katalysoimaan järjestelmän laajuista muutosta kutsumalla yhteen ja organisoimalla monialaisen innovaatioekosysteemin. Näiden yhteyksien avulla voimme luoda arvokkaita verkostoitumis- ja matchmaking-mahdollisuuksia.

Lisätietoja, Klikkaa tästä.

Tietoja innovaatioresurssin saavuttamisesta

Resurssi käynnistyy:

  • Kahdeksan oivallusta innovaation saavuttamiseksi- artikkeli kerää tärkeimmät oivallukset ja teemat koko resurssista.
  • hakemisto yhteenveto Walesissa saatavasta tuesta ja organisaatioista.
  • A kerronta-arvostelu innovaatiotodistuksia ja kirjallisuutta.
  • A käytännön tarkistus Walesin hallituksen lähestymistavasta innovaatioihin.
  • blogit kirjoittaneet innovaatioihin keskittyvät terveys-, teollisuus- ja sosiaalihuollon johtajat.
  • Podcastit, joissa ajattelijat keskustelevat innovaation haasteista ja mahdollisuuksista.

Tutkimuksen viite:

"Äskettäin Life Sciences Hub Walesin teettämän Beaufort Researchin tilaaman tutkimuksen mukaan 97% terveydenhuollosta ja sosiaalihoidosta piti innovaatiota erittäin tärkeänä, 91% teollisuuden rinnalla. "

Life Sciences Hub Wales tilasi Beaufort Research -tutkimuksen anonyymiksi tutkimukseksi monialaisista sidosryhmien käsityksistä organisaatiossa ja laajemmassa biotieteiden sektorissa vuoden 2021 alussa. Tämän tarkoituksena oli auttaa tiedottamaan Life Sciences Hub Walesin tulevasta strategisesta suunnasta.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa