Liity verkostomme!

EU

Onko Krimissä vettä?

Julkaistu

on

Sen jälkeen kun Krim yhdistettiin Venäjään maaliskuussa 2014, vesihuolto-ongelmat häiritsevät niemimaan väestöä. Ukraina on lopettanut makean veden toimittamisen Dnepr-joelta Pohjois-Krimin kanavan kautta, kirjoittaa Moskovan kirjeenvaihtaja Alex Ivanov.

Tiedetään, että Krimillä on aina ollut vesipula sekä kuivan ilmaston ja vähäisten sateiden että maanalaisen veden luonnollisen puutteen vuoksi.

Ukraina on estänyt kanavan, ja Venäjä etsii epätoivoisesti uusia vesihuoltoa niemimaalle. Älä kiinnitä huomiota maailmassa ja Euroopassa siihen, että 2.340 miljoonaa Krimissä asuvaa ihmistä joutuu puuttumaan juomavedestä, ikään kuin se olisi Saharan autiomaa.

Moskovan ja Kiovan välisissä suhteissa puhkesi uusi skandaali - tällä kertaa ajatuksesta rakentaa vedenpoistoaineita Krimin niemimaalle. Venäjän ulkoministeriö teki näinä päivinä selväksi, että Krimin vesihuolto-ongelma ratkaistaan ​​Ukrainan viranomaisten kannasta riippumatta, "jotka eivät välitä ihmisten elämästä".

Lausunto oli vastaus lupaukseen "estää hankkeen toteutus kaikin mahdollisin tavoin", jonka Ukrainan ulkoministeri Dmitry Kuleba ilmoitti. Kiovassa he ovat varmoja siitä, että Krimin vesivarannot riittävät paikallisen väestön tarpeisiin, ja lisäveden saanti uhkaa "militarisoida alueen".

Valtion duuman puhemies Vjatšeslav Volodin kommentoi tilannetta: "Ukrainan viranomaiset ovat aikaisemmin pysäyttäneet raikkaan veden pääsyn kanavan kautta viemään ihmisiltä vettä yleensä. Onko ihmisiä tarpeen vihata niin paljon?" Hän on myös muistuttanut, että aiemmin Ukrainan johto väitti, että "Krimin siltaa ei rakenneta eikä Krimillä ole turisteja".

Ukrainan ulkoministeri Dmitry Kuleba totesi äskettäin, että "Krimin laittomat miehitysviranomaiset houkuttelevat suuren kansainvälisen yrityksen ottamaan käyttöön veden suolanpoistoteknologioita". Kuleba sanoi, että "estämme tämän hankkeen toteuttamisen".

Tältä osin Dmitry Kuleba totesi, että ensi vuonna Kiova luo "Krimin foorumin" - kansainvälisen neuvottelufoorumin niemimaan paluusta Ukrainaan. Hän sanoi, että eri valtiot, kansainväliset ja ihmisoikeusjärjestöt ja asiantuntijat osallistuvat foorumin työhön. "Teemme Venäjälle maailmanpolitiikassa sellaiset olosuhteet, jotka puristavat sen Krimistä."

Ukraina tarjosi jopa 85% Krimin tarpeista makeassa vedessä Pohjois-Krimin kanavan kautta. Vuonna 2014 toimitukset pysähtyivät. Siitä lähtien vesihuolto on ratkaistu osittain säiliöiden kustannuksella, jotka ovat viime vuoden aikana sademäärän puuttuessa muuttuneet huomattavasti matalammiksi.

Vuoden lopulla Krimin sateiden tilanne parani hieman, mutta niemimaan suurimpiin kaupunkeihin suuntautuvien säiliöiden määrä on edelleen vähäinen. Yli viisikymmentä niemimaan kaupunkia ja asutusta saa vettä aikataulun mukaan. Mutta alue on päättänyt ratkaista vesihuolto-ongelmat ilman Ukrainaa.

Muutama päivä sitten Krimin päällikkö Sergei Aksenov ilmoitti, että suolanpoistolaitosten rakentaminen voidaan aloittaa jo 1. tammikuuta 2021.

Hänen mukaansa, jos sateet eivät vieläkään riitä, "suolanpoisto on ainoa tie ulos".

On aivan selvää, että Venäjä ei siedä Ukrainan aggressiivista suhtautumista Krimin väestöön ja Kiovan halua nälkään niemimaan väestöä, jonka Ukrainan viranomaiset ovat niin innokkaita palaamaan Ukrainan valtaan. Hauska tilanne.

Venäjä pyrkii jo kaikin tavoin toimittamaan Krimin väestölle riittävästi juomavettä ja takaamaan niemimaan maatalouden tarpeet.

On yllättävää, että koko maailma suhtautuu tilanteeseen välinpitämättömästi. Ihmisiltä on riistetty melkein kaikki: investoinnit, viisumit, mahdollisuudet matkustaa ulkomaille ja nyt juomavesi vain palauttamaan oikeusvaltioperiaate ihmisten välittömien tarpeiden vahingoksi?

Edellä olevassa artikkelissa ilmaistut mielipiteet ovat kirjoittajan mielipiteitä eivätkä heijasta yhtään mielipidettä EU Reporter.

EU

Parlamentin jäsenten mukaan yhteyden katkaisuoikeuden pitäisi olla EU: n laajuinen perusoikeus 

Julkaistu

on

Aina käytössä oleva kulttuuri aiheuttaa vakavia riskejä, parlamentin jäsenet sanovat © Deagreez / Adobe Stock  

Euroopan parlamentti vaatii EU: n lakia, joka antaa työntekijöille oikeuden irrottautua digitaalisesta työstä ilman kielteisiä vaikutuksia. Lainsäädäntöaloitteessaan, joka hyväksyttiin äänin 472 puolesta, 126 vastaan ​​ja 83 tyhjää, parlamentin jäsenet kehottavat komissiota ehdottamaan lakia, jonka avulla digitaalisesti työskentelevät voivat katkaista yhteyden työajansa ulkopuolella. Siinä olisi myös vahvistettava etätyötä koskevat vähimmäisvaatimukset ja selkeytettävä työolot, tunnit ja lepoajat.

Työtarkoituksiin käytettävien digitaalisten resurssien lisääntyminen on johtanut "aina päällä" -kulttuuriin, jolla on kielteinen vaikutus työntekijöiden työ- ja yksityiselämän tasapainoon, parlamentin jäsenet sanovat. Vaikka kotona työskenteleminen on auttanut turvaamaan työllisyyden ja liiketoiminnan COVID-19-kriisin aikana, pitkien työaikojen ja korkeampien vaatimusten yhdistelmä johtaa myös enemmän ahdistusta, masennusta, palovammoja ja muita mielenterveys- ja fyysisiin terveysongelmiin.

Parlamentin jäsenet harkitsevat oikeus katkaista yhteys perusoikeus, jonka avulla työntekijät voivat pidättäytyä tekemästä työhön liittyviä tehtäviä - kuten puheluita, sähköposteja ja muuta digitaalista viestintää - työajan ulkopuolella. Tämä sisältää lomat ja muut lomamatkat. Jäsenvaltioita kannustetaan toteuttamaan kaikki tarvittavat toimenpiteet, jotta työntekijät voivat käyttää tätä oikeutta, myös työmarkkinaosapuolten välisten työehtosopimusten avulla. Heidän on varmistettava, että työntekijöitä ei syrjitä, kritisoida, irtisanoa tai muita työnantajien haitallisia toimia.

"Emme voi hylätä miljoonia eurooppalaisia ​​työntekijöitä, jotka ovat uupuneet paineesta olla" päällä "ja liian pitkät työajat. Nyt on hetki seisoa heidän vierellään ja antaa heille mitä he ansaitsevat: oikeuden katkaista yhteys. Tämä on elintärkeää henkiselle ja fyysiselle terveydellemme. On aika päivittää työntekijöiden oikeudet vastaamaan digitaalisen aikakauden uutta todellisuutta ”, esittelijä Alex Agius Saliba (S&D, MT) sanoi äänestyksen jälkeen.

Tausta

COVID-19-pandemian puhkeamisen jälkeen kotona työskentely on lisääntynyt lähes 30%. Luvun odotetaan pysyvän korkeana tai jopa kasvavan. Tutkimus: Eurofound osoittaa, että säännöllisesti kotona työskentelevät ihmiset ylittävät yli kaksi kertaa todennäköisemmin 48 viikkotuntia kuin työnantajan tiloissa. Lähes 30% kotona työskentelevistä kertoo työskentelevän vapaa-ajallaan joka päivä tai useita kertoja viikossa, kun toimistotyöntekijöistä alle 5%.

Lisätietoja 

Continue Reading

Brexit

Skotlannin hallitus kommentoi pyrkimyksiä jäädä Erasmusiin

Julkaistu

on

Kaivosmiehet ovat tyytyväisiä noin 150 parlamentin jäsenen tukeen, jotka ovat pyytäneet Euroopan komissiota tutkimaan, kuinka Skotlanti voisi jatkaa osallistumista suosittuun Erasmus-vaihto-ohjelmaan. Muutos tapahtuu viikko sen jälkeen, kun jatko- ja korkeakouluministeri Richard Lochhead kävi tuottavia keskusteluja innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaarin Mariya Gabrielin kanssa idean tutkimiseksi. Viime vuoteen asti järjestelmään osallistui vuosittain yli 2,000 skotlantilaista opiskelijaa, henkilökuntaa ja oppijaa, ja Skotlanti houkutteli suhteellisesti enemmän Erasmus-osallistujia kaikkialta Euroopasta - ja lähetti enemmän toiseen suuntaan - kuin mikään muu Yhdistyneen kuningaskunnan maa.

Lochhead sanoi: "Erasmuksen menettäminen on valtava isku tuhansille skotlantilaisille opiskelijoille, yhteisöryhmille ja aikuisopiskelijoille - kaikilta väestöryhmiltä - jotka eivät voi enää asua, opiskella tai työskennellä Euroopassa." Se sulkee myös oven ihmisille Skotlanti Erasmus-ohjelmassa kokea maamme ja kulttuurimme, ja on rohkaisevaa nähdä, että 145 Euroopan parlamentin jäsenen tunnustama tilaisuuden menetys, joka haluaa Skotlannin paikan jatkamisen Erasmus-ohjelmassa. Olen kiitollinen Terry Reintkelle ja muille parlamentin jäsenille heidän ponnisteluistaan ​​ja kiitän heitä ystävyyden ja solidaarisuuden osoittamisesta Skotlannin nuorille. Toivon vilpittömästi, että voimme onnistua.

"Olen jo käynyt virtuaalikokouksen komissaari Gabrielin kanssa. Olimme yhtä mieltä siitä, että vetäytyminen Erasmus-ohjelmasta on erittäin valitettavaa, ja jatkamme EU: n kanssa selvittämistä, kuinka Skotlannin jatkuva sitoutuminen ohjelmaan voidaan maksimoida. Olen myös puhunut Walesin hallituksen kollegani kanssa ja suostunut pitämään läheistä yhteyttä. "

Klikkaa tästä lisätietoa.

Continue Reading

EU

Johtajat sopivat uusista tummanpunaisista vyöhykkeistä korkean riskin COVID-alueille

Julkaistu

on

Eräässä Euroopan hallitusten päämiesten kokouksessa johtajat olivat yhtä mieltä siitä, että tilanne vaati äärimmäistä varovaisuutta ja sopivat uudesta "tumman punaisen vyöhykkeen" luokasta keskustellakseen tartuntojen määrän noususta Euroopassa ja uusien, tarttuvampien muunnosten ilmaantumisesta. riskialttiille alueille.

Uusi luokka osoittaisi, että virus kiertää erittäin korkealla tasolla. Ihmiset, jotka matkustavat tummanpunaisilta alueilta, voidaan vaatia tekemään testi ennen lähtöä ja joutumaan karanteeniin saapumisen jälkeen. Ei-välttämätöntä matkustamista näille alueille tai sieltä pois olisi erittäin suositeltavaa.

EU on korostanut haluavansa pitää yhtenäismarkkinat toimivana etenkin välttämättömien työntekijöiden ja tavaroiden liikkumisen suhteen, von der Leyen kuvasi tätä "erittäin tärkeäksi". 

Rokotusten hyväksyminen ja käyttöönoton aloittaminen on rohkaisevaa, mutta ymmärretään, että valppautta tarvitaan lisää. Jotkut matkailusta riippuvaisemmat valtiot vaativat rokotustodistusten käyttöä keinona avata matka. Johtajat keskustelivat yhteisen lähestymistavan käytöstä ja olivat yhtä mieltä siitä, että rokotusasiakirja olisi tässä vaiheessa pidettävä lääketieteen asiakirjana eikä matkustusasiakirjana. Von der Leyen sanoi: "Keskustelemme yhteisen lähestymistavan soveltuvuudesta sertifiointiin."

Jäsenvaltiot sopivat neuvoston suosituksesta, jossa vahvistetaan yhteiset puitteet antigeenitestien käytölle ja COVID-19 -testien vastavuoroiselle tunnustamiselle EU: ssa. Sertifioitujen terveydenhuollon elinten suorittamien SARS-CoV2-infektioiden testitulosten vastavuoroisen tunnustamisen pitäisi helpottaa rajat ylittävää liikkumista ja rajat ylittävää kontaktien jäljittämistä.

Yhteisen luettelon sopivista COVID-19-pika-antigeenitesteistä tulisi olla riittävän joustavia niiden testien lisäämiseen tai poistamiseen, joiden tehoon COVID-19-mutaatiot vaikuttavat.

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Nousussa